-
Καλησπέρα
Μπορεί να μου πει κάποιος τι λάδια παίρνει το Renault Megane 1 1600 8v 90hp πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 99;;;
Άλλοι μου λένε 5-30 και άλλοι 15-40 και έχω μπερδευτεί κάπως. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
θα ρωτησω εδω γιατι στο ειδικο θεμα το βλεπουν λιγοτεροι.Ποια βαλβολινη θεωρείτε καλύτερη;
LIQUI MOLY FULLY SYNTHETIC GEAR OIL SAE 75W90
ή
Castrol Syntrax Long Life 75W-90 ?Eχουν τις ιδιες προδιαγραφες, την πρωτη τη βρισκω στα 13,5€ την Castrol στα 10,2€
5 λιτρα χρειαζομαι, οποτε η διαφορα χρηματων δεν ειναι αξια λογου
Αυτοκινητο: Subaru Outback 2.0 diesel
Θα επελεγα προσωπικα την LM.
Καλησπέρα
Μπορεί να μου πει κάποιος τι λάδια παίρνει το Renault Megane 1 1600 8v 90hp πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 99;;;
Άλλοι μου λένε 5-30 και άλλοι 15-40 και έχω μπερδευτεί κάπως.Η ELF προτεινει και 5W30 δεν προτεινει ομως τα 15w40.
Αναλογα με την χρηση που κανεις και τα χρηματα που θελεις να δωσεις για αλλαγη 1φορα στον χρονο .
Σε ΕLF κατι απο αυτα τα 2
Evolution 900 NF 5W-40
Evolution 900 SXR 5W-40
Η ενα Elf 10W40 στην χειροτερη... -
Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Το 15w-40 μου το είπανε σε συνεργείο renault. -
Ο χρήστης Master Lalakis έγραψε:
Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Το 15w-40 μου το είπανε σε συνεργείο renault.μήπως θέλουν να σπρώξουν κάποιες ποσότητες και στο πλασάρουν ?
εχω το μεγκαν 2 και από οσο εχω προσέξει και σε αλλα ρενο, το εργοστάσιο προτείνει -οσο είναι σχετικά καινούργια- το 5-30 και αργότερα το 10-40. μιλάω παντα για νορμάλ χρήση και αλλαγη κάθε χρονο. -
Στο συνεργείο πήγα απλά για να ρωτήσω και μου είπαν 15-40.Θα προσπαθήσω να βρω το manual.
-
Το Μάϊο έκανα το 12ο ετήσιο service στο Focus μου, πάντα στον τοπικό επίσημο συνεργάτη.
Μου πρότεινε και βάλαμε το Castrol 5w20 Magnatec Professional που είναι προϊόν συνεργασίας Ford-Castrol για τους νέους κινητήρες Eco-Boost και παρατηρώ ότι πλέον είναι η ''γραμμή'' της επίσημης Ford για όλα τα βενζινοκίνητα μέχρι κάποια χρόνια πίσω.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια βάζαμε το Ford Formula-F 5W30 και τα τελευταία 3 χρόνια παρατήρησα μια σταδιακά αυξανόμενη κατανάλωση λαδιού. Κι ενώ περίμενα με το πιο λεπτόρευστο νέο λάδι τα πράγματα ακόμα χειρότερα, η κατανάλωση ΕΠΑΨΕ ΕΝΤΕΛΩΣ!Παρότι λοιπόν αυτούς τους τέσσερις μήνες δουλεύει απροβλημάτιστα και πιο ήσυχα από πριν έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν είναι σωστή επιλογή στον δικό μου Zetec-SE των 160.000+ χλμ.
Γνώμες ? ? ?
-
θεωρώ παντελώς άκυρη επιλογή ένα 5/20 για αυτό το μοτέρ και με τόσα χλμ στην πλάτη του...........και άντε οι ζέστες φεύγουν για φέτος,το επόμενο καλοκαίρι τι λίπανση θα σου προσφέρει;;;
-
Για να σου φύγει η απορία με στοιχειά και όχι με υποθέσεις,γνώμη μου μόνο μια ανάλυση λαδιού.
-
Ο χρήστης PyrgiotisRS έγραψε:
Το Μάϊο έκανα το 12ο ετήσιο service στο Focus μου, πάντα στον τοπικό επίσημο συνεργάτη.Μου πρότεινε και βάλαμε το Castrol 5w20 Magnatec Professional που είναι προϊόν συνεργασίας Ford-Castrol για τους νέους κινητήρες Eco-Boost και παρατηρώ ότι πλέον είναι η ''γραμμή'' της επίσημης Ford για όλα τα βενζινοκίνητα μέχρι κάποια χρόνια πίσω.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια βάζαμε το Ford Formula-F 5W30 και τα τελευταία 3 χρόνια παρατήρησα μια σταδιακά αυξανόμενη κατανάλωση λαδιού. Κι ενώ περίμενα με το πιο λεπτόρευστο νέο λάδι τα πράγματα ακόμα χειρότερα, η κατανάλωση ΕΠΑΨΕ ΕΝΤΕΛΩΣ!Παρότι λοιπόν αυτούς τους τέσσερις μήνες δουλεύει απροβλημάτιστα και πιο ήσυχα από πριν έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν είναι σωστή επιλογή στον δικό μου Zetec-SE των 160.000+ χλμ.
Γνώμες ? ? ?
H κατανάλωση λαδιού σου πιθανότατα ήταν από τσιμουχάκια βαλβίδων. Το νέο λάδι μάλλον έχει καλύτερο πρόσθετο/συντηρητικό και σου τις στεγανοποιεί καλύτερα. Τώρα οι Έλληνες αντιπρόσωποι συχνά ακολουθούν δικές τους αστήριχτες πολιτικές πχ. επειδή στοκάρουν κάποιο λάδι, όπως και τα ανεξάρτητα συνεργεία/λαδάδες άλλωστε. Θα έλεγα να ψαχτείς για το τι λέει η επίσημη Ford επί του θέματος. Έχει αλλάξει τις προδιαγραφές λαδιού του μοτέρ σου ώστε να δέχεται το συγκεκριμένο ιξώδες/προδιαγραφές? Έχοντας πει αυτό, να πω ότι ποτέ κανείς δεν έχει χάσει μοτέρ από πολύ λεπτόρευστο λάδι. Αντίθετα έχουν καταστραφεί μοτέρ από παχύρευστα (εκτός προδιαγραφών) λάδια.
Αν κάποιος έχει υπ'όψιν του περίπτωση καταστροφής μοτέρ από 20άρι λάδι παρακαλώ να ποστάρει
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το Μάϊο έκανα το 12ο ετήσιο service στο Focus μου, πάντα στον τοπικό επίσημο συνεργάτη.
Μου πρότεινε και βάλαμε το Castrol 5w20 Magnatec Professional που είναι προϊόν συνεργασίας Ford-Castrol για τους νέους κινητήρες Eco-Boost και παρατηρώ ότι πλέον είναι η ''γραμμή'' της επίσημης Ford για όλα τα βενζινοκίνητα μέχρι κάποια χρόνια πίσω.
Γνώμες ? ? ?
H κατανάλωση λαδιού σου πιθανότατα ήταν από τσιμουχάκια βαλβίδων. Το νέο λάδι μάλλον έχει καλύτερο πρόσθετο/συντηρητικό και σου τις στεγανοποιεί καλύτερα. Τώρα οι Έλληνες αντιπρόσωποι συχνά ακολουθούν δικές τους αστήριχτες πολιτικές πχ. επειδή στοκάρουν κάποιο λάδι, όπως και τα ανεξάρτητα συνεργεία/λαδάδες άλλωστε. Θα έλεγα να ψαχτείς για το τι λέει η επίσημη Ford επί του θέματος. Έχει αλλάξει τις προδιαγραφές λαδιού του μοτέρ σου ώστε να δέχεται το συγκεκριμένο ιξώδες/προδιαγραφές? Έχοντας πει αυτό, να πω ότι ποτέ κανείς δεν έχει χάσει μοτέρ από πολύ λεπτόρευστο λάδι. Αντίθετα έχουν καταστραφεί μοτέρ από παχύρευστα (εκτός προδιαγραφών) λάδια.
Αν κάποιος έχει υπ'όψιν του περίπτωση καταστροφής μοτέρ από 20άρι λάδι παρακαλώ να ποστάρει
μη παιρνεις κοσμο στο λαιμο σου με τα 'νερακια'.....
-
Βλέπω έχεις αδιάσειστα επιχειρήματα...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Διαβάζοντας σε ''Φορνταδικο'' forum , διαπιστώνω ότι τους τελευταίους μήνες όσοι πηγαίνουν αυτοκίνητα μετά το 2000 (Focus-Fiesta-Fusion κλπ) για σέρβις σε επίσημο συνεργείο, παντού τους προωθούν αυτά τα λάδια, λέγοντας ότι υπερκαλύπτουν τις προηγούμενες προδιαγραφές της εταιρίας.
Στον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο (και όχι μηχανικό) έχω μεγάλη εμπιστοσύνη καθώς (α) είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, πολύ ψαγμένος σε τεχνικά θέματα και χομπίστας εκτός από έμπορος (β) ελέγχει ο ίδιος τις εργασίες στο σέρβις και δίνει οδηγίες (γ) γιατί λόγω οικονομικής επιφάνειας δεν έχει ανάγκη να κλέψει-εξαπατήσει κάποιον για τα τυχόν εξτρά €€€ που θα πάρει από το Castrol αντί το Fordόλαδο.Είναι γεγονός ότι είναι ''νερό'',έχω ένα μπουκαλάκι πίσω για τυχόν συμπλήρωμα και στις μεγάλες ζέστες το νιώθω πολύ αραιό, αλλά προς έκπληξη μου το μοτέρ είναι πλέον πιο ήσυχο από την πρώτη στιγμή που παίρνει μπρος και δεν έχει κάψει γραμμάριο, σε χρήση κυρίως πόλης (+ένα ταξίδι) και στην ουσία δουλεμένο μόνο καλοκαίρι.
Σε αντίθεση με προηγούμενη δοκιμή με Castrol Edge 0W40 το οποίο δεν προλάβαινα να το ''ταϊζω'' και έκαψε 1 λίτρο σε 6000χλμ. -
Φιλε μου,πιθανον σε δουλεμα του μοτερ ψηλα,να παρεις τα κουζινετα στο χερι με ενα τοσο λεπτο λαδι......το φιλμ ναι μεν δημιουργειται πιο ευκολα αλλα 'σπαει' και πιο ευκολα!!!
Μετα πανε στη φορντ και βρες ακρη........η' στο nickola -
Δεν ξέρω ειδικά για το λάδι της Ford αλλά το HTHS για το 5W-20 της Mobil δεν απέχει και τόσο από το 5W-30 της. Μάλιστα το flash point στο 20άρι της είναι μεγαλύτερο από το 30άρι και το 40άρι της
Όμως το γεγονός παραμένει ότι δεν υπάρχει αναφορά μοτέρ να σπάει από 20άρι λάδι. Αντίθετα υπάρχουν περιπτώσεις μοτέρ να ανεβάζουν θερμοκρασία στην πίστα όταν τους έβαλαν πιο χοντρά λάδια, να τραβάνε ζόρι στις κρύες εκκινήσεις κλπ.
-
Εγω θέλω , λογω κουλτούρας , να δίνω ψήφο εμποστοσύνης στα κέντρα έρευνας των βιομηχανιών λιπαντικών και κινητήρων
Διαφορετικά θα είχαμε ακόμα τα 20 50 και αλλαγή κάθε 6μηνο -
Διαβάζοντας σε ''Φορνταδικο'' forum , διαπιστώνω ότι τους τελευταίους μήνες όσοι πηγαίνουν αυτοκίνητα μετά το 2000 (Focus-Fiesta-Fusion κλπ) για σέρβις σε επίσημο συνεργείο, παντού τους προωθούν αυτά τα λάδια, λέγοντας ότι υπερκαλύπτουν τις προηγούμενες προδιαγραφές της εταιρίας.
Στον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο (και όχι μηχανικό) έχω μεγάλη εμπιστοσύνη καθώς (α) είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, πολύ ψαγμένος σε τεχνικά θέματα και χομπίστας εκτός από έμπορος (β) ελέγχει ο ίδιος τις εργασίες στο σέρβις και δίνει οδηγίες (γ) γιατί λόγω οικονομικής επιφάνειας δεν έχει ανάγκη να κλέψει-εξαπατήσει κάποιον για τα τυχόν εξτρά €€€ που θα πάρει από το Castrol αντί το Fordόλαδο.Είναι γεγονός ότι είναι ''νερό'',έχω ένα μπουκαλάκι πίσω για τυχόν συμπλήρωμα και στις μεγάλες ζέστες το νιώθω πολύ αραιό, αλλά προς έκπληξη μου το μοτέρ είναι πλέον πιο ήσυχο από την πρώτη στιγμή που παίρνει μπρος και δεν έχει κάψει γραμμάριο, σε χρήση κυρίως πόλης (+ένα ταξίδι) και στην ουσία δουλεμένο μόνο καλοκαίρι.
Σε αντίθεση με προηγούμενη δοκιμή με Castrol Edge 0W40 το οποίο δεν προλάβαινα να το ''ταϊζω'' και έκαψε 1 λίτρο σε 6000χλμ.Αυτό που γράφεις περί ησυχίας το έχει παρατηρήσει και ο AEHaas στις Ferrari του...
Δική μου πρόταση να παρακολουθείς συχνά την στάθμη και να συνεχίσεις έτσι.Ανάλυση λαδιού έχει νόημα συγκριτικά μόνο, αν δηλαδή είχες κάνει και με άλλο λάδι παχύτερο από το 5w20.
Ενδιαφέρουσα η ερμηνεία του Νικόλα αλλά ... μήπως είναι κάτι άλλο;
Τέλος, μιας και πιάσαμε τα 20άρια, ποιο είναι γενικά παχύτερο πάνω από τους 100 βαθμούς; το 5w20 ή το 0w20; (προς προβληματισμό, γνωρίζω την απάντηση)
Ο αντιπρόσωπος λέει πως σε 2 μήνες θα έχουμε στην Ελλάδα και 0w16
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...
Ο αντιπρόσωπος λέει πως σε 2 μήνες θα έχουμε στην Ελλάδα και 0w16Θα περιμένω να δω πότε θα βγάλουνε -10w5 (μείον δέκα/πέντε) να το δοκιμάσω.
(αν δεν εξατμιστεί ωστόσο) -
Το Μάϊο έκανα το 12ο ετήσιο service στο Focus μου, πάντα στον τοπικό επίσημο συνεργάτη.Μου πρότεινε και βάλαμε το Castrol 5w20 Magnatec Professional που είναι προϊόν συνεργασίας Ford-Castrol για τους νέους κινητήρες Eco-Boost και παρατηρώ ότι πλέον είναι η ''γραμμή'' της επίσημης Ford για όλα τα βενζινοκίνητα μέχρι κάποια χρόνια πίσω.
Γνώμες ? ? ?
και εγω απο περυσι το χειμωνα μονο με honda 5w/20
οτι πληρωνεις περνεις, αν το βαλεις διπλα με ενα παμφθηνο 20w/50 στην οψη ειναι ιδια η διαφορα το τι κερδιζεις φαινεται μεσα, αλλαγη καθε 15.000χλμ, οντως ο κινητηρας συνεχιζει και δουλευει ομαλοτατα ειτε κρυος ειτε ζεστος
αμερικη ο αλλος κυκλοφορουσε 15ετιας vw diesel 1.9 με 5w/16 απροβληματιστα δεν πρεπει να μας φοβιζει η ρευστοτητα τα κινηματικα κοιταμε -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μη παιρνεις κοσμο στο λαιμο σου με τα 'νερακια'.....
κατα τη γνωμη μου καλα κανεις και παροτρυνεις τον κοσμο να μην το βαζει, ειναι εκτος προδιαγραφων & πολυ ακριβο για την τσεπη τους, καλυτερα περισσοτερο λαδι για εμας τους ολιγους
-
Καλησπέρα στην παρέα,αν μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει!Θα αλλάξω τα λάδια στο αμάξι μου, έχω κάνει 10.000 και δεν θα το πάω στην εταιρία αν κ είμαι στην εγγύηση για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε!Το γενικό σέρβις είναι κάθε 20.000 οπότε την αλλαγή αυτήν θα την κάνω εγώ.Το αμάξι στο σύνολο έχει 50.000 χλμ και είναι Hyundai i20 DIESEL 1400άρι 90ps με φίλτρο DPF 2013 Μοντέλο. Άνοιξα το βιβλίο κ λέει προδιαγραφές API SERVICE CH-4 ή μεγαλύτερη..Τι σημαίνουνε αυτά?ακόμη παρακάτω λέει ACEA B4.Με τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να πάρω το λάδι η του λέω μοντέλο και μου δίνει κάποιο λάδι π.χ σέλ καστρόλ κτλ?Κατά καιρούς έχω διαβάσει κάποια πράγματα σχετικά με την προσοχή στο λάδι ιδιαίτερα όταν υπάρχει φίλτρο dpf για αυτό κ θέλω από κάποιον φίλο βοήθεια για εξηγήσεις η αν είναι δυνατό να μου ποστ άρει καμιά σελίδα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές λαδιού...ευχαριστώ!!!!!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]