-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι δεν παίζει μόνο ρόλο το υλικό και η κατασκευή των ελαστικών μερών αλλά και το λάδι και πόσο διαβρωτικό είναι. Η GM για παράδειγμα στις Dexos προδιαγραφές έχει ειδικά τεστ για το πόσο φιλικό είναι το λάδι στα ελαστικά μέρη. Για αυτό λέμε διαβάζετε προδιαγραφές και βάζετε κατάλληλα λάδια, αντί να ψάχνετε για το 'καλυτερότερο' (που συνήθως είναι εκτός προδιαγραφών τύπου Motul 300V)Πραγματικα, ειναι ανάγκη να λες το ίδιο και το ίδιο κάθε φορά; Έλεος...
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
στα περισσοτερα αυτοκινητα μπορουν να αλλαχθουν χωρις να βγει το καπακι.Στο Accent σιγουρα δεν χρειαζεται να βγει καπακι.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Αυτα τα accent δεν εχουν θεμα απο τα τσιμουχακια των βαλβιδων? Δεν τα εχει αλλαξει κανεις τοσα χρονια?
και αλλα μοντελα εχουν μετα απο καποια εκατονταδες χιλιομετρα δεν παυει να ειναι ενα ελαστομερες εξαρτημα που σφραγιζει και δεν αφηνει να περασει μεσω του στελεχους της βαλβιδας λαδι στο θαλαμο καυσης, σε αλλα μοντελα ειναι καλυτερο το λαστιχο σε αλλο χειροτερο, αρκετα που εχω δει μεσα πολη καπνιζουν σαν διχρονοι κινητηρες
το 2007 που πηγαινα το αυτοκινητο σε μηχανικο και αλλαζε το λαδι σε accent 1.3 fl με 105.000χλμ του εβαζε 15w/40 λαδι, στη ερωτηση μου γιατι; ειπε ε αυτοι οι κινητηρες το καινε το λαδι τους - ε προτεινε τους επισκευη - ποιος θα δωσει χρηματα, οι περισσοτεροι πελατες οταν το αυτοκινητο τους πιασει τα 100.000χλμ η περασει την 4ετια ''το εχουν του πεταμου''
οντως ενα σετ φλατζα κεφαλης που περιλαμβανει τσιμουχακια βαλβιδων και εκκεντροφορων κοστιζει αναλογα το μοντελο & μαρκα απο 70Ε μεχρι και 150Ε και να ανοιχτει η κεφαλη παντα κρυα θα παρει εργατικα ενα 80αρι, οποτε το κοστος ειναι περιπου οσο εγραψε παραπανω φυσικα και αξιζει να την κανει καποιος την εργασια, με την τοσο ατμοσφαιρικη ρυπανση που βγαζει απο το λαδι που καιγεταιΚαλος μακακας ο μαστορας........μετα παρε και τα ωστηρια στο χερι!
Παλι καλα που δεν εβαζε κανα 20/50..... -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Λες ε;; Δεν το πολύ έψαξα ποτέ γιατί πρώτον ήμουν ολίγων τι άσχετος και δεύτερον το συνεργείο είναι από τα καλύτερα στην περιοχή (μεγάλος αριθμός πελατών κλπ....). Θα ρωτήσω να μάθω.
Ετσι ειναι, ειχαν ενα θεματακι με τα τσιμουχακια βαλβιδων.
Οταν λεμε 'το πινει σαν νερο', εχουμε δεδομενα? Πχ. σε ποσα περιπου χλμ το πινει και πόσο πινει.?
Ενδεικτικα, η αποσταση μεταξυ των γραμμων στο δεικτη του λαδιου (στη μηχανη) ειναι 1 λιτρο. Αν το πινει, θα πρεπει να το δεις γιατι μπορει να σου δημιουργησει προβλημα αλλου.Σε ποια περιοχη εισαι? Πας σε εξουσιοδοτημενο?
Δεδομένα δεν έχω μέχρι στιγμής (ότι είχε πει ο μάστορας στους γονείς μου αυτά σου λέω και εγώ).
Είμαι από Πάτρα και ναι το πάω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. -
Να κοιτας τα λαδακια σου συχνα, θα αποκτησεις δεδομενα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Να κοιτας τα λαδακια σου συχνα, θα αποκτησεις δεδομενα.Ναι από εδώ και πέρα το παρακολουθώ.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καλος μακακας ο μαστορας........μετα παρε και τα ωστηρια στο χερι!
Παλι καλα που δεν εβαζε κανα 20/50.....φυσικα φταιει και ο μαστορας αλλα και οι μιζεροι ιδιοκτητες που ζητανε βγαλε μου φθηνο σερβις, οποτε για να μην τους χασει πελατες προφανως φτανει εκει, μιλαμε προφανως για 5Ε διαφορα στα λαδια
παιζει να μην αλλαξανε και φιλτρο λαδιου! -
Παιδια θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ενας ξάδερφος μου εχει ένα smart fortwo τοθ 2003. Πριν δυο χρονια αλλαξε τον κινητηρα διοτι τον κολλησε αφου περιμενε να ανψει το λαμπακι για να παει να βαλει λαδι. Πριν μερικες μερες ελεγχω το λάδι του smart και ο δεικτης ηταν στεγνος. Υστερα ανοιξα το καπακι που βαζουμε λαδι και κοιταξα μεσα στον κινητηρα......εχει αρχισει να σχηματίζεται μουργα...αρκετη. Εκτος από συχνες αλλαγες λαδιου τι άλλο προτείνετε? Επισης θα ηθελα να μου συστησετε ένα φτηνο λαδι όμως αξιοπιστο ετσι ώστε να κρατησουμε το κοστος χαμηλα.
-
Ο χρήστης costtsiolakkis έγραψε:
Παιδια θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ενας ξάδερφος μου εχει ένα smart fortwo τοθ 2003. Πριν δυο χρονια αλλαξε τον κινητηρα διοτι τον κολλησε αφου περιμενε να ανψει το λαμπακι για να παει να βαλει λαδι. Πριν μερικες μερες ελεγχω το λάδι του smart και ο δεικτης ηταν στεγνος. Υστερα ανοιξα το καπακι που βαζουμε λαδι και κοιταξα μεσα στον κινητηρα......εχει αρχισει να σχηματίζεται μουργα...αρκετη. Εκτος από συχνες αλλαγες λαδιου τι άλλο προτείνετε? Επισης θα ηθελα να μου συστησετε ένα φτηνο λαδι όμως αξιοπιστο ετσι ώστε να κρατησουμε το κοστος χαμηλα.Δηλ ποσα μοτερ πρεπει να καψει ο ξαδελφος για να καταλαβει οτι καθε χ,ψ χλμ πρεπει να αλλαζει λαδια,να κανει σερβις ;;;;;
Απο τo lidl θα ειναι μια χαρα και με χαμηλο κοστος..... -
Χαχαχαχα! δεν εχεις και αδικο. Το πρόβλημα με το lidl είναι ότι φερνει μονο 15w40. θα είναι ενταξει για το σμαρτακι? Θα μου πεις τωρα από το καθολου καλυτερο είναι!
-
Χαχαχαχα! δεν εχεις και αδικο. Το πρόβλημα με το lidl είναι ότι φερνει μονο 15w40. θα είναι ενταξει για το σμαρτακι? Θα μου πεις τωρα από το καθολου καλυτερο είναι!Βάλτο χωρίς 2η σκέψη, το βάζω σε 4 αυτοκίνητα εδώ και χρόνια, ήδη έχει αρχίσει και καθαρίζει και η μούργα που είχε πιάσει από τα επώνυμα μη χέσω.
Το ένα είναι 2λιτρο τούρμπο τετρακίνητο και εδώ και πάνω 4 χρόνια που το βάζω έχει σταματήσει να καίει σε αντίθεση με το elf το 15-50 competition που έβαζα όπως έλεγε η Renault και το έπινε σαν νεράκι.
φ Το Lidl φέρνει κατά καιρούς και 10-40 σε γκρίζο δοχείο
-
Παιδια θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ενας ξάδερφος μου εχει ένα smart fortwo τοθ 2003. Πριν δυο χρονια αλλαξε τον κινητηρα διοτι τον κολλησε αφου περιμενε να ανψει το λαμπακι για να παει να βαλει λαδι. Πριν μερικες μερες ελεγχω το λάδι του smart και ο δεικτης ηταν στεγνος. Υστερα ανοιξα το καπακι που βαζουμε λαδι και κοιταξα μεσα στον κινητηρα......εχει αρχισει να σχηματίζεται μουργα...αρκετη. Εκτος από συχνες αλλαγες λαδιου τι άλλο προτείνετε? Επισης θα ηθελα να μου συστησετε ένα φτηνο λαδι όμως αξιοπιστο ετσι ώστε να κρατησουμε το κοστος χαμηλα.Παρε απο lidl και αλλαζε τα καθε 2000 να ξεπλυθει ο κινητηρας μπας και το σωσεις. Φανταζεσαι να σου πει ο ξαδερφος οτι δεν θελει λαδια απο το lidl γιατι δεν ειναι καλα? Πεταξε του ντοματες
-
Σας ευχαριστω για τη βοηθεια...αφου μου τα συστησατε κι εσεις θα τα βαζω πλεον αφοβα. Το 10w40 το εφερε πριν δυο μηνες και δεν ξερω αν και ποτε θα το ξαναφερει. Παντως σε παλια αυτοκίνητα που δεν εχουν και πολλες απαιτησεις είναι καλη ευκαιρια. Quadra τα λαδια του lidl κάθε ποτε τα αλλαζεις?
-
Σε Fiat Grande Punto T-Jet εχω 2 επιλογες.
CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W-40 (αυτο καλυπτει τις προδιαγραφες του κινητηρα)
TITAN GT1 SAE 5W-40Και τα 2 καλυπτουν τις προδιαγραφες του κινητηρα. Τα selenia της Φιατ ειναι κομματακι τσιμπημενα.
Εσεις τι προτεινεται? -
Το Fuchs με κλειστά μάτια
-
Θεωρείς τα FUCHS καλύτερα λάδια σε σύγκριση με τα CASTROL για τα Ιταλικά;
-
Ισαξια ειναι παιδια. Μην αρχισετε και διυλιζετε τον κώνωπα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θεωρείς τα FUCHS καλύτερα λάδια σε σύγκριση με τα CASTROL για τα Ιταλικά;Ναι,οταν εχουν και διαφορα 20°C στην θερμοκρασια εξατμισεως,απλως τα Fuchs υστερουν σε διαφημιση... σε σχεση με τα castrol που ειναι το ιδιο λαδι με τα Aral high trοnic 5w40 οπως και με τα Bp σε διαφορετικες συσκευασιες!
-
Απλα να βαλω ενα τελευταιο κομματι στο παζλ
Το αυτοκινητο ειναι 180 αλογα περιπου. Αυτο μηπως βοηθησει σε μια ποιο ξεκαθαρη απαντηση? -
θα ρωτησω εδω γιατι στο ειδικο θεμα το βλεπουν λιγοτεροι.
Ποια βαλβολινη θεωρείτε καλύτερη;
LIQUI MOLY FULLY SYNTHETIC GEAR OIL SAE 75W90
ή
Castrol Syntrax Long Life 75W-90 ?Eχουν τις ιδιες προδιαγραφες, την πρωτη τη βρισκω στα 13,5€ την Castrol στα 10,2€
5 λιτρα χρειαζομαι, οποτε η διαφορα χρηματων δεν ειναι αξια λογου
Αυτοκινητο: Subaru Outback 2.0 diesel
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]