-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@21 Quadraαπό περιέργεια, έχεις στείλει κανα δείγμα για ανάλυση ; θα είχε ενδιαφέρον
Όχι ποτέ και δεν θα το κάνω, το θεωρώ άχρηστο ( για μένα ) και δεν με ενδιαφέρει επαγγελματικά, δεν υπάρχει λόγος να μπω σε ένα τριπάκι μόνο από περιέργεια γιατί μετά αρχίζεις να στέλνεις συνέχεια και να θέλεις να παρακολουθήσεις την πορεία της φθοράς κλπ, εγώ θεωρώ τα μοτέρ αναλώσιμα και δεν μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη αν αντέξει, τα σκίζω όπως οδηγώ και όποιο σπάσει έσπασε, πάμε για άλλο, μην με πέρνετε για το τυπικό δείγμα του οδηγού που προσέχει τα πάντα γιατί δεν είμαι, η προσοχή στην λεπτομέρεια σε μένα εξαντλείται στα φρένα, αμορτισέρ, λάστιχα, μπροστινό σύστημα, τα μοτέρ τα έχω για να πιέζω το σασί και να μεταφέρομαι γρήγορα και με ασφάλεια, το καθημερινό μου καίει 12.5 / 100 μέσα στην Αθήνα, μακάρι να έκαιγε 8.0 ή πιο κάτω, δεν γίνεται οπότε και δεν με απασχολεί αφού εδώ και 4-5 χρόνια οι μετακινήσεις μου είναι λιγοστές πια και δεν πρόκειται να επενδύσω σε σύγχρονο οικονομικό πόλης αφού δεν κινούμαι με τους ρυθμούς που είχα πρίν 4-5 χρόνια.
Αν και όταν αλλάξω τόπο εργασίας ίσως τότε να το σκεφτώ.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Προφανως συμφωνω με τους αλλους και οχι με τον nickolasεχεις καποιο προβλημα και σφίγγεσαι?
Μα φυσικά για την αγένεια σου αφού αντί για επιχειρήματα,που ΕΣΥ δεν έχεις, επιλέγεις την ειρωνεία προς την αντίθετη σε εσένα άποψη.
Θα μπορούσες απλά να παρακολουθείς.Στο θέμα μας, μήπως θα πρέπει να λάβετε υπόψη και την πολύ βελτιωμένη καύση των σύγχρονων μοτέρ, που έχουν αντίκρυσμα και στην φθορά και σε μπουζί
Παλαιότερα αλλάζαμε μπουζί κάθε 10.000 χλμ,ενώ τώρα πάμε μέχρι και στα 90.000 (καθώς υπάρχουν και επιλογές στην ποιότητα) ενώ ο κανόνας τείνει στα 30.000 χωρίς εξαιρέσεις. -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Προφανως συμφωνω με τους αλλους και οχι με τον nickolas
εχεις καποιο προβλημα και σφίγγεσαι?
Μα φυσικά για την αγένεια σου αφού αντί για επιχειρήματα,που ΕΣΥ δεν έχεις, επιλέγεις την ειρωνεία προς την αντίθετη σε εσένα άποψη.
Θα μπορούσες απλά να παρακολουθείς.εσυ ποιος εισαι και θα κρινεις αν ειμαι αγενης ή οχι ?
ασε που δε σε ρωτησα κιολαςεπιχειρηματα εχω παρα πολλα, αλλά θα πρεπει να γραψω μια σελιδα
εν ολίγοις συμφωνω με τους προηγουμενους και κυριως οτι τα μεγαλα διαστήματα αλλαγης λαδιων, που ανακοινωνονται απο τους κατασκευαστες, ειναι θεμα μαρκετινγκ, οσο κι αν φαινεται περιεργο σε καποιους
επισης τα χλμ εχει σημασια πως γινονται , δλδ αν γινονται σε πολη, πολλες κρυες εκκινήσεις ή σε ανοιχτο δρομο και με χαλαρους ρυθμους
γιατι στην πολη ο κινητηρας θα δουλεψει πχ 2 ωρες και το κοντερ θα γραψει 40 χλμ
ενω στο ταξιδι σε 2 ωρες θα κανεις 250χλμ
επισης παιζει ρολο πως τυα κανεις τα χλμ , δλδ χαλαρα ή το πας τερμα γκαζι και κοφτες?
ειναι παρα πολλες οι παραμετροι που θελουν ψαξιμο
σε γενικες γραμμες ομως τα λιπαντικα δεν αντεχουν τα 20 και τα 30,000χλμ που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες
υπαρχουν καποιες προϋποθέσεις που θα μπορουσαν να βγαλουν τοσα χλμ, αλλά αυτο ειναι η εξαίρεση
ο κανονας ειναι διαφορετικος -
εσυ ποιος εισαι και θα κρινεις αν ειμαι αγενης ή οχι ?
ασε που δε σε ρωτησα κιολαςεπιχειρηματα εχω παρα πολλα, αλλά θα πρεπει να γραψω μια σελιδα
εν ολίγοις συμφωνω με τους προηγουμενους και κυριως οτι τα μεγαλα διαστήματα αλλαγης λαδιων, που ανακοινωνονται απο τους κατασκευαστες, ειναι θεμα μαρκετινγκ, οσο κι αν φαινεται περιεργο σε καποιους
επισης τα χλμ εχει σημασια πως γινονται , δλδ αν γινονται σε πολη, πολλες κρυες εκκινήσεις ή σε ανοιχτο δρομο και με χαλαρους ρυθμους
γιατι στην πολη ο κινητηρας θα δουλεψει πχ 2 ωρες και το κοντερ θα γραψει 40 χλμ
επισης παιζει ρολο πως τυα κανεις τα χλμ , δλδ χαλαρα ή το πας τερμα γκαζι και κοφτες?
σε γενικες γραμμες ομως τα λιπαντικα δεν αντεχουν τα 20 και τα 30,000χλμ που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες
υπαρχουν καποιες προϋποθέσεις που θα μπορουσαν να βγαλουν τοσα χλμ, αλλά αυτο ειναι η εξαίρεση
ο κανονας ειναι διαφορετικος+1000
Πολύ σωστός. -
και κατι ακομα, μονο στα αυτοκινητα και τις μοτοσυκλετες προτεινεται απο τον κατασκευαστη σερβις ανα χιλιομετρα και οχι ανα ωρες λειτουργειας, γιατι αραγε ειναι τοσο δυσκολο να εβαζαν ενα ρολοι που θα κατεγραφε τις ωρες?
-
Προφανως συμφωνω με τους αλλους και οχι με τον nickolas
εχεις καποιο προβλημα και σφίγγεσαι?
Θα μπορούσες απλά να παρακολουθείς.εσυ ποιος εισαι και θα κρινεις αν ειμαι αγενης ή οχι ?
ο κανονας ειναι διαφορετικοςΌλα αυτά που λές σωστά αλλά ακραία.
Στην πράξη όλα είναι στην μέση , οπότε πάνω κάτω όλοι κάνουν την ίδια χρήση
Άσε που στις οδηγίες του κατασκευαστή αναφέρονται ως ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτούν συχνότερη συτήρηση.Όσον αφορά τις ώρες λειτουργίας, το συνήθες όριο είναι για τα μηχανήματα, με ότι καύση κάνουνε, οι 250 ώρες σε πλήρη ισχύ. Το trip στην πόλη μου βγάζει σχεδόν πάντα σε μικτή χρήση περίπου 30-35 χλμ/ώρα , άρα οι 250 ώρες είναι 7500-8000 χλμ.
Άρα στο σύγχρονο μοτέρ με την πολύ καλή καύση και τις χαμηλότερες πλέον ταχύτητες εμβόλων, τα αυξημένα όρια είναι αναμενόμενα
-
Δεν μετρας ομως τις ατελειωτες ωρες στα φαναρια και σε συνθηκες μποτιλιαρισματος
-
Όλα αυτά που λές σωστά αλλά ακραία.
Στην πράξη όλα είναι στην μέση , οπότε πάνω κάτω όλοι κάνουν την ίδια χρήσηΠοιο ειναι το ακραιο?
Δεν κανουν πανω κατω ολοι την ιδια χρηση
Αλλος μπορει να κινείται σχεδον αποκλειστικα στην πολη (σπιτι-δουλεια, ψωνια, παιδια σχολειο, φροντιστήριο κτλ) και άλλος να κανει μονίμως ταξιδια λογω δουλειας πχ
ο ενας να εχει μεση ταχυτητα 30 κι ο αλλος 100χλμ/ωραΆσε που στις οδηγίες του κατασκευαστή αναφέρονται ως ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτούν συχνότερη συτήρηση.
αρα το λες και μονος σου, οτι τα χλμ για αλλαγη λαδιων πεφτουν αυτοματα στα μισα, ισως και λιγοτερα
και οτι για να αλλαξεις λαδια στα 30,000χλμ πρεπει να τα κανεις αποκλειστικα σε ταξιδια (και παλι υπαρχουν εξαιρεσεις)
ποιος ειναι ο μεσος ορος των οδηγων? αυτοι που κινουνται μονιμα σε ταξιδια ή αυτοι που κινουνται κυριως πολη και λιγο ταξιδια και ανοιχτο δρομο?Όσον αφορά τις ώρες λειτουργίας, το συνήθες όριο είναι για τα μηχανήματα, με ότι καύση κάνουνε, οι 250 ώρες σε πλήρη ισχύ. Το trip στην πόλη μου βγάζει σχεδόν πάντα σε μικτή χρήση περίπου 30-35 χλμ/ώρα , άρα οι 250 ώρες είναι 7500-8000 χλμ.
τα 7500-8000 τι σχεση εχουν με τα 20 και 30,000 του κατασκευαστη?
οσο και ιδανικες να ειναι οι καταστασεις μιλας για 3 και 4 φορες πανω απο το σύνηθεςΆρα στο σύγχρονο μοτέρ με την πολύ καλή καύση και τις χαμηλότερες πλέον ταχύτητες εμβόλων, τα αυξημένα όρια είναι αναμενόμενα
ξεχνας ομως οτι παρα πολλα μοτερ πλεον ειναι με τουρμπο, μεγαλες αποδοσεις και αυξημενες απαιτησεις απο τα λιπαντικα
οι ταχύτητες εμβόλων πως εχουν μειωθει? -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν μετρας ομως τις ατελειωτες ωρες στα φαναρια και σε συνθηκες μποτιλιαρισματοςΌταν το trip λέει μέση , φαντάζομαι ότι το λαμβάνει υπόψιν.
Κατά τα άλλα, ακραίο είναι να πηγαίνεις κόφτες συνέχεια ή να κάνεις τόσο μικρές διαδρομές που δεν ζεσταινεται το μοτέρ , οπότε και θα σε προλάβει η παράμετρος χρόνος πριν τα χλμ.
Όσον αφορά τις 250 ώρες αυτές είναι σε πλήρη ισχύ,άρα λογικά καταλαβαίνεις την διαφορά
Για τις διαφορές των σύγχρονων κινητήρων με τους παλαιότερους, είσαι σε θέση να παρακολουθήσεις ή θα σου πω άγνωστες λέξεις; Πες μου με τι ασχολείσαι επαγγελματικά και εδώ είμαστε
Και για να το πώ απλα, τα 30.000 είναι ιδανικά προς υπερβολικά, τα 5000 πολύ λίγα και τα λογικά για μένα από 10 έως 15000 ανάλογα το μοτέρ (σχεδιαστικά και χλμετρικά) , τον τρόπο χρήσης και την τσέπη του πελάτη
-
Για τις διαφορές των σύγχρονων κινητήρων με τους παλαιότερους, είσαι σε θέση να παρακολουθήσεις ή θα σου πω άγνωστες λέξεις; Πες μου με τι ασχολείσαι επαγγελματικά και εδώ είμαστε
να ποστάρω και κανα εκαθαριστικό της εφορείας;;;;σα να ψάχνεσαι......
-
Γιώργη...βγάλε και πόσταρε και κάνα Πιστ.Κοιν.Φρον.!! Τί άλλο θα ακούσουμε ρέεεε.....
-
Για τις διαφορές των σύγχρονων κινητήρων με τους παλαιότερους, είσαι σε θέση να παρακολουθήσεις ή θα σου πω άγνωστες λέξεις; Πες μου με τι ασχολείσαι επαγγελματικά και εδώ είμαστεπες εσυ και θα ανοιξουμε λεξικο
Και για να το πώ απλα, τα 30.000 είναι ιδανικά προς υπερβολικά, τα 5000 πολύ λίγα και τα λογικά για μένα από 10 έως 15000 ανάλογα το μοτέρ (σχεδιαστικά και χλμετρικά) , τον τρόπο χρήσης και την τσέπη του πελάτη
λες τα 30,000 ειναι ιδανικα προς υπερβολικά
επισης λες οτι τα 10-15,000 ειναι τα λογικα
απο τα 10 και τα 15, εως τα 30, ειναι 2 και 3 φορες πανω
δλδ το λογικο απο το ιδανικο ειναι 2 και 3 φορες πανω -
Άμα περιμένω να ανοίξεις λεξικό, δεν προλαβαίνω
Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο
-
οκ, καταλαβαμε τις γνωσεις σου
αντε καληνυχτα -
...
Και για να το πώ απλα, τα 30.000 είναι ιδανικά προς υπερβολικά, τα 5000 πολύ λίγα και τα λογικά για μένα από 10 έως 15000 ανάλογα το μοτέρ (σχεδιαστικά και χλμετρικά) , τον τρόπο χρήσης και την τσέπη του πελάτηΜάλλον όταν λέει ιδανικά εννοεί σε ιδανικές συνθήκες.
Να προσθέσω πως η Opel σε corsa '99 δεν προβλέπει ούτε αλλαγή βαλβολίνων [δεν έχει τάπα να τις βγάλεις]
Ταιριάζει το ισοπεδωτικό (που δεν μου αρέσει) που έλεγαν στο στρατό : όλοι οι άλλοι μ...ες είναι; -
Και στο δικό μου Opel Astra GTC 1.8 του 2005 δεν υπάρχει πρόνοια για περιοδική αντικατάσταση βαλβολίνων κιβωτίου μιας που το κιβώτιο έχει μόνο τάπα συμπλήρωσης κι όχι αποστράγγισης. Μου τις είχαν αλλάξει στα 60000 χλμ (4ετία) κατεβάζοντας κάρτερ κιβωτίου (έτσι μου είπαν), κατόπιν δικής μου απαίτησης, με κόστος γύρω στα 45 ευρώ αν θυμάμαι. Έκτοτε κι έχοντας φτάσει τα 152000χλμ δεν έχω αλλάξει βαλβολίνες. Βασικά δεν εμπιστεύομαι την εργασία που θα κάνουν (λύσιμο-σφίξιμο σε κοχλίες κάρτερ, αλλαγή φλάντζας) αν ξαναζητήσω να τις αλλάξουν με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο στη λειτουργία του σασμάν αλλά όπως και να έχει το θεωρώ χοντρή πατάτα να μην προβλέπεται αυτή η αλλαγή από το εργοστάσιο.
Kαι μπορεί η Opel να χαρακτηρίζει τις βαλβολίνες long life (και να μην προτείνει αλλαγή επί τούτου) αλλά και στο ψυκτικό που βάζει στους κινητήρες της, το λεγόμενο Dex Cool, που επίσης το θεωρεί long life και δεν υπάρχει ρητή οδηγία αλλαγής στους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές, από αναζήτηση που έκανα στα χαρακτηριστικά του προιόντος όπως κυκλοφορεί στο εξωτερικό από όλες τις μεγάλες εταιρείες λιπαντικών (ενδεικτικά εδώ):
http://www.valvoline.com/pdf/zerex_dex_cool.pdf
προκύπτει ότι η διάρκεια του προιόντος είναι 5 χρόνια ή 150.000 μίλια/240.000χλμ), οπότε εύκολα αποδεικνύεται η κατ' εμέ ανόητη οδηγία της εταιρείας, πολύ δε περισσότερο για θερμές χώρες σαν τη δική μας...Λες κι αν πρότειναν να γίνεται αλλαγή πχ κάθε 5 χρόνια ή Χ χιλιόμετρα, θα τους κράζαμε ότι μας χρεώνουν χωρίς λόγο. -
καλο ειναι με την ιδια διαδικασια να τις αλλαξεις παλι τις βαλβολινες
10.000χλμ με τα λαδια Honda 5w/20 και εκαψε 200ml λαδι στα πρωτα 2.000χλμ, αξιοσημειωτο η βελουδινη λειτουργια του κινητηρα στις πρωινες εκκινησεις(15-20 δευτερολεπτα ρελαντι και στη συνεχεια χαλαρη πορεια για λιγο) με 4 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια για Μαρτιο μηνα, στα 13.000 θα τα αλλαξω με 0w/30 για μεσα Μαιου μεχρι τελη αρχες Νοεμβριου -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
10.000χλμ με τα λαδια Honda 5w/20 και εκαψε 200ml λαδι στα πρωτα 2.000χλμ, αξιοσημειωτο η βελουδινη λειτουργια του κινητηρα στις πρωινες εκκινησεις(15-20 δευτερολεπτα ρελαντι και στη συνεχεια χαλαρη πορεια για λιγο) με 4 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια για Μαρτιο μηνα, στα 13.000 θα τα αλλαξω με 0w/30 για μεσα Μαιου μεχρι τελη αρχες ΝοεμβριουΕίδες διαφορά στην κατανάλωση;;
Σε τι κινητήρα (Alpha ;;) -
Πάντως επειδή έγινε κουβέντα για το τι συνιστά ο κατασκευαστής, στην αγγλία η VW λέει ότι συνιστά fixed-interval αλλαγή λαδιών αν οδηγείς σε πόλη, κάνεις συχνά κρύες εκκινήσεις ή πιέζεις ιδιαίτερα τη μηχανή. Αντίθετα συνιστά στο long-life αν κάνεις μεγάλα ταξίδια με σταθερή ταχύτητα και μικρό φόρτο στη μηχανή.
Fixed Service (Time and Distance)
**We recommend *this service if you are likely to drive less than 10,000 miles in a year, and if you tend to drive in the following way:Mainly city centre driving, short journeys with frequent cold starts
High engine loading activities, e.g. frequent hill climbs, driving with your vehicle fully loaded and towing
Uneconomical driving using high rpms with heavy acceleration and heavy braking.Flexible Service Regime (LongLife Service)
We recommend this service if you are likely to drive more than 25 miles a day, and if you tend to drive in the following way:Regular long distance driving
Driving at a constant speed with minimum vehicle and engine loading, and minimal towing
Economical driving -
10.000χλμ με τα λαδια Honda 5w/20 και εκαψε 200ml λαδι στα πρωτα 2.000χλμ, αξιοσημειωτο η βελουδινη λειτουργια του κινητηρα στις πρωινες εκκινησεις(15-20 δευτερολεπτα ρελαντι και στη συνεχεια χαλαρη πορεια για λιγο) με 4 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια για Μαρτιο μηνα, στα 13.000 θα τα αλλαξω με 0w/30 για μεσα Μαιου μεχρι τελη αρχες ΝοεμβριουΕίδες διαφορά στην κατανάλωση;;
Σε τι κινητήρα (Alpha ;;)-0.3λ/100χλμ
κινητηρας ΒΚΥ
θα μπει και στο yaris 1.3 2009 μοντελο, απο σχολη οδηγων με σκοπο να ριξει-οσο ριξει την καταναλωση καυσιμου αφου κυκλοφορει αποκλειστικα πολη
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]