-
Δηλαδη δεν εχεις αλλαξει ποτε αντιψυκτικο.
Και νομιζεις οτι το κυκλωμα ψυξης λειτουργει και λιπαινεται σωστα.
Οκ φιλε, κατανοητο.
Τωρα αν θελησεις ποτε να πουλησεις το αμαξι σου και βρεις ποτε ανθρωπο να αγορασει αυτοκινητο με αλλαγες λαδιων καθε 30.000χλμ, καμια αλλαγη αντιψυκτικου κι εχει ηδη καμια 150αρια χιλιαδες στην πλατη του, να ξερεις οτι εκανες την τυχη σου.
Αυτος παλι την ατυχια του γιατι τοτε θα αρχισουν να σκανε απανωτα τα προβληματα, τα οποια δεν εμφανιζονται στις 50.000χλμ, αλλα σε βαθος χρονου. -
Δεν είναι τί νομίζω. Είναι η οδηγία του κατασκευαστή και η άποψή σου. Ξέρεις τί λένε για τις απόψεις... όλοι έχουν από μια.
Αυτή η ξεροκεφαλιά πάντως είναι απίστευτη. Απλά το ξέρεις έτσι? Ο τρισμέγιστος που ξέρει καλύτερα και από τον κατασκευαστή (γιατί όπως ξέρουν όλοι άλλωστε αυτός θέλει το κακό του)Εγώ λοιπόν σου παραθέτω την οδηγία του κατασκευαστή. Εσύ που την αμφισβητείς ποιός είσαι?
-
Nικόλα τρισμέγιστε υπερασπιστή των λαδιών / νεράκια, το δικό μου μοτέρ είχε 248.000 χλμ με 10/60 της Selenia, και το άλλαξα με του Lidl γιατί είχε ακριβήνει πολύ το Selenia και ήδη είχα ετοιμάσει άλλο μοτέρ με βελτιώσεις για να το αλλάξω και δεν με ενδιέφερε αν θα σπάσει αυτό, δυστυχώς για εσένα και τις γνώσεις σου δεν έχει βγάλει ζημιά ή φθορές και τώρα τώρα είναι ακόμα μάχιμο και έχει 365.000 και συνεχίζει να χτυπάει κόφτες όπως πάντα στις 7.100, το μοτέρ είναι Renault F7P.
Τα έχω ξανααναφέρει όλα αυτά ξανά και ξανά, απλά τώρα έχουν προχωρήσει τα χλμ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Στο ένα από τα Renault μου που φοράει τον κινητήρα F7P ( για όσους δεν ξέρουν το μοτέρ αυτό είναι/ήταν 1800cc, 137HP με κόφτη στις 7100 RPM ) δεν είναι αργό μοτέρ έτσι δεν είναι ?
λέω ήταν γιατί έχει 310.000χλμ
Μεγάλωσε με ELF συνθετικό που έλεγε η Renault μέχρι τα 48.000xlm, πλην όμως το ρουφούσε σαν νερό, είχα μια πρόταση από φίλο μηχανικό Ρενάκια για να βάλω Υacco συνθετικό στο ίδιο ιξώδες, πράγματι ως εκ θαύματος το μοτέρ σταμάτησε να - καίει - λάδια.
Έκανα άλλα 30.000χλμ με αυτό το λάδι, επειδή όμως δεν το εύρισκα όσο εύκολα ήθελα το άλλαξα με το Selenia Racing 10/60 δεδομένου ότι το μοτέρ αυτό και μέχρι τις περίπου 240.000χλμ το κακομεταχειριζόμουνα σε αισχρό βαθμό και ήτανε στους κόφτες πολλές φορές την ημέρα, με το Selenia δεν είχα κατανάλωση στο λάδι μέχρι τα 240.000χλμ περίπου οπότε και άλλαξα ρυθμούς στο μοτέρ πηγαίνοντας το νορμάλ 'η σχεδόν νορμάλ, όταν ανέβαινα στο γκάζι επάνω ήθελε 1.0 λίτρο στα 1000 χλμ, από εκεί και** μετά άλλαξα λάδι λόγω σημαντικής έκπτωσης που μου έτυχε σε ELF και έβαλα το αρκετά φθηνότερο Elf 15/50 Competition, **
αμέσως η κατανάλωση με το ίδιο στύλ οδήγησης ανέβηκε στο 1.5 περίπου λίτρο στα 1000 χλμ,** στα 280.000 χλμ αφού έφτασε πια η ώρα για rebuild** είπα να μη του βάζω λάδι με 15€ το λίτρο που έχει το Selenia ή με 7€ που είχε το ΕLF αλλά να αλλάξω και να βάζω με 17€ το 5λιτρο το ημισυνθετικό του Lidl για όσο αντέξει το μοτέρ αφού δεν με ενδιέφερε πια η αντοχή του μοτέρ αλλά και να ικανοποιήσω την περιέργεια μου για το φθηνό αυτό λάδι επειδή διάβασα τις προδιαγραφές του.
Άρχισα λοιπόν να το πιέζω και αν έσπαγε ας έσπασε, κόφτες λοιπόν σε καθημερινή βάση και μια βάναυση μεταχείρηση του μοτέρ αφού ήδη έχω έτοιμο άλλο μοτέρ, το ιξώδες του λαδιού είναι 10-40, όταν το πηγαίνω νορμάλ για μια εβδομάδα σε τσιμπάει καθόλου ( με το Elf Competition ήθελα 0.5 λίτρο την εβδομάδα ), το μοτεράκι είναι λοιπόν μια χαρά, το οδηγάω όπως παληά και δεν φοβάμαι μη σπάσει, δεν έχει θορύβους και θα το αφήσω μέχρι το καλοκαίρι που θα αλλάξω το μοτέρ.
Να υποθέσω λοιπόν ότι οι γνωστοί λαδάδες μας τα πέρνουν στεγνά και ότι στις μεγάλες αλυσίδες προσφέρουν τα ίδια λάδια με τιμές χώμα ? Μάλλον !Αυτό είναι το μοτέρ που έβαζε πάντα 10W-60 και δε θέλει rebuild? Aυτό που αλλού λες ότι του άλλαξες και μπιέλες, με προσοχή στο οβάλ για να μην σπάσει?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεν είναι τί νομίζω. Είναι η οδηγία του κατασκευαστή και η άποψή σου. Ξέρεις τί λένε για τις απόψεις... όλοι έχουν από μια.
Αυτή η ξεροκεφαλιά πάντως είναι απίστευτη. Απλά το ξέρεις έτσι? Ο τρισμέγιστος που ξέρει καλύτερα και από τον κατασκευαστή (γιατί όπως ξέρουν όλοι άλλωστε αυτός θέλει το κακό του)Εγώ λοιπόν σου παραθέτω την οδηγία του κατασκευαστή. Εσύ που την αμφισβητείς ποιός είσαι?
Παμε παλι.......το '96 αγορασα καινουριο ενα accent 1.3cc οπου το βιβλιο συντηρησης ελεγε αλλαγη λαδιων καθε 5Κ χλμ και σερβις καθε 10Κ χλμ.Το 2000 στο f/l αλλαζει το βιβλιο συντηρησης και λεει.....αλλαγη λαδιων καθε 15Κ χλμ και σερβις καθε 30Κ χλμ!!!!!Το μοτερ ιδιο και απαραλλαχτο,τα λαδια ακριβως τα ιδια με πριν...divinol 10/40
Ειπες ξανα τιποτα για knowhow του κατασκευαστη;;;;;
Νικολα ο κατασκευαστης ειναι πρωτιστα μαρκετιστας και μετα μηχανικος..... -
Οι λόγοι είναι πολλοί.
- Είναι σίγουρα ακριβώς το ίδιο μοτέρ? Συχνά υπάρχουν μικρές (πιθανότατα σημαντικές αλλά 'κρυφές') αλλαγές από χρονιά σε χρονιά που διορθώνουν αδυναμίες
- Είναι σίγουρα οι ίδιες προδιαγραφές λαδιών? Το divinol μπορεί να άλλαξε σύνθεση και προδιαγραφές, η Hyundai μπορεί να άλλαξε προδιαγραφές και να εγκατέλειψε για παράδειγμα κάποιες παλαιότερες
- Εμπειρία: σε μια 4 ετία αρκετά αυτοκίνητα μαζεύουν πολλά χιλιόμετρα και ο κατασκευαστής μαθαίνει καλύτερα τί δουλεύει και τί όχι.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έλεγε όντως divinol στο βιβλίο ή αυτό είναι έμπνευση του Έλληνα αντιπροσώπου?
ΥΓ. Στο δρόμο πάντως Accent 90s είναι από τα λίγα αυτοκίνητα που μπορεί να δει κανείς να καπνίζουν. Από τη 2η γενιά που κυκλοφόρησε 2000 ή 2001 δεν έχω δει ποτέ κανένα να βγάζει μπλε καπνό.
-
Στο ένα από τα Renault μου που φοράει τον κινητήρα F7P ( για όσους δεν ξέρουν το μοτέρ αυτό είναι/ήταν 1800cc, 137HP με κόφτη στις 7100 RPM ) δεν είναι αργό μοτέρ έτσι δεν είναι ?
λέω ήταν γιατί έχει 310.000χλμ
Μεγάλωσε με ELF συνθετικό που έλεγε η Renault μέχρι τα 48.000xlm, πλην όμως το ρουφούσε σαν νερό, είχα μια πρόταση από φίλο μηχανικό Ρενάκια για να βάλω Υacco συνθετικό στο ίδιο ιξώδες, πράγματι ως εκ θαύματος το μοτέρ σταμάτησε να - καίει - λάδια.
Έκανα άλλα 30.000χλμ με αυτό το λάδι, επειδή όμως δεν το εύρισκα όσο εύκολα ήθελα το άλλαξα με το Selenia Racing 10/60 δεδομένου ότι το μοτέρ αυτό και μέχρι τις περίπου 240.000χλμ το κακομεταχειριζόμουνα σε αισχρό βαθμό και ήτανε στους κόφτες πολλές φορές την ημέρα, με το Selenia δεν είχα κατανάλωση στο λάδι μέχρι τα 240.000χλμ περίπου οπότε και άλλαξα ρυθμούς στο μοτέρ πηγαίνοντας το νορμάλ 'η σχεδόν νορμάλ, όταν ανέβαινα στο γκάζι επάνω ήθελε 1.0 λίτρο στα 1000 χλμ, από εκεί και** μετά άλλαξα λάδι λόγω σημαντικής έκπτωσης που μου έτυχε σε ELF και έβαλα το αρκετά φθηνότερο Elf 15/50 Competition, **
αμέσως η κατανάλωση με το ίδιο στύλ οδήγησης ανέβηκε στο 1.5 περίπου λίτρο στα 1000 χλμ,** στα 280.000 χλμ αφού έφτασε πια η ώρα για rebuild** είπα να μη του βάζω λάδι με 15€ το λίτρο που έχει το Selenia ή με 7€ που είχε το ΕLF αλλά να αλλάξω και να βάζω με 17€ το 5λιτρο το ημισυνθετικό του Lidl για όσο αντέξει το μοτέρ αφού δεν με ενδιέφερε πια η αντοχή του μοτέρ αλλά και να ικανοποιήσω την περιέργεια μου για το φθηνό αυτό λάδι επειδή διάβασα τις προδιαγραφές του.
Άρχισα λοιπόν να το πιέζω και αν έσπαγε ας έσπασε, κόφτες λοιπόν σε καθημερινή βάση και μια βάναυση μεταχείρηση του μοτέρ αφού ήδη έχω έτοιμο άλλο μοτέρ, το ιξώδες του λαδιού είναι 10-40, όταν το πηγαίνω νορμάλ για μια εβδομάδα σε τσιμπάει καθόλου ( με το Elf Competition ήθελα 0.5 λίτρο την εβδομάδα ), το μοτεράκι είναι λοιπόν μια χαρά, το οδηγάω όπως παληά και δεν φοβάμαι μη σπάσει, δεν έχει θορύβους και θα το αφήσω μέχρι το καλοκαίρι που θα αλλάξω το μοτέρ.
Να υποθέσω λοιπόν ότι οι γνωστοί λαδάδες μας τα πέρνουν στεγνά και ότι στις μεγάλες αλυσίδες προσφέρουν τα ίδια λάδια με τιμές χώμα ? Μάλλον !Αυτό είναι το μοτέρ που έβαζε πάντα 10W-60 και δε θέλει rebuild? Aυτό που αλλού λες ότι του άλλαξες και μπιέλες, με προσοχή στο οβάλ για να μην σπάσει?
Όχι Νικόλα μου που κρατάς φακέλλους σαν την Stazi, έχω 5 δικά μου Renault τα 2 φοράνε F7P και τα 3 J7R, ο γιός μου έχει 3 Clio που φοράνε F7P - F4R - D7F οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για πιό από όλα έλεγα τότε και για πιό τώρα, σου λέω όμως ότι όλα έχουν πολύ πάνω από 250.000 χλμ και 3 από αυτά πάνω από 300.000 χλμ, σήμερα όλα εδώ και λίγα χρόνια κινούνται με λάδια από το Lidl 15-40.
-
Στο internet ό,τι γράψεις μένει και είναι εύκολα ανακτήσιμο με ένα search.
-
@21 Quadra
από περιέργεια, έχεις στείλει κανα δείγμα για ανάλυση ; θα είχε ενδιαφέρον
-
Οι λόγοι είναι πολλοί.- Είναι σίγουρα ακριβώς το ίδιο μοτέρ? Συχνά υπάρχουν μικρές (πιθανότατα σημαντικές αλλά 'κρυφές') αλλαγές από χρονιά σε χρονιά που διορθώνουν αδυναμίες
- Είναι σίγουρα οι ίδιες προδιαγραφές λαδιών? Το divinol μπορεί να άλλαξε σύνθεση και προδιαγραφές, η Hyundai μπορεί να άλλαξε προδιαγραφές και να εγκατέλειψε για παράδειγμα κάποιες παλαιότερες
- Εμπειρία: σε μια 4 ετία αρκετά αυτοκίνητα μαζεύουν πολλά χιλιόμετρα και ο κατασκευαστής μαθαίνει καλύτερα τί δουλεύει και τί όχι.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έλεγε όντως divinol στο βιβλίο ή αυτό είναι έμπνευση του Έλληνα αντιπροσώπου?
ΥΓ. Στο δρόμο πάντως Accent 90s είναι από τα λίγα αυτοκίνητα που μπορεί να δει κανείς να καπνίζουν. Από τη 2η γενιά που κυκλοφόρησε 2000 ή 2001 δεν έχω δει ποτέ κανένα να βγάζει μπλε καπνό.
τελικα αποφασισε ξερει ή δεν ξερει ο κατασκευαστης, κανει ή δεν κανει εξαντλητικα τεστ, γιατι συμφωνα με αυτα που σου ξεφευγουν κατα καιρους και αυτος αλμπανης ειναι.
μαθε να ξεχωριζεις το μαρκετινγκ (που δυστυχως η δικη τους γνωμη εχει μεγαλυτερη βαρυτητα σε μια εταιρια) απο τις τεχνικες εντολες. -
Λες ότι το μάρκετινγκ υπαγορεύει το πρόγραμμα σέρβις. Αυτό μου φαίνεται θεωρία συνωμοσίας.
Το καλό είναι πως έχουν περάσει 15 χρόνια ή περισσότερο από τότε που οι εταιρίες άρχισαν σε κάποια μοντέλα να λένε αλλαγές λαδιών στις 25,30 ή περισσότερες χιλιάδες χιλιόμετρα. Μπορεί εδώ να είναι γκατζολία αλλά αλλού η πλειοψηφία ακολουθεί τις οδηγίες, κάνει χιλιόμετρα και βέβαια έχει πολύ περισσότερες ψυχρές υπό το μηδέν εκκινήσεις από εμάς.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς να υπάρχει ένας σκασμός από Ε46 ή Astra G με πρόωρα χαλασμένους κινητήρες και να έχει γίνει χαμός. Δεν συνέβη αυτό.
Τί μας λέει λοιπόν αυτό το γεγονός για τη θεωρεία συνωμοσίας σου?ΥΓ. Τα 'Μ' μοντέλα είναι εξαίρεση που υπήρχε πρόβλημα και έγινε χαμός... και μιλάμε για περιορισμένης παραγωγής μοντέλα. Φαντάσουν τί θα γινόταν με πρόβλημα στα μαζικής παραγωγής μοντέλα.
-
Οι λόγοι είναι πολλοί.- Είναι σίγουρα ακριβώς το ίδιο μοτέρ? Συχνά υπάρχουν μικρές (πιθανότατα σημαντικές αλλά 'κρυφές') αλλαγές από χρονιά σε χρονιά που διορθώνουν αδυναμίες
Ενταξει.....παραιτουμαι!!!!!!!!
Εισαι θεος.........το Υ.Γ σκαει γαιδαρο -
Λες ότι το μάρκετινγκ υπαγορεύει το πρόγραμμα σέρβις. Αυτό μου φαίνεται θεωρία συνωμοσίας.
Το καλό είναι πως έχουν περάσει 15 χρόνια ή περισσότερο από τότε που οι εταιρίες άρχισαν σε κάποια μοντέλα να λένε αλλαγές λαδιών στις 25,30 ή περισσότερες χιλιάδες χιλιόμετρα. Μπορεί εδώ να είναι γκατζολία αλλά αλλού η πλειοψηφία ακολουθεί τις οδηγίες, κάνει χιλιόμετρα και βέβαια έχει πολύ περισσότερες ψυχρές υπό το μηδέν εκκινήσεις από εμάς.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς να υπάρχει ένας σκασμός από Ε46 ή Astra G με πρόωρα χαλασμένους κινητήρες και να έχει γίνει χαμός. Δεν συνέβη αυτό.
Τί μας λέει λοιπόν αυτό το γεγονός για τη θεωρεία συνωμοσίας σου?ΥΓ. Τα 'Μ' μοντέλα είναι εξαίρεση που υπήρχε πρόβλημα και έγινε χαμός... και μιλάμε για περιορισμένης παραγωγής μοντέλα. Φαντάσουν τί θα γινόταν με πρόβλημα στα μαζικής παραγωγής μοντέλα.
λογο του οτι πρεπει να εχω αγορασει τουλαχιστον 2000 μεταχειρισμενους κινητηρες και εχω δει με τα ματια μου το τι μουργα κουβαλανε μεσα τους ακομα και αυτοι που εχουν κατω απο 100.000ΚΜ.
το μαρκετινγκ καθοριζει ολη την στρατηγικη της εταιριας, πλεον βγαινουν πολλα νεα μοντελα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα (χωρις να υπαρχει ο χρονος για λεπτομερη ελεγχο) γιαυτο και υπαρχουν συνεχεια τροποποιησεις και αστοχιες υλικων, παντως μακαρι να εκαναν 'κουμαντο' οι τεχνικοι.
εσυ στο αυτοκινητο σου μπορεις να ακολουθεις την στρατηγικη που θεωρεις καταλληλοτερη, ειναι γελειο ομως να προσπαθεις να επιβαλεις αυτη την αποψη και στους αλλους και ειδικα σε ανθρωπους που βλεπουν και συντηρουν καθημερινα περισσοτερα αυτοκινητα απο οσα θα αλλαξει καποιος ανθρωπος σε ολη τη ζωη του. -
Νικολα πρεπει να καταλαβεις οτι ο κατασκευαστης βασικα δεν δινει δεκαρα για το αμαξι σου. Οπως ειπαν και οι αλλοι, η μαζικη παραγωγη των αυτοκινητων σημερα εχει αποκτησει πολυ μεγαλυτερους ρυθμους σε σχεση με το πρελθον, οι αστοχιες ειναι μεγαλες ακριβως λογω του οτι δεν υπαρχει χρονος για σοβαρες μελετες και αναλυσεις και το κερδος και η πωλησεις ειναι πανω απ'ολα. Βλεπεις Γερμανικες εταιριες που στο παρελθον εβγαζαν αυτοκινητα σκυλια, τωρα να εμφανιζουν ολο προβληματα, η ποιοτητα κατασκευης δεν εχει καμια σχεση με το παρελθον και παρολα αυτα οι τιμες παραμενουν στα υψη λογω ονοματος. Οτιδηποτε παθει το αυτοκινητο σου αν ακολουθεις τα ολοενα και αυξανομενα χρονικα και χιλιομετρικα ορια που σου προτεινουν, θα ειναι πολυ μετα την ληξη της εγγυησης του και τοτε δυσκολα θα μπορεις να προσαψεις κατι στον κατασκευαστη αφου το πιθανοτερο συμφωνα παντα με εκεινους θα ειναι οτι προκειται για δικο σου φταιξιμο και κακη χρηση.
Ο καλυτερος συμβουλος σου ειναι σοβαροι μηχανικοι, ανθρωποι που βλεπουν καθημερινα κινητηρες και εχουν την εμπειρια και την γνωση να σε συβμουλεψουν και να σε καθοδηγησουν. Μελετες και κουραφεξαλα που βλεπεις απο δω κι απο εκει, για μενα ερχονται σε δευτερη και τριτη μοιρα μπροστα στην καθημερινη εμπειρια και την γνωση της πραγματικοτητας. -
-
Εσείς που είστε ΟΚ να αλλάζετε λάδια στις 20 και 30 χιλιαδες χλμ, κάντε μια χάρη στο αμάξι σας και αλλάζετε από την τάπα, από κάτω.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Έχεις να προσθέσεις κάτι στην συζήτηση ή απλά κάνεις θόρυβο;;
-
Προφανως συμφωνω με τους αλλους και οχι με τον nickolas
εχεις καποιο προβλημα και σφίγγεσαι?
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Εσείς που είστε ΟΚ να αλλάζετε λάδια στις 20 και 30 χιλιαδες χλμ, κάντε μια χάρη στο αμάξι σας και αλλάζετε από την τάπα, από κάτω.ο κατασκευαστής λέει με ρούφιγμα,με αντλία κενού απο πάνω........οπότε κόψε τις εξυπνάδες!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Nικόλα τρισμέγιστε υπερασπιστή των λαδιών / νεράκια, το δικό μου μοτέρ είχε 248.000 χλμ με 10/60 της Selenia, και το άλλαξα με του Lidl γιατί είχε ακριβήνει πολύ το Selenia και ήδη είχα ετοιμάσει άλλο μοτέρ με βελτιώσεις για να το αλλάξω και δεν με ενδιέφερε αν θα σπάσει αυτό, δυστυχώς για εσένα και τις γνώσεις σου δεν έχει βγάλει ζημιά ή φθορές και τώρα τώρα είναι ακόμα μάχιμο και έχει 365.000 και συνεχίζει να χτυπάει κόφτες όπως πάντα στις 7.100, το μοτέρ είναι Renault F7P.Τα έχω ξανααναφέρει όλα αυτά ξανά και ξανά, απλά τώρα έχουν προχωρήσει τα χλμ.
Δεν το αμφισβητω μονο εγω αλλα και οι εταιρειες αντιψυκτικων.
Οταν λοιπον σχεδον ολες σου λενε αλλαγη στην τριετια, ποια ειναι η καθε εταιρεια αυτοκινητου που λεει οτι κραταει για παντα?
Δηλαδη δεν ξερει η εταιρεια που παρασκευαζει το προιον και ξερει η εταιρεια αυτοκινητων καλυτερα, που για να στο πω κιαπλα, οσο πιο συχνα σου βγαζει βλαβες το αμαξι τοσο πιο πολυ θα'κονομαει?
Αλλα οχι, οι εταιρειες δεν κοιτανε το μακροπροθεσμο κερδος αλλα μονο το καλο του καταναλωτη, οποτε δεν αλλαζουμε αντιψυκτικα ποτε κι ολα μια χαρα...
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]