-
Στα 2 χρονια θα εχουν γινει εμμεσα 2 αλλαγες λαδιων απο τις συμπληρωσεις. Ισως ξερουν τι κανουν και λενε 2 χρονια.
Αλλα να στο πω και αλλιως, 120 ευρω για τη υπηρεσια αλλαγης λαδιων και φιλτρου το θεωρω σκετη κοροιδια.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Καθε 2 χρονια αλλαγη λαδιων???Τραγικο θα το ελεγα...!!! Ειδικα για γερμανικη φριτεζα!
Χαχαχαχαχα!! Ασε που κάθε 2 χρόνια με 120 ευρώ αγοράζεις καινούργια φριτέζα ή σε 10 χρόνια τα μαζεύεις και παίρνεις καινούργιο ψυγειοκαταψύκτη. Εγω πάλι προσφάτως έδωσα 150 ευρώ για τους ιμάντες στην Κορεάτικη φριτέζα μετά από 7 χρόνια
κάθε 2 χρόνια (για το 90% των χρηστών). Που είναι το ίδιο με το να δίνεις 30 ευρώ/6μηνο στο λαδά της γειτονιάς μείον 3 μέρες χαμένες για συνεργείο και επιπλέον έχεις την εγγύηση.
Αν το σκεφτείς δεν είναι τόσο άσχημο.ΟΚ αν έχεις εξαντλήσει τα χιλιόμετρα, πόσοι ειδικά την σήμερον ημέρα κάνουν 60Κ χλμ την διετία ή ακόμα την τριετία; Στην επαρχία να πας που είναι μεγάλες οι αποστάσεις ζήτημα αν κάνουν τα μισά, πάντα υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις. Ο μέσος οδηγός κάνει 20-30K χλμ τη διετία(πολλά λέω). Πόσοι αλλάζουν λάδια κάθε 6μηνό, ειδικά τώρα; Εγώ για παράδειγμα πάω στον 1,5 χρόνο και έχω 5Κ χλμ, μπορώ να σου βρω πολλούς που έχουν τα αμάξια τους να σαπίζουν στο δρόμο! Σκέψου λοιπόν να μου έλεγε η Hyundai, 'αλλάζεται λιπαντικό σε 6 μήνες, το καθιερωμένο σέρβις των 2ετών ή 30Κ χλμ' (ούτε κάν 60Κ χλμ)
Είναι θέμα κοροιδίας και όχι αν είναι άσχημο ή χρημάτων, όλα για το 2ο γίνονται!
Στα 6 χρόνια έχεις δώσει 720 ευρώ ενώ θα μπορούσες να δώσεις τα μισά, ίσως και λιγότερα και τα υπόλοιπα να τα δώσεις σε πιο σημαντικές υποχρεώσεις, εκτός αν σου περισσεύουν! -
Γερά αμάξια τα καινούργια VW, αϊ στο καλό, γέλασα μεσημεριάτικα !
-
Τελικά αυτά τα λάδια μας βγάζουν το λάδι... Άρχισα να παρακολουθώ το φόρουμ όταν ήταν να αποκτήσω το νέο μου αυτοκίνητο (Skoda Rapid Sedan TDI) και καθώς επίκειται αλλαγή λαδιών καθότι συμπληρώνουμε αισίως 17.000χλμ μέσα σε 10 μήνες χρήσης. Την πρώτη φορά που άλλαξα λάδια στα 2.000 χλμ στην αντιπροσωπεία μου έβαλαν τα Skoda Power Oils, που είναι βεβαίως τα Valvoline SynPower 5-30, απλά η Skoda στην Ελλάδα έχει εμπορική συνεργασία με τη Valvoline. Κλασσικά η τάπα λαδιού έχει ανάγλυφο το σήμα της Castrol, στο βιβλίο κατασκευαστή φόρα παρτίδα η Skoda προτείνει το Castrol Edge. Έβαλα μεν το Valvoline αλλά είπα να το ψάξω λίγο, καθώς θέλω να μείνω σε μια μάρκα λιπαντικού, αφού μόλις εκπνεύσει η εγγύηση το service θα γίνεται εκτός επίσημης αντιπροσωπείας. Η λίστα περιελάμβανε το Castrol Edge, το Μobil ESP, το Aral Supertronic και το Valvoline, ενώ από συνεργείο εξειδικευμένο σε VAG και Skoda μου πρότεινε τα γερμανικά -και άγνωστα σε εμένα- Rheinol. Τελικά από όλα αυτά δεν κατέληξα σε κανένα και προτίμησα τα Liqui Moly Τop Tec 4200, γερμανικά και αυτά τελικώς. Από όλα τα λάδια που προανέφερα, έψαξα και βρήκα το επίσημο data sheet για το καθένα και βάσει των ψυχρών αριθμών το Liqui Moly ήταν εντυπωσιακά ανώτερω από τα υπόλοιπα. Ελπίζω η επιλογή να αποδειχθεί σωστή...
-
μ@λ@κι@ εκανες
απο το lidl επρεπε να βαλειςκι οταν ερθει η ωρα για λαστιχα, στο carrefour
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
μ@λ@κι@ εκανες
ψιλο άσχετο αλλά μου θύμισες τα κεφτεδάκια αλόγου του ΙΚΕΑ
έλεος πια, λάδια απο τα lidl, κορυφαία αμάξια τα fiat μάπες τα vw...έχει πλάκα τελικά εδώ....
-
Ωραίες και προπαντός σωστές απαντήσεις από αυτούς που ούτε έχουν πιάσει το δοχείο του Lidl στο χέρι τους μη και πάθουν Έμπολα ή καρκίνο, δώστε βρε κοκκοράκια απαντήσεις με στοιχεία, με προβλήματα που συναντήσατε, πηγαίνεται στα ρεκτιφιατζίδικα να σας δείξουν τα κασόνια με τις στραβωμένες βαλβίδες των VW άμεσου ψεκασμού, άντε μπράβο πολύξεροι παντογνώστες που μόνο με ατάκες και ειρωνίες απαντάτε.
Σοβαρευτείτε και λίγο, εδώ δεν μιλάμε για life style αλλά για τεχνικά θέματα που δεν επιδέχονται παρλαπίπες αλλά απαιτούν γνώσεις και στοιχεία από τα οποία φαίνεται ότι δεν χαμπαριάζετε.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ωραίες και προπαντός σωστές απαντήσεις από αυτούς που ούτε έχουν πιάσει το δοχείο του Lidl στο χέρι τους μη και πάθουν Έμπολα ή καρκίνο, δώστε βρε κοκκοράκια απαντήσεις με στοιχεία, με προβλήματα που συναντήσατε, πηγαίνεται στα ρεκτιφιατζίδικα να σας δείξουν τα κασόνια με τις στραβωμένες βαλβίδες των VW άμεσου ψεκασμού, άντε μπράβο πολύξεροι παντογνώστες που μόνο με ατάκες και ειρωνίες απαντάτε.Σοβαρευτείτε και λίγο, εδώ δεν μιλάμε για life style αλλά για τεχνικά θέματα που δεν επιδέχονται παρλαπίπες αλλά απαιτούν γνώσεις και στοιχεία από τα οποία φαίνεται ότι δεν χαμπαριάζετε.
Δεν λες που σταματησαν να γραφουν τα παλικαρια που ελεγαν ''βαλε 0/20 και οι συχνες αλλαγες λιπαντικου καταστρεφουν τον κινητηρα''
Δικαιολογω την δυστακτικοτητα απεναντι στα lidlολαδα καθως ο κοσμος σκεφτεται οτι δεν υπαρχει απο πισω καποιο brand name.... -
Κανείς δεν είπε ότι οι αντιπροσωπείες είναι φτηνές, αλλά τουλάχιστον δεν πρόκειται να κάνουν χοντρή μαλακία (όπως το να σου συμπληρώσουν λάθος υγρά φρένων ή να σου βάλουν παραπάνω από ότι πρέπει λιπαντικό). Προφανώς υπάρχουν άριστοι ιδιώτες, σε πολλά καλύτεροι από την μέση αντιπροσωπεία. Για τον μέσο αδαή όμως οδηγό, που δεν μπορεί να καταλάβει τον καλό επαγγελματία, η αντιπροσωπεία είναι εγγύηση από κάθε άποψη. Τουλάχιστον αν κάνουν μαλακία και σπάσει πχ. ο ιμάντας που σου έβαλαν θα σου τα πληρώσουν Ο Λ Α.
Επιπλέον είναι ωραίο να επισκέπτεσαι το συνεργείο ανά 2ετία και να μη χάνεις τόσο χρόνο σε σέρβις. Αν τα βάλεις κάτω καύσιμα, τέλη, ασφάλειες, κόστος για 'χοντρά' όπως ελαστικά, το κόστος του ανά διετία σέρβις στην αντιπροσωπεία σε σχέση με το ανά έτος σέρβις σε ανεξάρτητο, δεν είναι τραγικά πιο ακριβό...ενίοτε ίσως να είναι και φθηνότερο. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ωραίες και προπαντός σωστές απαντήσεις από αυτούς που ούτε έχουν πιάσει το δοχείο του Lidl στο χέρι τους μη και πάθουν Έμπολα ή καρκίνο, δώστε βρε κοκκοράκια απαντήσεις με στοιχεία, με προβλήματα που συναντήσατε, πηγαίνεται στα ρεκτιφιατζίδικα να σας δείξουν τα κασόνια με τις στραβωμένες βαλβίδες των VW άμεσου ψεκασμού, άντε μπράβο πολύξεροι παντογνώστες που μόνο με ατάκες και ειρωνίες απαντάτε.Σοβαρευτείτε και λίγο, εδώ δεν μιλάμε για life style αλλά για τεχνικά θέματα που δεν επιδέχονται παρλαπίπες αλλά απαιτούν γνώσεις και στοιχεία από τα οποία φαίνεται ότι δεν χαμπαριάζετε.
εχεις μεγαλο προβλημα μπαρμπα
στο αμαξι σου εννοειται
μην ξανασχοληθεις μαζι μου -
Ηρεμήστε...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
brand name....Ειδαμε και τα δοχεια με brand name και απο πισω επαιζαν απιστευτες μαιμουδιες....
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
μ@λ@κι@ εκανες
Αλεξανδρε πες μας κανενα σοβαρο τεχνικο στοιχειο για την γνωμη σου, απο ατακες ειμαστε χορτατοι, αληθεια.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αλεξανδρε πες μας κανενα σοβαρο τεχνικο στοιχειο για την γνωμη σου, απο ατακες ειμαστε χορτατοι, αληθεια.ανέλαβε ο δικηγορος τωρα....
η γνωμη μου ποια ειναι για να ξερω κι εγω? -
Ωραίες και προπαντός σωστές απαντήσεις από αυτούς που ούτε έχουν πιάσει το δοχείο του Lidl στο χέρι τους μη και πάθουν Έμπολα ή καρκίνο, δώστε βρε κοκκοράκια απαντήσεις με στοιχεία, με προβλήματα που συναντήσατε, πηγαίνεται στα ρεκτιφιατζίδικα να σας δείξουν τα κασόνια με τις στραβωμένες βαλβίδες των VW άμεσου ψεκασμού, άντε μπράβο πολύξεροι παντογνώστες που μόνο με ατάκες και ειρωνίες απαντάτε.
Σοβαρευτείτε και λίγο, εδώ δεν μιλάμε για life style αλλά για τεχνικά θέματα που δεν επιδέχονται παρλαπίπες αλλά απαιτούν γνώσεις και στοιχεία από τα οποία φαίνεται ότι δεν χαμπαριάζετε.
εχεις μεγαλο προβλημα μπαρμπα
στο αμαξι σου εννοειται
μην ξανασχοληθεις μαζι μουΕσύ έχεις πρόβλημα μαζί μου με τα ψέματα και τις ανοησίες που σε γέμισαν από το άλλο φόρουμ ο Σαλονικιός και ο Ρουμάνος, μακάρι να με είχες γνωρίσει.
Τέλος πάντων, σου εύχομαι όταν γίνεις μπάρμπας να σε σέβονται όπως εμένα όχι λόγω ηλικίας αλλά για το ποιός είσαι, γειά λοιπόν σου μικρούλη, δυστυχώς είσαι και εσύ από αυτούς που το κεφάλι το έχουν μόνο για να στηρίζουν το καπέλο ή το κράνος.
-
οκ ευχαριστω
-
οκ ευχαριστωΝα είσαι καλά, ευχαριστώ για το pm και την πρόσκληση, σου απάντησα ήδη.
-
Ψυχραιμία και σεβασμός στους έχοντες 4ψήφια ποστ. Αυτό αρκεί για να δεχόμαστε την γνώμη τους ως αδιαμφισβήτητο στοιχείο.
Σοβαρά τώρα, όταν μου φέρεις μελέτη που να αποδεικνύει οτι τα λιντόλαδα είναι καλύτερα απο τα επώνυμα γιατι αυτά τα φέρνουν χύμα και τα συσκευάζουν εδώ τα νοθεύουν και δεν ξέρω κ εγω τι άλλο τους κάνουν τότε ναι να βάλω κ εγω απ'αυτά και να πετάξω τα σπορέλαια.
Όσο για τα vag αστα ασχολήσου με την αντίκα σου καλύτερα μεγάλε μανιτού. Αν έιχες τα φράγκα δεν θα σε χάλαγε καθόλού ενα R, S, GTi κτλ, μα καθόλου όμως... -
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Ψυχραιμία και σεβασμός στους έχοντες 4ψήφια ποστ. Αυτό αρκεί για να δεχόμαστε την γνώμη τους ως αδιαμφισβήτητο στοιχείο.
Σοβαρά τώρα, όταν μου φέρεις μελέτη που να αποδεικνύει οτι τα λιντόλαδα είναι καλύτερα απο τα επώνυμα γιατι αυτά τα φέρνουν χύμα και τα συσκευάζουν εδώ τα νοθεύουν και δεν ξέρω κ εγω τι άλλο τους κάνουν τότε ναι να βάλω κ εγω απ'αυτά και να πετάξω τα σπορέλαια.
Όσο για τα vag αστα ασχολήσου με την αντίκα σου καλύτερα μεγάλε μανιτού. Αν έιχες τα φράγκα δεν θα σε χάλαγε καθόλού ενα R, S, GTi κτλ, μα καθόλου όμως...Ξεκινάω από το τέλος λέγοντας ότι δεν γνωρίζεις την φορολογική μου δήλωση, οπότε αυτό το απαντήσαμε, όσο για το τι ήθελα να είχα, σου λέω ότι θα ήθελα να είχα ένα GT-R και τίποτα άλλο, από την στιγμή όμως που δεν γουστάρω ( γουστάρω όχι δεν μπορώ ) να έχω 100.000 plus στους δρόμους μένω με αυτά τα 7 που έχω κρατώντας το προσωπικό μου σαν καθημερινό για να το ευχαριστιέμαι και σε βεβαιώ ότι η - αντίκα - όπως την ονομάζεις, ( γιατί δεν το γνωρίζεις καθόλου το αυτοκίνητο αυτό αφού φτιάχτηκαν μόνο 875 ) στέκεται δίπλα και σε σημεία καλύτερα από τα νέα πλαστικά αμαξάκια που μου λες.
Δεν μου λες τίποτα όμως για τα καινούργια μοτέρ του Group που ναι, ανεβάζουν άλογα για πλάκα αλλά γνωρίζεις τίποτα από κατασκευές μοτέρ, αντοχές, κλπ ? σου έδειξε κανείς σημείο - σημείο το πόσο ψεύτικα είναι φταιγμένα ? Όχι θα απαντήσω εγώ αλλιώς δεν θα τα υμνούσες.
Στα λάδια τώρα, αν γνωρίζεις Ελληνικά και διαβάσεις με προσοχή τι έγραψα, θα δείς ότι δεν αναφέρω πουθενά ότι τα λάδια του Lidl είναι καλύτερα από τα επώνυμα, αναφέρω ότι δεν είναι για πέταμα και είναι εξ ίσου καλά και τίμια στις προδιαγραφές τους.
Επίσης δεν είπα ότι τα συσκευαζόμενα εδώ νοθεύονται, δεν θα το έλεγα ποτέ χωρίς στοιχεία, και δεν τα έλεγα ποτέ γιατί στο εργοστάσιο Blending της Aegean πρώην Texaco στον Ασπρόπυργο έχω φτιάξει μηχανήματα επί εποχής Texaco και γνωρίζω τι σημαίνει Blending, έγραψα αν γνωρίζεται όλοι όσοι ασχολείστε εδώ με τα λάδια, αν γνωρίζεται κάτι παραπάνω για τα λάδια από τις διαφημίσεις και τα διάφορα πόστ στο διαδίκτυο, αλλά σαν προκατειλημένος που είσαι δεν έχεις στοιχεία και επιτίθεσαι για να βγείς από την άμυνα, κατανοητό απόλυτα, έχεις όμως στοιχεία να αντιπαραθέσεις εκτός από ατάκες και ειρωνείες ?
Με λες ειρωνικά μεγάλε Μανιτού, δεκτόν και τιμή μου γιατί τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου στα θέματα που ασχολούμαι θα χρειαστείς 3-4 ζωές για να τις αποκτήσεις και όσο δεν σκύβεις το κεφάλι να μάθεις περισσότερα αλλά το έχεις σηκωμένο στον αέρα αλαλάζοντας, τόσο σε ξεπερνάνε όσα συμβαίνουν γύρω σου, αναφέρωμαι πάντα στα τεχνικά θέματα που έχεις μια υποψία ότι γνωρίζεις.
Αν έχεις στοιχεία πες τα εδώ χωρίς πάθος και επιθέσεις, δεν βγαίνει άκρη έτσι ούτε μαθαίνουμε κάτι κραυγάζοντας, δεν μιλάμε για πίνακες ζωγραφικής ούτε για μόδα, τα τεχνικάθέματα θέλουν στοιχεία.
-
Στοιχεία είναι να αναρτήσει κάποιος μια έρευνα μια μελέτη ή έστω συγκριτικά και δοκιμές απο τον διεθνή τύπο. Αυτά είναι στοιχεία. Στοιχεία δεν είναι να μπαινει κάποιος εδώ και να λέει η δική μου εμπειρία λέει το τάδε κ εσείς κοκοράκια τραβάτε σε κανά μάστορα να δείτε στραβές βαλβίδες που στην τελική μπορεί να είναι απο χίλιους δυο λόγους. Αυτό το ύφος του παντογνώστη είναι εκνευριστικότατο διότι σε διάφορα που κατα καιρούς έχεις γράψει τυχαίνει να έχω ακούσει τα αντίθετα απο επαγγελματίες φίλους μηχανικούς που είναι χρόνια στο χώρο οπότε ναι επίτρεψε μου να αμφιβάλλω για τα λεγόμενα σου μέχρι διασταυρώσεως ή αποδείξεως του εναντίου. Το ίδιο ισχύει και για το λάδι. Μέχρι να μας αποδείξει κάποιος οτι το λιντόλαδο είναι τίμιο δεν θα καταστρέψει τη μηχανή μετα απο χ χρόνια και εν τέλει δεν αξίζει το έξτρα χρήματα που δίνεις στα επώνυμα, τότε ναι μπορώ να το ειρωνεύομαι και να το κοροιδεύω γιατί δεν είναι μακάκας όλος ο πλανήτης που χρησιμοποιεί τα άλλα. Από τον απλό οδηγό μέχρι τα αγωνιστικά.
Για το ρενο δεν θα σχολιάσω περαιτέρω δικαίωμα σου να το κρατήσεις και για τα τρισέγγονά σου όπως τη βρίσκει κανείς αλλά ενα είναι γεγονός. Λένε λένε λένε όλοι αλλά μόλις τύχει και βάλουν κανα φράγκο στην τσέπη, οι περισσότεροι τον γερμανό θα τρέξουν να πάρουν για να κάνουν την μόστρα τους.
Τα υπόλοιπα που λες για ψεύτικες μηχανές και τα ρέστα είναι debatable...
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]