Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,
Σήμερα έλεγξα τη στάθμη λαδιών κινητήρα και είδα μια μικρή κατανάλωση (100ml) με χρήση 7000ΚΜ.......υποψιάζομαι πως επιδή δεν είναι ειδικό για TurboDiesel κινητήρα το λάδι που του έβαλα στην προηγούμενη αλλαγή (Castrol Edge Formula RS 0W40 αντί για το Castrol Edge TurboDiesel 0W30)......
θα δείξει στο μέλλον.....
πταίσμα μην ασχολείσαι.... Σε 30k θα έχεις κάψει κάτι παραπάνω από 0.4 λίτρα ήτοι τίποτα.
Καλησπέρα Χρήστο,
Δεν πάει έτσι, δεν θα είναι αναλογική η κατανάλωση......άσε που δεν θα κάνει 30Κ πλέον με τα ίδια λάδια το αμάξι εδώ, ζήτημα αν θα έχει 20Κ σε 2 χρόνια.......
.....τα λάδια θα τα παρακολουθώ συχνότερα τώρα για να βγάλω συμπέρασμα αν και άλλαξαν και οι συνθήκες κινήσεως (Ελλάδα) και το κλίμα και ο τύπος λαδιού.....
ΥΓ: Τα αποθηκευμένα λάδια που έχω πάντως είναι τα Castrol Edge TurboDiesel 0W30 για τις επόμενες αλλαγές.....
Μάριε
Είχα πάνω από 10 έτη ένα Tipo 1.6. Έκαιγε 100 γρ. στα 1000 χιλιόμετρα και πρακτικά έβαζα ανά 5000 χιλιόμετρα μίσο λίτρο Selenia. Πίστεψε με ότι δεν αλλάζει η κατανάλωση αν δεν υπάρχουν παθογενείς παράγοντες.
Περί συνθηκών θα μου επιτρέψεις να ψιλοδιαφωνήσω. Από όσο ξέρω κινείσαι κυρίως επαρχία οπότε οι συνθήκες πρέπει να είναι όμοιες με αυτές της Γερμανίας και ίσως λίγο καλύτερες λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών το χειμώνα σε σχέση με τη παγωμένη Γερμανία. Αν όμως κινείσαι Θεσσαλονίκη τότε έχεις απόλυτο δίκαιο.
Έτσι και αλλιώς όμως άσε τον ηλεκτρονικό ρουφιάνο να καθορίσει το πότε και πως θα κάνεις τα service και μην λαμβάνεις και πολύ υπόψη τις Κασάνδρες.....