-
Δε λές ποια είναι τα επίσημα λάδια που βάζουν τώρα.
Δε λες τι λέει ο εγχειρίδιό σου για το ποια είναι τα κατάλληλα λάδια. Υπάρχουν πολλά άλλα πράματα και προδιαγραφές πέραν του ιξώδους που έχουν σημασία.
Δε λες σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητο, πως οδηγάς, φορτίο, διαδρομές (διάρκεια, αριθμός) κλπ που έχουν σημασία.
Και βασικά δεν μας έχεις πει τι/ποια είναι τα λάδια που βάζεις τόσα χρόνια. Το να λες απλά Νισαν 10-40 για 10000χλμ δε σημαίνει και πολλά.
Πάντως αγοράζοντας λάδια μόνος σου το πιο πιθανό είναι να πάρεις καλύτερα λάδια σε καλύτερη τιμή από της Νισάν. -
βρηκα αυτο το λαδι στον Λαμπριανιδη σε προσφορα (7,5€/λιτρο)
TOTAL QUARTZ INEO 504/507 5W30
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -5w30.htmlοι προδιαγραφες ειναι πληρεις (ACEA A3/B4 , VW 504.00/507.00, VW502.00/505.00/505.01 VW503.00/506.00 506.01 BMW LL04, BMW LL01 BMW LL98, MB 229.51, MB 229.31)
κανει για φιλτρο μικροσωματιδιαων και ειναι και 'Low Saps'λεω να το προτιμήσω αντι για το CASTROL EDGE FST 5W30 (ACEA C3 / VW 504 00/507 00 / BMW LONGLIFE-04 / MB 229.31/229.51 / PORSCHE C30 ) που εβαλα τις τελευταιες φορες, κυριως λογω χαμηλοτερου κοστους.
Το αυτοκινητο ειναι SUBARU Outback 2.0 diesel και η Subaru 'θελει': 5/30, ACEA C2/A3/B4
με προβληματιζει που λειπει το 'C' απο το total
τι λετε; -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
βρηκα αυτο το λαδι στον Λαμπριανιδη σε προσφορα (7,5€/λιτρο)
TOTAL QUARTZ INEO 504/507 5W30
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -5w30.htmlοι προδιαγραφες ειναι πληρεις (ACEA A3/B4 , VW 504.00/507.00, VW502.00/505.00/505.01 VW503.00/506.00 506.01 BMW LL04, BMW LL01 BMW LL98, MB 229.51, MB 229.31)
κανει για φιλτρο μικροσωματιδιαων και ειναι και 'Low Saps'λεω να το προτιμήσω αντι για το CASTROL EDGE FST 5W30 (ACEA C3 / VW 504 00/507 00 / BMW LONGLIFE-04 / MB 229.31/229.51 / PORSCHE C30 ) που εβαλα τις τελευταιες φορες, κυριως λογω χαμηλοτερου κοστους.
Το αυτοκινητο ειναι SUBARU Outback 2.0 diesel και η Subaru 'θελει': 5/30, ACEA C2/A3/B4
με προβληματιζει που λειπει το 'C' απο το total
τι λετε;Πάντως η Citroen για τα diesel προτείνει το Total Quartz Ineo Ecs (Low Saps) 5w-30. Και είναι ACEA C2 (γενικά νομίζω ότι το C συμβολίζει την καταλληλότητα για ντίζελ, από το 'Compression', χωρίς να είμαι βέβαιος). Πάντως αυτό το λάδι προτείνεται για τους ντίζελ της PSA (που έχουν DPF), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο σου ταιριάζει.
-
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -5w30.html
Αυτό θές. Η C2 είναι low friction η C3 είναι παρόμοια χωρίς το low friction -
Να ρωτήσω κάτι επειδή πήρα ένα 4λιτρο castrol edge.Δε θα έπρεπε να είναι κάπως σφραγισμένα ή όχι;
-
Δλδ;
-
Π.χ. με μια ζελατίνα απ'εξω.Απλα είδα διαφορα για λάδια μαϊμού και μιας και δεν ξέρω τι παίζει,είπα να ρωτήσω και δω.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Π.χ. με μια ζελατίνα απ'εξω.Απλα είδα διαφορα για λάδια μαϊμού και μιας και δεν ξέρω τι παίζει,είπα να ρωτήσω και δω.Οχι και ζελατίνα!!! Εχεις δει πολλά λάδια με ζελατίνα;
Το καπάκι έχει ασφάλεια που σπάει όταν το ξεβιδώνεις,οπως σε όλα τα μπουκάλια αναψυκτικων. -
Oκ αλλα καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.Εχω ακόμη 1 λίτρο castrol που έχει περισσέψει και δεν έχει τέτοιο καπάκι
-
Crektis και mirage ευχαριστω
-
Μπορεί να είχε κάλυμμα στο στόμιο από σαν από αλουμινόχαρτο το οποίο πρέπει να σκίσεις/αφαιρέσεις όταν το πρωτοανοίγεις. Μήπως το είχες βγάλει;
-
σε megane II RS τι λάδια βάζουμε ? έχει αυτό το μοτέρ κάποια προδιαγραφή που πρέπει να πληρεί το λιπαντικό ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
σε megane II RS τι λάδια βάζουμε ? έχει αυτό το μοτέρ κάποια προδιαγραφή που πρέπει να πληρεί το λιπαντικό ?RN0710??
Τότε 5w40 ή 0w40 (5w30 μόνο πρώτο γέμισμα εργοστασίου) και
Noack8, Pumpability -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Τα δεδομένα είναι αυτά: 360.000 με 0w40 mobil ή BP 7000 πάλι 0w40. Η κατανάλωση λαδιού την παρατήρησα τα τελευταία 10.000χλμ.Η διαροή είναι από τσιμούχα εκκεντροφόρου μάλλον , κακώς έγραψα σασμάν.
H Mitsubishi προτείνει τα παντα από λάδια ανάλογα τις θερμοκρασίες. Στο β έβρο οι θερμοκρασίες παίζουν από -20 μέχρι +40 οπότε το 0w40 καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.
Στην επόμενη αλλαγή θα πάω σε 5w40. Θα το τραβήξω και ένα καλό πλύσιμο να δω για τυχόν διαρροές. Το αυτοκίνητο άρχισε να καίει απότομα πολύ λάδι. Μέχρι τις 330.000 χλμ δεν έκαιγε ούτε 100 γραμμάρια από αλλαγή σε αλλαγή (7500 ή 10.000χλμ).
Υπάρχει περίπτωση να κόλησε κανένα ελατήριο στα πιστόνια; αν ναι πως θα το ξεκολησω;
Αλλαγή ελατηρίων πόσο πάει πάνω κάτω; βασικά το αυτοκίνητο το έχει ο πατέρας μου και δεν υπάρχει πιθανότητα για άλλο γιατί είναι καλοσυντηρημένο. Ενδεικτικό της χρήσης είναι το γεγονός ότι δεν άλλαξε ποτέ δίσκο πλατώ.
Οι βλάβες του είναι μια αντλία βενζίνης, τα πίσω σινεμπλόκ και από κανένα ηλεκτρικό παράθυρο...
Μετά από 5.000 χλμ με motul 8100 5w40 και αντικατάσταση τσιμούχας στροφαλοφόρου το αυτοκίνητο δεν καίει σχεδόν καθόλου και λέω σχεδόν γιατί δεν θυμάμαι τι έδειχνε ο δείκτης μετά την αλλαγή. Τώρα πάντως στο ανώτερο σημείο και ησύχασα. Ο κινητήρας θα μπει στο βιβλίο γκίνες καθόσον δεν έχει υποστεί καμια επισκευή πέρα από περιφερειακά δηλ. φλάντζα στροφαλαοφόρου και αντλίας βενζίνης ελάχιστου κόστους. Αθάνατο Mitsubishi και υγραεριοκίνητο από τα 300.000 μέχρι τα 364.000 χλμ που γράφει τώρα.
-
Άλλη μια ανάλυση λαδιού.
Σχολιασμός ευπρόσδεκτος. -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Άλλη μια ανάλυση λαδιού.
Σχολιασμός ευπρόσδεκτος.Μα καλα, ποιος εχει American Express τη σημερον ημερα? Παρε μια Visa να σου κανουν και καμμια δοση παραπανω τα μαγαζια.
Σε 5.312 km το φιλτρο ειναι ηδη στα τελευταια του? Τι φιλτρο ηταν αυτο, δεν ειναι πολυ λιγα τα χιλιομετρα?
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Άλλη μια ανάλυση λαδιού.
Σχολιασμός ευπρόσδεκτος.Απλα τα Amsoil ειναι εγγυηση!
Ο κατασκευαστης τι ιξωδες προτεινει ?
Στο δικο μου Auris ο κατασκευαστης προτεινει 4,2 λιτρα 0w20. Ειχα κανει πειραμα και ειχα βαλει 2 λιτρα 5w20 και 2,2 λιτρα 5w30, και τα δυο Amsoil XL. Μου τα εκαιγε σχεδον στην διπλασια συχνοτητα σε σχεση με 4,2 λιτρα Amsoil ASL 5w30 οποτε ξαναγυρισα στα ASL.
Φοβομαι μην παρω και κανα κινητηρα στο χερι επειδη το ζοριζω γενικοτερα ειτε χαμηλες (σανιδωμα απο 2500σαλ) ειτε ψηλες στροφες (πολυ συχνα κοφτης 1ης κτλ..) οποτε ουτε που μου περναει απο το μυαλο το 0w20.Αραγε αξιζει μια προσπαθεια ?
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Τα δεδομένα είναι αυτά: 360.000 με 0w40 mobil ή BP 7000 πάλι 0w40. Η κατανάλωση λαδιού την παρατήρησα τα τελευταία 10.000χλμ.
Η διαροή είναι από τσιμούχα εκκεντροφόρου μάλλον , κακώς έγραψα σασμάν.
H Mitsubishi προτείνει τα παντα από λάδια ανάλογα τις θερμοκρασίες. Στο β έβρο οι θερμοκρασίες παίζουν από -20 μέχρι +40 οπότε το 0w40 καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.
Στην επόμενη αλλαγή θα πάω σε 5w40. Θα το τραβήξω και ένα καλό πλύσιμο να δω για τυχόν διαρροές. Το αυτοκίνητο άρχισε να καίει απότομα πολύ λάδι. Μέχρι τις 330.000 χλμ δεν έκαιγε ούτε 100 γραμμάρια από αλλαγή σε αλλαγή (7500 ή 10.000χλμ).
Υπάρχει περίπτωση να κόλησε κανένα ελατήριο στα πιστόνια; αν ναι πως θα το ξεκολησω;
Αλλαγή ελατηρίων πόσο πάει πάνω κάτω; βασικά το αυτοκίνητο το έχει ο πατέρας μου και δεν υπάρχει πιθανότητα για άλλο γιατί είναι καλοσυντηρημένο. Ενδεικτικό της χρήσης είναι το γεγονός ότι δεν άλλαξε ποτέ δίσκο πλατώ.
Οι βλάβες του είναι μια αντλία βενζίνης, τα πίσω σινεμπλόκ και από κανένα ηλεκτρικό παράθυρο...
Μετά από 5.000 χλμ με motul 8100 5w40 και αντικατάσταση τσιμούχας στροφαλοφόρου το αυτοκίνητο δεν καίει σχεδόν καθόλου και λέω σχεδόν γιατί δεν θυμάμαι τι έδειχνε ο δείκτης μετά την αλλαγή. Τώρα πάντως στο ανώτερο σημείο και ησύχασα. Ο κινητήρας θα μπει στο βιβλίο γκίνες καθόσον δεν έχει υποστεί καμια επισκευή πέρα από περιφερειακά δηλ. φλάντζα στροφαλαοφόρου και αντλίας βενζίνης ελάχιστου κόστους. Αθάνατο Mitsubishi και υγραεριοκίνητο από τα 300.000 μέχρι τα 364.000 χλμ που γράφει τώρα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Άλλη μια ανάλυση λαδιού.
Σχολιασμός ευπρόσδεκτος....
Σε 5.312 km το φιλτρο ειναι ηδη στα τελευταια του? Τι φιλτρο ηταν αυτο, δεν ειναι πολυ λιγα τα χιλιομετρα?Και εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό για το φίλτρο. Όταν το αλλάξω θα σας πω ...
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Άλλη μια ανάλυση λαδιού.
Σχολιασμός ευπρόσδεκτος.Απλα τα Amsoil ειναι εγγυηση!
Ο κατασκευαστης τι ιξωδες προτεινει ?
0w20 σαν συνιστώμενο. 20άρι βάζω χρόνια εκτός απο κάποια φάση που δοκίμασα 10w30, και δεν κατάλαβα να άλλαξε κάτι.
Στο δικο μου Auris ο κατασκευαστης προτεινει 4,2 λιτρα 0w20. Ειχα κανει πειραμα και ειχα βαλει 2 λιτρα 5w20 και 2,2 λιτρα 5w30, και τα δυο Amsoil XL. Μου τα εκαιγε σχεδον στην διπλασια συχνοτητα σε σχεση με 4,2 λιτρα Amsoil ASL 5w30 οποτε ξαναγυρισα στα ASL.
Φοβομαι μην παρω και κανα κινητηρα στο χερι επειδη το ζοριζω γενικοτερα ειτε χαμηλες (σανιδωμα απο 2500σαλ) ειτε ψηλες στροφες (πολυ συχνα κοφτης 1ης κτλ..) οποτε ουτε που μου περναει απο το μυαλο το 0w20.Αραγε αξιζει μια προσπαθεια ?
Το 20άρι στην περίπτωσή σου θα το φοβομουν για το σανίδωμα στις 2500 που γράφεις.
Ίσως να δοκίμαζες 0w30, καθώς θεωρητικά θα είναι παχύτερο όταν ζεσταθεί αρκετά.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]