-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ισως υπαρχουν αυτοκινητα που να συμβαινει αυτο που λες,σε μενα δεν εχει τυχει παντως..... και ειναι αρκετα
διυλησης το αναγνωσμα.......keep!LOL
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
ΚΚΕ;;;;;;τι λεω σε ολους αλλα δεν εχω αντιλογο και επιχειρηματα!ευγε.....
για καντε ενα τσεκ στο αυτοκινητο σας.......βαλτε να δουλεψει για 1' και μετα απο 5'-10'-15' παρτε μετρησεις και πειτε αποτελεσματα..... -
Εμενα λεει οτι πρεπει να παρω μετρηση μετα απο 2 με 5 λεπτα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Την @@ εσύ την πέταξες, ο κάθε κατασκευαστής αναφέρει τον τρόπο μέτρησης της στάθμης του λιπαντικού, αν εσύ επιλέγεις να την κάνεις στο κουτουρού, δικό σου θέμα. Μην το παρουσιάζεις σαν θέσφατο.Το θέμα δεν είναι τι κανεις και θεωρεις εσύ σωστο ιδιοφυία μου αλλα τι λέει ο κατασκευαστής όπως σου ειπαν παραπάνω
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
Δηλαδή θέλετε να πείτε πως γενικά είναι λάθος να μετράμε τα λάδια με κρύο μοτέρ ;
-
Λέμε πως πρέπει να διαβάσεις το βιβλιαράκι για το πως (πότε βασικά) να μετρήσεις σωστά τα λάδια.
-
Περι βαλβολίνης:
Το χιουντάι κουπέ λέει ότι θέλει 75W-90 .Αν του βάλω 80W-90 θα υπάρξει πρόβλημα;GL-4 και οι δύο. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Περι βαλβολίνης:
Το χιουντάι κουπέ λέει ότι θέλει 75W-90 .Αν του βάλω 80W-90 θα υπάρξει πρόβλημα;GL-4 και οι δύο.για ψαχτο λιγο παραπανω στο https://www.hyundaitechinfo.com, νομιζω 75W-85 ειναι τωρα στη μοδα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Περι βαλβολίνης:
Το χιουντάι κουπέ λέει ότι θέλει 75W-90 .Αν του βάλω 80W-90 θα υπάρξει πρόβλημα;GL-4 και οι δύο.για ψαχτο λιγο παραπανω στο https://www.hyundaitechinfo.com, νομιζω 75W-85 ειναι τωρα στη μοδα.
Έχω ήδη δυο λίτρα 80W 90 και έλεγα μπας και τα βάλω.
Το μάνουαλ δεν το έχω αλλά σε καταλόγους castrol & shell δίνουν 75w 90 . -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Περι βαλβολίνης:
Το μάνουαλ δεν το έχω αλλά σε καταλόγους castrol & shell δίνουν 75w 90 .Οι καταλογοι ναι, απλα στο σημειωσα γιατι μου εκανε εντυπωση κατι TSB που χαζευα για το δικο μου που ελεγαν (στο περιπου) 'απο σημερα βαζουμε 75-90' και μετα απο 3-4 χρονια 'απο σημερα βαζουμε 75-85'
αμα δεν εισαι γραμμενος παντως καντο (μονο ιντερνετ εξπλορερ δεχεται, υποψη) γιατι εχει τονους απο πληροφοριες. (εχει μικροδιαφορουλες σιγουρα λογω Αμερικης) -
Οι καταλογοι ναι, απλα στο σημειωσα γιατι μου εκανε εντυπωση κατι TSB που χαζευα για το δικο μου που ελεγαν (στο περιπου) 'απο σημερα βαζουμε 75-90' και μετα απο 3-4 χρονια 'απο σημερα βαζουμε 75-85'
αμα δεν εισαι γραμμενος παντως καντο (μονο ιντερνετ εξπλορερ δεχεται, υποψη) γιατι εχει τονους απο πληροφοριες. (εχει μικροδιαφορουλες σιγουρα λογω Αμερικης)Εχω γραφτεί αλλά δεν θυμάμαι τον κωδικό.Έχω την εντύπωση ότι την τελευταία φορά μου έβαλαν 75-85
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οι καταλογοι ναι, απλα στο σημειωσα γιατι μου εκανε εντυπωση κατι TSB που χαζευα για το δικο μου που ελεγαν (στο περιπου) 'απο σημερα βαζουμε 75-90' και μετα απο 3-4 χρονια 'απο σημερα βαζουμε 75-85'
αμα δεν εισαι γραμμενος παντως καντο (μονο ιντερνετ εξπλορερ δεχεται, υποψη) γιατι εχει τονους απο πληροφοριες. (εχει μικροδιαφορουλες σιγουρα λογω Αμερικης)Εχω γραφτεί αλλά δεν θυμάμαι τον κωδικό.Έχω την εντύπωση ότι την τελευταία φορά μου έβαλαν 75-85
Ξαναγραψου, τσαμπα ειναι
για να μη γινει καμμια παρεξηγηση, τα νουμερα που σου λεω δεν ειναι πραγματικα, παραδειγμα φερνω. Απλα σιγουρα θυμαμαι οτι υπηρχε αυτη η αλλαγη στη 'μοδα', 'τι προτεινουμε να φορεθει φετος' κλπ.
-
Ξαναγραψου, τσαμπα ειναι
για να μη γινει καμμια παρεξηγηση, τα νουμερα που σου λεω δεν ειναι πραγματικα, παραδειγμα φερνω. Απλα σιγουρα θυμαμαι οτι υπηρχε αυτη η αλλαγη στη 'μοδα', 'τι προτεινουμε να φορεθει φετος' κλπ.
Published Date 7/11/2005
A new 75W/85 manual transaxle gear lubricant has been adopted in production
Published Date 9/19/2002
This bulletin provides the availability of genuine Hyundai 75W/90 (API GL-4) manual transaxle oil through the Hyundai Motor America parts distribution system.All Hyundai manual transaxles produced beginning July, 1998 (1999 MY) have been filled at the factory with 75W/90 (API GL-4) oil.
NOTE
Hyundai vehicles produced prior to July, 1998 were filled with 75W/85 (API GL-4) manual transaxle oil.
75W/90 (API GL-4) manual transaxle oil can also be used in all Hyundai vehicles produced prior to July, 1998. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Περι βαλβολίνης:
Το μάνουαλ δεν το έχω αλλά σε καταλόγους castrol & shell δίνουν 75w 90 .βαλε οτι να'ναι.......δεν νοιωθει απο τετοια αυτο!!!
-
Οι βαλβολινες 80W90, ειναι απλες. Ορυκτελαιου..
Οι 75W80, 75W90 ειναι συνθετικες. Καμια σχεση λοιπον.
Φυσικα και δεν τις βαζεις στο κιβωτιο. -
Ο χρήστης Τζαβαρας Δημητρης έγραψε:
Οι βαλβολινες 80W90, ειναι απλες. Ορυκτελαιου..
Οι 75W80, 75W90 ειναι συνθετικες. Καμια σχεση λοιπον.
Φυσικα και δεν τις βαζεις στο κιβωτιο.Σε 75W80 που έψαχνα κάποτε μόνο ημισυνθετικές είχα βρει...
-
Ο χρήστης Τζαβαρας Δημητρης έγραψε:
Οι βαλβολινες 80W90, ειναι απλες. Ορυκτελαιου..Όχι πάντα...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ξαναγραψου, τσαμπα ειναι
Published Date 7/11/2005
A new 75W/85 manual transaxle gear lubricant has been adopted in production
Published Date 9/19/2002
This bulletin provides the availability of genuine Hyundai 75W/90 (API GL-4) manual transaxle oil through the Hyundai Motor America parts distribution system.All Hyundai manual transaxles produced beginning July, 1998 (1999 MY) have been filled at the factory with 75W/90 (API GL-4) oil.
NOTE
Hyundai vehicles produced prior to July, 1998 were filled with 75W/85 (API GL-4) manual transaxle oil.
75W/90 (API GL-4) manual transaxle oil can also be used in all Hyundai vehicles produced prior to July, 1998.τι λεγαμε, τρελαινουν κοσμο οι Κορεατες.
-
Βρήκα και το μανουαλ.Λέει για 75W/85W .Και στα δύο βάζει W
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βρήκα και το μανουαλ.Λέει για 75W/85W .Και στα δύο βάζει WΕιναι για την Ανταρκτικη.
-
Δεν ξέρω αν έχει ξαναγραφτεί εδώ αλλά μόλις ψάρεψα το εξής : ' There are 2 AMSOIL Distributors in Greece: K. Angelopoulos & Co. http://www.bestsynthetics.gr & Auto Turbo http://www.autoturbo.gr .'
btw, o πρώτος έχει μειώσει δραματικά τις τιμές του
-
Σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν εξ' αρχής μόνο συνθετικό λάδι έχει νόημα η χρήση καθαριστικών κινητήρα κατά την αλλαγή λαδιών όπως τα:
[list:2fieg9m5][:2fieg9m5]AMSOIL Engine and Transmission Flush (FLSH)[/2fieg9m5]
[:2fieg9m5]Liqui-Moly MotorClean[/2fieg9m5][/list:u:2fieg9m5]ή όχι;
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]