-
Ο χρήστης gatsoulos έγραψε:
Μηπως η βεργα,δεν ειναι η δικια του?εχει γουστο!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μηπως η βεργα,δεν ειναι η δικια του?
εχει γουστο!
με βαλατε σε απιστευτα τρυπακια!
τσεκαρα απο κατω για χτυπημα στο καρτερ αλλα δεν...
την μετρηση την κανω μετα απο 1-2 μερες ακινησιας, οποτε τι πιο κατατοπιστικο!
για την βεργα τι να πω ρε παιδια μου φαινεται πολυ αστειο. μπαινει και βγαινει μια χαρα, δειχνει οτι ειναι η εργοστασιακη.υπαρχει εν τελει προβλημα στο μοτερ με παραπανω λαδι?
δεν εχω προσεξει ή ακουσει κατι μεχρι στιγμης υστερα απο κατι παραπανω απο 1.000km!εν προκειμενω, πως μπορω να αφαιρεσω το 'περισσιο'?
να το παω στον ιδιο και να ξεσφιξει λιγο την ταπα μεχρι να τρεξει λιγο και αμεσως σφιξιμο? -
Υπάρχει θέμα, ναι. Να ρουφήξει το παραπανίσιο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Υπάρχει θέμα, ναι. Να ρουφήξει το παραπανίσιο.να ρουφηξει μια κουβεντα ειναι. δεν νομιζω πως εχει το συγκεκριμενο αξεσουαρ.
αληθεια πια θεωρειται η καλυτερη μεθοδος για απομακρυνση των παλιων λαδιων?
στραγγιγμα ή ρουφηγμα? -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Υπάρχει θέμα, ναι. Να ρουφήξει το παραπανίσιο.
να ρουφηξει μια κουβεντα ειναι. δεν νομιζω πως εχει το συγκεκριμενο αξεσουαρ.
αληθεια πια θεωρειται η καλυτερη μεθοδος για απομακρυνση των παλιων λαδιων?
στραγγιγμα ή ρουφηγμα?Υπαρχει σχετικη ανταλλαγη αποψεων σε προηγουμενες σελιδες.
-
Για το έξτρα λάδι δεν τίθεται καν θέμα. Να ρουφήξει είναι πιο ευκολο και ελεγχόμενο
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
εχει γουστο!
την μετρηση την κανω μετα απο 1-2 μερες ακινησιας, οποτε τι πιο κατατοπιστικο!
για την βεργα τι να πω ρε παιδια μου φαινεται πολυ αστειο. μπαινει και βγαινει μια χαρα, δειχνει οτι ειναι η εργοστασιακη.υπαρχει εν τελει προβλημα στο μοτερ με παραπανω λαδι?
δεν εχω προσεξει ή ακουσει κατι μεχρι στιγμης υστερα απο κατι παραπανω απο 1.000km!εν προκειμενω, πως μπορω να αφαιρεσω το 'περισσιο'?
να το παω στον ιδιο και να ξεσφιξει λιγο την ταπα μεχρι να τρεξει λιγο και αμεσως σφιξιμο?απο το σωληνακι που κατεβαινει η βεργα της σταθμης,βαζουν ενα λεπτο ελαστικο σωληνα και κανουν αναροφιση με υποπιεση......
ειναι πολυ ευκολη διαδικασια! -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
εχει γουστο!
**την μετρηση την κανω μετα απο 1-2 μερες ακινησιας, οποτε τι πιο κατατοπιστικο!
**για την βεργα τι να πω ρε παιδια μου φαινεται πολυ αστειο. μπαινει και βγαινει μια χαρα, δειχνει οτι ειναι η εργοστασιακη.υπαρχει εν τελει προβλημα στο μοτερ με παραπανω λαδι?
να το παω στον ιδιο και να ξεσφιξει λιγο την ταπα μεχρι να τρεξει λιγο και αμεσως σφιξιμο?Κατά 99% κάνεις λάθος τη μέτρηση. Μέτρησε μετά από μια διαδρομή που έχει ζεσταθεί καλά το αυτοκίνητο, αφού το αφήσεις 10 λεπτά να 'κάτσουν' τα λάδια.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
εχει γουστο!
**την μετρηση την κανω μετα απο 1-2 μερες ακινησιας, οποτε τι πιο κατατοπιστικο!
**για την βεργα τι να πω ρε παιδια μου φαινεται πολυ αστειο. μπαινει και βγαινει μια χαρα, δειχνει οτι ειναι η εργοστασιακη.υπαρχει εν τελει προβλημα στο μοτερ με παραπανω λαδι?
να το παω στον ιδιο και να ξεσφιξει λιγο την ταπα μεχρι να τρεξει λιγο και αμεσως σφιξιμο?Κατά 99% κάνεις λάθος τη μέτρηση. Μέτρησε μετά από μια διαδρομή που έχει ζεσταθεί καλά το αυτοκίνητο, αφού το αφήσεις 10 λεπτά να 'κάτσουν' τα λάδια.
Τη 'σωστη' μετρηση, την αναφερει το βιβλιαρακι του αυτοκινητου. Αλλα θελουν κρυα, αλλα ζεστα, το δικο μου λεει, 'δουλεψτε τον κινητηρ μεχρι ο δεικτης θερμοκρασιας να ανεβει στην πρωτη γραμμη του οργανου. 'Χλιαρο' δηλαδη.
-
Ακριβώς! Στο δικό μου νομίζω αν μετρήσω όπως μετράει, δηλαδή με το αυτοκίνητο ακίνητο 2 μέρες, επίσης το βρίσκω πάνω από το μαξ. Όπως νομίζω πως με τον κινητήρα σε λειτουργία το βρίσκω 2 γραμμές κάτω από το μαξ!
-
Και σταματας στο βενζιναδικο, σου λεει 'να ριξω μια ματια', και μετα 'ειναι χαμηλη η σταθμη θελεις λαδι' -true story...Ποσοι χρηστες ξερουν τη σωστη διαδικασια για το οχημα τους?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Και σταματας στο βενζιναδικο, σου λεει 'να ριξω μια ματια', και μετα 'ειναι χαμηλη η σταθμη θελεις λαδι' -true story...Ποσοι χρηστες ξερουν τη σωστη διαδικασια για το οχημα τους?Εμένα μου έγινε σε συνεργείο... και βάλανε ό,τι νάναι noname ημισυνθετικό για να 'συμπληρώσουν'.
-
^^ Δεν με εκπλησσεις....Στην αντιπροσωπεια ενω λεει ξεκαθαρα το μανουαλ οτι παιρνει 5.8l ηθελαν να βαλουν παραπανω...
-
Φίλε, αν η ποσότητα δεν είναι πολύ παραπάνω (δηλαδή να παίρνει 3 λίτρα και να βάλεις παραπάνω από 3,5) δεν έχεις θέμα.
Οι εταιρείες έχουν προβλέψει ότι δεν γίνεται να μετράει ο άλλος με το σταγονόμετρο όταν αλλάζει λάδια, οπότε και μικροδιαφορές (της τάξης των 300 περίπου ml που μάλλον έχεις) δεν είναι τίποτα τραγικό ώστε να ανησυχήσεις.
Αν τώρα μιλάμε για περίσσεια λαδιού πάνω από 10-15% σε σχέση με όσο παίρνει κανονικά το κάρτερ, τότε καλύτερα να αφαιρέσεις μην έχεις κανα πρόβλημα με φλάτζα κυρίως. -
Βασικά 0.5l στα 3l είναι παραπανω απο 15% που λες το οποίο δεν ξέρω πως προκύπτει σαν ποσοστο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Βασικά 0.5l στα 3l είναι παραπανω απο 15% που λες το οποίο δεν ξέρω πως προκύπτει σαν ποσοστοSent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
Εντάξει είναι ελάχιστα παραπάνω.
Απ'ότι έχω διαβάσει σε φόρουμς του εξωτερικού, μέχρι τόσο πάνω κάτω έχουν ανοχή τα περισσότερα κάρτερ ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με το παραπάνω λάδι.
Κι επαναλαμβάνω, δεν είναι ηλίθιες οι εταιρείες, ξέρουν ότι πολλές φορές πέφτει λίγο παραπάνω λάδι και πως πολλοί μηχανικοί δεν ξέρουν επακριβώς το πόσο λάδι χωράει το κάθε μοτέρ, οπότε έχουν αφήσει κάποιες ανοχές.
Ειδάλλως τα μισά μοτέρ θα ήταν με φλάτζες κι άλλα προβλήματα.Εγώ πάντως κατα τις αλλαγές βάζω λίγο λιγότερο απ'όσο λέει το manual και αν είναι 1-2 γραμμές κάτω απ'το max το αφήνω όπως έχει, αν είναι παραπάνω συμπληρώνω λίγο ώστε να είναι σχεδόν στο max.
Έτσι δεν έχω ποτέ θέμα. -
Και πολύ καλά κάνεις. Συμφωνώ απόλυτα
-
οι κατασκευαστες δηλαδη προτεινουν την μετρηση οταν το λαδι εχει γινει νερακι ως προς την ρευστοτητα του με την πιθανοτητα να υπαρχει ακομα στα 'εντοσθια' του κινητηρα και να μην εχει κατσει 100%?
μια ακινητοποιηση μιας μερας πχ ή εστω αρκετων ωρων δεν θα ειναι ακομα πιο κατατοπιστικη οταν τα λαδια θα εχουν -ετσι κι αλλιως- κατσει τελειως και ετσι γνωριζουμε ακριβως τη ποσοτητα εχει ή δεν εχει ο κινητηρας μεσα?
απλα ρωτω. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οι κατασκευαστες δηλαδη προτεινουν την μετρηση οταν το λαδι εχει γινει νερακι ως προς την ρευστοτητα του με την πιθανοτητα να υπαρχει ακομα στα 'εντοσθια' του κινητηρα και να μην εχει κατσει 100%?
μια ακινητοποιηση μιας μερας πχ ή εστω αρκετων ωρων δεν θα ειναι ακομα πιο κατατοπιστικη οταν τα λαδια θα εχουν -ετσι κι αλλιως- κατσει τελειως και ετσι γνωριζουμε ακριβως τη ποσοτητα εχει ή δεν εχει ο κινητηρας μεσα?
απλα ρωτω.Σε παραπεμπω στη διαφημιση του Skip οταν αναφερεται στους κατασκευαστες: Αυτοι ξέρουν
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
απλα ρωτω.Σε παραπεμπω στη διαφημιση του Skip οταν αναφερεται στους κατασκευαστες: Αυτοι ξέρουν
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]