-
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Tα dexos2 της GM 5-30 κανουν οντως 30 ευρω τα 5 λιτρα παρακαλω..
Να ρωτησω και γω..τα 10-40 της GM καλυπτουν προδιαγραφες VW ?
Κοίτα εγώ εδώ και καιρό που τα κοίταγα τα 5-30 θα σου πω ότι σε αγγλικά φόρουμ bmw λένε τα βάζουν γιατί είναι φτηνά ll-04 approved και δεν έχουν παρατηρήσει διαφορές...
Τα 10-40 βλέπω vw500 vw505. Τσέκαρε και εσύ πάντως τι παίζει.
Εγώ θα τα έπαιρνα τα 5-30 αλλά βρήκα 5lt shell helix ultra extra στα 44 ευρώ και 4lt shell helix 5-40 στα 35 ευρώ και πήρα από 2 να έχουμε.Tα 10-40 GM δεν αναγραφουν πανω στο κουτι κατι για vw.
-
Δεν καταλαβαίνω αν πήρα απάντηση στην ερώτηση που έθεσα.
Διαλέγω και ένα σχόλιο απο το παρακάτω , σχετικό φυσικά, που έβαλες
'I wonder what would happen if u put an engine in a centrifuge'
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κοίτα εγώ εδώ και καιρό που τα κοίταγα τα 5-30 θα σου πω ότι σε αγγλικά φόρουμ bmw λένε τα βάζουν γιατί είναι φτηνά ll-04 approved και δεν έχουν παρατηρήσει διαφορές...
Εγώ θα τα έπαιρνα τα 5-30 αλλά βρήκα 5lt shell helix ultra extra στα 44 ευρώ και 4lt shell helix 5-40 στα 35 ευρώ και πήρα από 2 να έχουμε.Tα 10-40 GM δεν αναγραφουν πανω στο κουτι κατι για vw.
cson δεν έχω δει το κουτί το είδα να το γράφει εδώ.
Καλά τώρα μη φανταστείς ότι είναι τίποτα προδιαγραφές άπιαστες βέβαια... Είναι για μοτέρ vw προ του Αυγούστου 1999.
Ευχαριστώ για τη διόρθωση πάντως!!
Πλάκα πλάκα φαντάζεσαι μία συσκευασία Toyota να λέει Nissan GTR approved; -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω αν πήρα απάντηση στην ερώτηση που έθεσα.Διαλέγω και ένα σχόλιο απο το παρακάτω , σχετικό φυσικά, που έβαλες
'I wonder what would happen if u put an engine in a centrifuge'
Από ότι έχω διαβάσει, ο φόβος σου είναι να ξεμείνει από λάδι η αντλία λαδιού, μιας και όλο μαζέυεται σε μια πλευρά του κάρτερ.
Συνεπώς σε μια παρατεταμένη στροφή μπορεί ορισμένοι κινητήρες να ξεμένουν από λάδι. Μια μερική λύση είναι να μπουν διαφραγμάτια στο κάρτερ οπότε να εμποδίζεται η μεγάλη μετακίνηση του λαδιού. Απόλυτη λύση βέβαια είναι το 'ξηρό' κάρτερ. -
ευχαριστώ πολύ αλλά με βάζεις σε λεπτομέρειες που δε γνωρίζω είπαμε στο συνεργειο να ξεκινήσουμε θεραπεία με αυτά τα λάδια που τα εγκρίνει και η νταιχατσου και θέλω να χω συμπλήρωμα γιατί ακόμα πινει
Αφού δε χρειάζεσαι dexos 2 και είναι για cuore μπορείς να συμπληρώσεις με όποιο 5-30 σου αρέσει. Όταν έρθει η αλλαγή βρες ένα πιο εμπορεύσιμο λάδι.
Αλήθεια γιατί πίνει; Παραμελημένο; Οδηγάς με τέρμα γκάζι;Καμία σχέση, το αντίθετο μάλιστα. Το ψάχνουμε.
-
cson δεν έχω δει το κουτί το είδα να το γράφει εδώ.
Καλά τώρα μη φανταστείς ότι είναι τίποτα προδιαγραφές άπιαστες βέβαια... Είναι για μοτέρ vw προ του Αυγούστου 1999.
Ευχαριστώ για τη διόρθωση πάντως!!
Πλάκα πλάκα φαντάζεσαι μία συσκευασία Toyota να λέει Nissan GTR approved;Απλα μου δημιουργει σκεψεις η παρα πολυ φθηνη τιμη του 10-40 GM. 17 ευρω τα 5 λιτρα παιρνω με αποδειξη. Δεν εχω καταλαβει την τιμολογιακη πολιτικη των GM λαδιων..Ειναι κατω του μισου απο ιδιων προδιαγραφων επωνυμα λαδια..
-
Τα GM είναι φτηνά αλλά δες τα παρακάτω.
Δεν ξέρω τι λάδια είναι αυτά αλλά οι προδιαγραφές είναι καλές και η τιμή απίστευτη:
Λάδι κινητήρα 5w40 - 5 Λίτρα BOLK 20.84 €
(Δεν βάζω λινκ)[list:1uzwyvum]Είδος καυσίμου Για οχήματα βενζίνας και ντίζελ
Τεχνικές πληροφορίες Συνθετικό λάδι μηχανής
Τεχνικές πληροφορίες Για οχήματα χωρίς φίλτρο σωματιδίων
ΠροδιαγραφήRn 0700/0710
Προδιαγραφή Porsche a40
Προδιαγραφή Bmw ll-01
Προδιαγραφή Mb 229.5
Προδιαγραφή Vw 501.01/502.00/505.00
Προδιαγραφή Acea: a3/b4
Προδιαγραφή Api : sn/cf
συμπληρωματική πληροφορία Μείωση κατανάλωσης καυσίμων[/list:u:1uzwyvum] -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα GM είναι φτηνά αλλά δες τα παρακάτω.
Δεν ξέρω τι λάδια είναι αυτά αλλά οι προδιαγραφές είναι καλές και η τιμή απίστευτη:
Λάδι κινητήρα 5w40 - 5 Λίτρα BOLK 20.84 €
(Δεν βάζω λινκ)[list:3alqevph]Είδος καυσίμου Για οχήματα βενζίνας και ντίζελ
Τεχνικές πληροφορίες Συνθετικό λάδι μηχανής
Τεχνικές πληροφορίες Για οχήματα χωρίς φίλτρο σωματιδίων
ΠροδιαγραφήRn 0700/0710
Προδιαγραφή Porsche a40
Προδιαγραφή Bmw ll-01
Προδιαγραφή Mb 229.5
Προδιαγραφή Vw 501.01/502.00/505.00
Προδιαγραφή Acea: a3/b4
Προδιαγραφή Api : sn/cf
συμπληρωματική πληροφορία Μείωση κατανάλωσης καυσίμων[/list:u:3alqevph]Η μαρκα bolk εμφανιστηκε τωρα ως φτηνη λυση σε πολλα ανταλλακτικα αυτοκινητων. Δεν εχω ιδεα απο που προερχονται αυτα. Τα GM ομως χρησιμοποιουνται ευρεως στο εξουσιοδοτημενο δικτυο της opel. Εχει γινει καποια αναλυση σε λαδια της GM?
-
Κάποτε διαβάζοντας περισσότερο, εδώ http://ferrarichat.com/forum/faq.php?fa ... oil_basics και αλλού είχα βγάλει συμπέρασμα πόσες γυρίζει το λάδι μέσα στον κινητήρα ανά λεπτό. Τώρα δεν θυμάμαι πόσες φορές το κάνει (που αυξάνει φυσικά με τις στροφές) και πως είχα καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Γνωρίζει κανείς;Ο συνάδελφος στο Ferrari chat λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!
The synthetic 10W-30 grade oil is based on a heavier 30 grade oil while the mineral based 10W-30 oil is based on a thinner 10 grade oil. They are both similar at operating temperatures yet the 30 grade based synthetic is actually less thick at startup and much less honey - like at low temperatures. This is the opposite of what common sense dictates.
Δηλαδή ένα 10W-30 αν είναι συνθετικό είναι 30άρι με πρόσθετα για να το κάνουν 10W-30 ενώ αν είναι ορυκτέλαιο είναι 10άρι με πρόσθετα για να γίνει 10W-30. Είμαι περίεργος τι συμβαίνει με τη γκρίζα ζώνη των 'synthetic blends' που άλλοι βαφτίζουν ημισυνθετικά και άλλοι συνθετικά!
Επιπλέον σου λέει ότι πρακτικά άνετα πας ένα νούμερο πιο λεπτό λάδι από το βιβλιαράκι σου. Δηλαδή αν σου λέει 5W-30 άνετα πας σε 0W-20. Όσο παλαιό μοτέρ και να έχεις βάλε του σύγχρονο λάδι και πιο λεπτό από του κατασκευαστή. Γενικός κανόνας τα 10psi πίεσης λαδιού ανά 1000σαλ. Αν ο κινητήρας είναι πολύ φθαρμένος ίσως χρειαστεί πιο χοντρό λάδι για να κρατηθεί ο κανόνας.
Τέλος προτείνει αν χρειαστεί συμπλήρωμα, καλύτερα άλλο λάδι ίδιας μάρκας παρά ίδιου τύπου λάδι άλλης μάρκας. Δηλαδη σε συνθετικό Shell καλύτερα να βάλεις ημισυνθετικό Shell παρά συνθετικό Mobil. Το τελευταίο μου κάνει εντύπωση!
-
Κάποτε διαβάζοντας περισσότερο, εδώ http://ferrarichat.com/forum/faq.php?fa ... oil_basics και αλλού είχα βγάλει συμπέρασμα πόσες γυρίζει το λάδι μέσα στον κινητήρα ανά λεπτό. Τώρα δεν θυμάμαι πόσες φορές το κάνει (που αυξάνει φυσικά με τις στροφές) και πως είχα καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Γνωρίζει κανείς;Ο συνάδελφος στο Ferrari chat λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!
The synthetic 10W-30 grade oil is based on a heavier 30 grade oil while the mineral based 10W-30 oil is based on a thinner 10 grade oil. They are both similar at operating temperatures yet the 30 grade based synthetic is actually less thick at startup and much less honey - like at low temperatures. This is the opposite of what common sense dictates.
Δηλαδή ένα 10W-30 αν είναι συνθετικό είναι 30άρι με πρόσθετα για να το κάνουν 10W-30 ενώ αν είναι ορυκτέλαιο είναι 10άρι με πρόσθετα για να γίνει 10W-30. Είμαι περίεργος τι συμβαίνει με τη γκρίζα ζώνη των 'synthetic blends' που άλλοι βαφτίζουν ημισυνθετικά και άλλοι συνθετικά!
Επιπλέον σου λέει ότι πρακτικά άνετα πας ένα νούμερο πιο λεπτό λάδι από το βιβλιαράκι σου. Δηλαδή αν σου λέει 5W-30 άνετα πας σε 0W-20. Όσο παλαιό μοτέρ και να έχεις βάλε του σύγχρονο λάδι και πιο λεπτό από του κατασκευαστή. Γενικός κανόνας τα 10psi πίεσης λαδιού ανά 1000σαλ. Αν ο κινητήρας είναι πολύ φθαρμένος ίσως χρειαστεί πιο χοντρό λάδι για να κρατηθεί ο κανόνας.
Τέλος προτείνει αν χρειαστεί συμπλήρωμα, καλύτερα άλλο λάδι ίδιας μάρκας παρά ίδιου τύπου λάδι άλλης μάρκας. Δηλαδη σε συνθετικό Shell καλύτερα να βάλεις ημισυνθετικό Shell παρά συνθετικό Mobil. Το τελευταίο μου κάνει εντύπωση!
-
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Για Hyundai i10 1.2 (Kappa κινητηρας) 5ετιας με 31000 χιλ τι μαρκα λαδιου μου προτεινετε σε 5/30 η 5/40;
Η μάρκα δεν έχει τόσο σημασία, το μοντέλο όμως έχει. Και αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη είναι το λάδι να είναι αυτό που κάνει για το αυτοκίνητό σου. Τι ζητάει ο κινητήρας σου, τι προτείνει το εγχειρίδιο, ποιες προδιαγραφές πρέπει να καλύπτει το λάδι που ζητάς (κατά API, ACEA και άλλες);; Γιατί και 5-30 και 5-40 υπάρχουν πολλά και αν νομίζεις ότι ξέρουμε τι θέλει ο κάθε κινητήρας χωρίς να μας το πεις ίσως περιμένεις πολύ...
Συγνωμη, παραλειψη μου! API Service SJ, SL η μεγαλυτερη, ILSAC GF-3 η μεγαλυτερη! ΑCEA δε βρηκα, οποτε αν ξερει καποιος ας μας πει! To αμαξι κανει 28 χιλ τη μερα (πηγαινε ελα) σε εθνικη, παντα ηρεμα μεχρι να ζεσταθει και ποτε πανω απο 3000-3400 σαλ (120 με πεμπτη). Στην αρχη η αντιπροσωπεια εβαζε Divinol 10-40, μετα Eneos 10-30 συνθ, και περσι πηγαμε στο Rheinol 5-30 Synth.
Τελικα εβαλα τα Magnatec C3 5/40 της Castrol
-
Βλέποντας το 2cv στον GeoKy θυμήθηκα ένα ντοκιμαντέρ που είδα με άθλους που έχει πετύχει... Μια γιαγιά το είχε 10-15 χρόνια χωρίς αλλαγή λαδιών και κάτι άλλοι τρελοί βάλανε μπανάνες στο κάρτερ στη μέση της ερήμου γιατί είχαν μείνει από λάδι!!!!
http://citcity.citroen1.info/2CV/history2.htm -
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Για Hyundai i10 1.2 (Kappa κινητηρας) 5ετιας με 31000 χιλ τι μαρκα λαδιου μου προτεινετε σε 5/30 η 5/40;
Η μάρκα δεν έχει τόσο σημασία, το μοντέλο όμως έχει. Και αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη είναι το λάδι να είναι αυτό που κάνει για το αυτοκίνητό σου. Τι ζητάει ο κινητήρας σου, τι προτείνει το εγχειρίδιο, ποιες προδιαγραφές πρέπει να καλύπτει το λάδι που ζητάς (κατά API, ACEA και άλλες);; Γιατί και 5-30 και 5-40 υπάρχουν πολλά και αν νομίζεις ότι ξέρουμε τι θέλει ο κάθε κινητήρας χωρίς να μας το πεις ίσως περιμένεις πολύ...
Συγνωμη, παραλειψη μου! API Service SJ, SL η μεγαλυτερη, ILSAC GF-3 η μεγαλυτερη! ΑCEA δε βρηκα, οποτε αν ξερει καποιος ας μας πει! To αμαξι κανει 28 χιλ τη μερα (πηγαινε ελα) σε εθνικη, παντα ηρεμα μεχρι να ζεσταθει και ποτε πανω απο 3000-3400 σαλ (120 με πεμπτη). Στην αρχη η αντιπροσωπεια εβαζε Divinol 10-40, μετα Eneos 10-30 συνθ, και περσι πηγαμε στο Rheinol 5-30 Synth.
Τελικα εβαλα τα Magnatec C3 5/40 της Castrol
Ολα που εβαζες ειναι πολυ καλα εκτος του divinol 10-40 που ειναι ημισυνθετικα για 7500 χλμ που σε καμια περιπτωση δεν κρατανε για 15.000 που απαιτει αλλαγες λαδιων ο κατασκευαστης.
-
Το θέμα είναι πού θα βρω το BP Visco 5000M 5w30 στην επαρχία που είμαι. Όλα τα BP βενζινάδικα από 5w30 έχουν το visco 7000 και το castrol edge που δεν έχει καν API compliance. Αύριο που θα 'μαι αθήνα θα πάρω κανά απλό castrol magnatec μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Το θέμα είναι πού θα βρω το BP Visco 5000M 5w30 στην επαρχία που είμαι. Όλα τα BP βενζινάδικα από 5w30 έχουν το visco 7000 και το castrol edge που δεν έχει καν API compliance. Αύριο που θα 'μαι αθήνα θα πάρω κανά απλό castrol magnatec μου φαίνεται.Μην τρελαίνεσαι με το 5000Μ!!! Το Quore μπορεί να δουλέψει με οποιοδήποτε επώνυμο 5w30 άνετα. Βρες ένα τύπο και επώνυμη μάρκα που μπορείς να προμηθεύεσαι εύκολα και οικονομικά και είσαι ΟΚ. Το 5000Μ είναι ιδιαίτερο ας πούμε ως προς την προδιαγραφή 'dexos 2' της General Motors που δεν έχει κάποια σχέση με το Quore σου.
-
Οποιοδήποτε που να έχει API compliance, σωστά; Δε τρελαίνομαι απλώς είπε ο μηχανικός να ξεκινήσουμε θεραπεία με αυτό μπας και έρθει στα ίσα του
-
Επίσης ποιος σου είπε ότι το Edge δεν έχει API; Δες λίγο στο παρακάτω λινκ κάτω-κάτω
http://eolcs.api.org/brandSearchResults.aspx?mode=search&q=Castrol+edge&go=Search
-
Δεν έχω δει να το γράφει πάνω παρά μόνο acea c3
http://castroledge.gr/seippa-litpavtikwv/ -
Καλημέρα.
Για Peugeot 107 (κινητήρας Toyota 1.0 VVT-i) ποιο από τα παρακάτω λάδια θα προτιμούσατε (ανεξαρτήτως κόστους);
- TOTAL QUARTZ 9000 5W40 (ACEA A3/B4).
- TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30 (ACEA C2).
Και τα δύο είναι συνθετικά και προτείνονται από τον κατασκευαστή. Όπως φαίνεται παρακάτω από τις προδιαγραφές ACEA, και τα δύο κάνουν για κινητήρες βενζίνης και diesel. Τα C2 θεωρητικά αυξάνουν τη ζωή του φίλτρου σωματιδίων diesel (DPF) και του τριοδικού καταλύτη (TWC) και βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου.
Στην τελευταία αλλαγή προτίμησα τα INEO 5W30, αλλά είδα επιφυλακτικό τον μηχανικό (του τα πήγα ο ίδιος).
Επιπλέον, έχω την εντύπωση ότι στην κρύα εκκίνηση κάνει περισσότερο θόρυβο από πριν (μπορεί και να είναι ιδέα μου).*A3/B4: Stable, stay-in-grade oil intended for use in high performance gasoline and direct injection diesel engines, but also suitable for applications described under A3/B3 ... for extended drain intervals where specified by the engine manufacturer, and/or for year-round use of low viscosity oils, and/or for severe operating conditions as defined by the engine manufacturer).
C2: Stable, stay-in-grade oil intended for use as catalyst compatible oil in vehicles with DPF and TWC in high performance car and light van diesel and gasoline engines designed to be capable of using low friction, low viscosity oils with a HTHS higher than 2.9 mPa.s. These oils will increase the DPF and TWC life and provide fuel economy benefit.*
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]