-
Mε βάση τα παρακάτω:
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Αν αγαπάς τους Αμερικάνους , βάλτα.
Αν αγαπάς τους Γάλλους βάλε dexelia=elf.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_382732
.Είναι ελφ σίγουρα? Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να είναι συνθετικά, αυτό με προβληματίζει.
Τα dexelia=elf (evolution SXR 5W30 ...
το manual του Μχ5, τι προδιαγραφές ζητάει ?
τσεκάρω κ επανέρχομαι...
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
API SL ή ACEA A3/A5 5W-30Να βάλω στην επόμενη αλλαγή κλασσικά τα elf evolution SXR 5W30 ή να πάω σε κάτι άλλο εφάμιλλης τιμής?
Επίσης βλέπω στο trade-wind να έχει τα evolution SXR 5w30 στα 8ε, και τα evolution SXR 5w40 στα 9.5ε. Έχει νόημα? -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο για τα WRX πρέπει να έχει γίνει τεράστιος ντόρος. Προσωπικά δεν έχω ακούσει τίποτα.
Μιλάμε να ανάβει το λαμπάκι λαδιού κάθε 2ο ή 3ο γέμισμα!α) έγραψα 'κάποτε' που σημαίνει κάμποσα χρόνια πίσω ( σχεδόν 10) και β) είχαν πρόβλημα στην αγορά της Αυστραλίας τότε κυρίως λόγω αυξημένων θερμοκρασιών περιβάλλοντος . Μια σοβαρή εταιρεία διορθώνει ( έστω μπαλώνει) το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί τεράστιος ντόρος .
Το αξιοσημείωτο ?
λύση στο πρόβλημα ήταν ένα ταπεινό 10W40 σε turbo !! κινητήρα. -
Ο χρήστης pugsta έγραψε:
Παρακαλώ αν ξέρει κανείς τον Δείκτη HTHS
στο TORCO SR-5 / 5W-30?
Στην λίστα του Μίλτου αναφέρεται ως XXcP...Δεν ξέρω να σου πω αλλά βλέποντας από τα λοιπά στοιχεία και θερμοκρασίες φαίνεται να είναι από τα παχιά 30άρια οπότε περιμένω να έχει >3,5 και να είναι Α3.
Με λίγο googlάρισμα όμως (έβαλα: torco SR-5 5W-30 HTHS) βρήκα σε σελίδα του διάσημου λαδοφόρουμ να λένε ότι είναι από τα πιο ισχυρά με 3,7 (το Redline 3,8)
Δες στην τελευταία δημοσίευση της σελίδας:
http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... 244&page=2 -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Παρακαλώ αν ξέρει κανείς τον Δείκτη HTHS
στο TORCO SR-5 / 5W-30?
Στην λίστα του Μίλτου αναφέρεται ως XXcP...Δεν ξέρω να σου πω αλλά βλέποντας από τα λοιπά στοιχεία και θερμοκρασίες φαίνεται να είναι από τα παχιά 30άρια οπότε περιμένω να έχει >3,5 και να είναι Α3.
Με λίγο googlάρισμα όμως (έβαλα: torco SR-5 5W-30 HTHS) βρήκα σε σελίδα του διάσημου λαδοφόρουμ να λένε ότι είναι από τα πιο ισχυρά με 3,7 (το Redline 3,8)
Δες στην τελευταία δημοσίευση της σελίδας:
http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... 244&page=2Ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Τι λιπαντικα μου προτεινεται για Toyota Corolla 1.6 2006 με 55.000χλμ? Nα σημειωσω πως τα λαδια αλλαζονται ευλαβικα καθε χρονο ή 10.000χλμ...
Ένα καλό ημισυνθετικό 10w-40 είναι ότι πρέπει....πχ.Eneos Αρκεί να κοιτάξεις τις προδιαγραφές του κατασκευαστή!
H Toyota βαζει 5-40 το βιβλιο ομως λεει για 5-30 ως πρωτη και συνιστωμενη προταση... Εσεις τι λετε?
-
Ο χρήστης christosjr1 έγραψε:
Τι λιπαντικα μου προτεινεται για Toyota Corolla 1.6 2006 με 55.000χλμ? Nα σημειωσω πως τα λαδια αλλαζονται ευλαβικα καθε χρονο ή 10.000χλμ...
Ένα καλό ημισυνθετικό 10w-40 είναι ότι πρέπει....πχ.Eneos Αρκεί να κοιτάξεις τις προδιαγραφές του κατασκευαστή!
H Toyota βαζει 5-40 το βιβλιο ομως λεει για 5-30 ως πρωτη και συνιστωμενη προταση... Εσεις τι λετε?
τι εβαζες μεχρι τωρα?
-
συνεχισε με 5-40
δοκιμασε αν θες και τα eneos sustina 5-40 -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
συνεχισε με 5-40 δοκιμασε αν θες και τα eneos sustina 5-40Eίναι ακριβά τα Sustina εκτός αν είναι διατεθειμένος για 20 ευρώ το λίτρο! Ας δοκιμάσει το Eneos 5w40 το κλασσικό, καινούργιο αμάξι δεν έχει ανάγκη από υπέρ-λιπαντικά και ούτε μιλάμε για υπερ-αυτοκίνητο.
-
Ελεος ρε παιδια, τί του προτεινετε του ανθρωπου?
για κορολα μιλαει -
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
συνεχισε με 5-40 δοκιμασε αν θες και τα eneos sustina 5-40
Eίναι ακριβά τα Sustina εκτός αν είναι διατεθειμένος για 20 ευρώ το λίτρο! Ας δοκιμάσει το Eneos 5w40 το κλασσικό, καινούργιο αμάξι δεν έχει ανάγκη από υπέρ-λιπαντικά και ούτε μιλάμε για υπερ-αυτοκίνητο.
14 παρακαλω με αποδειξη...αν και συμφωνω οτι πιο πρεπον επιλογη ειναι το κλασσικο 5-40
-
Εννοείται θα χρησιμοποιήσεις 5-30 που να καλύπτει τις προδιαγραφές της Τογιότα. Θα κάνεις οικονομία καυσίμου που υπερκαλύπτει το κόστος των πιο ακριβών λιπαντικών.
-
Αν και οχι υπεραυτοκινητο και απλως μια Corolla το αμαξακι μου συντηρειται ευλαβικα. Τα 5-40 μου φαινεται καλη επιλογη σαν διαφορα ιξωδους και μου μενει να επιλεξω μαρκα... Τα sustina τα βρισκω με 12€ το λιτρο οποτε θα δω τι να κανω... Για Motul 8100 5-40 xcess γνωμη?
-
άποψη μου είναι ότι βάζεις ότι λέει το manual, ιξώδες προδιαγραφές. Τώρα για το τι φαίνεται καλύτερο ή όχι ... κάνεις ανάλυση και βλέπεις τι γίνεται ...
-
Που ρε παιδιά 12 και 14 ευρώ!! Δλδ το 10w40 πόσο έχει;
-
Αν ο κατασκευαστής λέει 5-30 βάζουμε 5-30. Μην απορρίπτουμε τους μηχανικούς των εταιρειών που και μεγαλύτερη εμπειρία έχουν και καλύτερη τεχνική κατάρτιση. Απλώς ψάξε ποια εταιρεία έχει την καλύτερη ποιότητα.
-
...Τα 5-40 μου φαινεται καλη επιλογη σαν **διαφορα ιξωδους **και μου μενει να επιλεξω μαρκα...Τι εννοείς διαφορά ιξώδους; Και αν εννοείς αυτό που νομίζω τι ρόλο θεωρείς ότι παίζει και πως σε βοήθησε να αποφασίσεις;
Εγώ λέω να βάλεις αυτό που λέει το βιβλίο, 30άρι. Και μόνο αν μετά από 2 φορές (δίνεις περιθώριο να συνηθίσει ο κινητήρας) καίει πολύ λάδι (επειδή χρησιμοποιούσες πιο παχύ από όσο έπρεπε για πολλά χλμ και το ξεχείλωσες) να ξαναπάς σε 40άρι. Αν επιμείνεις για 40άρι τουλάχιστον διάλεξε κάποιο από τα λεπτά, να είναι πιο κοντά σε 30άρι.
-
Σήμερα αγόρασα τα shell helix ultra extra 5/30 και δεν αναγράφουν στην ετικέτα της προδιαγραφές κατά acea-api, στο παλιό μπουκάλι της γραφανε και το παρατήρησα και στα mobil 1 esp 5/30.
Μήπως γνωρίζει κάποιος γιατί;
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Σήμερα αγόρασα τα shell helix ultra extra 5/30 και δεν αναγράφουν στην ετικέτα της προδιαγραφές κατά acea-api, στο παλιό μπουκάλι της γραφανε και το παρατήρησα και στα mobil 1 esp 5/30.Μήπως γνωρίζει κάποιος γιατί;
Ρε συ Γιάννη......
-
Μήπως πρέπει να ανασηκώσεις τις ετικέτες/επιγραφές (που είναι ελαφρά κολλημένες) και από πίσω έχουν περισσότερα στοιχεία. Αν είναι έτσι πρέπει να υπάρχει ένδειξη σαν διπλωμένη άκρη σελίδας για να σου δώσει να καταλάβεις ότι μπορείς να την ανοίξεις.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Σήμερα αγόρασα τα shell helix ultra extra 5/30 και δεν αναγράφουν στην ετικέτα της προδιαγραφές κατά acea-api, στο παλιό μπουκάλι της γραφανε και το παρατήρησα και στα mobil 1 esp 5/30.Μήπως γνωρίζει κάποιος γιατί;
Γιάννη είναι σίγουρα Α3 και τουλάχιστον SL, δεν βλέπω πρόβλημα
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]