-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ουδείς διαφωνεί για την απόλυτη ανωτερότητα των 300V, αλλά το ερώτημα είναι η καταλληλότητα, σε σχέση με τις προδιαγραφές ρύπων του κάθε κινητήρα (δηλαδή των πολύ καθαρών).
Διερωτώμαι (πράγματι ρωτάω, δεν κάνω τον έξυπνο) μήπως τυχόν μη απόλυτη συμβατότητα σε SAPs κάνει τον αισθητήρα Λάμδα του καταλύτη να δίνει στον 'εγκέφαλο' (ECU) πληροφορίες που αποπροσανατολίζουν τον τελευταίο και τον κάνουν να δίνει λάθος εντολές ως προς τροφοδοσία - ανάφλεξη.
Α, επίσης ρώτησα και αυτά. Αν μπορείς να με διαφωτίσεις, (γιατί μπορεί να λέω και ανοησίες), θα ήμουν ευγνώμων. Με ενδιαφέρουν πολύ τα 300V, και θα τα έβαζα αν μπορούσαν να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά.
Πληροφοριακά, ο κατασκευστής του κινητήρα μου λέει 'Mobil 1 0W-40 και σκασμός'. Ομολογουμένως, το λαδάκι αυτό έχει ένα ΗΤΗS της τάξης του σχεδόν 3,8, οπότε δύσκολα το αλλάζεις, με τόση τρομοκρατία από έναν αξιοσέβαστο κατασκευαστή.
-
Αυτά που διαβάζω στα περισσότερα fora για τα 300V είναι ανοησίες. Στείλτε Mail και ρωτήστε τη Motul.
Φυσικά τα βάζεις όταν πιέζεις σκληρά το όχημα , για normal χρήση ( και όχι μόνο) τα Mobil είναι άψογα. -
τελικα ισχυει αυτο που λενε να αλλαζουμε λαδια στον 1 χρονο ασχετος χιλιομετρων?και γιατι
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
τελικα ισχυει αυτο που λενε να αλλαζουμε λαδια στον 1 χρονο ασχετος χιλιομετρων?και γιατιΚαλήμερα.
Ναι γιατί εκτός των χιλιόμετρων και με την πάροδο του χρόνου αλλοιώνονται και υποβαθμίζονται οι ιδιότητες του λαδιού -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ας ρωτήσω και εδώ.
Ρε παιδιά τι λάδια να βάλουμε στο '07 corsa 1.4? To βιβλιαράκι λέει να έχουν προδιαγραφές GM-LL-A-025 και να ναι 0-30/5-30/0-40/5-40. Έψαξα τα castrol αλλά αυτές την προδιαγραφές τις έχουν τα 0-40.Σου απαντησα και στο Opel forum για τα Dexos 2 , αλλα ριξε μια ματια και εδω
**GM 10W40 5 LT **
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... &Itemid=57 -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
To πρόβλημα πού είναι;Ποια είναι πιο κατάλληλα? Τα 5-30 ή τα 5-40 (που έχουν και τις προδιαγραφές).
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ας ρωτήσω και εδώ.
Ρε παιδιά τι λάδια να βάλουμε στο '07 corsa 1.4? To βιβλιαράκι λέει να έχουν προδιαγραφές GM-LL-A-025 και να ναι 0-30/5-30/0-40/5-40. Έψαξα τα castrol αλλά αυτές την προδιαγραφές τις έχουν τα 0-40.Dexos 2 θα βάλετε, 5-30 ή 0-30. Είναι η νεότερη προδιαγραφή που υπερκαλύπτει/αντικαθιστά την GM-LL-A-025.
Τα οποία dexos 2 βάζει η opel αν δεν κάνω λάθος? Κυκλοφορούν στο εμπόριο κανονικά?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ας ρωτήσω και εδώ.
Ρε παιδιά τι λάδια να βάλουμε στο '07 corsa 1.4? To βιβλιαράκι λέει να έχουν προδιαγραφές GM-LL-A-025 και να ναι 0-30/5-30/0-40/5-40. Έψαξα τα castrol αλλά αυτές την προδιαγραφές τις έχουν τα 0-40.Dexos 2 θα βάλετε, 5-30 ή 0-30. Είναι η νεότερη προδιαγραφή που υπερκαλύπτει/αντικαθιστά την GM-LL-A-025.
Τα οποία dexos 2 βάζει η opel αν δεν κάνω λάθος? Κυκλοφορούν στο εμπόριο κανονικά?
Tα Dexos 2 είναι προδιαγραφή και πολλά λάδια έχουν τη σχετική πιστοποίηση. Έχω δει και λάδι με GM στο μπουκάλι του, τέτοια πρέπει να έχουν οι αντιπροσωπείες. Κυκλοφορούν κανονικά στο εμπόριο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να βάλεις και 0-40. Σε συμφέρει όμως να βάλεις το λεπτότερο λάδι για οικονομία καυσίμου.
-
τα λάδια πάνε ανάλογα με τις θερμοκρασίες σωστά??αν θυμάμαι καλά διαβασα πως το 10-40 είναι από -10 έως 40 βαθμούς(??)??τα 0-40 ποιο εύρος θερμοκρασιών καλύπτουν??εγώ που έχω ντίζελ κινητήρα ποιο με συμφέρει να βάζω??
-
Αν το ζοριζεις 5w-40 αν δεν το ζοριζεις τοτε βαλε 5w-30
-
τι εννοείς ζορίζω??Το πάω στα βουνά-μένω σε βουνό και από τον άλλο μήνα θα τρώει καθημερινό φόρτωμα.
-
Οταν λεω ζοριζω μιλαω για συνθηκες.Πλακωμα σε εθνικη-οδηγηση στην μεγαλουπολη με πρωτη-δευτερα-φορτωματα-ποδι του Αλονσο κτλ.Με το 5w-40 εισαι καλα σε αυτες τις συνθηκες και πιθανον θα ακους λιγοτερο τον κινητηρα σου.Με ποιο μαλακες
συνθηκες οδηγησης βαλε 5w-30.Και με τα δυο μια και μενεις σε βουνο θα εχεις καλυτερα ξεκινηματα στο κρυο.Ο diesel κινητηρας
θελει καλο ζεσταμα και οχι ζορισμα μεχρι να ζεσταθει.Αμα ειναι και τουρμπο τοτε θα ειναι τα λαδια σου παντα συνθετικα. -
οκ!οπότε θα χρειαστώ τα 5-40!Ευχαριστώ για την βοήθεια!
-
Ο χρήστης Diselakias έγραψε:
Οταν λεω ζοριζω μιλαω για συνθηκες.Πλακωμα σε εθνικη-ογηγηση στην μεγαλουπολη με πρωτη-δευτερα-φορτωματα-ποδι του Αλονσο κτλ.Με το 5w-40 εισαι καλα σε αυτες τις συνθηκες και πιθανον θα ακους λιγοτερο τον κινητηρα σου.Με ποιο μαλακες
συνθηκες οδηγησης βαλε 5w-30.Και με τα δυο μια και μενεις σε βουνο θα εχεις καλυτερα ξεκινηματα στο κρυο.Ο diesel κινητηρας
θελει καλο ζεσταμα και οχι ζορισμα μεχρι να ζεσταθει.Αμα ειναι και τουρμπο τοτε θα ειναι τα λαδια σου παντα συνθετικα.Αν με το **ογηγηση **εννοεις οδηγηση, συμφωνω 100%.
-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Ελπίζω ναναι σωστό το θέμα...Ψάχνω για βαλβολίνες για Punto 1.25 8v.
Το βιβλιαράκι του προτείνει SAE 75W-80 EP που να καλύπτει την προδιαγραφή API GL-5, MIL-L-2105 D LEVΗ χρήση είναι χαραρή σε εθνικές και λίγο πόλη.
Θα ήθελα κάτι ποιοτικό (μπας και βελτιωθεί λίγο η αίσθηση του κιβωτίου) με έμφαση στην οικονομία καυσίμου.
Επειδη ειμαι κατοχος του ιδιου αυτοκινητου σου προτεινω παλι 75W80 να βαλεις!!
Φανταζομαι οτι το εχεις μεταχειρισμενο και προφανως δεν ξερεις τι βαλβολινες εχει ηδη μεσα...
Στο δικο μου (μεταχειρισμενο) παντως ημουν σιγουρος οτι ειχε 75w90 και μολις εβαλα 75w80 εστρωσε αρκετα!!Τωρα μια κορυφαια επιλογη θα ηταν η redline mtl(70w80) και ας ειναι gl4.
Επισης σε πιο οικονομικη λυση μπορεις να παιξεις ειτε με fuchs 75w80 gl5 ή με την elf nfp 75w80 gl4+.
Ολες ειναι πολυ κοντα σε κινηματικα ιξωδη.Φιλικα Ηλιας.
-
Προσφατα φιλος επισκευασε το διαφορικο σε Ε200.ο μαστορας του βαζει βαλβολινη ενεος 80w90.παει ταξιδι στο χωριο και στην διαδρομη πεταγε βαλβολινη απο την βαλβιδα αναθυμιασεων.ολα ενταξει απο ελεχο δεν εκανε,αλλα οι βαλβολινες ειχαν γινει καταμαυρες σε μολις 600χλμ διαδρομης.ειναι δυνατον να μαυρισουν τοσο γρηγορα;
-
Ο Χ Ι ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Να τις βγαλει και να τις ξαναμετρήσει, εάν θυμάμαι καλά παίρνει γύρω στα 0,8 λίτρα
-
Μια βοήθεια για λιπαντικά.
Θα αλλάξω πολύ σύντομα λάδια σε μια BMW compact πρώτης γενιάς 1.600 κυβικά. Το αυτοκίνητο αλλάζει λάδια σε συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας κάθε 7.500 χλμ., αλλά δε γνωρίζω τι λάδια χρησιμοποιούνται (είναι οικογενειακό, δεν ασχολούμαι με τη συντήρησή του, αλλά αυτή τη φορά θα το πάω εγώ στο συνεργείο). Νομίζω ότι σε κάθε δεύτερη αλλαγή αλλάζει και φίλτρο λαδιού.
Τι λάδια να χρησιμοποιήσω; Το αυτοκίnητο κινείται σε νορμάλ ρυθμούς είτε σε πόλη, είτε σε απαιτητικές επαρχιακές διαδρομές, συχνά φορτωμένο. Προτεραιότητα, φυσικά, η προστασία του κινητήρα (155.000 χλμ). Μέχρι τώρα δεν έχει την παραμικρή βλάβη ούτε ο κινητήρας, ούτε το αυτοκίνητο γενικά.
Ευχαριστώ,
Jacob
-
Το φίλτρο πρέπει να αλλάζει και αυτό μαζί με τα λιπαντικά.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]