-
Πάντως 35 χρόνια που έχω αυτοκίνητα δεν έδωσα καμία σημασία στα λάδια.....συνήθως ότι νάναι ή ότι μου βάλουν και μάλιστα με πολλά χιλιόμετρα χωρίς ποτέ να συμβεί κάτι......
-
ΒΒΖ ειναι ο κωδικος κινητηρα...το οχημα ειναι seat cordoba sport 101 2003 ,
χρησιμοπποιειται κυριως στη πολη αλλα και για τα ταξιδια.... -
Με Μ1 0-40 σε peugeot 106 1.6 16v, είχα δει διαφορά στην κατανάλωση, σε σχέση με elf LDX 5-40 που τα έπινε ...
-
Είναι διαφορετικές μάρκες, μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στον κινητήρα.
Το ιξώδες δεν έχει τόσο διαφορά όσο η μάρκα του λιπαντικού. -
Καλό μας μήνα.
Ενώ αυτό το νήμα έκανε διακοπές εγώ έκανα μια προσπάθεια ενημέρωσης εδώ http://www.jazzmania.gr/forum/viewtopic ... 5&start=40
Αν και έχω κουραστεί να επαναλαμβάνομαι παρακαλώ για τα εποικοδομητικά σχόλιά σας (χρόνου και διάθεσης επιτρέποντος)
Με βλέπω να σταματάω να γράφω αλλού και κυρίως να διαβάζω εδώ. Έτσι μαθαίνω και κάτι καινούριο -
καλησπερα σας
θελω μια αποψη θοηθειας για λυπαντικο (οχι μαρκα αλλα ιξωδες)
ποιο λυπαντικο ιξωδες ειναι καλυτερο για βορειο ελλαδα (-5 με +40) σε κινητηρα Αudi A4 mod-95 ΑDR 1,8 ατμοσφερικο 20βαλβηδο με υδραυλικες βαλβηδες . και με 156.000 χλμ στην πλατη του;;;
Με εχουν μπερδεψει λιγο απο αυτα που εχω ακουσει ως τωρα Π.Χ :
η Αντιπροσωποια λεει 15-40
τεχνικο βιβλιο service heynes λεει 10-30 ή 15-50
ενα συνεργειο λεει 10-40
αλλο συνεργειο λεει 5-30
αλλο συνεργειο λεει 10-30
το Manual του αμαξιου πρωτινει **σχεδων **ολλα τα παραπανωποιο ειναι ομως το καλυτερο ιξωδες για το συγκεκριμενο μοτερ ;;;;;
ευχαριστω εκ των προτερων .
-
εγω λεω 10-40
-
Βάλε το πιο λεπτό που γράφει στο βιβλίο οδηγιών για να είσαι εξασφαλισμένος (πρόσεξε αν έχει ειδική σημείωση για Νότιες Χώρες). Το ακόμα λεπτότερο πιθανότατα θα δουλέψει μια χαρά, αλλά πάντα υπάρχει ένα μικρό ρίσκο.
-
Ναι, μπορείς να βάλεις ένα 10w30 ή 5w30 αλλά παίζει ρόλο και η χρήση που κάνεις καθώς και οι φθορές/κατάσταση του κινητήρα.
Όπως και να είναι παρακολούθησε την κατανάλωση αν βάλεις 30άρι που είναι εδώ και χρόνια η καλύτερη επιλογή για τα τους περισσότερους κινητήρες.
Για σιγουριά προτίμησε ένα με προδιαγραφή Α3 -
castrol vs motul vs valvoline vs amsoil vs aral
ποιο απο αυτα θα αγοραζατε σε 5/40? -
Το φθηνότερο, κρίση έχουμε.
-
σε ποια πολη ζεις και χρειαζεσαι 5Winter ?
-
Μα τι ρωτάς τώρα, και -5W - 40 αν υπήρχε, αυτό θα ήταν το μπεστ σέλλερ του φόρουμ.
-
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
σε ποια πολη ζεις και χρειαζεσαι 5Winter ?Ποιές πόλεις χρειάζονται 5Wχχ;;;
-
Νευροκώπι -Δραμας
Αμυνταίο -Φλωρινας
Δαδιά -Ευρου -
Στάνταρ.
Άλλο;
-
Oslo -sweden
-
Και είπαμε είμαστε στο 2011, έτσι;
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μα τι ρωτάς τώρα, και -5W - 40 αν υπήρχε, αυτό θα ήταν το μπεστ σέλλερ του φόρουμ.δεν μπορώ να πω πως δεν γέλασα
... αλλά 10w40 είναι ξεπερασμένη τεχνολογία 10+ ετών.
Μια χαρά μου κάθετε φυσικά το AMO στην Xantia Activa '97 αλλά είναι 8V και 14ετών πλέον + μια τουρμπινίτσα. Όπως έχω ξαναγράψει 5w40 που το έκαιγε όχι λόγω του 5w αλλά επειδή , όπως έχεις γράψει και εσύ, υπάρχουν 40άρια και 40άρια (όλα μέσα στην κλίμακα αλλά το ένα στο ένα άκρο και το άλλο στο άλλο πάνω άκρο παχύτητας).
Καιρός να κάνω καμία ανάλυση πάλι.
-
Αυτό που καλύπτει τις πιο νέες προδιαγραφές ή τις περισσότερες και δυσκολότερες προδιαγραφές.
Π.χ η ΜΒ 229,3 ήταν ανώτερη της ΜΒ 229,1.
Και φυσικά να έχει ανταγωνιστική τιμή , ανάλογη των προδιαγραφών.
Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που ακούν στο όνομα ημιαγωνιστικά λιπαντικά όπως motul 300V , Red line , ίσως τα torco sr-5 ( αυτά είναι μάλλον τσιμπιμένα).
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]