-
1,9 οπότε πρακτικά παίρνεις το 2λιτρο και καθάρισες...
-
Να ρωτησω κατι.Το δικο μας αμαξι λεει η εταιρια να αλλαζουμε λαδια στα 20.000χλμ η στον 1 χρονο.Καλα κανει στον κινητηρα η εμεις θα εχουμε χασιμο??Το θεμα δεν ειναι και τοσο οι επιδοσεις το αμαξι χρησιμοποιειται καθαρα μεσα στη πολη.Η μακροζωια του κινητηρα πιστευω στεκει απανω στα λαδια του.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
1,9 οπότε πρακτικά παίρνεις το 2λιτρο και καθάρισες...Thanks!
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Να ρωτησω κατι.Το δικο μας αμαξι λεει η εταιρια να αλλαζουμε λαδια στα 20.000χλμ η στον 1 χρονο.Καλα κανει στον κινητηρα η εμεις θα εχουμε χασιμο??Το θεμα δεν ειναι και τοσο οι επιδοσεις το αμαξι χρησιμοποιειται καθαρα μεσα στη πολη.Η μακροζωια του κινητηρα πιστευω στεκει απανω στα λαδια του.Το manual του focus τί γράφει; Αν κάνει διαχωρισμό μεταξύ κανονικών και 'δύσκολων' συνθηκών τότε πρέπει να αναγράφει 2 διαφορετικά διαστήματα αλλαγής λιπαντικού (όπως στο δικό μου fiat bravo). Αν αναφέρει γενικώς και αορίστως αλλαγές κάθε 20.000 χλμ. τότε θα 'εννοεί' έναν μέσο όρο.
Αφού χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο αποκλειστικά στην πόλη θα ήταν καλύτερο για την μακροζωία του μοτέρ να μείωνες στο μισό τις αλλαγές λιπαντικού (για να μην σου πώ και ένα βαθμό λεπτότερο λιπαντικό από αυτό που βάζεις τώρα) και να το κινείς δύο φορές την εβδομάδα σε αυτοκινητόδρομο.
-
Το αμάξι κάνει περίπου 12.000χλμ τον χρόνο για αυτό δεν τα αλλάζουμε συχνά τα λάδια.Τώρα ωστόσο η εταιρία το λέει δεν έχω διαβάσει πουθενά να λέει την αλλαγή.Και όσο για αυτοκινητόδρομο ούτε καν που έχει το Αιγιο αυτή είναι η βλακεία!!!!
-
Αρα αλλάζεται λάδια μια φορά τον χρόνο ή ανα 12000χλμ τον χρόνο. Δεν νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα με ένα καλό συνθετικό λάδι και εφόσον δεν το σκίζεται ( tm leonp )
-
Αν είναι για αλλαγές κάθε χρόνο, τότε θα πας σίγουρα για συνθετικό.
-
Φυσικα νομιζω το μαμα της ford ειναι συνθετικο λαδι.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ναι ευχαρίστως αλλά μόνο αυτό γιατί είμαστε off topic.
Άλλωστε μια γνώμη είπα, επειδή χρησιμοποιούσα τη συγκεκριμένη εταιρεία επί 113Κ στο S40 και τα βρήκα εξαιρετικά.'...Η AMSOIL δεν παίρνει εγκρίσεις γιατί δεν πληρώνει γι αυτές. Αντί αυτού κάνει συγκριτικά τεστ και ανακοινώνει τεχνικά χαρακτηριστικά. Βάση αυτών εξάλλου δίνονται οι εγκρίσεις. Η AMSOIL ισχυρίζεται ότι τα λιπαντικά της είναι μερικά χρόνια μπροστά καθότι σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν προδιαγραφές που δεν βγήκαν ακόμη...'
viewtopic.php?f=6&t=550&start=345
kai με βάση αυτό το λινκ μπορείς να πας μπρος ή πίσω και να δεις και άλλα που γράφαμε τότε.
τρίχες αυτά που λέει η Amsoil... Όποιος ασχολείται με τέτοια θέματα επαγγελματικά (περί πιστοποιήσεων) καταλαβαίνει περί του μεγέθους της αερολογίας.
Και σε εμένα τα amsoil αποδείχτηκαν μακράν τα χειρότερα λάδια σε αντοχή. -
Πάντως, για να υπερθεματίσω όσον αφορά στα προαναφερόμενα, η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι αλλάζοντας τις εργοστασιακές βαλβολίνες ενός SX4 στο προκαθορισμένο service των 15000χλμ (σημ, εγώ είχα 12000χλμ) με Amsoil MTG 75W-90, το κιβώτιο έγινε χειρότερο. Συγκεκριμένα, μπαίνει πιο δύσκολα η 5η (κάποιες φορές ψιλοχτυπάει κιόλας) και η 2α. Σημειωτέον, ότι οι προδιαγραφές των εν λόγω βαλβολινών είναι ακριβώς οι ίδιες με τις εργαστασιακές, σύμφωνα με το service manual. Τέλος, να προσθέσω ότι αγοράστηκαν από 'γνωστό' ιντερνετομάγαζο, για το οποίο είχα και στο παρελθόν ρωτήσει αν εισαγάγει γνήσια προιόντα, χωρίς όμως να πάρω απάντηση. Δηλαδή δεν ξέρω αν ευθύνεται η Amsoil ή το συγκεκριμένο μαγαζί.
-
δεν μπορω να κατυαλαβω γιατι βασανιζεστε και κανετε πειραματα στα αμαξια σας με τα σκατολαδια και τις βαλβολινες.
δλδ δεν εμπιστευεστε τον κατασκευαστη και εμπιστευεστε την καθε κωλοεταιρια που παραγει λαδια και γρασσα.καλα το αλλο που αγοραζετε λαδια απο ιντερνετ τι ναπω ρε γαμωτο.
καλα δεν σας κοβει καθολουεγω προσωπικα βαζω αυτα που μου προτεινει η φιατ και εχω την υσηχια μου και φυσικα ποτε δεν υπηρξε προβλημα.
-
Γενικά στο τόπικ αυτό υπάρχει πολύ αγάπη για τα Amsoil παρά το γεγονός οτι είναι μιά σχετικά άγνωστη εταιρεία (ακόμα και στην Αμερική), τα λάδια της δέν έχουν όλες τις εγκρίσεις και βγαίνουν σε παράξενα (για τα ευρωπαικά αυτοκίνητα) ιξώδη.
Μάλλον ο Mitellas έκανε καλή δουλειά
-
Ο χρήστης maccentral έγραψε:
Πάντως, για να υπερθεματίσω όσον αφορά στα προαναφερόμενα, η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι αλλάζοντας τις εργοστασιακές βαλβολίνες ενός SX4 στο προκαθορισμένο service των 15000χλμ (σημ, εγώ είχα 12000χλμ) με Amsoil MTG 75W-90, το κιβώτιο έγινε χειρότερο. Συγκεκριμένα, μπαίνει πιο δύσκολα η 5η (κάποιες φορές ψιλοχτυπάει κιόλας) και η 2α. Σημειωτέον, ότι οι προδιαγραφές των εν λόγω βαλβολινών είναι ακριβώς οι ίδιες με τις εργαστασιακές, σύμφωνα με το service manual. Τέλος, να προσθέσω ότι αγοράστηκαν από 'γνωστό' ιντερνετομάγαζο, για το οποίο είχα και στο παρελθόν ρωτήσει αν εισαγάγει γνήσια προιόντα, χωρίς όμως να πάρω απάντηση. Δηλαδή δεν ξέρω αν ευθύνεται η Amsoil ή το συγκεκριμένο μαγαζί.Aπεναντίας στο ίδιο αυτοκίνητο αλλάζοντας τις μαμά shell και βάζοντας τις amsoil mtg είδα λίγο πιο γλυκιά αλλαγή στις ταχύτητες και εξαφανίστηκε ένα μικρό γρατζούνισμα που είχε βάζοντας 2α. Μάλιστα ο αρχιμηχανικός της suzuki εδώ (Αναγνωστάκης) μου είπε πως πρόκειται για εξαιρετικό προϊόν. Και οι βαλβολίνες και τα λάδια (ASL) που έβαλα.
-
μπα ,κανουμε και διαφημιση...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
δεν μπορω να κατυαλαβω γιατι βασανιζεστε και κανετε πειραματα στα αμαξια σας με τα σκατολαδια και τις βαλβολινες.
δλδ δεν εμπιστευεστε τον κατασκευαστη και εμπιστευεστε την καθε κωλοεταιρια που παραγει λαδια και γρασσα.καλα το αλλο που αγοραζετε λαδια απο ιντερνετ τι ναπω ρε γαμωτο.
καλα δεν σας κοβει καθολουεγω προσωπικα βαζω αυτα που μου προτεινει η φιατ και εχω την υσηχια μου και φυσικα ποτε δεν υπηρξε προβλημα.
Ποιά λάδια προτείνει η Fiat;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Το αυτονόητο...
Γενικά στο τόπικ αυτό υπάρχει πολύ αγάπη για τα Amsoil παρά το γεγονός οτι είναι μιά σχετικά άγνωστη εταιρεία (ακόμα και στην Αμερική), τα λάδια της δέν έχουν όλες τις εγκρίσεις και βγαίνουν σε παράξενα (για τα ευρωπαικά αυτοκίνητα) ιξώδη.
Μάλλον ο Mitellas έκανε καλή δουλειά
Promotion Αγγλιστί....
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Ποιά λάδια προτείνει η Fiat;
selenia
-
Τωρα προωθει τα FUCHS νομιζω.Πιο παλια ηταν τα AGIP .
-
Άκου 0-30 και 5-30 σε αμάξια που κανονικά παίρνουν 10 40....
Μωρέ και 0w-20, και στο μέλλον και 0w-10 άμα βγει μαζικά...
Ο κάθε κατασκευαστής λέει βλακείες για να πουλήσει τα δικά του -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Άκου 0-30 και 5-30 σε αμάξια που κανονικά παίρνουν 10 40....
Μωρέ και 0w-20, και στο μέλλον και 0w-10 άμα βγει μαζικά...
Ο κάθε κατασκευαστής λέει βλακείες για να πουλήσει τα δικά τουTo Μπέρδεψες. Δεν μιλώ για κατασκευαστές. Μιλώ για ιδιοκτήτες που στο κυνήγι στροφαρίσματος (έλεος) αφήνουν τα προτεινόμενα 10 40 ή 10 60 και πάνε στα 5-30 και ... κάτω!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]