-
Καλησπέρα σας,
έχω ένα Opel Astra Gtc 1.6 (απλό όχι turbo) και πρέπει να αλλάξω ελαστικά.
Τώρα φοράει τα Continental Premium Contact 5.
Η διάσταση είναι η κλασσική και πολυφορεμένη 205/55/16 και είμαι μεταξύ των Continental Premium Contact 6, Michelin Primacy 4 & Bridgestone T005. Η χρήση κατά 95% είναι στον αστικό και περιαστικό ιστό της Αθήνας και διανύω περίπου 8.000χλμ/έτος.
Τί προτείνετε;
Ευχαριστώ πολύ! -
Ολα καλα ακουγονται. Τα κοντι λιγο πιο μαλακα αλλα πιστευω κ πιο ακριβα ε;
-
Τα Continental είναι ΟΚ στην χαλαρή και ταξιδιάρικη οδήγηση. Η μαλακή γόμα και σκελετός τους τα κάνει να μην χρειάζονται ιδιαίτερο ζέσταμα και είναι άνετα. Υπό πίεση όμως είναι για τα πανηγύρια, καθώς υπερθερμαίνονται και η πληροφόρηση τους είναι στο περίπου. Επίσης δεν φημίζονται για την ανθεκτικότητά τους ούτε στα χιλιόμετρα, ούτε στις λακκούβες. Προσωπικά τα σιχαίνομαι, αλλά για έναν οδηγό που απλά θέλει ένα λάστιχο που να δουλεύει από το πρώτο μέτρο μέσα στην πόλη, είναι καλά.
Εγώ θα έβαζα Pirelli P7 Cinturato Blue.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα Continental είναι ΟΚ στην χαλαρή και ταξιδιάρικη οδήγηση. Η μαλακή γόμα και σκελετός τους τα κάνει να μην χρειάζονται ιδιαίτερο ζέσταμα και είναι άνετα. Υπό πίεση όμως είναι για τα πανηγύρια, καθώς υπερθερμαίνονται και η πληροφόρηση τους είναι στο περίπου. Επίσης δεν φημίζονται για την ανθεκτικότητά τους ούτε στα χιλιόμετρα, ούτε στις λακκούβες. Προσωπικά τα σιχαίνομαι, αλλά για έναν οδηγό που απλά θέλει ένα λάστιχο που να δουλεύει από το πρώτο μέτρο μέσα στην πόλη, είναι καλά.Εγώ θα έβαζα Pirelli P7 Cinturato Blue.
Τα conti premium contact 6 σε σχέση με το sport contact 5 τι διαφορες εχουν? Μαλακο σκελετό?
-
Η Conti λέει ότι πήγε όλη την γκάμα της ένα κλικ στο πιο σπορ. Δηλαδή τα Premium Contact 6 πλησίασαν τα Sport Contact 5 και τα Sport Contact 6 έγιναν πιο σπορ από τα 5. Λογικό, καθώς ήταν εντελώς τουριστικά λάστιχα. Δεν έφτασαν ακόμα όμως τα πραγματικά σπορ λάστιχα των Pirelli-Michelin-Bridgestone.
Δεν την συμπαθώ αυτήν την εταιρεία, από την στιγμή που είδα πόσο εύκολα σαπουνιάζουν και διαλύονται τα λάστιχά της στην πίστα των Σερρών. Επίσης σε συζήτηση με φίλο - συντάκτη/δοκιμαστή σε κορυφαίο ελληνικό περιοδικό αυτοκινήτου, το συμπέρασμά μας συνέπιψε.
-
Αρα τα premium contact 6 απλά πλησιασαν τα sport contact 5 αν κατάλαβα καλά.
-
Έτσι λέει η εταιρεία. Προσωπικά δεν γνωρίζω, γιατί τα αποφεύγω.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόταση για ελαστικό διάστασης 185/60/15, για Opel Agila B;
Το αυτοκίνητο γράφει max 5.000 χιλιόμετρα κατ' έτος, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων διανύονται εντός αστικής περιοχής.
Τώρα φοράει Dunlop Bluresponse. Εξαιρετικά λάστιχα. Φορεμένα από 07/2013 και μετά από 40.000 χιλιόμετρα το πέλμα τους είναι σε εξαιρετική κατάσταση, πλην όμως έχουν αρχίσει να ξεραίνονται τα πλαϊνά τους.
Σκεφτόμουν να δοκιμασω κάτι άλλο, γι' αυτό και κοιτάω τα Hankook Kinetic και Pirelli P1.
Με ενδιαφέρει να ζεσταίνονται γρήγορα και να είναι όσο το δυνατόν ανθεκτικότερα στις επαφές με τα πεζοδρόμια (αντικρουόμενες απαιτήσεις, το ξέρω....) και φυσικά δεν με απασχολεί η χιλιομετρική τους αντοχή. -
Κάτι μαλακό θέλεις για αυτήν την χρήση. Ξαναβάλε τα Bluresponse, αφού σου άρεσαν.
-
Τα Dunlop SportBluresponse είναι όντως εξαιρετικά overall, τα φοράω ήδη σε αμάξι μου. Σε άλλο αμάξι επίσης φόρεσα τα Bridgestone T005, διάσταση 185/60/15. Μόνο θετικά έχω να πω από τον Ιούλιο που τοποθετήθηκαν. Σε σχέση με τα Dunlop, νομίζω ειναι ένα κλικ πιο σκληρά, αλλα δίνουν καλο φρένο και τιμόνι, ακρίβεια στο κράτημα και χαμηλό θόρυβο. Γενικά τα θεωρώ ισάξια, με μάλλον μικρό προβάδισμα στα Τ005. Πάντως, τα Bridgestone φαίνεται πως έχουν μαλακώσει σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα τους, που ήταν αρκετά σκληρά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλημέρα.
Θα προτιμούσα κάτι άλλο, διότι μια φορά που έβαλα ξανά το ίδιο λάστιχο στο ίδιο αυτοκίνητο, δεν έμεινα το ίδιο ικανοποιημένος. Δεν ξέρω εάν έχω δίκιο, αλλά την διαφορά την απέδωσα είτε σε διαφορετική σύσταση της γόμας είτε σε διαφορετικό εργοστάσιο κατασκευής.
Είναι λάθος το σκεπτικό μου;
Οσον αφορά τα Bridgestone, η αλήθεια είναι ότι μια φορά τα έβαλα (σε άλλο αυτοκίνητο) και δεν μου άρεσαν... Φυσικά, έχει να κάνει με το τι θέλει ο καθένας. Απλά, νομίζω ότι για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και τον τρόπο που αυτό κινείται μάλλον η εν λόγω τριάδα ειναι η πλέον κατάλληλη (Dunlop, Hankook, Pirelli).
Υ.Γ.: Νομίζω ότι στις επιλογές θα μπορούσα να προσθέσω και το Hankook Ventus Prime 3 K125. -
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Θα προτιμούσα κάτι άλλο, διότι μια φορά που έβαλα ξανά το ίδιο λάστιχο στο ίδιο αυτοκίνητο, δεν έμεινα το ίδιο ικανοποιημένος. Δεν ξέρω εάν έχω δίκιο, αλλά την διαφορά την απέδωσα είτε σε διαφορετική σύσταση της γόμας είτε σε διαφορετικό εργοστάσιο κατασκευής.Το εργοστάσιο κατασκευής θεωρητικά δεν παίζει κανένα ρόλο. Ίσως άλλαξαν την γόμα και δεν κάθισε τόσο καλά στα δικά σου γούστα ή στο στήσιμο του αυτοκινήτου. Μάλλον μεμονωμένο περιστατικό ήταν, δεν θα φοβόμουν να ξαναβάλω το ίδιο λάστιχο. Βέβαια κατανοώ ότι μπορεί να θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο που μπορεί να αποδειχτεί ακόμα καλύτερο.
Ventus Prime 3 K125
Τα φοράω στο 9-3 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο λόγος που τα έβαλα είναι ότι ήταν αρκετά φτηνότερα από τα Pirelli-Bridgestone-Michelin, αλλά και οι καλές κριτικές που είχαν σε δοκιμές. Τελικά αποδείχτηκε μια χαρά λάστιχο, ειδικά για την τιμή του. Πολύ καλή πρόσφυση και στο στεγνό και στο βρεγμένο, αθόρυβα και απροβλημάτιστα.
Ρίξε μια ματιά και στα Τ005, που λέει και ο Δούκας. Δεν είναι 'ξύλινα' σαν τα παλιά Bridgestone. Και φυσικά τα Pirelli P1 είναι σταθερή αξία. Άλλα αξιοπρεπέστατα λάστιχα σε αυτήν την διάσταση είναι τα Yokohama Bluearth και τα Toyo CF2.
-
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα!
Σε διάσταση 215/40/17 τι λάστιχο θα προτείνατε με
προτεραιότητα 1.το κράτημα, 2 τον θόρυβο.Να πω ότι είμαι επιθετικός οδηγός.
Αυτή τη στιγμή το αμάξι φοράει τα
Dunlop SP Sport Maxx, από τα οποία είμαι ευχαριστημένος. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θα προτιμούσα κάτι άλλο, διότι μια φορά που έβαλα ξανά το ίδιο λάστιχο στο ίδιο αυτοκίνητο, δεν έμεινα το ίδιο ικανοποιημένος. Δεν ξέρω εάν έχω δίκιο, αλλά την διαφορά την απέδωσα είτε σε διαφορετική σύσταση της γόμας είτε σε διαφορετικό εργοστάσιο κατασκευής.
Το εργοστάσιο κατασκευής θεωρητικά δεν παίζει κανένα ρόλο. Ίσως άλλαξαν την γόμα και δεν κάθισε τόσο καλά στα δικά σου γούστα ή στο στήσιμο του αυτοκινήτου. Μάλλον μεμονωμένο περιστατικό ήταν, δεν θα φοβόμουν να ξαναβάλω το ίδιο λάστιχο. Βέβαια κατανοώ ότι μπορεί να θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο που μπορεί να αποδειχτεί ακόμα καλύτερο.
Ventus Prime 3 K125
Τα φοράω στο 9-3 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο λόγος που τα έβαλα είναι ότι ήταν αρκετά φτηνότερα από τα Pirelli-Bridgestone-Michelin, αλλά και οι καλές κριτικές που είχαν σε δοκιμές. Τελικά αποδείχτηκε μια χαρά λάστιχο, ειδικά για την τιμή του. Πολύ καλή πρόσφυση και στο στεγνό και στο βρεγμένο, αθόρυβα και απροβλημάτιστα.
Ρίξε μια ματιά και στα Τ005, που λέει και ο Δούκας. Δεν είναι 'ξύλινα' σαν τα παλιά Bridgestone. Και φυσικά τα Pirelli P1 είναι σταθερή αξία. Άλλα αξιοπρεπέστατα λάστιχα σε αυτήν την διάσταση είναι τα Yokohama Bluearth και τα Toyo CF2.
Κατανοητά τα ανωτέρω.
Από όλα όσα κουβεντιάζουμε, ποια είναι αυτά που ζεσταίνονται ευκολοτερα; -
Ο χρήστης manos0013 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα!Σε διάσταση 215/40/17 τι λάστιχο θα προτείνατε με
προτεραιότητα 1.το κράτημα, 2 τον θόρυβο.Να πω ότι είμαι επιθετικός οδηγός.
Αυτή τη στιγμή το αμάξι φοράει τα
Dunlop SP Sport Maxx, από τα οποία είμαι ευχαριστημένος.Ακριβή διάσταση, δυστυχώς. Επιθετική οδήγηση σημαίνει σπορ ελαστικό. Σπορ ελαστικό και χαμηλός θόρυβος είναι αντικρουόμενες απαιτήσεις, αν και τα νέα λάστιχα είναι σχετικά αθόρυβα.
Εγώ θα ήμουν ανάμεσα στα εξής:
Michelin Pilot Sport 4.
Pirelli P Zero Nero GT.
Bridgestone S001.
Goodyear Eagle F1.
Dunlop Sport Maxx.
Hankook K120.Το καλύτερο είναι μάλλον το Michelin, αλλά είναι ακριβό. Η αγαπημένη μου Pirelli δεν βγάζει το κορυφαίο P Zero 4 σε αυτήν την διάσταση, αλλά έχει το παλιότερο Nero GT, το οποίο παραμένει καλό λάστιχο. Το S001 είναι κλασικό Bridgeston, που σημαίνει ότι θέλει ζέσταμα, αλλά μετά κρατάει δαιμονισμένα και έχει πλαϊνό 'νταμάρι', που σημαίνει εξαιρετικό τιμόνι. Το Dunlop το γνωρίζεις. Το Goodyear είναι κοντά στο Dunlop (ίδια εταιρεία είναι άλλωστε), απλά ένα κλικ πιο τουριστικό, σε σχέση με το πιο σπορ Sport Maxx. Το Hankook είναι το πιο οικονομικό, αλλά είναι αξιοπρεπέστατο.
Από όλα όσα κουβεντιάζουμε, ποια είναι αυτά που ζεσταίνονται ευκολοτερα;
Μάλλον τα Dunlop, αλλά σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μικροδιαφορές.
-
Τηλεφωνικός διάλογος με ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα εμπορίας ελαστικών της πόλης μου...
- Θα μπορούσα να έχω τιμές 4αδας για την τάδε διάσταση;
- Βεβαίως. Ποια λάστιχα σας ενδιαφέρουν;
- Έχετε Hankook;
- Όχι, αλλά αντίστοιχης κατηγορίας και εξισου οικονομικό είναι το Barum.
Και κάπου εδώ πήγε να μου πέσει το τηλέφωνο...
Όταν, μάλιστα, είπα πως τα πρώτα είναι τουλάχιστον τρία σκαλιά ψηλότερα, αντιλήφθηκα κάτι σαν δυσφορία...
-
Για volvo v40 τι προτείνετε; φοράει 205/55r16
Για τα continental EcoContact 6 τα φοράει κανένας τι γνώμη έχετε; τώρα φοράει Michelen energysaver.
Πιο πολύ για μες την πόλη -
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Τηλεφωνικός διάλογος με ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα εμπορίας ελαστικών της πόλης μου...- Θα μπορούσα να έχω τιμές 4αδας για την τάδε διάσταση;
- Βεβαίως. Ποια λάστιχα σας ενδιαφέρουν;
- Έχετε Hankook;
- Όχι, αλλά αντίστοιχης κατηγορίας και εξισου οικονομικό είναι το Barum.
Και κάπου εδώ πήγε να μου πέσει το τηλέφωνο...
Όταν, μάλιστα, είπα πως τα πρώτα είναι τουλάχιστον τρία σκαλιά ψηλότερα, αντιλήφθηκα κάτι σαν δυσφορία...
Τα hankook νομίζω ότι πλέον κατατάσσονται στα premium. Άσχετα απο αυτό πάντως, όντως πολλά σκαλιά πάνω από τα barum,kormoran,sava κτλ
Εδώ και λίγους μήνες φοράω τα v12 evo2 (Κ120)τα οποία τα βρίσκω προς το παρόν εξαιρετικά! Συνδιαζουν touring και sport χαρακτηριστικά. Δηλαδή,ενώ προσφέρουν το κοφτερό τιμόνι,δεν κοπανανε σε ανωμαλίες του δρόμου και στο ταξίδι μου φαίνονται πιο αθόρυβα από τα cf2 που φόραγα πριν. Να δω πως θα τα πάνε σε θέμα αντοχής και φθοράς. -
Ο χρήστης tmgiorgio έγραψε:
Για volvo v40 τι προτείνετε; φοράει 205/55r16
Για τα continental EcoContact 6 τα φοράει κανένας τι γνώμη έχετε; τώρα φοράει Michelen energysaver.
Πιο πολύ για μες την πόληΈχουν μπει τα Potenza σε 17αρα διάσταση τα οποία τα έφαγε για πλάκα, είχαν και κάμποσο θόρυβο. Τώρα έχει τα Premium Contact 5 τα οποία φαίνεται ότι του πάνε.
Στη δική σου διάσταση μπορώ να πω καλά λόγια για Turanza T005.
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόταση για ελαστικό διάστασης 185/60/15, για Opel Agila B;
Το αυτοκίνητο γράφει max 5.000 χιλιόμετρα κατ' έτος, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων διανύονται εντός αστικής περιοχής.
Τώρα φοράει Dunlop Bluresponse. Εξαιρετικά λάστιχα. Φορεμένα από 07/2013 και μετά από 40.000 χιλιόμετρα το πέλμα τους είναι σε εξαιρετική κατάσταση, πλην όμως έχουν αρχίσει να ξεραίνονται τα πλαϊνά τους.
Σκεφτόμουν να δοκιμασω κάτι άλλο, γι' αυτό και κοιτάω τα Hankook Kinetic και Pirelli P1.
Με ενδιαφέρει να ζεσταίνονται γρήγορα και να είναι όσο το δυνατόν ανθεκτικότερα στις επαφές με τα πεζοδρόμια (αντικρουόμενες απαιτήσεις, το ξέρω....) και φυσικά δεν με απασχολεί η χιλιομετρική τους αντοχή.Τελικά η επιλογή είναι τα Pirelli P1 Verde. Δυστυχώς, το κατάστημα στο οποίο είμαι χρόνια πελάτης δεν εμπορεύεται τα Hankook κι έτσι δεν δοκίμασα τα Ventus Prime 3.
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις συμβουλές.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]