-
Σας διαβαζω και γελαω..Καθεστε και βριζεστε,βγαινετε εκτος εαυτου για καποια λαστιχα τα οποια δεν ειναι απαραιτητα κακα,απλα δεν ειναι φιρμες,αποκαλωντας τα βουτυρα,σαπουνια κλπ..
Μαλλον ομως δεν εχετε οδηγησει ποτε Yugo φορωντας τα εργοστασιακα γιουγκοσλαβικα TRAYAL T-5,ωστε να παρετε μια ιδεα για το τι πραγματικα σημαινει ΚΑΚΟ λαστιχο.
Το αυτοκινητο,απο το εργοστασιο ειχε στις ζαντες κατι τεραστια βαριδια,σχεδον 10 ποντους μηκος(δεν παιζει να υπαρχουν στους λαστιχαδες τοσο μεγαλα βαριδια,πρεπει να ηταν ειδικη παραγγελια),προφανως επειδη τα λαστιχα δεν ζυγιζονταν με τιποτα.Καθε φορα που το αυτοκινητο επεφτε σε λακκουβα,ο θορυβος και οι κραδασμοι σου εδιναν την εντυπωση οτι τα λαστιχα ηταν ξυλινα.Εννοειται πως καθε φορα που ανεβαινες πεζοδρομιο στραβωναν οι ζαντες(και μην ακουσω σχολια για την ποιοτητα των γιουγκοσλαβικων ζαντων,εφταιγαν τα λαστιχα ).Η προσφυση ηταν παροιμιωδης,κατα το ξεκινημα σε ανηφορα το μπροστοκινητο yugo πεταγε κωλο.
Το αποκορυφωμα βεβαια ηταν οταν πηραμε με 50 χλμ μια στροφη που ειχε νερα ο δρομος.Το αυτοκινητο εφυγε με τα τεσσερα,εσκασε με τον πισω δεξιο τροχο στο πεζοδρομιο,στραβωσε το ψαλιδι,η ζαντα και εσπασε το πεζοδρομιο,αλλα το λαστιχο βραχος(κυριολεκτικα και μεταφορικα),δεν εχασε τον αερα ακομα και υστερα απο χρονια,που ειχαμε πεταμενη τη ζαντα στην αυλη.Αυτη ηταν και η αφορμη που μας εκανε να τα αλλαξουμε.Παντως,για να λεμε και τα καλα τους,ειχαν εξαιρετικη αντοχη(ακομα εχω ενα ως ρεζερβα ),ειχαν καλη συμπεριφορα σε χωματοδρομο,και εξαιρετικη συμπεριφορα στο χιονι (λογικα κατα τυχη).
Μαλλον ομως ζω σε αλλη εποχη,και οι παραπανω διενεξεις ειναι αυτο που θα λεγαμε first world problems..
-
Εκτος θεματος........
-
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Μαλλον ομως ζω σε αλλη εποχη,και οι παραπανω διενεξεις ειναι αυτο που θα λεγαμε first world problems..Και που να δεις και πως ήταν με τα κάρα και τις ξύλινες ρόδες...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
αυτο το πραγμα εσυ το λες λαστιχο???κατι αλλο ειναι φιλε μου αλλα λαστιχο δεν ειναι....σαπουνι μπορει και να ειναι......τουλαχιστον με αυτα τα λαστιχα ελπιζω να οδηγειτε μονοι σας και μην βαζετε αλλους αθωους μεσα οπως πχ τα παιδια σας...ειχα τα πρεμιουμ κοντακτ 2 και στις 50κ περιπου που τα εβγαλα ειχανε φαει και τους δεικτες φθορας και ακομα πιανανε...αυτα να μπορεις να τα πεις λαστιχα!!!! τωρα εβαλα rainsport 3 που ειναι πολυ καλυτερα σε κρατημα αλλα με οχι σπορ χαρακτηριστικα..γενικως κολλανε στην ασφαλτο...
οταν ακουω εδω μεσα και ο αλλος ρωταει ποσα χιλιομετρα θα με βγαλουν και οχι αν πιανουν τα λαστιχα γελαω με τα χαλια μας...γι αυτο και ακουγες στην καραμπολα προχθες παταγα φρενο και δεν επιανε λεει ο αλλος!!!!καλα κρασια λεω εγω!!!!Φιλε εισαι απολυτος και δεν κανει. Επισης παντελως αστοχος με τη καραμπολα στο Σχηματαρι. Πηγαινε φρεναρε εσυ πανω σε πετρελαια με νερο. Θα εχεις καταλαβει οτι σε στεγνο ασφαλτοταπητα τυπου Αττικης Οδου φρεναρεις ακομη και με λαστιχα ''ξυλα''. Σε πετρελαιο με νερο δεν φρεναρεις με κανενα λαστιχο! Επισης αν βαλεις χιονολαστιχο εσυ και κινησε απλα σε στεγνο δρομο καθρεπτη θα εκπλαγεις με την προσφυση τους. Δεν ειναι το ζητουμενο παντα αυτο.
Οι δευτερες μαρκες που κραζεις ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Σε συμβατικο αμαξι αμα φτασεις σε σημειο να στουκαρεις και να πεις φταιγανε τα ''δεύτερα'' λαστιχα τοτε καπου αλλου υπαρχει το προβλημα και οχι στα λαστιχα...Υ.Γ δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι οι θυγατρικες εταιριες ελαστικων εισαι καλυτερες απο των κολλοσων.
offtopic λίγο: Φρενάρισμα πάνω σε πετρέλαιο με νερό το έχω κάνει στο περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, μετά απο ένα ντεραπάρισμα νταλίκας, και πιστέψτε με, αν και είχα χειμωνιάτικα λάστιχα πάνω το γλύστριμα πήγαινε αβέρτα(θα χαρακτήριζα την πρόσφυση ένα κλικ καλύτερη απο τον πάγο). ΕΥΤΥΧΩΣ είχα μεγάλη απόσταση απο τον μπροστινό μου και κατάλαβα γρήγορα ότι κάτι δεν πάει καλά.
Οπότε απο ότι καταλαβαίνω το καλύτερο λάστιχο του κόσμου να έχεις την γλίστρα δεν την γλυτώνεις. -
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
αυτο το πραγμα εσυ το λες λαστιχο???κατι αλλο ειναι φιλε μου αλλα λαστιχο δεν ειναι....σαπουνι μπορει και να ειναι......τουλαχιστον με αυτα τα λαστιχα ελπιζω να οδηγειτε μονοι σας και μην βαζετε αλλους αθωους μεσα οπως πχ τα παιδια σας...ειχα τα πρεμιουμ κοντακτ 2 και στις 50κ περιπου που τα εβγαλα ειχανε φαει και τους δεικτες φθορας και ακομα πιανανε...αυτα να μπορεις να τα πεις λαστιχα!!!! τωρα εβαλα rainsport 3 που ειναι πολυ καλυτερα σε κρατημα αλλα με οχι σπορ χαρακτηριστικα..γενικως κολλανε στην ασφαλτο...
οταν ακουω εδω μεσα και ο αλλος ρωταει ποσα χιλιομετρα θα με βγαλουν και οχι αν πιανουν τα λαστιχα γελαω με τα χαλια μας...γι αυτο και ακουγες στην καραμπολα προχθες παταγα φρενο και δεν επιανε λεει ο αλλος!!!!καλα κρασια λεω εγω!!!!kokoneke ξεχνας κατι βασικο.
Η φθορα ενος ελαστικου ειναι και συναρτηση του βαρους και του φορτιου δηλαδη που εχει να διαχειριστει.
Αλλο να εχεις ενα αμαξι 1000 κιλων και αλλω ενα 1500 ,χωρια το στυλ και την ποιοτητα των δρομων.
Αρα ναι εγω σε ελαφρυ αμαξι που ειχα τα κορμοραν μια χαρα φθορα ειχαν στις 50.000 χλμ.(που τα εκανα σε 2 χρονια)
Τωρα οσον αφορα το κρατημα στο βρεγμενο σου εδιναν εμπιστοσυνη ποτε δε γλιστρησε σε στριψιμο ή σε φρεναρισμα, σε κανονικες συνθηκες οδηγησης.Θυμιζε οπως ειπα πολυ μισελεν προηγουμενης γενιας, και σιγουρα πολυ καλυτερο απο τις σκοτωστρες dunlop 2000, toyo c1 που ειχα επισης δοκιμασει στο συγκεκριμενο αμαξι. -
Καλημέρα,
Σε Peugeot 207 1.4 με διάσταση 185/65/15(φοράει michelin energy) ο λαστιχάς μου προτείνει τα Dunlop blue response και μάλιστα να πάω σε διάσταση 195/60/15,είναι καλή επιλογή?
Ευχαριστώ -
Review: 7000km με gt radial champiro uhp1 σε clio mk3 .
Τα έβαλα με μεγάλη επιφυλακτικότητα κυρίως γιατί δεν εβρισκα ετοιμοπαραδοτο κανένα άλλο λάστιχο και για την τιμή τους. Έχω να πω οτι είναι ευθέως ανταγωνιστικα με κάθε premium ελαστικό. Και επειδή το ίδιο ελαστικό αποδίδει διαφορετικά ανάλογα το αυτοκίνητο και τη διάσταση θα τα συγκρινω μονο με τα saver που φορούσαν πριν. Κατανάλωση υπέρ του saver, θόρυβος ελαφρώς καλυτερα τα saver. Επίσης σε πολυ βαθύ νερο(2-3cm) τα gt χάνουν την επαφη με το δρόμο λίγο νωρίτερα απο saver. Σε όλα τα υπολοιπα τα gt είναι παρα πολύ μπροστά. Κράτημα και φρενάρισμα σε στεγνό εξαιρετικο και -highlight για μενα- η συμπεριφορα στο βρεγμένο. Το κρατημα και η αίσθηση που σου δινουν σε βρεγμένο στροφιλικι είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ, όπως και το φρενάρισμα. Δίνουν καλυτερο τιμόνι και λίγο χειρότερα σε άνεση. Εγώ θα τα επέλεγε ξανά ακόμα κι αν είχαν την τιμή των premium. Ερωτηματικό παραμένει το ποσο γρήγορα θα φθάσουν. Ααα επίσης κάτι που ξέχασα είναι οτι αποδίδουν πολύ καλά απο κρύα, ενω συνήθως τα σπορ ελαστικα αποδιδουν μέτρια όταν είναι κρύα( πχ ps3). -
Review: 7000km με gt radial champiro uhp1 σε clio mk3 .
Τα έβαλα με μεγάλη επιφυλακτικότητα κυρίως γιατί δεν εβρισκα ετοιμοπαραδοτο κανένα άλλο λάστιχο και για την τιμή τους. Έχω να πω οτι είναι ευθέως ανταγωνιστικα με κάθε premium ελαστικό. Και επειδή το ίδιο ελαστικό αποδίδει διαφορετικά ανάλογα το αυτοκίνητο και τη διάσταση θα τα συγκρινω μονο με τα saver που φορούσαν πριν. Κατανάλωση υπέρ του saver, θόρυβος ελαφρώς καλυτερα τα saver. Επίσης σε πολυ βαθύ νερο(2-3cm) τα gt χάνουν την επαφη με το δρόμο λίγο νωρίτερα απο saver. Σε όλα τα υπολοιπα τα gt είναι παρα πολύ μπροστά. Κράτημα και φρενάρισμα σε στεγνό εξαιρετικο και -highlight για μενα- η συμπεριφορα στο βρεγμένο. Το κρατημα και η αίσθηση που σου δινουν σε βρεγμένο στροφιλικι είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ, όπως και το φρενάρισμα. Δίνουν καλυτερο τιμόνι και λίγο χειρότερα σε άνεση. Εγώ θα τα επέλεγε ξανά ακόμα κι αν είχαν την τιμή των premium. Ερωτηματικό παραμένει το ποσο γρήγορα θα φθαρουν. Ααα επίσης κάτι που ξέχασα είναι οτι αποδίδουν πολύ καλά απο κρύα, ενω συνήθως τα σπορ ελαστικα αποδιδουν μέτρια όταν είναι κρύα( πχ ps3). -
Ο χρήστης Giannik έγραψε:
Καλημέρα,Σε Peugeot 207 1.4 με διάσταση 185/65/15(φοράει michelin energy) ο λαστιχάς μου προτείνει τα Dunlop blue response και μάλιστα να πάω σε διάσταση 195/60/15,είναι καλή επιλογή?
ΕυχαριστώΚαλά λάστιχα τα Blue και το 195/60/15 είναι μέσα στα όρια της διαφοράς διαμέτρου/περιμέτρου που επιτρέπεται. Καλύτερο ακόμα θα ήταν το 205/60/15 βέβαια, αλλά δεν πειράζει ιδιαίτερα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλημέρα,
Σε Peugeot 207 1.4 με διάσταση 185/65/15(φοράει michelin energy) ο λαστιχάς μου προτείνει τα Dunlop blue response και μάλιστα να πάω σε διάσταση 195/60/15,είναι καλή επιλογή?
ΕυχαριστώΚαλά λάστιχα τα Blue και το 195/60/15 είναι μέσα στα όρια της διαφοράς διαμέτρου/περιμέτρου που επιτρέπεται. Καλύτερο ακόμα θα ήταν το 205/60/15 βέβαια, αλλά δεν πειράζει ιδιαίτερα.
Το περίεργο είναι οτι τo 195/60/15 είναι 15 ευρώ η τετράδα φθηνότερα απο το 185/65...
Ποιο να προτιμήσω ?
Ευχαριστώ -
Γιατί είναι περίεργο?
Εγώ θα διάλεγα αυτό που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Εξάλλου από ότι κατάλαβα φθηνότερο σου έρχεται αυτό.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Γιατί είναι περίεργο?Εγώ θα διάλεγα αυτό που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Εξάλλου από ότι κατάλαβα φθηνότερο σου έρχεται αυτό.
Λάθος δικό μου,φθηνότερο έιναι το 195/60/15..
-
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόσφατα πήρα ενα C200 kompressor(184hp) και φοράει τα Pirelli PZerro Rosso Assymetric σε 225/45/17 91W.
Αν κ δεν έχω συναντήσει πρόβλημα στις μετακινήσεις μου θέλω να αλλάξω ελαστικά το συντομότερο.
Οπτικά φαίνονται 'γηρασμένα' τα πλαϊνά των ελαστικών,είναι και εβδομάδα 9 του '11.
Είμαι απο Λιβαδειά,πιστεύω λόγω Αράχωβας γνωρίζετε πάνω κάτω τους δρόμους μας εδω γύρω.
Χρήση θα είναι touring,διαδρομές όπως είπα επαρχιακοί δρόμοι και Ε.Ο. πήγαινε έλα Αθήνα κλπ.
Με ενδιαφέρει (με πρώτο το κράτημα φυσικά) η καλή και όσο γίνεται οικονομική κύλιση.
Το αυτοκίνητο είναι τουλάχιστον 1550κιλά καθώς έχει αρκετά εξτρά.
Κοιτάζω τα :
-Dunlop Sportmaxx
-Dunlop Sport Bluresponse(είναι ακατάλληλα για επαρχιακούς..?)
-MIchelin Primacy 3
-MIchelin Primacy HP
-Pirelli Cinturato P7 ή
P7 BLUE(είναι ακατάλληλα για επαρχιακούς..?)
-Goodyear Efficient Grip Performance
Γνώμες?Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! -
Ο χρήστης justapstar7 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόσφατα πήρα ενα C200 kompressor(184hp) και φοράει τα Pirelli PZerro Rosso Assymetric σε 225/45/17 91W.
Αν κ δεν έχω συναντήσει πρόβλημα στις μετακινήσεις μου θέλω να αλλάξω ελαστικά το συντομότερο.
Οπτικά φαίνονται 'γηρασμένα' τα πλαϊνά των ελαστικών,είναι και εβδομάδα 9 του '11.
Είμαι απο Λιβαδειά,πιστεύω λόγω Αράχωβας γνωρίζετε πάνω κάτω τους δρόμους μας εδω γύρω.
Χρήση θα είναι touring,διαδρομές όπως είπα επαρχιακοί δρόμοι και Ε.Ο. πήγαινε έλα Αθήνα κλπ.
Με ενδιαφέρει (με πρώτο το κράτημα φυσικά) η καλή και όσο γίνεται οικονομική κύλιση.
Το αυτοκίνητο είναι τουλάχιστον 1550κιλά καθώς έχει αρκετά εξτρά.
Κοιτάζω τα :
-Dunlop Sportmaxx
-Dunlop Sport Bluresponse(είναι ακατάλληλα για επαρχιακούς..?)
-MIchelin Primacy 3
-MIchelin Primacy HP
-Pirelli Cinturato P7 ή
P7 BLUE(είναι ακατάλληλα για επαρχιακούς..?)
-Goodyear Efficient Grip Performance
Γνώμες?Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!Εφοσον δεν συναντας καποιο προβλημα στα ηδη 3 ετων ελαστικα σου σημαινει οτι οδηγας νορμαλ και με οποιοδηποτε απο τα παραπανω θα εισαι υπερκαλυμμενος, βαλε οποιο σου δινουν σε καλυτερη προσφορα.
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
Την καλημέρα μου. Χρειάζομαι 195/50 /15. σκέφτομαι είτε τα Bridgestone adrenaline είτε τα vredestein sportrack 5 που βλέπω ότι έχουν φοβερές αξιολογήσεις στο γνωστό σαιτ. Η διαφορά τους είναι στα 20 ευρώ. Τι θα προτιμούσατε? Ευχαριστωεβαλα τα vredestein sportrack 5 σε seat leon 1.8 tsi προσφατα. λογω μικρου διαστηματος χρησης και χαλαρης οδηγησης μπορω να πω μονο οτι ειναι εξισου σκληρα με τα προυγουμενα bridgestone turanza EP300. και λιγο πιο θορυβοδη οταν βρισκει σε ανωμαλια του οδοστρωματος. για οδηγηση στην αθηνα δεν θα το ελεγες και το πιο ανετο λαστιχο χωρις ομως να ειναι κουτσουρο ή εστω αρκετα ενοχλητικο.
-
Ο χρήστης synomak έγραψε:
καμια αποψη για τα FALKEN ZE912 και FALKEN FK452 υπαρχει?
ενδιαφερομαι για διασταση 225-40-18.ευχαριστωΠολυ καλα αμφοτερα.....το 912 ειναι βολταδικο ενω το 452 σπορ
Αν υπαρχει στη διασταση σου δες το ΖΕ 914 που ειναι η χρυση τομη -
Οικονομικη επιλογη για 215/55/17 ή 215/50/17;;;
-
Ο χρήστης ze elias έγραψε:
Οικονομικη επιλογη για 215/55/17 ή 215/50/17;;;Εχω την 215/50/17 ....πανακριβη διασταση
Δες λοιπον τα falken ze214 -
Εχω δει επισης τα barum.Για να αποφυγω αμφιβολου ποιοτητας kenda
-
Ο χρήστης ze elias έγραψε:
Εχω δει επισης τα barum.Για να αποφυγω αμφιβολου ποιοτητας kendaΚλασεις ανωτερα τα falken.......μη σε ξεγελα η χαμηλη τιμη τους
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]