-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Δεν είχα ποτέ κολλημένα ... θα δούμε!Τζαμπα ανησυχείς.Πιο πιθανο ειναι να το φαει η δαγκανα αν ειναι απο την εσωτερικη πλευρα παρα να ξεκολλησει μονο του ή απο την πιεση του νερου.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Θα έχει συζητηθεί, αλλά δύσκολα θα το βρώ. Στη ζυγοσταθμιση τώρα 'κολλάνε' κάτι μεταλλάκια, μάλλον μαγνητικά. πάνω στις ζάντες. Αυτά δεν φεύγουν με πιεσμένο νερό όπως έχουν στα καλά συνεργεία πλυσίματος?αυτα τα βαζουν σε ζαντες αλουμινιου μονο και το αλουμινιο δεν μαγνητιζεται,οπως ειπε και ο bill ειναι με ταινια 2πλης οψης πολυ καλης ποιοτητας οπου με την φυγοκεντρο δεν φευγουν με τιποτα! οταν ξανακανεις ζυγοσταθμιση μονο με αιχμηρο εργαλειο βγαινουν και οχι με το χερι.....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@popolarosπροφανώς είναι για το focus ? διάσταση ?
τι δείκτη φθοράς έχουν, για πόσα χλμ πιστεύεις ότι θα τα κρατήσεις ?
στο απώτερο παρελθόν είχα οδηγήσει RE-11 σε 106 (πίστα) 330lbs ελατήριο 22ρες ράβδοι πίσω
και μου είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις όχι τόσο για το κράτημα τους, όσο για την αντοχή
τους στην πίεση και στις υψηλές θερμοκρασίες.@nikospappas, όλα τα 'οικολογικά', ακόμα και αυτά που στο βρεγμένο κατά ΕU είναι 'Α', είναι πολύ
μέτρια στο βρεγμένο. Πχ το exalto2 με φρενάρισμα στο βρεγμένο 'Β', συνολικά είναι πολύ καλύτερο από
preniumcontact5 'συνολικά' στο βρεγμένο, που έχει rating 'A' (βρεγμένο - φρενάρισμα)Δεν ισχυει αυτο που γραφεις.
Τα τεστ για φρεναρισμα στο βρεγμενο γινονται σε συγκεκριμενα χλμ και οι επιδοσεις καθοριζουν το Α-Β-C κτλ.
Το γεγονος οτι καποιο λαστιχο παιρνει Α και καποιο αλλο Β ,δεν σημαινει αυτοματως οτι ειναι καλυτερο σε συνθηκες δρομου που εχουν να κανουν με την προσφυση και την υδρολισθηση απτο αλλο που παιρνει Β.
Η ταμπελα που μπηκε σχετικα με φρεναρισμα,οικονομια καυσιμου και θορυβο,ειναι ενας γενικος μπουσουλας και σκοπο εχει να βοηθησει καπως τον υποψηφιο αγοραστη.
Να του δωσει καποιες πληροφοριες και οχι να του υποδειξει ποια μαρκα -μοντελο να επιλεξει.Τα οικολογικα επειδη εχουν πυριτιο,εχουν πολλη καλη προσφυση στο βρεγμενο ,καλυτερη απτα απλα.
-
το ίδιο λέμε ........
ότι το Α.ΒC... kok είναι** μόνο** για το Φρενάρισμα
το πολύ πυρίτιο νομίζω είναι για να έχουν μειωμένη αντίσταση κύλισης και όχι καλύτερες επιδόσεις στην βροχή.
από προσωπική εμπειρία με το ίδιο αυτοκίνητο, στο βρεγμένο 'δίονυσο' αισθάνομαι πιο ασφαλής και γλιστράω λιγότερο με τα pilotexalto2 EU B, σε σχέση με τα premiumcontact EU A. ξέρω γω σε απόλυτο φρενάρισμα στην ευθεία μπορεί να είναι καλύτερα τα continental ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
το ίδιο λέμε ........ότι το Α.ΒC... kok είναι μόνο για το Φρενάρισμα
Δεν λεμε το ιδιο ,εσυ γενικευεις.
Λες,''ολα τα οικολογικα, μπλα μπλα''
-
οκ τότε .... περιοριζόμαστε
στα saver και στα premiumcontac5
αλήθεια ξέρεις κάποιο 'οικολογικό' (γενικεύω), που να είναι πολύ καλό στο βρεγμένο (όχι υδρ-ολίσθηση σε λίμνούλες), καλύτερο από κάποιο ελαστικό επιδόσεων .... ???
-
-
Πολύ ενδιαφέρον! Το αμερικάνικο με το ευρωπαϊκό όριο είναι το ίδιο? Δείχνει πάντως ξεκάθαρα οτι η νομοθεσία είναι ανεπαρκής για τα σημερινά βαριά οχήματα.
-
Είναι πραγματικά εντυπωσιακές οι διαφορές!!!
-
Λάστιχα για την κορολλα!
Ήρθε η ώρα για νέα τετράδα, το αμάξι είναι Ε12 1.6 VVTI του 2004, με 270.000 χλμ. Αυτό θα είναι το πέμπτο σετ ελαστικών, μετά τα τραγικά bridgestone πρώτης τοποθέτησης (νομίζω er300, ούτε θυμάμαι πια), πήγα σε michelin pilot, primacy και μετά energy, το οποίο τελικά ταίριαξε περισσότερο από τα άλλα στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
Διάσταση 195 /60 /15 δείκτης H (ή και V). Πρώτη σκέψη μου είναι η σίγουρη λύση, τα Energy Saver Plus, αλλά σκέφτομαι σοβαρά τα P1 της Pirelli (μου αρέσουν πολύ στο σαιτ της εταιρίας και τα παρουσιάζουν όλα πολύ ωραία, μόνο καφέ δεν ψήνουν!) και εναλλακτικά ίσως κάποιο αντιστοιχο μοντέλο της Nokian.
Σημείωση: το αυτοκίνητο γράφει 30.000+ χλμ το χρόνο, αλλάζω λάστιχα κάθε 2 με 2,5 χρόνια, σε αστικό / ημιαστικό περιβάλλον η πίεση είναι 37 Psi και στα ταξίδια 34 (λόγω υψηλών ταχυτήτων).
Είμαι ανοικτός σε ιδέες, αλλά πλιζ όχι σε continental! Thanx! -
Kαι τα Μισελεν και τα Πιρελι,θα σε καλυψουν.
Απο κει και περα τιθεται θεμα αντοχης οπου το δευτερο ειναι λιγο πιο σφιχτο στο πλαι και το πρωτο πιο ανετο. -
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Λάστιχα για την κορολλα!
Ήρθε η ώρα για νέα τετράδα, το αμάξι είναι Ε12 1.6 VVTI του 2004, με 270.000 χλμ. Αυτό θα είναι το πέμπτο σετ ελαστικών, μετά τα τραγικά bridgestone πρώτης τοποθέτησης (νομίζω er300, ούτε θυμάμαι πια), πήγα σε michelin pilot, primacy και μετά energy, το οποίο τελικά ταίριαξε περισσότερο από τα άλλα στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
Διάσταση 195 /60 /15 δείκτης H (ή και V). Πρώτη σκέψη μου είναι η σίγουρη λύση, τα Energy Saver Plus, αλλά σκέφτομαι σοβαρά τα P1 της Pirelli (μου αρέσουν πολύ στο σαιτ της εταιρίας και τα παρουσιάζουν όλα πολύ ωραία, μόνο καφέ δεν ψήνουν!) και εναλλακτικά ίσως κάποιο αντιστοιχο μοντέλο της Nokian.
Σημείωση: το αυτοκίνητο γράφει 30.000+ χλμ το χρόνο, αλλάζω λάστιχα κάθε 2 με 2,5 χρόνια, σε αστικό / ημιαστικό περιβάλλον** η πίεση είναι 37 Psi και στα ταξίδια 34 (λόγω υψηλών ταχυτήτων).**
Είμαι ανοικτός σε ιδέες, αλλά πλιζ όχι σε continental! Thanx!Μαλλον αναποδα τα λες.
Ο κατασκευαστης προτεινει 32 psi στην πολη και 36 psi σε ταξιδι με υψηλες ταχυτητες (εχουμε το ιδιο αυτοκινητο). -
Σε όλα τα αυτοκίνητα απαιτείται υψηλότερη πίεση σε υψηλότερες ταχύτητες.
Αν δεν ενδιαφέρουν οι σπορ επιδόσεις, κοίτα τα Bridgestone 002, σαν αυτά που έχει ο nikospappas.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε όλα τα αυτοκίνητα απαιτείται υψηλότερη πίεση σε υψηλότερες ταχύτητες..
Έτσι γράφει και το δικό μου manual , αλλά γιατί απαιτείται υψηλότερη πίεση σε υψηλότερες ταχύτητες;
-
Για να μη ζεσταίνονται πολύ.
Επίσης, υψηλότερη πίεση όταν το αμάξι έχει μεγαλύτερο φορτίο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για να μη ζεσταίνονται πολύ.Επίσης, υψηλότερη πίεση όταν το αμάξι έχει μεγαλύτερο φορτίο.
- Γλιτωνεις καταναλωση, αλλα αυτο ειναι side-effect.
-
Υστερα απο μια ερευνα ρωτωντας διαφορους λαστιχαδες προσπαθωντας να βρω για το honda hrv vtec σε διασταση 205/60/16 92H,ακουγοντας τη συμβουλη του Ορεστη να προσανατολιστω σε p7 cint η σε er300,δεν εβγαλα ακρη.....Οι μισοι το ενα και οι αλλοι μισοι το αλλο....Σημερα καποιος μου προτεινε σε διασταση 205/55/16 92V και τα bridgestone T001.Οι τιμες p7-410,er 300-470,t001-340.Και ρωτω,εαν αλλαξω διασταση θα παιξει ρολο αρνητικο?Τι τελικα να βαλω????
-
Ο χρήστης kostas77kostas έγραψε:
Υστερα απο μια ερευνα ρωτωντας διαφορους λαστιχαδες προσπαθωντας να βρω για το honda hrv vtec σε διασταση 205/60/16 92H,ακουγοντας τη συμβουλη του Ορεστη να προσανατολιστω σε p7 cint η σε er300,δεν εβγαλα ακρη.....Οι μισοι το ενα και οι αλλοι μισοι το αλλο....Σημερα καποιος μου προτεινε σε διασταση 205/55/16 92V και τα bridgestone T001.Οι τιμες p7-410,er 300-470,t001-340.Και ρωτω,εαν αλλαξω διασταση θα παιξει ρολο αρνητικο?Τι τελικα να βαλω????Αν αλλαξεις στη διασταση που λες θα μικρυνει η συνολικη περιμετρος του τροχου και θα χει ενα μικρο σφαλμα στο κοντερ. (Για να μην εχεις σφαλμα πρεπει να πας σε 215/55/16, που παλι πανακριβα θα ναι.)
Θα χασεις λιγο σε ανεση επισης.
Εσυ διαλεγεις... Ειχες πει κατι για λακουβες, στη θεση σου δε θα μειωνα το προφιλ... Η διαφορα κοστους δυστυχως ειναι μεγαλη. -
Παντου σφαλμα θα έχει όχι μονο στο κοντερ
Σε ότι συστημα σχετιζεται με φρεναρισμα κλπ
Φίλε μου που έχουμε την ίδια διασταση ποσα χρηματα διαθετεις περίπου?
Επίσης τι στυλ οδηγησης και τι αυτοκινητο έχεις?
edit sorry το αυτοκινητο το έχεις γραψει -
Οποτε με βλεπω μαλλον για τα p7,εκτος και εαν αξιζει να περιμενω τα p7 blue?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]