-
@Alxnks Με Pirelli P7 και P4 σε Mercedes kai Ford Focus αντιστοιχα ειτε σε στεγνο ειτε σε βρεγμενο δεν υπαρχει κανενα παραπονο. Και οταν εννοουμε βρεγμενο μιλαμε και για δρομους 'ποταμια' μιας και οταν βρεχει στην Δ.Ελλαδα βρεχει για τα καλα . Φυσικα χωρις να ριχνω την ταχυτητα
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
...Οπότε πάμε στο next best thing...δείκτες, γι αυτό βγήκαν, για ένα γενικό μπούσουλα.Στη θεωρία εξαιρετική ιδέα.... στην πράξη όμως....
Δεν έχει σχέση το φρενάρισμα στο βρεγμένο με τίποτα άλλο και ενώ αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο χαρακτηριστικό (τουλάχιστον για την Ελλάδα) αποτελεί το μοναδικό στοιχείο επίδοσης....
Θόρυβο στην Ελλάδα λίγοι δρόμοι προκαλούν.... (βλέπεις δε λέω λάστιχα, με τους δρόμους που έχουμε η διαφορές μεταξύ ελαστικών είναι πολύ μικρές).
Μόνο το ενεργειακό θα κράταγα σαν ισχύον και στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς θεωρώ ότι μπορεί να συσχετίζεται αρνητικά με την πρόσφυση οπότε δεν ξέρω αν το θέλω ή θέλω να το αποφύγω!
Αυτά για τον μπούσουλα.... -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
@Alxnks Με Pirelli P7 και P4 σε Mercedes kai Ford Focus αντιστοιχα ειτε σε στεγνο ειτε σε βρεγμενο δεν υπαρχει κανενα παραπονο. Και οταν εννοουμε βρεγμενο μιλαμε και για δρομους 'ποταμια' μιας και οταν βρεχει στην Δ.Ελλαδα βρεχει για τα καλα . Φυσικα χωρις να ριχνω την ταχυτηταΚι εγώ δεν έχω παράπονο από τα fulda carat exelero 225-40-18, αλλα τι θες να πεις ακριβώς? Αν ειναι να μαζευτούμε να λέμε ποιοι δεν έχουμε παράπονο από τι...χαιρετίσματα.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
δεν εχει σημασια τι ηταν πριν χρονια..πριν χρονια ηταν τιμια..τωρα αξιζουν να ειναι πρωταγωνιστες
η hankook τρεχει σε DTM, International Superstar Series τη φοραει η hamann σε μοντελα οπως lamborghini και ferrari οπως και η novitec αλλα και αλλες εταιριες..στο εξωτερικο εχει απειρες πωλησεις
πχ το continental που χρηζει ισως της καλυτερης αντιμετωπισης του κλασσικου αδαη σε επιβατικα ναι μεν ειναι στα κορυφαια ελαστικα σε ολες τις κατηγοριες αλλα απ'οσα competitions παρακολουθω δεν εχω δει πουθεναβεβαια αυτο δε σημαινει κατι για εμας τους καταναλωτες..ας κλασουμε τους αγωνες..δε φοραμε τα ιδια λαστιχα
ομως αντικειμενικοτατα η ποιοτητα στα ελαστικα που εχει βρισκεται πολυ ψηλα οπως και οι επιδοσεις..εγω σαν εταιρια την εχω πολυ ψηλα..τωρα που εχω 195/45/16 δυσκολα αλλαζω το s1 evo μου με αλλομε την οικονομικη πολιτικη της εταιριας φιλε μου συμφωνω και επαυξανω..σε κλασσικες διαστασεις δεν εχουν μεγαλη διαφορα με τον ανταγωνισμο..σε αλλες διαστασεις βεβαια υπαρχει τεραστια διαφορα
τεσπαμακαρι φιλε μου να γινοταν να εχουμε εργοστασιο εδω..(παλια ειχαμε αλλωστε..χαχα..τα pirelli και goodyear του στρατου αν δεις ειναι ελληνικα..!!)
και'γω του χρονου ιταλια με βλεπω για αρχη μαλλον και μετα βλεπουμε..εχουμε ψωμι ακομη -
Είναι δυνατόν ένα ελαστικό πχ potenza 195/50/15 να μην αποδίδει το ίδιο καλά σε ένα px Golf V όσο σε ένα Rover 414 και αν ναι γιατί;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Είναι δυνατόν ένα ελαστικό πχ potenza 195/50/15 να μην αποδίδει το ίδιο καλά σε ένα px Golf V όσο σε ένα Rover 414 και αν ναι γιατί;Σίγουρα είναι το ελαστικό? Μήπως είναι η διάταξη της ανάρτησης?? Εχω δεί peugeot 306 1.4 να πατάει με το εξωτερικό μέρος των ελαστικών και μόλις το χαμηλώσαμε 3 πόντους φάνηκε ακόμα και με το μάτι ότι πατούσε όλο το πέλμα του. Γενικά εκτός από το βάρος του αυτοκινήτου μπορεί να επηρεαστεί ένα ελαστικό αλλά και από τη διάταξη της ανάρτησης...Δε θέλω να πιστεύω ας πούμε ότι παίζει ρόλο το made in (δηλαδή το εκάστοτε εργοστάσιο που τα βγάζει..). Ας πούμε τα continental contipremium2 που έχω λένε made in france(και το λέει από τη μέσα πλευρά το συγκεκριμένο μοντέλο), ενώ πριν από δυο χρόνια που είχα πάλι το ίδιο μοντέλο έλεγαν made in portugal...
-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
Είναι δυνατόν ένα ελαστικό πχ potenza 195/50/15 να μην αποδίδει το ίδιο καλά σε ένα px Golf V όσο σε ένα Rover 414 και αν ναι γιατί;
Σίγουρα είναι το ελαστικό? Μήπως είναι η διάταξη της ανάρτησης?? Εχω δεί peugeot 306 1.4 να πατάει με το εξωτερικό μέρος των ελαστικών και μόλις το χαμηλώσαμε 3 πόντους φάνηκε ακόμα και με το μάτι ότι πατούσε όλο το πέλμα του. Γενικά εκτός από το βάρος του αυτοκινήτου μπορεί να επηρεαστεί ένα ελαστικό αλλά και από τη διάταξη της ανάρτησης...Δε θέλω να πιστεύω ας πούμε ότι παίζει ρόλο το made in (δηλαδή το εκάστοτε εργοστάσιο που τα βγάζει..). Ας πούμε τα continental contipremium2 που έχω λένε made in france(και το λέει από τη μέσα πλευρά το συγκεκριμένο μοντέλο), ενώ πριν από δυο χρόνια που είχα πάλι το ίδιο μοντέλο έλεγαν made in portugal...
Ο μόνος παράγοντας που πιστεύω ότι παίζει ρόλο όταν συγκρίνεις τα ίδια λάστιχα σε διαφορετικά αυτοκίνητα είναι το βάρος του αυτοκινήτου (ακόμη και για αυτό υπάρχουν οι διαφορετικοί δείκτες βάρους αλλά δεν είναι παίζει μεγάλη σημασία). Το λάστιχο ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο και την γεωμετρία της ανάρτησης για να αποδίδει καλά πρέπει να πατάει το πέλμα του σωστά στον δρόμο όπως ορίζει ο κατασκευαστής. Αν για κάποιο λόγο δεν συμβαίνει αυτό τότε έχει πρόβλημα η ανάρτηση και θέλει ρύθμισμα. Αυτό ισχύει για όλα τα λάστιχα... Ακόμη και αν το βάρος του αυτοκινήτου είναι μεγάλο ή αν έχει μεγάλο φορτίο τότε πρέπει να φουσκώνουμε τα λάστιχα περισσότερο ώστε να κάνει καλή και σωστή επαφή το πέλμα του λαστίχου στον δρόμο χωρίς να μαγουλιάζει το λάστιχο. Πέρα από αυτό εννοείται ότι όσο πιο μεγάλο είναι το βάρος του αυτοκινήτου τόσο πιο μεγάλη κατακόρυφη πίεση θα δέχεται το λάστιχο προς τον δρόμο και άρα καλύτερο κράτημα...
Αλλά σε 2 αυτοκίνητα τα οποία ζυγίζουν σχεδόν το ίδιο (πχ Focus vs Golf vs Auris κλπ) αν φοράνε ακριβώς τα ίδια λάστιχα σε ίδιες διαστάσεις και έχουν και σωστά ρυθμιζμένες τις αναρτήσεις ώστε να κάνουν σωστή επαφή τα λάστιχα με τον δρόμο, τότε αν κάποιο αυτοκίνητο έχει διαφορετική συμπεριφορά στον δρόμο τότε φταίνε άλλοι παράγοντες και όχι τα λάστιχα. Όπως πχ οι αναρτήσεις (πχ ανταπόκριση και σκληρότητα των αμορτισερ) διαφορετική κατανομή φορτίου βάρους στα αυτοκίνητα, διαφορετική αεροδυναμική κλπ κλπ.... Αυτά όμως δεν είναι εύκολο να τα διακρίνουμε εμείς οι απλοί οδηγοί όταν οδηγάμε διαφορετικά αυτοκίνητα και επομένως συνήθως ρίχνουμε την ευθύνη είτε στα λάστιχα είτε στις αναρτήσεις χωρίς να υπολογίζουμε τις άλλες παραμέτρους. Οπότε αν τα συγκεκριμένα μοντέλα ελαστικών τα οδηγήσουμε σε ένα σαράβαλο αυτοκίνητο τότε αμέσως θα βγάλουμε το συμπερασμα ότι τα συγκεκριμένα λάστιχα είναι άχρηστα...Σήμερα για παράδειγμα ήμουν στο βολκανιζατέρ για να αλλάξω τα λάστιχα στο Focus μου(έβαλα τα conti pc5 όπως σας είχα πει στα 280 ευρώ) και καθώς κοίταζα λάστιχα άλλων εταιριών είδα τα michelin energy plus σε μεγαλύτερη διάσταση από ότι την δικιά μου και είχαν καλύτερους δείκτες πρόσφυσης και κατανάλωσης από ότι τα conti pc5 και αρχικά ψάρωσα και ήθελα να βάλω τα michelin μέχρι που είδα ότι στην δικιά μου διάσταση έχει μικρότερους δείκτες... Οπότε πολύ εύκολα ένας που φοράει michelin σε μεγαλύτερη διάσταση θα τα χαρακτήριζε πολύ καλά λάστιχα ενώ σε μικρότερες διαστάσεις δεν είναι ιδιαίτερα καλά. Έτσι εύκολα γίνονται παρανοήσεις από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και από οδηγό σε οδηγό χωρίς να φταίνε τα λάστιχα.
Τώρα όσον αφορά τους δείκτες θορύβου, κατανάλωσης και φρεναρίσματος στο βρεγμένο θεωρώ ότι είναι αξιόπιστοι γιατί είναι ένα μέτρο το οποίο το επιβάλλει η ευρωπαική ένωση και άρα φαντάζομαι ότι οι συγκεκριμένες τιμές είτε θα γίνονται από κάποιον εξειδικευμένο οργανισμό ελέγχων είτε θα ελέγχετε η εγγυρότητα των τιμών αυτών διαφορετικά θα έχουν τις ανάλογες κυρώσεις οι εκάστοτε εταιρίες ελαστικών. Το κακό είναι όμως ότι υπάρχουν ελάχιστοι παραμέτροι οι οποίοι μετρούνται αλλά πιστεύω στο μέλλον ότι θα έχουμε και άλλους δείκτες αξιολόγισης.
*Για τα conti pc5 θα γράψω εντυπώσεις σε λίγο καιρό μιας και έχω κάνει μόνο 15 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη από το πρωί που τα έβαλα και δεν τα έχω ζορίσει. Από θόρυβο πάντως και άνεση στις λακούβες είναι άψογα. Και επίσης μου φαίνονται πάρα μα πάρα πολύ μαλακά και ελαστικά στα πλάγια... Πιέζοντας τα με το δάκτυλο μου μπορείς να τα παραμορφώσεις πάρα πολύ εύκολα ενώ τα michelin energy που είχα πιο πριν ήταν εντελώς πλαστικά χωρίς καθόλου ελαστικότητα σαν πέτρα. Σίγουρα έφταιγε το γεγονός ότι ήταν εντελώς καμένα αλλά και στην αρχή σχεδόν έτσι ήταν.. *
-
Ο χρήστης mangelasakis έγραψε:
όσο πιο μεγάλο είναι το βάρος του αυτοκινήτου τόσο πιο μεγάλη κατακόρυφη πίεση θα δέχεται το λάστιχο προς τον δρόμο και άρα καλύτερο κράτημα...Φυσικά και δεν ισχύει αυτό καθώς με το αυξημένο βάρος έρχεται η αυξημένη αδράνεια και εν τέλει το χειρότερο κράτημα. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν στους αγώνες είναι να μειώσουν το βάρος.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
όσο πιο μεγάλο είναι το βάρος του αυτοκινήτου τόσο πιο μεγάλη κατακόρυφη πίεση θα δέχεται το λάστιχο προς τον δρόμο και άρα καλύτερο κράτημα...
Φυσικά και δεν ισχύει αυτό καθώς με το αυξημένο βάρος έρχεται η αυξημένη αδράνεια και εν τέλει το χειρότερο κράτημα. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν στους αγώνες είναι να μειώσουν το βάρος.
Μεγαλύτερη κάθετη δύναμη (φορτίο) --> μεγαλύτερη πλευρική δύναμη για ίδια γωνία ολίσθησης
Όπως σωστά είπε ο δίας, η αδράνεια δε μας αρέσει καθόλου καθώς και οι μεταφορές βάρους. Γι΄ αυτό και στην φ1 πχ, το κάθετο φορτίο προέρχεται από τον αέρα με χρήση αεροτομών και όχι μάζας.
Το 'κράτημα', έχει να κάνει και με τον συντελεστή πλευρικής δύναμης
όπου όπως λένε και οι Μίλικεν: ο συντελεστής είναι μεγαλύτερος για μικρότερα φορτία -
Gia sas ! exo ena Maverick 2350 kai thelo na allaxo lastixa. To aftokinito kani elaxista xlm to xrono.
H vasiki tou xrisi einai to kalokairi sto nisi na allonizi paralies se xomatodromous arketa diskolous
kai me petra kai kammia fora kammia ximoniatiki ekdromi sta xionia. Ti lastixa lete na valo ;
Efxaristo! -
Ο χρήστης GIANNISBK έγραψε:
Gia sas ! exo ena Maverick 2350 kai thelo na allaxo lastixa. To aftokinito kani elaxista xlm to xrono.
H vasiki tou xrisi einai to kalokairi sto nisi na allonizi paralies se xomatodromous arketa diskolous
kai me petra kai kammia fora kammia ximoniatiki ekdromi sta xionia. Ti lastixa lete na valo ;
Efxaristo!Καλως ηλθες αλλα γραφε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι με greeklish[mod]
-
Ο χρήστης GIANNISBK έγραψε:
Efxaristo!Ή το Dueller το 689,ή άμα σε βολέψει κάποιο Blizzak (βγήκε και νέο)........Bridgestone πάντα!!
-
Ας προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε την έννοια πρόσφυση αντί για κράτημα όταν εννοούμε απλά την μέγιστη πρόσφυση ενός ελαστικού.
Το κράτημα καλύτερα να το χρησιμοποιούμε όταν εννοούμε την συμπεριφορά του αυτοκινήτου σαν σύνολο στην περιοχή γύρω από το όριο πρόσφυσης των ελαστικών του (ή και πιο ειδικά για το κάθε ελαστικό στο όριό του). -
Πρώτα από όλα άσε τους δείκτες και πιάσε τις πραγματικές συνθήκες. Δεύτερον, γιατί σε νοιάζει τόσο το βρεγμένο; Στο Λονδίνο ζεις;Κάτσε ρε συ, πρέπει να ζεις στο Λονδίνο για να θες επιδόσεις από τα λάστιχά σου στο βρεγμένο οδόστρωμα? Καταρχάς το γεγονός και μόνο ότι οι δρόμοι μας είναι τραγικοί κάνουν ακόμα πιο απαραίτητη την ποιότητα διαχείρισης του αυτοκινήτου σε βρεγμένο αλλά και στεγνό. Δηλαδή πιστεύεις πιστεύεις πως ένα λάστιχο με χειρότερες (ας πούμε F σε βρεγμένο) θα αποδίδει καλύτερα στους Ελληνικούς δρόμους από ένα καλύτερης κατηγορίας (ας πούμε C)? Που (πως) στηρίζεται κάτι τέτοιο?
Φυσικά και η ποιότητα του κάθε λάστιχο εξαρτάται από το διαμέτρημά του και ακόμα και οι ενδείξεις σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ δεν πάνε φασόν σε όλα τα διαμετρήματα, ούτε καν στους δείκτες βάρους και ταχύτητας. Σε οποιοδήποτε site και αν μπεις κατασκευαστών σου βγάζουν συγκεκριμένους δείκτες ανάλογα με τα παραπάνω δεδομένα.
Τεσπά η ερώτησή-τοποθέτησή μου αφορούσε κατά πρώτον στο τι διάσταση να πάω (ή παραμείνω) και στο εάν στην διάσταση 2150/50-17 μπορείς να βρεις λάστιχο της προκοπής με 600 ευρώ. Κατά δεύτερον και πέραν των δεικτών που λένε οι κατασκευαστές και επειδή όπως ανέφερα μετά τις επιδόσεις σε βρεγμένο-στεγνό με νοιάζει κυρίως η αντοχή στον χρόνο και η άνεση (όχι τόσο π.χ. ο θόρυβος) αν μπορεί κανείς να δώσει τις προτάσεις του.
-
Ο χρήστης Clockwork21R έγραψε:
Πρώτα από όλα άσε τους δείκτες και πιάσε τις πραγματικές συνθήκες. Δεύτερον, γιατί σε νοιάζει τόσο το βρεγμένο; Στο Λονδίνο ζεις;
Κάτσε ρε συ, πρέπει να ζεις στο Λονδίνο για να θες επιδόσεις από τα λάστιχά σου στο βρεγμένο οδόστρωμα? Καταρχάς το γεγονός και μόνο ότι οι δρόμοι μας είναι τραγικοί κάνουν ακόμα πιο απαραίτητη την ποιότητα διαχείρισης του αυτοκινήτου σε βρεγμένο αλλά και στεγνό. Δηλαδή πιστεύεις πιστεύεις πως ένα λάστιχο με χειρότερες (ας πούμε F σε βρεγμένο) θα αποδίδει καλύτερα στους Ελληνικούς δρόμους από ένα καλύτερης κατηγορίας (ας πούμε C)? Που (πως) στηρίζεται κάτι τέτοιο?
Φυσικά και η ποιότητα του κάθε λάστιχο εξαρτάται από το διαμέτρημά του και ακόμα και οι ενδείξεις σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ δεν πάνε φασόν σε όλα τα διαμετρήματα, ούτε καν στους δείκτες βάρους και ταχύτητας. Σε οποιοδήποτε site και αν μπεις κατασκευαστών σου βγάζουν συγκεκριμένους δείκτες ανάλογα με τα παραπάνω δεδομένα.
Τεσπά η ερώτησή-τοποθέτησή μου αφορούσε κατά πρώτον στο τι διάσταση να πάω (ή παραμείνω) και στο εάν στην διάσταση 2150/50-17 μπορείς να βρεις λάστιχο της προκοπής με 600 ευρώ. Κατά δεύτερον και πέραν των δεικτών που λένε οι κατασκευαστές και επειδή όπως ανέφερα μετά τις επιδόσεις σε βρεγμένο-στεγνό με νοιάζει κυρίως η αντοχή στον χρόνο και η άνεση (όχι τόσο π.χ. ο θόρυβος) αν μπορεί κανείς να δώσει τις προτάσεις του.
michelin primacy 3
-
Βασικά αυτά κοιτούσα, μαζί με Conti Sport Contact 5, Dunlop SP Sport Fast Response, Goodyear Efficient Grip και εσχάτως τα Hankook Ventus Prime 2 K115 και BF Goodrich g-Grip (τα οποία και δεν ήξερα).
Όλα τα παραπάνω για 215/50-17 και φαντάζομαι ότι αντίστοιχα καλά θα είναι και για 225/25-17. Η διαφορά στις τιμές όμως μεταξύ των διαστάσεων είναι όμως χαοτική (750-800 τα μεν 550-600 τα δε). Τι να κάνω? Τι θα χάσω σε άνεση και κατανάλωση? -
όσο πιο μεγάλο είναι το βάρος του αυτοκινήτου τόσο πιο μεγάλη κατακόρυφη πίεση θα δέχεται το λάστιχο προς τον δρόμο και άρα καλύτερο κράτημα...
Φυσικά και δεν ισχύει αυτό καθώς με το αυξημένο βάρος έρχεται η αυξημένη αδράνεια και εν τέλει το χειρότερο κράτημα. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν στους αγώνες είναι να μειώσουν το βάρος.
Ναι σωστά τα λέτε. Αλλά βγαίνετε εκτός θέματος... Όπως είπα και παραπάνω και με επιβεβαιώνετε και εσείς υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι που ευθύνονται στην πρόσφυση του αυτοκινήτου όπως το βάρος, αδράνεια, η τριβή, η κατακόρυφη δύναμη προς τους τροχούς(είτε αυτή ωφείλεται στο βάρος είτε στα αεροδυναμικά συστήματα όπως στους αγώνες) οι αναρτήσεις και γενικά χιλια δυο πράγματα εκτός από τα λάστιχα. Οπότε τα ίδια ακριβώς λάστιχα αν τα οδηγήσεις σε 2 διαφορετικά αυτοκίνητα στον ίδιο ακριβώς δρόμο με τις ίδιες καιρικές συνθήκες τότε σε περίπτωση που στο ένα αυτοκίνητο τα λάστιχα είναι καλά τότε στο δεύτερο αυτοκίνητο αν δεν έχουν καλές αποδόσεις τότε δεν φταίνε τα λάστιχα αλλά διαφορετικοί παράγοντες.... Οπότε μην ρίχνουμε πάντα τα αίτια στα λάστιχα...
-
Ναι αλλά αν οδηγήσεις το ίδιο αυτοκίνητο με διαφορετικά λάστιχα όσο και να υπάρχουν διάφοροι παράγοντες έχεις μια αρκετά καλή και αξιόπιστη σύγκριση. Και εφόσον οι διαφορές σε αίσθηση αλλά και επιδόσεις είναι υπαρκτές μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Σχετικά όμως όχι απόλυτα, οι συγκρίσεις συνήθως γίνονται σε πίστα και όχι στους ελληνικούς δρόμους.
@ Clockwork21R
Ούτε να το σκέφτεσαι,φυσικά και θα βάλεις 225/45-17. Ίδια πλαινά, λίγο πιο φαρδύ πέλμα περισσότερο θεωρητικό στο πλαίσιο της διαφοράς εύρους από μάρκα σε μάρκα ή και από μοντέλο σε μοντέλο. Αντίστοιχα και τυχόν διαφορά σε κατανάλωση ή άνεση πιστεύω θα είναι μικρότερη από τη διαφορά που μπορεί να έχεις από λάστιχο σε λάστιχο. Αρκεί να μην διαλέξεις το πιο σκληρό και βαρύ λάστιχο.... -
Στους αγωνες πανε στα ορια το αυτοκινητο και συνηθως το πρωτο γλυστριμα ειναι και το τελευταιο.
Τα αυτοκινητα αυτα ειναι τραπεζια,φορανε λαστιχα με πολυ πιο μαλακια γομα και τελικα εχεις δικιο οτι το μεγαλο βαρος χειροτερευει το κρατημα.Στην πολιτικη οδηγηση ομως,που δεν κινουμαστε στα ορια και αρα δεν πιεζουμε το αυτοκινητο ουτε τα ελαστικα,ισως το βαρος να βοηθαει ωστε να να δεχεται το ελαστικο την πιεση ,που λεει φιλος παραπανω.Βεβαια οσο θα αυξανονται οι απαιτησεις ,το κρατημα θα χειροτερευει αλλα μιλαμε παντα για νορμαλ οδηγηση. -
Το βάρος αυξάνει την πρόσφυση του ελαστικού αλλά το επιπλέον βάρος έχει και πιο μεγάλες απαιτήσεις πρόσφυσης (σε στροφές και φρένο). Η λύση του να έχεις την πίεση στο λάστιχο σαν να είχες βάρος χωρίς να έχεις το βάρος είναι η αεροδυναμική πίεση όπως στην F1.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]