-
γιατι παιρνετε εξ'ορισμου οτι καποιες μαρκες βγαζουν στανταρ μαλακα η' σκληρα λαστιχα σε ολη τη γκαμα τους και σε ολες τις κατηγοριες;;;;λετε να μην τα ενισχυουν αναλογα τα πλα'ι'να η' το πελμα αν προοριζεται για SUV η' seg A;;;;;
-
Καλησπέρα, έχω ένα Ford Focus MK2, 1600cc του 2006. Θα χρειαστώ σύντομα καινούρια ελαστικά (195/65/15). Χρήση: Πόλη (Θεσσαλονίκη και περιφερειακό καθημερινά), το καλοκαίρι κοντινά ταξιδάκια με την οικογένεια μέχρι Χαλκιδική. Το budget είναι 250 έως 300 (max) ευρώ. Αν κάποιος έχει κάποια πρόταση, θα το εκτιμούσα.
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
τα uniroyal ειναι κατασκευη της πλακας εντελως ομως και τα πλαινα ειναι πιο μαπα και μαλακα απο michelin και conti
ξεπερασμενη σχεδιαση..εγω το θεωρω μια βλακεια και μισηΠεριοριζομαι μονο σε αυτο για να πω τη γνωμη μου,
με 40.000 χλμ σε ασφαλτο φορεμενα σε QQ ειναι σαν καινουργια, κρατανε και στριβουν χωρις να εχουν ξεραθει οπως αλλα που εχω δοκιμασει, σαφως θα τα προτιμουσα με πιο σκληρα πλαινα, το πρωτεινα ομως γιατι δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι τωρα και πιστευω οτι ειναι απο τα καλυτερα.
Καποια απο αυτα που προτεινεις κανουν το αυτοκινητο να ακουγεται σαν τρακτερ στο εσωτερικο,
οσο για τα continental premium ειναι σαφως ασφαλτινα αλλα καταλληλα για suv και με σωστο δεικτη φορτιου .
Τα pirelli βγαινουν μονο με δεικτη V σε αυτη την διασταση και ειναι αποκλειστικα για ασφαλτο, οπως αυτα που λες οτι θα απεφευγες. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕ SUV ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ dodge caliber.ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ:
BRIDGESTONE
MICHELIN
CONTINETAL και
UNIROYAL
ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 215/R60/17 96H
ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΕΣ?
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟ ΠΡΟΤΕΡΩ.Θα σου προτεινα τα
continental premium contact και τα yokohama 051Δες και τις ετικέτες πλέον πριν αποφασίσεις τουλάχιστον αυτά που μπορώ να βρω στα βάζω /κατανάλωση/απόσταση ακινητοποίησης/θόρυβος
Bridgestone dueler hp sport E/C/71
-//- turanza EL42 F/E/71
-//- -//- ER300 G/C/72
Michelin Latitude tour hp C/C/69
Continental Premium contact 2 E/C/71
-//- cross contact lx F/C/72
Unirolyal rain expert E/B/71
Yokohama Geolandar G055 E/C/71
-//- A spec a349a E/C/71Προφανώς κάποια είναι καθαρά ασφάλτινα και κάποια και για λίγο εκτός, οπότε δες τι σου ταιριάζει. Τα Uniroyal τα συγκεκριμμένα είναι όντως πολύ μαλακά πλαϊνά και δεν νομίζω ότι κάνουν για εκτός, αλλά είναι πολύ άνετα (τα έχω σε άλλη διάσταση) και έχουν καλό κράτημα και τα μόνα με Β στο φρενάρισμα στο βρεγμένο. Μάλλον τα Michelin όμως ταιριάζουν πιο πολύ στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου σου, Έχουν καλή ετικέτα κάνουν και για λίγο εκτός και έχουν είναι και τα πιο ήσυχα.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
τα uniroyal ειναι κατασκευη της πλακας εντελως ομως και τα πλαινα ειναι πιο μαπα και μαλακα απο michelin και conti
ξεπερασμενη σχεδιαση..εγω το θεωρω μια βλακεια και μισηΠεριοριζομαι μονο σε αυτο για να πω τη γνωμη μου,
με 40.000 χλμ σε ασφαλτο φορεμενα σε QQ ειναι σαν καινουργια, κρατανε και στριβουν χωρις να εχουν ξεραθει οπως αλλα που εχω δοκιμασει, σαφως θα τα προτιμουσα με πιο σκληρα πλαινα, το πρωτεινα ομως γιατι δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι τωρα και πιστευω οτι ειναι απο τα καλυτερα.
Καποια απο αυτα που προτεινεις κανουν το αυτοκινητο να ακουγεται σαν τρακτερ στο εσωτερικο,
οσο για τα continental premium ειναι σαφως ασφαλτινα αλλα καταλληλα για suv και με σωστο δεικτη φορτιου .
Τα pirelli βγαινουν μονο με δεικτη V σε αυτη την διασταση και ειναι αποκλειστικα για ασφαλτο, οπως αυτα που λες οτι θα απεφευγες.ποια εχουν θορυβο απο αυτα που ειπα σε 215?ουτε τα pirelli ουτε τα hankook και σε ml με 255 και Crosscontact δεν ειχε ποτε θορυβο..ενω το rainsport 2 με αυτη τη χαραξη δε βγαζει θορυβο
αν το αυτοκινητο μου ηταν τετρακινητο suv εγω θα εβαζα ελαστικα για suv
δεν ειπα πως θα απεφευγα ελαστικα για ασφαλτο..ειπα πως θα απεφευγα ελαστικα για συμβατικα αυτοκινητα οπως αυτα που φορας η τα pc2 που εχω δει σε πολλα suv..αν το caliber η το qashqai σου ειναι δικινητο θα κοιτουσα λαστιχα επιβαtικουο καθενας μπορει να βαλει οτι θελει..δημοκρατια εχουμε και λεφτα υπαρχουν
-
Ο χρήστης sp14 έγραψε:
Καλησπέρα, έχω ένα Ford Focus MK2, 1600cc του 2006. Θα χρειαστώ σύντομα καινούρια ελαστικά (195/65/15). Χρήση: Πόλη (Θεσσαλονίκη και περιφερειακό καθημερινά), το καλοκαίρι κοντινά ταξιδάκια με την οικογένεια μέχρι Χαλκιδική. Το budget είναι 250 έως 300 (max) ευρώ. Αν κάποιος έχει κάποια πρόταση, θα το εκτιμούσα.Αν έβγαινε σ'αυτή τη διάσταση το pirelli p7 cinturato θα στο πρότεινα αλλιώς
premium contact 5.Αφού είσαι θεσσαλονίκη πεσμου αν θες να σου προτείνω κάποιον να πας.ποια περιοχή είσαι; -
Ο χρήστης GUZGUN έγραψε:
Καλησπέρα, έχω ένα Ford Focus MK2, 1600cc του 2006. Θα χρειαστώ σύντομα καινούρια ελαστικά (195/65/15). Χρήση: Πόλη (Θεσσαλονίκη και περιφερειακό καθημερινά), το καλοκαίρι κοντινά ταξιδάκια με την οικογένεια μέχρι Χαλκιδική. Το budget είναι 250 έως 300 (max) ευρώ. Αν κάποιος έχει κάποια πρόταση, θα το εκτιμούσα.
Αν έβγαινε σ'αυτή τη διάσταση το pirelli p7 cinturato θα στο πρότεινα αλλιώς
premium contact 5.Αφού είσαι θεσσαλονίκη πεσμου αν θες να σου προτείνω κάποιον να πας.ποια περιοχή είσαι;Κάτω Τούμπα είμαι. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης sp14 έγραψε:
Καλησπέρα, έχω ένα Ford Focus MK2, 1600cc του 2006. Θα χρειαστώ σύντομα καινούρια ελαστικά (195/65/15). Χρήση: Πόλη (Θεσσαλονίκη και περιφερειακό καθημερινά), το καλοκαίρι κοντινά ταξιδάκια με την οικογένεια μέχρι Χαλκιδική. Το budget είναι 250 έως 300 (max) ευρώ. Αν κάποιος έχει κάποια πρόταση, θα το εκτιμούσα.Αν και είμαι κλασσικός Pirellάκιας,δοκίμασα πρίν καιρό τα Hankook.
Απόλυτα ικανοποιημένος,Michelenίζει αρκετά,αλλά για το κόστος τους είναι πολύ τίμια. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Αν και είμαι κλασσικός Pirellάκιας,δοκίμασα πρίν καιρό τα Hankook.
Απόλυτα ικανοποιημένος,Michelenίζει αρκετά,αλλά για το κόστος τους είναι πολύ τίμια.Ποιο μοντέλο της Hankook;
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
αν το αυτοκινητο μου ηταν τετρακινητο suv εγω θα εβαζα ελαστικα για suv
δεν ειπα πως θα απεφευγα ελαστικα για ασφαλτο..ειπα πως θα απεφευγα ελαστικα για συμβατικα αυτοκινητα οπως αυτα που φορας η τα pc2 που εχω δει σε πολλα suv..αν το caliber η το qashqai σου ειναι δικινητο θα κοιτουσα λαστιχα επιβαtικουο καθενας μπορει να βαλει οτι θελει..δημοκρατια εχουμε και λεφτα υπαρχουν
Αυτα που φοραω ειναι τα yokohama geolandar 051 και ειναι λαστιχο για suv 90/10, υπαρχουν και τα yokohama geolandar 012 που ειναι 50/50 περιπου, αυτα που μπορει να ειναι αποκλειστικα για συμβατικα αυτοκινητα ειναι τα continental premium contakt τα οποια ομως φορανε πολλα απο τα Qashqai απο το εργοστασιο.
-
Ο χρήστης sp14 έγραψε:
Αν έβγαινε σ'αυτή τη διάσταση το pirelli p7 cinturato θα στο πρότεινα αλλιώς
premium contact 5.Αφού είσαι θεσσαλονίκη πεσμου αν θες να σου προτείνω κάποιον να πας.ποια περιοχή είσαι;Κάτω Τούμπα είμαι. Ευχαριστώ.
εγώ είμαι Αμπελόκηπους και αν σ'ενδιαφέρει να τραβηχτείς προς τα εδώ να στείλω με pm το τηλέφωνο του λαστιχά που βάζω εγώ
γιατί έχει πολύ καλές τιμές σε σχέση με όσους έχω ρωτήσει τόσα χρόνια όταν χρειάζομουν λάστιχα για μένα ή γνωστούς. -
Ο χρήστης sp14 έγραψε:
Απόλυτα ικανοποιημένος,Michelenίζει αρκετά,αλλά για το κόστος τους είναι πολύ τίμια.Ποιο μοντέλο της Hankook;
Δές αν βγάζει το Κ 115,στην διάστασή σου.
-
Bridgestone turanza T001.
Continental premium contact 5 αν δεν οδηγας γρηγορα.
Pirelli cinturato p7 Blue αν μπορεις να περιμενεις μεχρι να ερθει. -
Ο χρήστης adrivas έγραψε:
Bridgestone turanza T001.
Continental premium contact 5 αν δεν οδηγας γρηγορα.
Pirelli cinturato p7 Blue αν μπορεις να περιμενεις μεχρι να ερθει.το pirelli δεν βγαίνει σε 15αρα ζάντα
-
Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, τις 'ψάχνω' όλες. Βλέπω σαφή προτίμηση από όλους [και από εμένα, μέχρι στιγμής] στα PremiumContact5 (αν και αρκετοί χρήστες στο διαδίκτυο παραπονιούνται για υπερβολικά γρήγορη φθορά τους).
Έχετε κάποια άποψη για τα:
- Fulda EcoControl HP
-Uniroyal RainExpert
-Vredestein Sportrac 3
Ο χρήστης GUZGUN έγραψε:
... αν σ'ενδιαφέρει να τραβηχτείς προς τα εδώ να στείλω με pm το τηλέφωνο του λαστιχά ...Ναι, βεβαίως, στείλε μου!
- Fulda EcoControl HP
-
τα rainexpert κάνουν αρκετό θόρυβο (νομίζω υποδεέστερα γενικά των PC5) ...
έχοντας κάνει 8.000χλμ με continental premium contact5 στην Ελληνική άσφαλτο δεν έχω δει καμία φθορά ....
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Δές αν βγάζει το Κ 115,στην διάστασή σου.
Eγώ τώρα τι να πω για τα Hankook? Δεν έχω εμπειρία, αλλά στη συνομιλία μου με ένα παιδί που έχει καταγωγή από την Κορέα και μου είπε ότι η Κορέα βγάζει την εν λόγω μάρκα, του είπα στο αμάξι σου αυτά βάζεις? Και μου είπε όχι δεν είναι ότι πιο ποιοτικό... Εν τέλη όλα τα λάστιχα μάλλον είναι τα ίδια πανω κάτω .. Απλά είναι μαλακά-σκληρα και ημίσκληρα και από κει και πέρα παίζει η διαφήμηση στο πόσο τα πληρώνεις ίσως, και να έχουμε υπόψιν μας ότι στην τριετία είναι για να τα βάζεις στα πλαινά των πλοίων μια που δεν κρατάνε λόγω γήρανσης σχελετού και σκλήρυνσης πέλματος.. Για να μην αναφέρω ότι θέλουν αλλαγή κάθε χρόνο όπως αναφέρει ο κ.Ιαβέρης Μαρκουίζος στο βιβλίο Εθνικό Θέμα(http://www.kontosnikos.gr/iaveris.pdf σελίδα 29/96) και έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι..
-
Η διάσταση του παλικαριού,είναι απο Ουγγαρία,όχι απο Κορέα.
-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
.... Για να μην αναφέρω ότι θέλουν αλλαγή κάθε χρόνο όπως αναφέρει ο κ.Ιαβέρης Μαρκουίζος στο βιβλίο Εθνικό Θέμα(http://www.kontosnikos.gr/iaveris.pdf σελίδα 29/96) και έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι..Εσύ το αναφέρεις, ο άλλος το έχει γράψει κιόλας..... αυτό δε σημαίνει ότι είναι και εφικτό. Όχι ότι είναι λάθος, μακάρι να μπορούσαμε, μακάρι να είχαμε πάντα καινούργια λάστιχα, καινούργιο σύγχρονο αυτοκίνητο κλπ κλπ οπότε αντίστοιχα θα μπορούσαμε να πούμε τόσα πολλά που στο τέλος απλά δείχνει την ματαιότητα και το ουτοπικό της πρότασης....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.... Για να μην αναφέρω ότι θέλουν αλλαγή κάθε χρόνο όπως αναφέρει ο κ.Ιαβέρης Μαρκουίζος στο βιβλίο Εθνικό Θέμα(http://www.kontosnikos.gr/iaveris.pdf σελίδα 29/96) και έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι..
Εσύ το αναφέρεις, ο άλλος το έχει γράψει κιόλας..... αυτό δε σημαίνει ότι είναι και εφικτό. Όχι ότι είναι λάθος, μακάρι να μπορούσαμε, μακάρι να είχαμε πάντα καινούργια λάστιχα, καινούργιο σύγχρονο αυτοκίνητο κλπ κλπ οπότε αντίστοιχα θα μπορούσαμε να πούμε τόσα πολλά που στο τέλος απλά δείχνει την ματαιότητα και το ουτοπικό της πρότασης....
Λάστιχα=Η μοναδική σου επαφή με το δρομο-πάντα καινούρια ,πάντα καλή επαφή..
Αλλά πείτε μου διαβάζοντας αυτό:
http://el.wikipedia.org/wiki/Κ�% ... F%8D%CE%BA
και ξεκινώντας με την τελευταία παράγραφο ότι δηλαδή στις χρήσεις λέει ότι η κύρια χρήση του είναι η κατασκευή ελαστικών αυτοκινήτου...Σκεφτείτε και πείτε μου ,μα πείτε μου..Εκτός του κάποια να γίνονται από τεχνιτό καοτσούκ τι άλλο 'μαγικό' μπορεί να κάνει κανείς ώστε να βγάζει καλύτερη γόμα... Εγώ ξέρω ας πούμε ότι τα μακαρόνια μπορείς να τα κάνεις τέρμα βρασμένα δηλαδή μαλακά, μισοβρασμένα δηλαδή ημίσκληρα και ελαφροβρασμένα δηλαδή σκληρά..κάποια απο αυτά τα λένε και αλά ντέντε
Εκτός από το σχελετό και την πυκνότητα του υλικού άντε και τα αυλάκια τί άλλο μπορεί να κάνει ένα συχρονο ελαστικό ακόμα καλύτερο..
Το ότι το καοτσούκ βγαίνει από την άπω ανατολή με κάνει να ξανασέφτομαι ποιο είναι τελικά καλύτερο ελαστικό
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]