-
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Δείκτης φθοράς (treadwear): όσο μικρότερος τόσο μαλακότερο. 260 είναι υπερβολικά μαλακό ?
Οχι βεβαια. Τα 050 και τα p zero εχουν 140 για να καταλάβεις.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Σε τι διάσταση; Τα είχες αυτά τα λάστιχα; Πόσα χλμ σου έβγαλαν και με τι δείκτη ταχύτητας;
τα ειχα σε 215/50/17 και μου εβγαλαν 40000χλμ για πλακα......
ρε μπας και οσο μικροτερο νουμερο τοσο σκληροτερα;;;;; ηθελαν και ωρα να ζεσταθουν αλλωστε..... -
Ο χρήστης fabil έγραψε:
ΟΚ μιλάμε για άλλη κατηγορία ελαστικών, έχω φορέσει λάστιχα με treadwear 60, 140, 200... Πάσο.
Για δώσε μερικά παραδείγματα ελαστικών με τόσο χαμηλό δείκτη φθοράς. Τα parada πχ έχουν 280.
60 = Toyo 888 (semi slick)
140 = Bridgestone RE050
200 = Dunlop SP600 -
240 τα pilotexalto2
-
το treadwear δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος μεταξύ ελαστικών διαφορετικών κατασκευαστών.
-
Εμμμ σωστό και αυτό το είχαμε ξανασυζητήσει
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
240 τα pilotexalto2που τα βρηκες 240 τα michelin pilot exalto2;;;;;
-
Ο χρήστης B.M-SPORT έγραψε:
240 τα pilotexalto2
που τα βρηκες 240 τα michelin pilot exalto2;;;;;
treadwear oχι €
-
240 τα pilotexalto2πήγες και αγορασες 240 τετράδες ή συνολικά 240 ελαστικά;;
(να είμαι στο γενικότερο πευμα του τόπικ δλδ)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το treadwear δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος μεταξύ ελαστικών διαφορετικών κατασκευαστών.Εμμμ σωστό και αυτό το είχαμε ξανασυζητήσει
+111!!
-
πείτε και σε μας από που προκύπτει εν τάχει .... μιας και είναι δύσκολο να διαβάσουμε τις 572 σελίδες
-
πείτε και σε μας από που προκύπτει εν τάχει .... μιας και είναι δύσκολο να διαβάσουμε τις 572 σελίδες -
Συγκρίσιμο δεν είναι είναι όμως ενδεικτικό, όταν πχ. βλέπεις 60 καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά
-
nass το 280 που έχω στα Conti SC5 τι σημαίνει; σκληρή ή μαλακή γόμα; δηλ φθείρεται γρήγορα ή όχι; γιατί στην πιάτσα με έπρηξαν ότι θα μου φαγωθούν σε χρόνο dt.
-
Δεν έχω ιδέα, θα δεις και θα μας πεις
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δείκτης φθοράς (treadwear): όσο μικρότερος τόσο μαλακότερο. 260 είναι υπερβολικά μαλακό ?Mε τα σημερινα δεδομενα ,ειναι μαλακο.
Τα οικολογικα λαστιχα εχουν απο 300 και πανω,με το P1 να εχει 410.
Αυτο φειλεται στο γεγονος οτι εχουν αλλα υλικα ,με αποτελεσμα να φθειρονται αρκετα δυσκολα και με μειωνεκτημα οτι μετα απο 3 χρονια ξερενονται και γλυστρανε .Οσο ανεβαινει κατηγορια το ελαστικο δλδ γινεται πιο σπορτιβ,τοτε μειωνεται ο δεικτης φθορας ιδιαιτερα σε ελαστικα με ακαμπτο σκελετο οπου οι μικρες παραμορφωσεις απαιτουν μαλακια γομα .
-
Όπως είπατε έχει ξανασυζητηθεί αλλά να θυμίσουμε για όποιους δεν το θυμούνται. Οι δείκτες φθοράς είναι συγκρίσιμοι μόνο σε ελαστικά ίδιας μάρκας και δεν είναι τυχαίοι. Το 100 είναι το μέτρο αναφοράς που δίνει ο κάθε ένας κατασκευαστής για τα δικά του προϊόντα, ένα παράδειγμα:
Η μάρκα Α έχει αναφορά τα 15.000κμ (δείκτης φθοράς 100) έτσι αν έχει 300 ένα μοντέλο του τότε μας λέει ότι η προβλεπόμενη ζωή του είναι 45.000κμ
Η μάρκα Β έχει αναφορά τα 10.000κμ = ζωή 30.000
Και τα δυο 300 έχουν αλλά δεν έχουν το ίδιο προσδόκιμο.
Άρα το είναι συγκρίσιμα μόνο διαφορετικά μοντέλα της ίδια μάρκας που έχουν την ίδια βάσηΤο μόνο σίγουρο:
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συγκρίσιμο δεν είναι είναι όμως ενδεικτικό, όταν πχ. βλέπεις 60 καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχει κανένας άποψη για τα Fulda EcoControl HP ;;; ....
Δεν μου απάντησε κανένας (όχι ότι θα προλάβαινε κιόλας...) κι εγώ στο μεταξύ πήγα και τα έβαλα (δεν είναι ότι είχα και πολλές επιλογές σε 225/60-15 και η τιμή ήταν πολύ καλή). Σφίξιμο με ροπόκλειδο παρακαλώ και γενικά πολύ ικανοποιημένος από τον Κυριαζή για μια ακόμα φορά!
Από φρεσκάδα μια χαρά, 23η εβδομάδα του 2012 δηλαδή αρχές Μαΐου. Δεν έχουν φορά αλλά έχουν μέσα έξω. Σε βάρος στο χέρι μου φάνηκε ίδιο με τα φθαρμένα Fulda Carat Progresso οπότε αφού από τα παλιά λείπουν και κάμποσα χιλιοστά πέλμα θα τα υπολόγιζα εως λίγο ελαφρύτερα, σε πλαϊνά επίσης αντίστοιχα μαλακούτσικα. Made in Germany με Traction A (δυστυχώς όχι ΑΑ αλλά και τα παλιά έτσι ήταν), temperature Α, treadwear 300 και αφού το προηγούμενο με 240 έβγαλε >50000 καλά χλμ στα χέρια μου (και κάμποσα ακόμα κακά χλμ) καλά πάμε. (τα χλμ αυτά μπορεί για άλλους να μην είναι πολλά αλλά για μένα είναι)
Περισσότερες εντυπώσεις σύντομα αφού κυλίσουν κάμποσο και κάνουν και μερικές μακρινές βόλτες. Λόγω ύπαρξης παιδικού καθίσματος με ευγενές φορτίο η υπερβολική καταπόνηση κλπ ταρζανιές που με χαρακτήριζαν στο παρελθόν θα είναι πολύ μειωμένες....Φίλτατε Onyx τι έγινε; Τι λένε τα καινούρια fulda; Κάτι συμπέρασμα θα έχεις βγάλει τώρα. Δεν πιέζω, απλά υπενθυμίζω την υπόσχεση για συμπέρασμα. Άντε γιατί πρέπει και οι υπόλοιποι να αλλάξουμε τα carat progresso.
-
έβαλα τελικά τα Pirelli P7 Cinturato σήμερα αφού τα Premium Contact 5 μου φάνηκαν πάρα πολύ μαλακά. Εντυπώσεις προσεχώς.
Tradewear : 260
Traction AA
Temperature Aλεπτομέρειες για το τι σημαίνουν τα Traction και temperature εδώ http://www.glavopoulos.gr/arthra/tires/tire_size_gr.shtm.
260 δείκτη φθοράς;!!! Πιο μαλακά και από σαπούνι!
Ευχαριστώ, το θέμα είναι πως επειδή δεν είναι πολύ εμπορική διάσταση δεν υπάρχουν φρέσκα και θα είναι 6 μηνών, δεν βαριέσαι όμως
Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Μια χαρά είναι λάστιχα 6μήνου
τα conti PC5 έχουν 280 δείκτη φθοράς ....
@upoulikampia τα pzero νομίζω δεν βγαίνουν σε 205/55/16
Τα P7 Cinturato εχουν δεικτη φθορας 290 αν δεν απατωμαι. θα το δω και το πρωι γιατι τωρα εχει ψυχρα
-
Ετοιμάζομαι για παραγγελία χειμερινών ελαστικών (διαστάσεις 205 60 16R ) και είμαι ανάμεσα σε 3:
- Continental wintercontact TS 830p
- Dunlop SP wintersport 4D
- Goodyear Ultragrip 8 performance
Μέχρι τώρα είχα τα Continental wintercontact TS 810 σε 205 60 16R, 91Η, και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος.
Χρήση : πολλά!! χιλιόμετρα στην Εγνατία, και σε κρύες περιοχές με συχνό χιόνι στις περιοχές Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
κάποια γνώμη;
ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Ετοιμάζομαι για παραγγελία χειμερινών ελαστικών (διαστάσεις 205 60 16R ) και είμαι ανάμεσα σε 3:- Continental wintercontact TS 830p
- Dunlop SP wintersport 4D
- Goodyear Ultragrip 8 performance
Μέχρι τώρα είχα τα Continental wintercontact TS 810 σε 205 60 16R, 91Η, και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος.
Χρήση : πολλά!! χιλιόμετρα στην Εγνατία, και σε κρύες περιοχές με συχνό χιόνι στις περιοχές Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
κάποια γνώμη;
ευχαριστώ.
Είχα ανοίξει θέμα παλιότερα : viewtopic.php?f=6&t=14918&hilit=%CE%A7%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1+%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1
Εγώ φορούσα Dunlop παλιότερα και ήμουν πολύ ικανοποιημένος.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]