-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Μάλιστα.
Δηλαδή εσύ με την έρευνα που έχεις κάνει πας για το pc5 έτσι; Όταν τα βάλεις με το καλό γράψε μας και της εντυπώσεις σου αν δεν σου κάνει κόπο.
Ευχαριστώ.αν οδηγούσα μόνο εθνική, μπορεί να έβαζα τα saver+
αν δεν είχα μόνο 125hp ή δεν με ένοιαζαν τα 200+€ της κατανάλωσης στο σύνολο ζωής τος μπορεί να έβαζα Ps3
όμως γράφω +αρκετά χλμ σε βουνό, κατηφόρες ανηφόρες κτλ.... οπότε πρός τα PC5 κλείνω ....βέβαια τα P7 Cinturato BLUE , με έβαλαν σε σκέψεις ... αν και γλιστρέλλι ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έψαξα και για τα CinturatoP7, που όμως δεν φαίνεται να είναι καλύτερα από τα Pc5 σε κράτημα ούτε απ τα saver+ σε κατανάλωση ...
μάλλον το κατάλαβαν και οι τύποι στην pirelli και από ότι βλέπω έβγαλαν το νέο cinturato P7 blue, που έχει κατανάλωση Α και φρενάρισμα στο βρεγμένο Α. Μετά όμως από την πολύ κακή εμπειρία που είχα από τα απλά P7, πιρελι δεν βάζω ξανά μάλλον.Τί γράφεις βρέ άνθρωπε;......Φαίνονται καλύτερα τα pc5.......το κατάλαβαν για το p7...... Τα έχεις δοκιμάσει τα Cinturato P7;Ρε μάγκες,ας είμαστε πιό προσεκτικοί με αυτά που γράφουμε.....
ΥΓ.Άν σου δώσω τα εξής στοιχεία του δικού μου(P7 cinturato)τι θα πείς;........205/55/16 91V 260 AA A συγκρίνοντας τα με τα παραπάνω που έγραψες;Ότι το 'κατάλαβαν' και έβγαλαν το blue;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
έψαξα και για τα CinturatoP7, που όμως δεν φαίνεται να είναι καλύτερα από τα Pc5 σε κράτημα ούτε απ τα saver+ σε κατανάλωση ...
μάλλον το κατάλαβαν και οι τύποι στην pirelli και από ότι βλέπω έβγαλαν το νέο cinturato P7 blue, που έχει κατανάλωση Α και φρενάρισμα στο βρεγμένο Α. Μετά όμως από την πολύ κακή εμπειρία που είχα από τα απλά P7, πιρελι δεν βάζω ξανά μάλλον.Τί γράφεις βρέ άνθρωπε;......Φαίνονται καλύτερα τα pc5.......το κατάλαβαν για το p7...... Τα έχεις δοκιμάσει τα Cinturato P7;Ρε μάγκες,ας είμαστε πιό προσεκτικοί με αυτά που γράφουμε.....
ΥΓ.Άν σου δώσω τα εξής στοιχεία του δικού μου(P7 cinturato)τι θα πείς;........205/55/16 91V 260 AA A συγκρίνοντας τα με τα παραπάνω που έγραψες;Ότι το 'κατάλαβαν' και έβγαλαν το blue;
άνθρωπε ....
τα blue, είναι** Α Α**
'Ρε μάγκες,ας είμαστε πιό προσεκτικοί με αυτά που γράφουμε'.....
ναι να είμαστε, το 'πιο' και το 'βρε' .... δεν παίρνουν τόνο ...
υπάρχουν οι μετρήσεις http://en.wikipedia.org/wiki/UTQG
και οι ευρωπαϊκές http://www.michelin.gr/tyres/learn-shar ... yre-grades -
Για τη διασταση 165/60 14 τι λαστιχα μου προτεινετε;
-
Fulda DIADEM ECOCONTROL ,
Matador MP 16,
Hankook Κ715 Optimo ,
UNIROYAL RAIN EXPERT,
όλα στα 70€ περίπου. -
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Για τη διασταση 165/60 14 τι λαστιχα μου προτεινετε;Βάλαμε στο μικρό μας 165/65/13, το Γενάρη τα fulda eco control στα 180 ευρώ και είναι μια χαρά!
Sent from my MT11i using Tapatalk
-
**Θα εχουμε αντεγκλήσεις και στο θεμα για τα ελαστικα; Για πιο ηρεμα παρακαλω [mod] **
-
Μαζί σου ρε συ Mod,αλλά αυτό λεγεται γραπτοκρισία
ΥΓ.Ο θύμιος παραπάνω μας τη λέει για τους τόνους.........
ΥΓ2.Και να πείς οτι τα έχει δοκιμάσει τα Cinturato p7....πάει στο καλό........... -
johnkyr οι βαθμοι δεν μου λενε τιποτα απο μονοι τους. Προσωπικα θεωρω τον νεο τροπο αξιολογησης αποπροσανατολιστικο. Πού ειναι η αποκριση στο τιμονι (οπως πχ μπορει να ποσοτικοποιηθει απο εναν χρονο σλαλομ), η αντοχη στην παρατεταμενη σκληρη χρηση, το επιπεδο ανεσης, και ενα σωρο αλλα χαρακτηριστικα που πρεπει να εχει ενα λαστιχο?
Το να κρινουμε λαστιχα με 2 μονο δεικτες ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου πολυ λαθος. -
Άσχετο: ελαστικά 14 ετών με ελάχιστη χρήση/φθορά (αρκετό ψωμί ακόμα) φορεμένα σε αυτοκίνητο που φυλάσσεται σε γκαράζ σε θερμοκρασία 0-20°C, παίζει να είναι επίφοβα για κλατάρισμα;
-
H Michelin συνιστά να μη τα κρατάς πάνω από 10 χρόνια.
Έχω αλλάξει ρεζέρβα που πρέπει να ήταν πιο παλιά από 14 και όταν την πάτησε το μηχάνημα για να την βγάλει σαν να τσαλακώθηκε.
Μετά πήρε το σχήμα της αλλά ήταν εμφανώς διαφορετική η ελαστικότητα από καινούριο λάστιχο. -
Ο χρήστης adrivas έγραψε:
johnkyr οι βαθμοι δεν μου λενε τιποτα απο μονοι τους. Προσωπικα θεωρω τον νεο τροπο αξιολογησης αποπροσανατολιστικο. Πού ειναι η αποκριση στο τιμονι (οπως πχ μπορει να ποσοτικοποιηθει απο εναν χρονο σλαλομ), η αντοχη στην παρατεταμενη σκληρη χρηση, το επιπεδο ανεσης, και ενα σωρο αλλα χαρακτηριστικα που πρεπει να εχει ενα λαστιχο?
Το να κρινουμε λαστιχα με 2 μονο δεικτες ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου πολυ λαθος.Φυσικά και είναι ΓΤΠΚ η μέτρηση της ΕΕ! Δεν μετράει καν πρόσφυση σε στεγνό, παρά μόνο φρενάρισμα σε βρεγμένο!
-
@leonp: Ευχαριστώ
-
visvo
Tα matador mp16 καλα ειναι?
Προσφυση, φρεναρισματα, βρεγμενο, αντοχη? -
Ο χρήστης adrivas έγραψε:
Το να κρινουμε λαστιχα με 2 μονο δεικτες ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου πολυ λαθος.δεν διαφωνώ ότι οι νέοι δείκτες της ΕΕ δεν λένε όλη την αλήθεια .... αλλά τουλάχιστον έχουμε έναν +αντικειμενικό τρόπο μέτρησης, σε αυτό που μετράνε, ειδικά στο θόρυβο, που μέχρι τώρα δεν είχαμε καμιά μέτρηση. Σε συνδυασμό, με το UTQG, μπορούμε να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα για το τι να περιμένουμε, σε σχέση με το παρελθόν που μέναμε μόνο στις προσωπικές ανταλλαγές εμπειριών. @realzeus, προφανώς στην ΕΕ αποφάσισαν να μετρήσουν κάτι, απ το οποίο έχουν στατιστικές ότι συμβάλλει στα ατυχήματα και είναι εύκολα μετρήσιμο.... όταν πχ το φρενάρισμα σε βρεγμένο δρόμο, το καλό απ το μέτριο στα 80χλμ, έχουν διαφορά μερικές καρότσες. Τώρα αν στο γύρο της πίστας το 1 από το τελευταίο γυρίζει με διαφορά μερικών δεκάτων ή έχει καλύτερο (υποκειμενικά) τιμόνι, δεν το θεωρώ περισσότερο σημαντικό για καθημερινά αυτοκίνητα. Αυτοί που θέλουν κάτι το πολύ sport, αγνοώντας για τα υπόλοιπα, θα πάνε σε καποιο UHP λάστιχο ή σε κάποιο σεμι(με την ανάλογη ανάρτηση), αλλά δεν είναι η πλειοψηφία των καταναλωτών.
'Πίου' συνεχίζεις με το '΄θύμιο' εκτός κι αν κάνω εγώ λάθος και δεν απευθύνεται σε μένα, όποτε σου ζητώ ταπεινά συγνώμη, ΑΝ μπορείς να καταλάβεις, στην 'είπα' για τους τόνους, για να διασκεδάσω τουλάχιστον, τον τρόπο με τον οποίο σχολίασες το ποστ μου ..... όπως 'άνθρωπε' όπως 'μάγκες να προσέχουμε τι γράφουμε κτλ'.
Στο θέμα μας
Το cinturato p7 έχει
260 AA A
C B 70dbPremiumContact5
280 AA A
C A 72dbο μόνος λόγος να επιλέξεις το CP7 είναι ο θόρυβος .......
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... tabid=tab1
κι ένα υποκειμενικό τεστ.http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... ordId=2455
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... ordId=2460γι αυτό γράφω ότι στην πιρρέλλι έβγαλαν το CP7 blue για να
είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί, που δείχνουν να έχουν και
τις καλύτερες 'αντικειμενικές' μετρήσεις.Το cinturato p7 blue που έχει
260 AA A
A/B A 70db.
Μιας και μπαίνει στην τελική επιλογή και ο προσωπικός παράγοντας, γράφω ότι δεν μπορώ να επιλέξω την pirelli, μετά από τα τραγικά απλαP7 που είχα, όσο καλά κι αν θέλει να μου παρουσιάσει ο ειδικός τύπος τα cinturatoP7/blue που μπορεί και να είναι πολύ καλά .... Η σοφή παροιμία λέει αν καείς με το χυλό, φυσάς και το ... όπως και το : 'Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού''. Ελπίζω να μην μετατρέψουμε το thread ομαδικό/ οπαδικό
-
Ο χρήστης dt1234 έγραψε:
visvoTα matador mp16 καλα ειναι?
Προσφυση, φρεναρισματα, βρεγμενο, αντοχη?Τα Matador MP 16 Stella 2 έχουν πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, θεωρούνται μαλακά λάστιχα & ανήκουν στο γκρούπ της Continental.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@realzeus, προφανώς στην ΕΕ αποφάσισαν να μετρήσουν κάτι, απ το οποίο έχουν στατιστικές ότι συμβάλλει στα ατυχήματα και είναι εύκολα μετρήσιμο.... όταν πχ το φρενάρισμα σε βρεγμένο δρόμο, το καλό απ το μέτριο στα 80χλμ, έχουν διαφορά μερικές καρότσες. Τώρα αν στο γύρο της πίστας το 1 από το τελευταίο γυρίζει με διαφορά μερικών δεκάτων ή έχει καλύτερο (υποκειμενικά) τιμόνι, δεν το θεωρώ περισσότερο σημαντικό για καθημερινά αυτοκίνητα.Όταν ακόμα και στην βροχερή Αγγλία δεν βρέχει πάνω από 150 μέρες το χρόνο, είναι γελοίο ότι αγνοούνται οι υπόλοιπες 200+ στεγνές μέρες! Η διαφορά δεν μετριέται σε καρότσες, 3-4 μέτρα στην χειρότερη περίπτωση. Στο στεγνό όμως που οδηγούμε συνήθως δεν ξέρουμε τι γίνεται. Μπράβο ΕΕ, άλλη μια νίκη της που σε δέρνει!
-
…σίγουρα άλλου είδους λάστιχα χρειάζεσαι για το καραβάν που κουβαλάει παιδικά καροτσάκια και πεθερές & άλλα όταν έχεις ένα ρχ8 για γούστα. Τώρα το ανακάτεμα καρότσες- γύροι- τουλούμια & η διαφορά 2-3 ντεσιμπέλ στην πράξη μπερδεύει και δεν βοηθά κανέναν.
-
Το βρίσκω αρκετά κατατοπιστικό.
Αν έχει καλό φρένο στο βρεγμένο σημαίνει ότι δεν θυσίασαν τις επιδόσεις για να πετύχουν χαμηλή κατανάλωση.
Επίσης, από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής είναι ο θόρυβος του ελαστικού.
Γιατί δεν σας αρέσει;
Καλύτερα είναι να ψάχνεις τεστ περιοδικών; Αυτό το κάνεις αν δεν σε καλύπτει το ταμπελάκι πάνω στο λάστιχο. -
2-3 decibel δεν είναι λίγα για διαφορά μόνο από το ελαστικό.
Επίσης, Δία, Αγγλία δεν είναι μόνο νότια. Οι διαφορές στα λάστιχα πρώτης γραμμής δεν είναι τραγικές στο στεγνο και o μέσος οδηγός δύσκολα.θα πλησιάσει τα όρια τους. στο βρεγμένο γίνεται παρτυ όμως.
Sent from my GNex using smoke signals.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]