-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Έτσι! Για αυτό άλλωστε το Energy είναι η ναυαρχίδα της Michelin. Κάτι Pilot Supersport κλπ μαλακίες είναι για γιωτάδες!
Αν σκεφτεσαι σαν παιδακι δεν σου φταιω εγω.
Τα πρασινα ελαστικα ειναι αυτα που σπρωχνονται περισοτερο απο οποια αλλα,απο ολες τις σοβαρες εταιριες ελαστικων.
Η pirelli παντου μιλαει για το Ρ7 cinturato(πρασινο),η Goodyear το efficientgrip.Μήπως τα σμπρώχνεις εσύ επειδή σου αφήνουν μεγαλύτερο περιθώριο; Δεν είδα πουθενά και ποτέ να προωθούν οι εταιρείες αυτά τα entry level λαστιχα τόσο πολύ όσο τα καλά τους. Για παράδειγμα η Bridgestone μέσω τον αγώνων προωθεί την ετικέτα Potenza, η Pirelli τα P-Zero και η Michelin τα Pilot Sport. To να ονομάζεις κορυφαίο το Energy είναι σαν να λέω ότι κορυφαίο αυτοκίνητο είναι το Prius! Απόδειξη δε αυτού; Το προωθεί η Toyota!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
δεν διαφωνω αλλα δεν ειναι ακυρα σε μια εκτακτη κατασταση εντος πολης και με νορμαλ χλμ.........αν τωρα οπως προειπα κανεις ταρζανιες.......εχεις λαθος επιλογη,αλλα ουτε τα ακριβοπληρωμενα σε σωζουν πολλες φορες.....Ταρζανιά είναι να σου πεταχτεί το μηχανάκι μπροστά σου και να πλακωθείς στα φρένα; Να παλεύει το ABS με τους δίσκους-τακάκια και αυτοί με τη σειρά τους με το λάστιχο μπας και το γλυτώσεις το κακό; Μπορεί να μην είναι επικίνδυνα τα δευτεροκλασάτα λάστιχα αλλά σίγουρα δεν έχουν τις επιδόσεις των πρωτοκλασάτων και επίσης ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί πρωτοκλασάτη πρόσφυση! Από εκεί και πέρα, καμιά φορά δε σε σώζει τίποτα. Καλό όμως είναι να έχεις όσα περισσότερα όπλα μπορείς στο οπλοστάσιο σου.
-
Ρε εμπόριε ελαστικέ,βάσει και λόγω νομοθεσίας γίνεται αυτό....τι'σπρώχνονται' και πράσινα άλογα μας τσαμπουνάς;
-
ειπα τι χρηση εχουν.. ειναι Γρεβενα-Αθηνα 2 φορες το χρονο... Χαμενα θα πανε, αντε να κανουνε 3.000 χλμ το χρονο (max). οτι λαστιχα και να βαλει, δεν θα φαγωθουνε, μονο απο τον καιρο θα σκληρυνουνε/ξεραθουν (τουλαχιστον ειναι παρκαρισμενο σε πυλωτη και δεν τα βαρει ο ηλιος και η βροχη)
Τωρα για τα χρηματα, κουμαντο στην τσεπη του αλλου δεν μπορω να κανω.. και οταν μαλιστα του εχουνε κοψει συνταξη κτλ απο τα 1200 στα 800, δε νομιζω οτι το Branded ελαστικο ειναι στα top priorities ουτε εχει νοημα να του προτεινω αλλα.
Και που τον επεισα να αλλαξει τα υπαρχοντα (γιατι πραγματικα εχουνε ξεραθει πολυ και γλυστρανε, και εχουνε και καμια 45.000 στην πλατη τους...) πολυ ειναι. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καλά,παλάβωσαν αυτοί οι Γάλλοι;Βγάζουν Michelin Energy+....
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Mi ... unched.htmΚαθόλου. Εξελίσουν αυτό που έχουν με στόχο την κορυφή στη συγκεκριμένη κατηγορία που αυτοί δημιούργησαν. Για τα Εnergy ελαστικά και την χαμηλή τους πρόσφυση θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στους Ελληνικούς δρόμους και όχι στο ίδιο το λάστιχο το οποίο έχει εξαιρετική συμπεριφορά σε κανονικό οδόστρωμα. Σίγουρα δεν είναι sport, αλλώστε δεν πωλείται ως τέτοιο, αλλά δεν είναι και για ντόκους, μώλους κλπ όπως γράφεις παρακάτω.
αυτό ακριβώς.
To charmak πρέπει να ρωτήσεις που τα έθαβε και όταν οδήγησε τη μαούνα στην Νορβηγία έπαθε πλάκα με την πρόσφυση -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
...και οταν μαλιστα του εχουνε κοψει συνταξη κτλ απο τα 1200 στα 800, δε νομιζω οτι το Branded ελαστικο ειναι στα top priorities...Πολύ λογικό αυτό που λες και ισχύει για τον περισσότερο κόσμο. Εγώ έχω βάλει Sava (πιο πολύ από περιέργεια) και για νορμάλ χρήση δε μου δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα. Ωστόσο, αν τα πιέσεις βλέπεις ότι έχουν χαμηλότερα όρια από τα Fulda που αντικατέστησαν ή και τα Michelin που είχα παλαιότερα. Πόσο χαμηλότερα; Δύσκολο να το εκτιμήσω, αλλά θα έλεγα 'αισθητά'. Ίσως 5-10%; Ίσως να με μπερδεύουν και τα πολύ μαλακά πλαινά τους.
Μια μάρκα αρκετά φθηνή, αλλά με πολύ καλύτερες κριτικές στο εξωτερικό από τη Sava (αν αυτό λέει κάτι) είναι η Barum (της Continental). Ρώτα τιμή και γι' αυτά. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έτσι! Για αυτό άλλωστε το Energy είναι η ναυαρχίδα της Michelin. Κάτι Pilot Supersport κλπ μαλακίες είναι για γιωτάδες!
Αν σκεφτεσαι σαν παιδακι δεν σου φταιω εγω.
Τα πρασινα ελαστικα ειναι αυτα που σπρωχνονται περισοτερο απο οποια αλλα,απο ολες τις σοβαρες εταιριες ελαστικων.
Η pirelli παντου μιλαει για το Ρ7 cinturato(πρασινο),η Goodyear το efficientgrip.Μήπως τα σμπρώχνεις εσύ επειδή σου αφήνουν μεγαλύτερο περιθώριο; Δεν είδα πουθενά και ποτέ να προωθούν οι εταιρείες αυτά τα entry level λαστιχα τόσο πολύ όσο τα καλά τους. Για παράδειγμα η Bridgestone μέσω τον αγώνων προωθεί την ετικέτα Potenza, η Pirelli τα P-Zero και η Michelin τα Pilot Sport. To να ονομάζεις κορυφαίο το Energy είναι σαν να λέω ότι κορυφαίο αυτοκίνητο είναι το Prius! Απόδειξη δε αυτού; Το προωθεί η Toyota!
Michelin Pilot Sport 3 GreenX. Όπως Le Mans δλδ, οικονομία, αντοχή και απόδοση
Y.Γ. Η Michelin τα διαφημίζει παντου τα 'πρασινα ελαστικά' της ακόμα και στους αγώνες για την ακρίβεια τα ελαστικά της Michelin για τους endurance αγώνες είναι με φίρμα GreenX. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Καλά,παλάβωσαν αυτοί οι Γάλλοι;Βγάζουν Michelin Energy+....
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Mi ... unched.htmΚαθόλου. Εξελίσουν αυτό που έχουν με στόχο την κορυφή στη συγκεκριμένη κατηγορία που αυτοί δημιούργησαν. Για τα Εnergy ελαστικά και την χαμηλή τους πρόσφυση θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στους Ελληνικούς δρόμους και όχι στο ίδιο το λάστιχο το οποίο έχει εξαιρετική συμπεριφορά σε κανονικό οδόστρωμα. Σίγουρα δεν είναι sport, αλλώστε δεν πωλείται ως τέτοιο, αλλά δεν είναι και για ντόκους, μώλους κλπ όπως γράφεις παρακάτω.
αυτό ακριβώς.
To charmak πρέπει να ρωτήσεις που τα έθαβε και όταν οδήγησε τη μαούνα στην Νορβηγία έπαθε πλάκα με την πρόσφυσηΦαντάσου με κανένα σοβαρό ελαστικό ε;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η Michelin τα διαφημίζει παντου τα 'πρασινα ελαστικά' της ακόμα και στους αγώνες για την ακρίβεια τα ελαστικά της Michelin για τους endurance αγώνες είναι με φίρμα GreenX.Δεκτόν, είναι από τους λίγους βέβαια. Αν και όταν έτρεχαν στην F1 τέτοιες αηδίες δεν ακούγαμε.
Φαντάσου με κανένα σοβαρό ελαστικό ε;
Στην Αγγλία και με τις ζάντες μόνο γαμάουα κρατάει!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η Michelin τα διαφημίζει παντου τα 'πρασινα ελαστικά' της ακόμα και στους αγώνες για την ακρίβεια τα ελαστικά της Michelin για τους endurance αγώνες είναι με φίρμα GreenX.
Δεκτόν, είναι από τους λίγους βέβαια. Αν και όταν έτρεχαν στην F1 τέτοιες αηδίες δεν ακούγαμε.
Φαντάσου με κανένα σοβαρό ελαστικό ε;
Στην Αγγλία και με τις ζάντες μόνο γαμάουα κρατάει!
Αν και έχω πάει/ζήσει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, μόνο Πολωνία έχω οδηγήσει που οι δρόμοι είναι λίγο χειρότεροι από τους δικούς μας...
-
Έτσι Δία, όλα ΠΡΑΣΙΝΑ θα γίνουν.
Πράσινα άλογα, πράσινοι ήλιοι και πράσινες γάτες.Το ζητούμενο είναι να μειωθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον χωρίς να χαθούν εντελώς οι επιδόσεις.
Κι αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση. -
Σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουν και πέφτει πάρα πολύ χρημα. Όχι μόνο η Michelin αλλά όλες οι μεγάλες εταιρείες.
Ποιός φανταζόταν πριν λίγα χρόνια πως το Pilot Sport 3 θα χρησιμοποιούσε τεχνολογία GreenX παρομοιώς και τα αγωνιστικά ελαστικά. -
Τα exalto μου μετά από ένα ταξίδι 700 χλμ ξαναζωντάνεψαν και κρατάνε πολύ καλύτερα. Τί έγινε άραγε ; Εφυγε παλιά στρώση γόμας και ήρθε στην επιφάνεια άλλη καλύτερη ;
-
ποσα χλμ και χρόνια ζωής έχουν ... ;
τα δικά μου με 40.000χλμ σε ένα 1.5χρόνια δείχνουν να δουλεύουν πολύ καλά, είναι τα πρώτα λάστιχα που κρατάω τόσα χλμ
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Τα exalto μου μετά από ένα ταξίδι 700 χλμ ξαναζωντάνεψαν και κρατάνε πολύ καλύτερα. Τί έγινε άραγε ; Εφυγε παλιά στρώση γόμας και ήρθε στην επιφάνεια άλλη καλύτερη ;Ναι, μη σου κάνει εντύπωση. Συμβαίνει. Όχι επειδή η από μέσα γόμα είναι καλύτερη, αλλά επειδή έφυγε η 'γυαλάδα' που είχε δημιουργηθεί από σκόνη κτλ.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ναι, μη σου κάνει εντύπωση. Συμβαίνει. Όχι επειδή η από μέσα γόμα είναι καλύτερη, αλλά επειδή έφυγε η 'γυαλάδα' που είχε δημιουργηθεί από σκόνη κτλ.
Γι' αυτό ακριβώς και η βελτίωση δε θα διαρκέσει πολύ. Σύντομα τα λάστιχα θα επανέλθουν στην προηγούμενή τους απόδοση.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ποσα χλμ και χρόνια ζωής έχουν ... ;τα δικά μου με 40.000χλμ σε ένα 1.5χρόνια δείχνουν να δουλεύουν πολύ καλά, είναι τα πρώτα λάστιχα που κρατάω τόσα χλμ
Τα έχω 2,5 χρόνια και έχουν 25Κ
Ναι, μη σου κάνει εντύπωση. Συμβαίνει. Όχι επειδή η από μέσα γόμα είναι καλύτερη, αλλά επειδή έφυγε η 'γυαλάδα' που είχε δημιουργηθεί από σκόνη κτλ.
Γι' αυτό ακριβώς και η βελτίωση δε θα διαρκέσει πολύ. Σύντομα τα λάστιχα θα επανέλθουν στην προηγούμενή τους απόδοση.
Ωχ μάνα μου αν είναι έτσι το Φθινόπωρο τα βλέπω να θέλουν αλλαγή
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Σημερα εβαλα τα RE 002. Παραγωγη, Οκτωβριος του 2011. Τιμη 290€ + 20€ για μια ευθυγραμμιση.Μετα απο μερικες μερες, να στρωθουν πρωτα, θα γραψω εντυπωσεις.
Εχοντας κανει 350χλμ με τα καινουρια ελαστικα, εχω να πω οτι :
1ον, βελτιωθηκε η αισθηση του τιμονιου και η αμεσοτητα του.( ισως λογω πιο σκληρων πλαινων ? δεν ξερω , υποθεση κανω)2ον, σκληρυνε η αναρτηση στα λιγα χλμ και στις εγκαρσιες ανωμαλιες. ( για τον ιδιο λογο ?)
3ον. μειωθηκε ο θορυβος κυλισης, το οποιο μου κανει εντυπωση μιας και τα ελαστικα που φορουσε πριν ηταν Μισλεν Ενερτζυ σειβερ.
4ον, το κρατημα βελτιωθηκε κατα πολυ και νομιζω οτι τωρα η υποστροφη εμφανιζεται πιο αργα ( ισως να φταιει μονο η πιο φρεσκια γομα)
Αν τον χειμωνα με τις βροχες ειναι τοσο καλυτερο απο αυτο που αντικατεστησε, θα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την επιλογη μου αυτη.
-
ωραιος.
-
Η άσφαλτος παίζει τεράστιο ρόλο. Στην Αγγλία πχ που έτυχε να ζήσω καιρό ό,τι λάστιχο και να έχεις κρατάει μια χαρά.
Με BMW E36 τo ABS δεν είχα καταφέρει να τo βάλω όποτε δοκίμασα (φοβήθηκα και μην σπάσω το πεντάλι του φρένου).
Η παλιά πισωκίνητη Spider, διάσημη επικίνδυνη πισωκούνα, γινόταν και υποστροφική.... και στην ίδια αντί να σπινάρει η ρόδα έκοψε ημιαξόνιο....
Στα roundabouts αν δεν φοβηθείς και είσαι μόνος σου μπορείς να στρίψεις με απίστευτες ταχύτητες... και γωνιακά G!
Εκτός όμως από την πρόσφυση γρήγορα νιώθεις και τη διαφορά σε θόρυβο (που στην Ελλάδα τις διαφορές θέλεις στηθοσκόπιο για να τις βρεις) αλλά και σε διάρκεια ζωής (για πότε τo έχεις τελειώσει το πέλμα και είσαι παράνομος δεν το συζητάω)....
Μετά από όλα αυτά, τα σχόλια για τα λάστιχα από ξένες ιστοσελίδες ή τις βαθμολογίες τους από την ADAC κλπ τα βλέπω με μεγάλη επιφύλαξη.... Εκτιμώ περισσότερα αυτά που λέμε εδώ (έστω κι αν υπάρχουν πάλι πολλοί παράγοντες για διαφορετικά σχόλια για ίδια λάστιχα)...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]