-
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ε τότε το έφτιαξε πιθανότατα με μπάλωμα (δεν ξέρω την κανονική ορολογία).
Το περίεργο είναι πως δεν μπορώ να βρω το ανάλογο βίντεο στο youtube. -
Μετά από συμβίωση περίπου 1000 km με τα καινούργια παπούτσια μου Uniroyal Rain Expert συγκρινόμενα με τα Pirelli P400 Aquamile
Κράτημα & Φρένο σε στεγνό ++
Κράτημα & Φρένο στο βρεγμένο +++
Θόρυβος ++
Άνεση ++
Αίσθηση τιμονιού +
Φθορά .... θα δείξειΠρώτη φορά βάζω Uniroyal και παίρνουν σίγουρα ψήφο εμπιστοσύνης Έχω ξεχάσει ότι το αυτοκίνητο έχει ABS και στο στεγνό και στο βρεγμένο ! Η άλλη 'δυνατή' επιλογή ήταν τα Conti Eco contact 3. Από θέμα οικονομίας καυσίμου που θα είχα τα 'πήρα' προκαταβολικά μιας και είναι 35€ φθηνότερα.
Να σημειώσω ότι τα παλιά δεν τα άλλαξα λόγο φθοράς είχαν άλλο τόσο για τους δείκτες φθοράς και είχαν μόνο ~25000km αλλά απλά δεν κρατούσαν και δεν ήταν ούτε ψωριασμένα ούτε τίποτα. Απλά ξεράθηκαν
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Καλησπέρα σε όλο το forumΉρθε η ώρα της αλλαγής για το Ford Fiesta mk7 Sport.
Μετά απο 1 αλλαγή απο Hankook K107 S1 σε Michelin PS3, σκεφτόμουν
να ξαναπάω στα πρότερα.Δεν το βρίσκει όμως ο λαστιχάς πλέον και η εταιρία του είπε
οτι δεν υπάρχει και πρόβλεψη. Μου είπε για Κ115 αλλά
δεν νομίζω να είναι αυτό που ψάχνω.Οπότε, τι προτάσεις έχετε για διάσταση 195/45/R16 84V ?
1-2 πραγματάκια που ίσως βοηθήσουν :
-Το Hankook μου άφησε καλές εντυπώσεις και μάλλον είχε πιο ενισχυμένα
πλαινά σε σχέση με το Michelin.- Το Michelin αναλώθηκε πολύ γρήγορα και ποτέ δεν έφτασε την πρόσφυση του S1.
Ίσως :
- Dunlop Fast Response
- Dunlop 9000
- Vredenstein Sportrac 3?
Ψάχνω παρόμοιο στυλ με Hankook.
Λοιπόν και εγώ στο fiesta s με 195/45/16 είχα μαμα conti sport contact,μετά έβαλα τα sport contact 3 που ήταν πολύ καλά στη γρήγορη οδήγηση και με πολύ καλή πληροφόρηση και φρένα αλλά κάτω του μετρίου σε θόρυβο,άνεση και φυσικά πολύ γρήγορη φθορα.Εδω και 8000 χλμ φοράω τα uniroyal rainsport 2(380€) και οι εντυπώσεις είναι οι καλύτερες.Μου φαίνονται καλύτερα από τα κόντι 3.Πιο ήσυχα,πιο μαλακά,απίθανα στο βρεγμένο και πολύ καλά στο στεγνό με μόνο μικρό μείον την λίγο χειρότερη πληροφόρηση στο όριο.Από φθορά θα τα πάνε σίγουρα καλύτερα.Οπότε go for it .Mη βάλεις τα p zero nero είναι μάπα.Σκληρά,θέλουν ζέσταμα και είναι εως και επικινδυνα στη βροχή και στη γλίτσα.Ουτε και τα 9000Ε.Δες και τα fast response dunlop & s1 evo.Σαν πρώτη επιλογή τα uniroyal,θα σου αρέσουν πολύ trust me.
-
στην ιδια διασταση ειμαι και γω...αλλα αγαπαω τα nero...σε αντιθεση με τα conti που ηταν σκληρα και εκαναν θορυβο.
τα nero μου αφηνουν την ιδια ποιοτικη γευση που ειχα με το ενα και μοναδικο σουπερ ντουπερ σπεσιαλ michelin exalto 2...τωρα τι να πω οι αποψεις διίστανται
-
Παιδιά, ώρα να ζητήσω κι εγώ τα φώτα σας, για 2 αυτοκίνητα:
Κατ' αρχάς και τα 2 έχουν την (ακριβή απ' ό,τι διαπίστωσα) διάσταση 195/55/15.
-
Seat Cordoba. Ο φίλος που το έχει ψάχνει για φθηνά λάστιχα και λαστιχάς του πρότεινε με κάτω από 300 ευρώ (260 νομίζω;) κάποια Petlas (τούρκικα αν δεν απατώμαι). Ερώτηση: Λένε τίποτα κι αν όχι, τι μπορούμε να του προτείνουμε φθηνό για να μη σκοτωθεί; Κύρια χρήση μέσα στην πόλη (σπίτι - μαγαζί) και περιορισμένες διαδρομές - μικροταξιδάκια εκτός.
-
Peugeot 306 1.4. Εδώ έχω κοιτάξει λίγο, βρίσκω τα Michelin Energy Saver κοντά στα 450 ευρώ, ομοίως και τα Pirelli P1 και κάποιος λαστιχάς μου πρότεινε τα Kleber με 360, για τα οποία όμως δεν βρήκα και πολύ ενθαρρυντικές κριτικές. Τα θέλω για γενική χρήση, με ενδιαφέρει καλό κράτημα και διάρκεια ζωής, δεν με απασχολεί η σπορ χρήση. Έχω δει και τα BFGoodrich G.Skill όπως και τα Fulda Carat Progresso, αλλά δεν ξέρω τι λένε γενικώς...προτάσεις εδώ; Αν είναι και φτηνούτσικα καλό θα ήταν, γιατί αυτή η @@@@διάσταση είναι τσιμπημένη που να πάρει!
-
-
Έχεις σκεφτεί να πας στο λίγο στενότερο 185/60-15; To Pirelli P1 σε αυτή τη διάσταση το βρίσκεις γύρω στα 340 ευρώ (ή και 320, για δείκτη ταχύτητας T)...
-
Κοίτα, προτάσεις ευπρόσδεκτες, εν τούτοις δεν ξέρω πώς και κατά πόσο η απόκλιση από την εργοστασιακή διάσταση (και σε στενότερο/ψηλότερο που προτείνεις) επηρεάζει την οδική συμπεριφορά
-
κοιτα για 205/50/15 λογικα δεν θα εχεις θεμα με την ζαντα θα χωρανε...δεν ξερω σε τι τιμη παιζουν αλλα μπορει να τα βρεις πιο οικονιμικα σε σχεση με τα 195/55/15
αλλιως μονο 195/50/15 αλλαζει λιγο η διαμετρος αλλα οχι τιποτα φοβερο θα δειχνει λιγο περισσοτερα χιλιομετρα το κοντερ
-
Ο χρήστης Orestis_G έγραψε:
Κοίτα, προτάσεις ευπρόσδεκτες, εν τούτοις δεν ξέρω πώς και κατά πόσο η απόκλιση από την εργοστασιακή διάσταση (και σε στενότερο/ψηλότερο που προτείνεις) επηρεάζει την οδική συμπεριφοράΝομίζω ότι σε αυτής της ισχύος τα αυτοκίνητα, το 185 θα σε κάλυπτε μια χαρά.
-
Βάζεις την πιό συνηθισμένη διάσταση 195/50/15 και είσαι καθόλα ευχαριστημένος, πιο πολλές επιλογές τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμή. Η μείωση της διαμέτρου δεν επηρεάζει αρνητικά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου καθώς είναι μέσα στα αποδεκτά όρια!
-
Παιδιά, ώρα να ζητήσω κι εγώ τα φώτα σας, για 2 αυτοκίνητα:Κατ' αρχάς και τα 2 έχουν την (ακριβή απ' ό,τι διαπίστωσα) διάσταση 195/55/15.
Εγώ είχα βάλει 19/50/15 και σώνεσαι από άποψης τιμών. Καλύτερα ένα καλύτερο λάστιχο σε λίγο διαφορετική διάσταση παρά κακό λάστιχο στη σωστή.
-
Παιδιά, ώρα να ζητήσω κι εγώ τα φώτα σας, για 2 αυτοκίνητα:Κατ' αρχάς και τα 2 έχουν την (ακριβή απ' ό,τι διαπίστωσα) διάσταση 195/55/15.
-
Seat Cordoba. Ο φίλος που το έχει ψάχνει για φθηνά λάστιχα και λαστιχάς του πρότεινε με κάτω από 300 ευρώ (260 νομίζω;) κάποια Petlas (τούρκικα αν δεν απατώμαι). Ερώτηση: Λένε τίποτα κι αν όχι, τι μπορούμε να του προτείνουμε φθηνό για να μη σκοτωθεί; Κύρια χρήση μέσα στην πόλη (σπίτι - μαγαζί) και περιορισμένες διαδρομές - μικροταξιδάκια εκτός.
-
Peugeot 306 1.4. Εδώ έχω κοιτάξει λίγο, βρίσκω τα Michelin Energy Saver κοντά στα 450 ευρώ, ομοίως και τα Pirelli P1 και κάποιος λαστιχάς μου πρότεινε τα Kleber με 360, για τα οποία όμως δεν βρήκα και πολύ ενθαρρυντικές κριτικές. Τα θέλω για γενική χρήση, με ενδιαφέρει καλό κράτημα και διάρκεια ζωής, δεν με απασχολεί η σπορ χρήση. Έχω δει και τα BFGoodrich G.Skill όπως και τα Fulda Carat Progresso, αλλά δεν ξέρω τι λένε γενικώς...προτάσεις εδώ; Αν είναι και φτηνούτσικα καλό θα ήταν, γιατί αυτή η @@@@διάσταση είναι τσιμπημένη που να πάρει!
τα kleber τα εχω δοκιμασει σε 2 αυτοκινητα, primera και mondeo mk4, καλό κράτημα μεγάλη διάρκεια ζωής ,40000 χλμ και 4 χρόνια, είμαι ευχαριστημένος είναι θυγατρικά της michelin με σκληρό πλαστικό.
Τα conti premium τα μανίσια του mondeo ξεράθηκαν γρήγορα ,23000 χλμ σε ενάμιση χρόνο, είχαν μόνο καλό φρενάρισμα το κορυφαίο.
Τα uniroyal τα φορούσα παλιά ,πολύ καλά στο βρεγμένο μέχρι το τέλος ζωής τους αλλά κι αυτά ξεραίνονται γρήγορα.
Στο mondeo τώρα φοράω τα goodyear 4season με 20000 χλμ , κορυφαία σε στεγνό , βρεγμένο, χιόνι, αλλά για το καλοκαίρι επιφυλάσσομαι γιατί τα αλλάζω με θερινά kleber.
Γνώμη μου , τα goodyear πρώτη επιλογή όταν τα αλλάξω σε F1 asymmetric, και τίμια οικονομική λύση τα kleber.
Συγνώμη αν σας κούρασα -
-
OrestisG, θα σου προτεινα ως οικονομικο λαστιχο τα kormoran που ειναι και αυτη θυγατρικη της μισελεν, και τα εχω σε κορολλα 1,3 εδω και 3 χρονια.
Εχουν καλη αποδοση και διαρκεια, για τα λεφτα τους και δε με εχουν φερει ποτε σε δυσκολη θεση, ουτε σε κρατημα, ουτε σε φρεναρισμα, ουτε στο βρεγμενο, ειδικα εκει εχεις την εντυπωση οτι ειναι μισελεν, σου δινει μεγαλη εμπιστοσυνη.
Γενικα πολυ τιμιο λαστιχακι για τα λεφτα του.
Αλλιως πας σε 195-50-15 με περισσοτερες επιλογες. -
Καλησπέρα
Έχω ένα Peugeot 307, 1.6 του 2003 με διαστάσεις ελαστικών 195/65/15R 91H. Ήρθε η ώρα να αλλάξω τα Michelin που είναι πάνω τώρα και έχω χαθεί στο τι να φορέσω. Το αυτοκίνητο είναι για οικογενειακή χρήση χωρίς συχνές οδηγήσεις στα όρια, όχι ότι δεν του πίνω το αίμα που και που αλλά λέμε τώρα. Οδήγηση 90 άσφαλτο και 10 χώμα τα καλοκαίρια στο νησί για καμιά απομακρυσμένη παραλία.
Στο μυαλό μου είναι τα Michelin Energy Saver, Continental Premium Contact 2 και ο λαστιχάς μου πρότεινε και το Bridgestone ER300, όλα στα 280€.
Αν μπορείτε να βοηθήσετε ....
-
90-10 άσφαλτος-χώμα; Δηλαδή για κάθε 9 χλμ στην άσφαλτο κάνεις και ένα στο χώμα; Ούτε καθαρόαιμα τζιπ δεν το κάνουν αυτό! Άρα χρειάζεσαι καθαροαιμα λάστιχα off road!
Τα Bridgestone είναι πολύ ανθεκτικά, τα Continental πολύ πιο μαλακά όμως. Αποφασίζει εσύ.
-
Ο χρήστης KEVIN TAS έγραψε:
ΚαλησπέραΈχω ένα Peugeot 307, 1.6 του 2003 με διαστάσεις ελαστικών 195/65/15R 91H. Ήρθε η ώρα να αλλάξω τα Michelin που είναι πάνω τώρα και έχω χαθεί στο τι να φορέσω. Το αυτοκίνητο είναι για οικογενειακή χρήση χωρίς συχνές οδηγήσεις στα όρια, όχι ότι δεν του πίνω το αίμα που και που αλλά λέμε τώρα. Οδήγηση 90 άσφαλτο και 10 χώμα τα καλοκαίρια στο νησί για καμιά απομακρυσμένη παραλία.
Στο μυαλό μου είναι τα Michelin Energy Saver, Continental Premium Contact 2 και ο λαστιχάς μου πρότεινε και το Bridgestone ER300, όλα στα 280€.
Αν μπορείτε να βοηθήσετε ....
Αν μπορεις να ανεχτεις τον θορυβο κυλισης του ER300 που ειναι υπερβολικα τραγικος τοτε πηγαινε σ αυτο αφου θες και το χωματακι σου! Σκυλι ειναι, αντεχει πολλα χτυπηματα και απο επιδοσεις μια χαρα κυριως στο βρεγμενο.
Το continental ειναι all around λαστιχακι αλλα ειναι μαλακο, θα σου φθαρει καποια στιγμη και δε νομιζω να του αρεσουν τα χτυπηματα και πολυ. Απο επιδοσεις ειναι ο,τι ζητας λογικα... (Τα bridgestone δε θα σου φθαρουν ποτε)
Tωρα τα michelin ειναι παραξενη υποθεση. Εγω θα ελεγα να τα αλλαξεις. Ειναι τα πιο μαλακα αθορυβα οικονομικα απο τα 3 (μακραν) αλλα ειναι ευαισθητα... Επισης ενω το κρατημα τους στο στεγνο ειναι απιστευτο, στο βρεγμενο ειναι επιεικως επικινδυνα! (Επισης δε θα σου φθαρουν ποτε)
Εφοσον υπαρχουν τα continental δε νομιζω να θες να ξαναβαλεις michelin. Κανε και μια αλλαγη βρε αδερφε!
-
Υπερβολικά τραγικός.....κόψε κάτι....πάνω από το μέσο όρο,ναί.Τα er300,είναι ότι πρέπει γι'αυτό που θές.Σου προτείνω και το Cinturato P7(αθόρυβο και πολύ πολύ άνετο!!)Τα έχω φορέσει και τα δύο σε 205/55/16.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Υπερβολικά τραγικός.....κόψε κάτι....πάνω από το μέσο όρο,ναί.Τα εχω σε 215/45 r16 και πανω απο τα 40-50 χλμ/ωρα το μονο που ακους ειναι τα λαστιχα!
Τα εχω δει και σε πολλα αλλα αμαξια, πριν μου ερθουν πρωτης τοποθετησης στο δικο μου ... Ισως ειναι στα τοπ 3 θορυβωδη... Μονο αυτο ειναι το μειον τους δηλαδη. Σκυλια και τιμια λαστιχακια γενικα.Α, και θελουν και γυρω στα 3-4 χιλιομετρα σκισιμο για να ζεσταθουν αν θες να πας γρηγορα. Απο την στιγμη που θα ζεσταθουν και μετα ομως δινουν ωραια αισθηση δεν εχω παραπονο ακομα και σε ακραια οδηγηση.
-
Από τα Fulda Carat Progresso έμεινα πολύ ευχαριστημένος και πιθανότατα θα τα ξαναβάλω όταν τα βρω. Δεν είναι σπορ, δεν δίνουν το πιο ακριβές τιμόνι αλλά είναι σχετικά μαλακά και άνετα, πολύ καλά στο στεγνό, εξαιρετικά στο βρεγμένο και στις χαμηλές θεμροκρασίες, έχουν μεγάλη διάρκεια και αντοχή (παρά τα άπειρα πεζοδρόμια) και είναι πάρα πολύ ήσυχα. Πολύ τίμια και ασφαλής επιλογή.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]