-
κοιτα επειδη χτυπας υπουλα κατω απο τη μεση λεγοντας μακακιες για μενα, να ξερεις οτι σε αυτο το τοπικ πολλες φορες εχουν μπει φωτογραφιες ελαστικων και εχουν ειπωθει καποιες γνωμες σε ανθρωπους που δεν γνωριζουν οπως εσυ!
Απο αυτα που γραφεις παραπανω φαινεται ποσο ασχετος με το αντικειμενο εισαι.
πηγαινε σε ενα λαστιχα να τα αλλαξεις και να σου πιασει τον κωλο. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Απο αυτα που γραφεις παραπανω φαινεται ποσο ασχετος με το αντικειμενο εισαι.
πηγαινε σε ενα λαστιχα να τα αλλαξεις και να σου πιασει τον κωλο.Είμαι πραγματικά άσχετος. Δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι ξέρω. Γιαυτό άλλωστε μπήκα σε αυτό το forum, για να ζητήσω βοήθεια από τους ανθρώπους που ξέρουν. Αλλά ίσως οι άνθρωποι που ξέρουν να μην έχουν χρόνο ή διάθεση να μοιραστούν την εμπειρία και τη γνώση τους.
-
Πάντως μην κρίνεις από 1-2 γλυστρίματα. Πιο πιθανό ήταν να ήταν θέμα δρόμου. Ειδικά όταν έχει καιρό να βρέξει τα ελληνικά σαπουνοδρόμια είναι στα καλύτερά τους!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως μην κρίνεις από 1-2 γλυστρίματα. Πιο πιθανό ήταν να ήταν θέμα δρόμου. Ειδικά όταν έχει καιρό να βρέξει τα ελληνικά σαπουνοδρόμια είναι στα καλύτερά τους!Τι να πω; Μπορεί να ήτανε και τυχαία τα γλιστρήματα. Αλλά μου έκανε εντύπωση η στάση του λαστιχά:
...πήγα σε ένα λαστιχά να μου πει σε τι κατάσταση τα βλέπει. Το παλληκάρι μόλις τα είδε, μου είπε να τα αλλάξουμε μετά το καλοκαίρι. Επίσης μου είπε ότι τα μαμίσια λάστιχα του Golf - κατι κορεάτικα hankook - είναι απλώς κορεάτικα Αλλά δεν ήτανε κάθετος - του στύλ άλλαξε τα τώρα....
Οπότε σχέφτηκα μήπως είναι σε αυτή τη φάση να βάλω τα μπρός - πίσω και να ενεργοποιήσω το ASR σύστημα αντιολίσθησης των τροχών και να δω πως θα πάει...Θα περάσω αύριο και απο κάποιον άλλον να δω τι θα μου πει
-
Ο Sinanai έχει καλά λόγια για τα Hankook, εγώ όμως που είχα οδηγήσει ένα Fiesta προηγούμενης γενιάς που μου έδωσε αντικατάστασης η Ford πριν χρόνια, δεν πίστευα στα χέρια μου το πόσο ΑΘΛΙΑ ήταν. Άλλο μοντέλο ελαστικού βέβαια αλλά από τότε Hankook δεν θέλω ούτε ζωγραφιστά να βλέπω.
-
Δεν ήταν άσχημα τα τρία και μισό χρόνια που τα φοράω. Και στο στεγνό και στο βρεγμένο και στα ταξίδια, καλό λάστιχο, καλό κράτημα στο δρόμο, άνεση, σχετικά αθόρυβο.
Ομολογώ όμως πως αν χρειαστεί να αλλάξω λάστιχα δεν θα τολμήσω να ξαναβάλω Hankook!!! -
τελικα εσυ hankook φορας ή τα μαμίσια λάστιχα του Golf - κατι κορεάτικα Goodyear ?
-
Διαβάζοντας όλα τα σχετικά θέματα στο forum προσανατολίζομαι σε ένα λάστιχο από τις premium σειρές που είναι και πιο οικονομικά. Άλλωστε σε καμία περίπτωση δεν είμαι γρήγορος ή σπορτίβ οδηγός. Ούτε πρόκειται να πιέσω το αυτοκίνητο. Αυτά τα κάναμε στα νιάτα μας. Τώρα στα 50μου και να ήθελα, δεν μπορώ...
Επομένως μεταξύ
Continental Premium Contact 2 και
Michelin Primacy HP
Όσον αφορά το Energy saver, πόσο καιρό κυκλοφορεί;;;
Σας ρωτάω επειδή διάβασα τη γνωστή δοκιμή και με εντυπωσίασε.
Έχετε δει αυτά τα λάστιχα μετά απο 2 χρόνια χρήσης; Πως είναι; Και τι λένε αυτοί που τα φοράνε;Πάνω σε αυτά σας παρακαλώ τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ όλους -
Θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση...και αυτή λόγω οικονομικής κρίσης. Προ της κρίσης έκανα πάνω από 23.000 κμ, ενώ τώρα έχουν μειωθεί σε 18-20.000 κμ το χρόνο. Λάστιχα έχω περάσει από Dunlop SP Sport 9000, Michelin Pilot Exalto PE 2 σε διάσταση 205-45/17. Το αυτοκίνητο είναι προσθιοκίνητο με 150 άλογα.
Λόγω της τιμής της βενζίνης η γρήγορη οδήγηση έχει δώσει τη θέση της σε σούπερ οικονομική, και τα χιλιόμετρα γίνονται τόσο στην πόλη αλλά και σε ταξίδια. Για ένα σετ 'καλών' ελαστικών (Continental Sport Contact 3, Bridgestone Potenza RE 050) θέλω 600-650 € που είναι αρκετά. Επίσης με τα Michelin δεν ήμουν και ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Τα Dunlop ήταν κορυφαία, αλλά για μόνο 10-12.000 κμ, μετά άρχισαν να γλυστράνε. Με τα κμ που έκανα άλλαζα λάστιχα κάθε 45-50.000 κμ περίπου στα 2 χρόνια (ποτέ δεν έφτανε σε οριακό σημείο το τακούνι, είχε πάντα ψωμί αρκετά πάνω από τους δείκτες), αλλά τα καλοκαίρια δεν ήταν ότι καλύτερο. Τώρα λογικά κάθε 2μιση χρόνια θα είμαι για αλλαγή, αλλά το κόστος είναι πολύ μεγάλο.
Αυτό που σκεφτόμουν είναι να βάλω φθηνά κινέζικα λάστιχα, αλλά να τα αλλάζω 1 φορά το χρόνο. Έχει γίνει πουθενά τεστ τι κάνουν τα πανάκριβα λάστιχα μετά από 15.000 κμ? Από προσωπική εμπειρία οι επιδόσεις πέφτουν κατακόρυφα και νομίζω ότι ίσως και να είναι καλύτερο ένα καινούργιο φθηνό, από ένα κορυφαίο με 20-30000 κμ στην πλάτη του. Το καλύτερο θα ήταν να άλλαζα λάστιχα πιο συχνά και να βάζω πάλι κορυφαία, αλλά υπάρχει θέμα χρημάτων.
Η γνώμη σας? -
207 έχεις; Να βάλεις Hankook K107 ή K110 σε 205 ή 215 με κάτω από 500άρικο.
-
Μην βάλεις κινέζικα, καλύτερα κράτα περισσότερο τα δικά σου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παιδιά είμαι ανάμεσα σε Continental Premium Contact 2 και Michelin Energy Saver σε διάσταση 205/55-R16 σε ένα MAZDA 3 1.6L του 2007.
Τώρα φοράω τα Conti PC 2 και είμαι ευχαριστημένος αλλά επειδή στην δουλειά μου, μου δίνουν ένα opel astra 1.4 με τα saver, μου άρεσαν λόγω της άνεσης τους και του αθόρυβου προφιλ τους.
Είδα και το παρακάτω συγκριτικό στους 4Τ και μάλλον πάω για τα saver.
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12664Οδηγώ κυρίως μέσα και γύρω από την πόλη και κανά 2-3 ταξιδάκια εκτός.
Ποια είναι η γνώμη σας;Κάτσε να το δει αυτό ο iant και θα σου πω μετά για το λάθος που έκανες να αναφέρεις καν το όνομα Saver!
Τώρα το είδα!!!!
-
Ο χρήστης eudel έγραψε:
Το ίδιο, φίλε μου, είχα πάθει με τα Conti PC 2.
Είχα κι εγώ τα er300, ότι χειρότερο μπορεί να φορέσει το αμάξι μας! Δεν ζεσταίνονταν εύκολα, σπινιάριζαν παντού και δεν κρατούσαν σε απότομες στροφές.
Όταν έβαλα τα Conti έπαθα πλάκα! Αθόρυβα, με γερά κρατήματα και τρομερή κατευθυντικότητα.
Απλά έλεγα να δοκιμάσω τα SAVER γιατί στο astra είναι επίσης πολύ άνετα και αθόρυβα.
Αλλά βλέπω ότι ο κόσμος προτιμάει Conti από Michelin!Τα μανίσια στο 3-αρι 1.6 ήταν τα ER30, όχι τα ER300! Εντελώς διαφορετικό λάστιχο το ER300!
Υ.Γ. ΜΗΝ βάζεις τα SAVER!!!!!
-
Ο χρήστης Green_Dragon έγραψε:
Διαβάζοντας όλα τα σχετικά θέματα στο forum προσανατολίζομαι σε ένα λάστιχο από τις premium σειρές που είναι και πιο οικονομικά. Άλλωστε σε καμία περίπτωση δεν είμαι γρήγορος ή σπορτίβ οδηγός. Ούτε πρόκειται να πιέσω το αυτοκίνητο. Αυτά τα κάναμε στα νιάτα μας. Τώρα στα 50μου και να ήθελα, δεν μπορώ...
Επομένως μεταξύ
Continental Premium Contact 2 και
Michelin Primacy HP
Όσον αφορά το Energy saver, πόσο καιρό κυκλοφορεί;;;
Σας ρωτάω επειδή διάβασα τη γνωστή δοκιμή και με εντυπωσίασε.
Έχετε δει αυτά τα λάστιχα μετά απο 2 χρόνια χρήσης; Πως είναι; Και τι λένε αυτοί που τα φοράνε;Πάνω σε αυτά σας παρακαλώ τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ όλουςΓεια σου φιλε.
Τα Michelin ειναι τα λαστιχα με την μεγαλυτερη χιλιομετρικη αποδοση.
Μεταξυ Primacy HP και Energy saver προτιμησε το δευτερο.
Προχωρα και σε Premium Contact 2 αφοβα. -
Χρήστο, βρήκες άκρη με τα Bridge S001 rft? Δε βλέπω να υπάρχουν πουθενά και μάλλον δεν έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα, σωστά?
-
Δεν υπαρχουν φιλε δεν τα βγαζει,μονο σε 050 προς το παρον.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Δεν υπαρχουν φιλε δεν τα βγαζει,μονο σε 050 προς το παρον.Ωραία νέα.
Μέσα στην εβδομάδα θα βάλω τα Pirelli τότε.
Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου.
-
Καλησπέρα παιδιά,
είμαι ανάμεσα στα εξής λάστιχα (διάσταση 185/65/15):
PIRELLI CINTURATO P1
BRIDGESTONE EP150
Michelin Energy Saver
Continental EcoContact5 (στο site τους λένε ότι είναι discontinued, άρα μάλλον καταργήθηκε?)Κύριο χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρει, η οικονομική οδήγηση. Ποιο να επιλέξω (καμιά βοήθεια από τους πιο ειδικούς) ??
-
Παιδιά, κάνω την παρακάτω σκέψη.
Αντί για 195/55/15 με 107,5€ να βάλω 185/60/15 με 85€ τα PC2.
(Θα μου πείτε όλοι βάζουν φαρδύτερα, εσύ στενότερα; Δεν πειράζει αυτό)
Η διαφορά τους είναι αμελητέα, +1,243%. Σίγουρα, εκτός από τη διαφορά σε κόστος αγοράς, θα υπάρχει και διαφορά σε κατανάλωση. Το θέμα είναι, η διαφορά σε κρατήματα πόση θα είναι;
Εσείς τι λέτε πάνω σε αυτό; Αξίζει τον κόπο; -
Conti SportContact 3 vs Conti PremiumContact 2 (σε 205/55-16 Mazda 3 1.6L)
Ποια η γνώμη σας; Πήγαινα για τα δεύτερα αλλά βρήκα τελικά τα πρώτα σε καλή τιμή....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]