-
Ένα καρφί και μία βίδα , παρακαλώ .
3η φορά και τα λινά βγήκαν στο δρόμο .
#:@#$ !%%$@ και λοιπά ελληνικά ειπώθηκαν .
**2 κινήσεις - επιλογές **
1η Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών
2η Ελαστικά
στο 1ο ερωτήμα ,
π.χ.
http://www.electron.com.gr/tpms_03.html
http://www.tiremoni.gr/products.asp- έχει βάλει κανείς ?
- αν Ναι ποιό ?
- πότε ?
- πόσο ?
- πού ?
Στο δεύτερο ,
Στο 2ο Ερώτημα ,
Η διάσταση είναι 205/55/16 με δείκτη W
έχω καταλήξει σε :Michelin Pilot Sport 3 PS3
Nokian Z G2Αν αλλάξω διάσταση είναι σωστό ότι πρέπει να πάω σε 225/50/16 :?:
-
Έβαλα και εγώ PremioumContact2 αφού διάβασα μέχρι και για ανακόντα, και κάνοντας 6 χλμ. επιστρέφοντας από το συνεργείο μπορώ να γράψω τις εντυπώσεις μου.
Κασσέτα ον
Φανταστικό κράτημα, σίγουρο φρένο, αθόρυβα, τέλεια πρόσφυση και στο βρεγμένο (έπεσα σε μια νερολακκούβα), μπλα, μπλα, μπλα
κασσέτα οφΕπι της ουσίας τώρα. Έβαλα 205/60/15 γιατί δεν είχε έτοιμα 195/65/15, τα γεμίσαμε με 30 λίβρες, και το μετάνιωσα ήδη.
ΚΟ-ΠΑ-ΝΑ-ΝΕ.
Είναι αισθητή η διαφορά σε σχέση με τα άθλια Ντάνλοπ και Γκουντγίαρ που είχα, και απορώ πως άλλοι βάζουν 17άρες και 18άρες με μια φλούδα λάστιχο γύρω τους και λένε ότι είναι καλά.
Αυτοκίνητο Ρόβερ 75. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Επι της ουσίας τώρα. Έβαλα 205/60/15 γιατί δεν είχε έτοιμα 195/65/15, τα γεμίσαμε με 30 λίβρες, και το μετάνιωσα ήδη.
ΚΟ-ΠΑ-ΝΑ-ΝΕ.
Είναι αισθητή η διαφορά σε σχέση με τα άθλια Ντάνλοπ και Γκουντγίαρ που είχα, και απορώ πως άλλοι βάζουν 17άρες και 18άρες με μια φλούδα λάστιχο γύρω τους και λένε ότι είναι καλά.
Αυτοκίνητο Ρόβερ 75.Ο κατασκευαστής του αμαξιού τι πίεση ζητάει; Αυτήν βάλε.
Δεν κατάλαβα τι μετάνιωσες ήδη.
-
Aυτό έψαχνα στο μανουάλι τώρα. Θέλει 30,5 λίβρες μπροστά και 27,5 πίσω σύμφωνα με την μετατροπή από μπαρ.Άμα βγάλω αέρα από πίσω θα δω προκοπή? Χλωμό, μπροστά είναι που ακούγεται περισσότερο. Ανάρτηση και ψαλίδια σχεδόν καινούργια εντωμεταξύ.
Μετάνιωσα την αλλαγή διάστασης, έπρεπε να περιμένω για 195/65 αλλά έπεσα θύμα κλοπής χτες στο μετρό και ακόμα τρέχω με χαρτιά και δεν προλαβαίνω.
-
Μα δεν έχει διαφορά στο προφιλ η διάσταση που έβαλες, η αλλαγή στο κοπάνημα είναι λόγω διαφορετικού σκελετού. Μου κάνει εντύπωση όμως, εγώ όταν φορούσα τα pr.c.2 δεν είχα τέτοια θέματα, είναι αρκετά μαλακό. Τι ελαστικό φορούσες πριν; Αν βγάλεις αέρα θα μαλακώσει φυσικά, χάνεις σε πρόσφυση όμως.
-
Παλιά είχα κάτι Ντάνλοπ ανάξια λόγου και μια δυάδα Γκουντγίαρ Ιντραγκρίπ μπροστά γιατί είχε σκιστεί το ένα Ντάνλοπ. Μου ακούγονταν καλύτερα.
Διαφορές ένα 195/65 από ένα 205/60 υπάρχουν, και το ύψος του προφίλ έχει την επίδρασή του.
Λέω να πάω τώρα με ένα μανόμετρο ακρίβειας που έχω να βάλω 28 πίσω, γιατί αργότερα θα κάνω ταξίδι 150 χλμ., και θα τα δω καλύτερα. -
Μιλάμε για λιγότερο από 4 χιλιοστά διαφορά στο προφίλ...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έβαλα και εγώ PremioumContact2 αφού διάβασα μέχρι και για ανακόντα, και κάνοντας 6 χλμ. επιστρέφοντας από το συνεργείο μπορώ να γράψω τις εντυπώσεις μου.Κασσέτα ον
Φανταστικό κράτημα, σίγουρο φρένο, αθόρυβα, τέλεια πρόσφυση και στο βρεγμένο (έπεσα σε μια νερολακκούβα), μπλα, μπλα, μπλα
κασσέτα οφΕπι της ουσίας τώρα. Έβαλα 205/60/15 γιατί δεν είχε έτοιμα 195/65/15, τα γεμίσαμε με 30 λίβρες, και το μετάνιωσα ήδη.
ΚΟ-ΠΑ-ΝΑ-ΝΕ.
Αυτοκίνητο Ρόβερ 75.Να μπεις στο δικό μου με τα 30άρια...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Aυτό έψαχνα στο μανουάλι τώρα. Θέλει 30,5 λίβρες μπροστά και 27,5 πίσω σύμφωνα με την μετατροπή από μπαρ.Άμα βγάλω αέρα από πίσω θα δω προκοπή? Χλωμό, μπροστά είναι που ακούγεται περισσότερο. Ανάρτηση και ψαλίδια σχεδόν καινούργια εντωμεταξύ.Μετάνιωσα την αλλαγή διάστασης, έπρεπε να περιμένω για 195/65 αλλά έπεσα θύμα κλοπής χτες στο μετρό και ακόμα τρέχω με χαρτιά και δεν προλαβαίνω.
Μήπως τα προηγούμενα είχαν χαμηλότερες πιέσεις και γι' αυτό νιώθεις διαφορά; Η αλλαγή στο προφίλ είναι όντως απειροελάχιστη και ασήμαντη.
-
Λοιπόν, μετά απο 13.000 χλμ με τα ένερτζυ ακόμα και σε κακά οδοστρώματα και με αμάξι χωρίς αμορτισέρ έχω να πώ ότι το λάστιχο είναι υπερτίμιο. Στο βρεγμένο είναι μια χαρά, το μόνο θέμα που είχα είναι με υδρολίσθηση αλλά γι αυτό πρέπει κατα κύριο λόγο να φταίνε τα αμορτισέρ.
Μάρτυς ο σαρμαδάκος που ξαφνιάστηκε με το κράτημα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Λοιπόν, μετά απο 13.000 χλμ με τα ένερτζυ ακόμα και σε κακά οδοστρώματα και με αμάξι χωρίς αμορτισέρ έχω να πώ ότι το λάστιχο είναι υπερτίμιο. Στο βρεγμένο είναι μια χαρά, το μόνο θέμα που είχα είναι με υδρολίσθηση αλλά γι αυτό πρέπει κατα κύριο λόγο να φταίνε τα αμορτισέρ.Μάρτυς ο σαρμαδάκος που ξαφνιάστηκε με το κράτημα
έπαθα πλάκα με το ενεργκυ
δεν γλίστρησε πουθενά, ακόμα και όταν έκανα γκρέκο γκραντιόζο φρενάρισμα σε δεξιά που κλείνει-με μπόνους νησίδα-και καταλήγει σε στοπ στον κεντρικό δρόμο.
ούτε το ένιωσα μαλθακό ή να μην ανταποκρίνεται στις εντολέςτρελή υδρολίσθηση σε λιμνάζοντα νερά, απαράδεκτη κατάσταση για φρέσκο λάστιχο, αλλά όντως μάλλον φταίνε τα αμορτισέρ, είναι απλά και τελείως πεθαμένα.
-
είναι fool proof η εύα, μην αγχώνεσαι
ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου για τα αμορτισέρ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου για τα αμορτισέρ
μπορεί να φταίει ότι ακουμπούσαν τα λάστιχα στους θόλους στα σαμαράκια
(με φουλ φόρτωμα βεβαίως. αλλιώς, κυρία)
-
Μιλάμε για το τελευταίο Energy?
Αν ναι το είχαμε την Laguna 2 που είχαμε.Σε στεγνό το λάστιχο σπέρνει αλλά σε βρεγμένο μάλλον δεν έφταιγαν τα αμορτισέρ -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
τρελή υδρολίσθηση σε λιμνάζοντα νερά,
Παρολο που ηταν στο στοιχειο της;
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Αν ναι το είχαμε την Laguna 2 που είχαμε.Σε στεγνό το λάστιχο σπέρνει αλλά σε βρεγμένο μάλλον δεν έφταιγαν τα αμορτισέρΜιλάμε για άλλα οδοστρώματα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν ναι το είχαμε την Laguna 2 που είχαμε.Σε στεγνό το λάστιχο σπέρνει αλλά σε βρεγμένο μάλλον δεν έφταιγαν τα αμορτισέρΜιλάμε για άλλα οδοστρώματα
Εντάξει για το βρεγμένο αλλά στο στεγνό αν πήγαινε καλά στην Αναπαύσεως στα Βριλλήσια που είναι κωλόδρόμος νομίζω ότι σε καλύτερη άσφαλτο θα είναι πολύ καλό
-
Για το βρεγμένο λέω. Ντάξει δεν είναι σούπερ στο βρεγμένο αλλά δεν είναι και απαράδεκτα. Απο την άλλη τα αμορτισερ παίζουν μεγάλο ρόλο στην απόδοση του ελαστικου.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
τρελή υδρολίσθηση σε λιμνάζοντα νερά,
Παρολο που ηταν στο στοιχειο της;
Μα είναι σχεδιασμένο να πλανάρει εύκολα στο νερό - planing hull
Αν ναι το είχαμε την Laguna 2 που είχαμε.Σε στεγνό το λάστιχο σπέρνει αλλά σε βρεγμένο μάλλον δεν έφταιγαν τα αμορτισέρΠαλιοταρίφες
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
τα οδοστρώματα της Νορβηγίας είναι ό,τι κοντινότερο σε ελληνικό έχω πετύχει, οι θετικές εντυπώσεις συνεχίζονται και μετά από σερβία σκόπια ελλάδα πάντως.
Αυτό που σχολιάστηκε με την υδρολίσθηση (και όχι με το κράτημα στο βρεγμένο που για μένα είναι μια χαρά) μου κάνει τρομερή εντύπωση για να το αποδώσεις στο λάστιχο, είμαι βέβαιος ότι κύριο φόρτο φέρουν τα αμορτισέρ
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]