-
Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει ποσά χιλιόμετρα βγάζουν περίπου τα Toyo R888;
Χωρίς χρήση πίστας αλλά με σβελτη οδήγηση.
-
Στην Alfa έβαλα εδω και 100χλμ τα Continental PC2.
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ελαστικά!! Για τη διασταση μου που δεν εχω πολλες σπορ επιλογες (195/60 R15) είναι ιδανικά. Λίγο τσιμπημένα, αλλά τα έβαλα σε καλή τιμή 320ευρώ. ΠΟΛΥ μαλακή γόμα και πολύ μαλακά πλαϊνά (μου ειπαν οτι θελουν λίγο προσοχή στις λακουβες και πεζοδρόμια αλλα εχω παρκινγκ και στο σπιτι και στη δουλεια οποτε δεν με πολυαπασχολεί. Καθόλου θόρυβος κύλισης και πολυ καλό κράτημα. Το βασικό τους πλεονέκτημα όμως, ότι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ στο φρενάρισμα! Από τότε που τα έβαλα δεν έχει μπει ABS καθόλου (το οποίο είναι υπερευαίσθητο στην 147). Άλλο αυτοκίνητο στο φρενάρισμα.Πριν είχα τα AVON ZV3. Καλά στην αρχή αλλα πολύ σκληρά και ξεράθηκαν γρήγορα. Έπεσε η απόδοσή τους πολύ σύντομα. Α΄ξιζει το παραπάω 20ευρω για τα Conti.
Όσο για τον φίλο παραπάνω με το πουντο έχω σε ίδιο πούντο με ίδια διάσταση τα AVON (δε θυμαμαι μοντέλο). Καλά είναι αλλά δεν έχω δοκιμάσει και άλλα για να συγκρίνω. Το καλό με τα AVON είναι ότι είναι μία σχετικά μικρή βιομηχανια με εργοστάσια μόνο αγγλια οπότε δε θα έχεις το αγχος μην παρεις τιποτα κινέζικα. Ξέρω οτι ολα κατασκευαζονται αγγλία. Είναι λιγο σκληρα όμως. (αν και τωρα που εψαχνα για λάστιχα πετυχα και AVON made in China... ) Δε ξερω για το πουντο δε θα το πολυσκεφτομαουν τι θα βαλω... απλα δε θα εβαζα κινεζικα κορεατικα κλπ... απο BF goodrich, Fulda και πάνω θα κοιταζα. Άκουσα πάντως ότι τα καινουργια της AVON τα ZV5 είναι καλα και μαλακά (και λιγο πιο ακριβα απο τα ZV3). Δε ξέρω αν βγαινουν σε αυτη τη διασταση ομως. π¨αντως νομιζω οτι ό,τι και να επιλεξεις δε θα βγει πανω απο 250...
-
αποτι βλεπω τα BF Goodrich G Grip και Kleber Dynaxer HP3 βγαινουν γυρω στα 190 (με τοποθετηση, ζυγοστ. κλπ) και τα Michelin energy saver γυρω στα 240. Ενδεικτικά... (σε 185/60R15)
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει ποσά χιλιόμετρα βγάζουν περίπου τα Toyo R888;Χωρίς χρήση πίστας αλλά με σβελτη οδήγηση.
10000 ίσως ?
Αλλά γιατί να τα βάλεις αν όχι για πίστα ? Ενα απλό δρομίσιο λάστιχο δεν θα ήταν λογικότερη επιλογή (βροχή, θόρυβος...) -
Ο θόρυβος δε με ενοχλεί και με βροχή δεν πολυβγαινω. Αν υπάρχει ανάγκη μπορώ πάντα να πάρω και κανένα αμάξι απο τους γονείς.
Για γρήγορες βόλτες. Δε θα κάνει τη διάφορα σε σχέση με πίστα που ούτως η άλλως έχει καλύτερη άσφαλτο απο δημόσιο δρόμο;
-
Ο λαστιχάς μου προτείνει και για τα δυο αυτοκίνητα (mazda 6 Mitsubishi colt) ta barum του ομίλου continental στις διαστάσεις 205/50/17 κ 195/45/16 . Τα φοράει κανένας για να μας πει εντυπώσεις από κράτημα σε βρεγμένο θόρυβο άνεση;
-
Barum είχα οδηγήσει σε ένα Xantia πριν χρόνια. Άθλια! Βέβαια από τότε πολλά μπορεί να άλλαξαν.
-
@lamprosdl αξίζει να το συζητάμε, αν ξέρουμε, πόσο % πιο φθηνά είναι, σε σχέση με τα επώνυμα ...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@lamprosdl αξίζει να το συζητάμε, αν ξέρουμε, πόσο % πιο φθηνά είναι, σε σχέση με τα επώνυμα ...Απλά στην ακριβή διάσταση 205/50/17 έχουν 400€ και στα 195/45/16 έχουν 320€. Εάν είναι άθλια όπως λέει ένας φίλος πιο πάνω να μην ασχοληθώ καθόλου και να πάω σε kleber hankook fulda.
Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία . Οδηγώ με ταχύτητες όχι πάνω από 140 και χαλαρά στις στροφές. Ενδιαφέρομαι για αθόρυβα άνετα και καλά στην βροχή αξιοπρεπεί στο στεγνό, όχι μεγάλες απαιτήσεις. -
Για τις φθηνοτερες μαρκες ελαστικων εχω καλες εντυπωσεις απο τα hankook
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
@lamprosdl αξίζει να το συζητάμε, αν ξέρουμε, πόσο % πιο φθηνά είναι, σε σχέση με τα επώνυμα ...
Απλά στην ακριβή διάσταση 205/50/17 έχουν 400€ και στα 195/45/16 έχουν 320€. Εάν είναι άθλια όπως λέει ένας φίλος πιο πάνω να μην ασχοληθώ καθόλου και να πάω σε kleber hankook fulda.
Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία . Οδηγώ με ταχύτητες όχι πάνω από 140 και χαλαρά στις στροφές. Ενδιαφέρομαι για αθόρυβα άνετα και καλά στην βροχή αξιοπρεπεί στο στεγνό, όχι μεγάλες απαιτήσεις.Από αυτά που ζητάς,δηλαδή κάτι καλό και value for money,πας καρφί για uniroyal rainsport2 για το mitsu (τα φοράω εδώ και 2 βδομάδες στο fiesta στην ίδια διάσταση,πολύ καλές εντυπώσεις)και hankook s1 evo ή v12 evo στο άλλο.Πολύ καλύτερα από τα barum και kleber που ανέφερες χωρίς μεγάλες διαφορές στην τιμή.Ενδιαφέρον και ολοκαίνουριο το fulda sport control αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πολλά.
-
Σε κανα μήνα σκέφτομαι να αλλάξω λάστιχα στο λάντρα μιάς και τα energy κλείσαν ήδη 4ετία.Η διάσταση είναι 195/60/14.Τί έχετε να προτείνετε με budget γύρω στα 300 ευρώ (και λιγότερα αν υπάρχει κάτι δεν θα ταν άσχημα ) .
Ζυγοστάθμιση-ευθυγράμμιση επίσης θα ήθελα να κάνω.Αν δεν κάνω λάθος το ένα το κάνουν έτσι κι αλλιώς για την αλλαγή έτσι δεν είναι;Κ αν ναί το άλλο πόσο κοστίζει;
Α επίσης τι πρέπει να προσέξει κάποιος όταν αλλάξει λάστιχα;Πχ να μήν πάει πάνω απο κάποια χλμ μέχρι να συμπληρώσει κάποια χλμ με τα νέα λάστιχα και άλλα τέτοια παίζουν;
-
Κανένας παιδάκια τπτ;
-
Τι ρωτάς; Αφού PC2 θα σου προτείνουν...
Αν θέλεις κάτι πιο σκληρό (αντέχουν περισσότερο υπό πίεση), δες τα Yokohama C Drive 2.
-
αν ησουν ικανοποιημενος με τα energy, βαλε παλι τα ιδια , τα πιο καινουρια απο οτι εχω ακουσει ειναι πολυ καλυτερα
κατα την αλλαγη ελαστικων θα γινει υποχρεωτικα ζυγοσταθμιση, αλλιως θα εχεις προβλημα
προσεξε μονο να μη σου βαλουν ενα καρο ζυγια αν το μαγαζι ειναι 'σωστο' θα το αποφυγει ετσι κι αλλιως αλλαζοντας τη θεση του ελαστικου (θα χρειαστει δηλαδη να το βγαλει και να το ξαναβαλει διαφορετικα στη ζαντα)επισης λογικα θα κοιταξουν αν εχει στραβωσει καμια ζαντα απο λακουβες. ευθυγραμμιση θα πρεπει να κανεις επιπλεον μονο σου, αλλα αν δε παρατηρεις κατι περιεργο δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος
οσο για τα καινουρια λαστιχα υποτιθεται οτι πρεπει να τα στρωσεις , να πηγαινεις δηλαδη ηρεμα για καμια 500αρια χλμ
αλλα αν χρειαστει να κανεις και κανα ταξιδι δε θα παθουν τιποτα αν πηγαινεις με νορμαλ ταχυτητες -
Πάρε τιμούλες για τα Continental PremiumContact 2 ! Ίσως να κοστίσουν λίγο ΠΑΝΩ από 300 €, αλλά αξίζει τον κόπο...
Ζυγοστάθμιση θα γίνει μαζί με την αλλαγή ελαστικών, ενώ για μια καλή ευθυγράμμιση θα πληρώσεις περί τα 60 € (αν θέλεις απόδειξη ).(ωχ, με προλάβανε )
-
60 η ευθυγράμμιση; Εμείς εδώ με 20 κάνουμε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
60 η ευθυγράμμιση; Εμείς εδώ με 20 κάνουμε...Η 'κανονική' ευθυγράμμιση στον συγκεκριμένο κοστίζει 30 €. Μου κοίταξε και τον πίσω άξονα και επίσης μου έκανε και rotation ελαστικών, καθώς και ζυγοστάθμιση (σόρρυ που δεν τ' ανέφερα αυτά ). Ε, νομίζω πως ένα 30ράκι ακόμη ήταν δικαιολογημένο ...
-
οχι δεν παιζουν ρολο η ταχυτητα που πας .........αλλα οχι αποτομα φρενα και σπινιαρισματα ,αυτο μονο . Ζυγοσταθμηση σου κανει ο λαστιχας κατα την τοποθετηση , για ευθυγραμμιση πας αλλου σπανια να εχει ο λαστιχας ........ σ αυτη την κατηγορια δεν εχω κατι να προτεινω .
-
Να κοιτάξεις να βάλεις 185/60/14 και στα πρώτα (πολύ λίγα) χιλιόμετρα μην τα ζορίζεις ιδιαίτερα, ποιος ξέρει τι μπορεί να έχουν πάνω τους. Μόλις αρχίσεις να τα νιώθεις, πάτα άφοβα.
Αν τα βάλεις Θεσσαλονίκη, σφύρα κλέφτικα και για ευθυγραμμίσεις κλπ. REALZEUS πού πας εσύ για ευθυγράμμιση με 20;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]