-
Φίλε onyx! για ένα Hyundai Accent 1.3 του 2000 είναι το όχημα.
Το αμάξι κάνει πάρα πολλά km πόλης. Πολύ χαλαρός τρόπος οδήγησης, χωρίς πολλές απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα εκτός σπάνιων περιπτώσεων 'χαζομάρας'. Ακόμα και τα ταξιδάκια μου τα πάω χαλαρά. Το κοντέρ θα δείξει πάνω από 120 μόνο σε περίπτωση προσπεράσματος. Το αμάξι είναι και το βλέπω σαν εργαλείο οπότε κι εγώ είμαι χαλαρός μαζί του.
Επομένος με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα κι έχω αρχίσει να παίρνω μια γραμμή, θέλω κάτι μαλακό για γρήγορο σχετικά ζέσταμα αλλά και κάπως σκληρά πλαινά λόγω ελληνικής ασφαλτόστρωσης?
Μετά από πολλές επιλογές ελάστικών που μου πρότειναν έμεινα ανάμεσα στα :
- Continental PremiumContact 2
- Michelin Pilot Exalto
- Bridgestone ER300
- Uniroyal RainExpert (ήταν αυτό που το πρόσθεσα λόγω των τεστ)
REALZEUS@ Το Yokohama C-Drive το 'απέρριψα' λόγω των τεστ που διάβασα.
-
Θα σου έλεγα να βγάλεις και τα ER300 από την λίστα είναι αρκετά σκληρά, αλλά έχουν βέβαια μεγάλη αντοχή.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχω τα C Drive 2 σε 195/60/15. Πολύ καλό λάστιχο συνολικά για τα δικά μου γούστα.
Εδώ είναι που θα βοηθούσε να μας πεις για τα δικά σου γούστα, τον τρόπο οδήγησης, το όχημα και βέβαια σε σχέση με ποια άλλα ελαστικά το σύγκρινες....
Όχημα: Ford Focus Mk1 1600 3d Zetec (sport suspension)
Τρόπος Οδήγησης: Σβέλτος-Γρήγορος
Εντυπώσεις: Το λάστιχο έχει πολύ καλό πολύ κράτημα μετά από ζέσταμα, άριστη κατευθυντικότητα μπροστινού, γρήγορο τιμόνι και turn in, ανύπαρκτο μαγούλιασμα υπό πίεση και μηδενικό σαπούνιασμα (για την δύναμη του δικού μου κάρου). Επίσης πολύ μεγάλη αντίσταση σε υδρολίσθηση και προοδευτική συμπεριφορά στο βρεγμένο. Δεν ικανοποιεί όμως τόσο σε πιο απλή χρήση καθώς καμιά φορά χαζογλυστράει σε πιο ήπια οδήγηση σε οδόστρωμα με χαμηλό συντελεστή τριβής αν πας να μπεις επιθετικά. Με άλλα λόγια, έχει πιο υψηλά όρια από άλλα ομοειδή λάστιχα (π.χ. PC2) αλλά μόνο υπό μεγαλύτερη πίεση.@sisx1: Βάσει των απαιτήσεων σου, καλά κάνεις και το αποκλύεις.
-
Ο χρήστης sisx1 έγραψε:
Φίλε onyx! για ένα Hyundai Accent 1.3 του 2000 είναι το όχημα.
Επομένος με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα κι έχω αρχίσει να παίρνω μια γραμμή, θέλω κάτι μαλακό για γρήγορο σχετικά ζέσταμα αλλά και κάπως σκληρά πλαινά λόγω ελληνικής ασφαλτόστρωσης?
....REALZEUS@ Το Yokohama C-Drive το 'απέρριψα' λόγω των τεστ που διάβασα.Και τί λάστιχα φοράει τώρα και γιατί δεν σε ικανοποίησαν τόσο ώστε να μην βάλεις το ίδια χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεσαι;;
Τα Conti έχουν μαλακό σκελετό και μάλλον κρατάνε λίγο, τα Exalto μάλλον δεν υπάρχουν πια και είναι σπορ προσανατολισμού, τα 300 σου είπαν ήδη για τα άλλα δεν ξέρω.
Τα C-drive τα απέρριψες λόγω των τεστ αλλά βλέπεις ότι άλλος τα βρίσκει πολύ συμπαθητικά και το σπουδαιότερο επί ελληνικού εδάφους (αυτό για μένα μετράει περισσότερο αν εξηγείται κιόλας σε σχέση με τεστ ξένα ή ελληνικά αλλά σε καλή πίστα). Μην ξεχνάμε ότι τα τεστ μετράνε επιδόσεις αλλά για λάστιχο καθημερινό πιο πολύ μετράει η μακρόχρονη εμπειρία του χρήστη. Αξίζει λοιπόν να τον ρωτήσεις σε τι τα βρίσκει καλά και σε σχέση με ποια άλλα που είχε πριν κλπ κλπ. -
είπα να δω πάλι τι ελαστικα βγαζει τώρα η bridgestone και με μεγάλη μου χαρα ειδα μια πλειάδα ελαστικών τύπου POTENZA, που με ενδιαφέρουν άλλωστε.
μετά το ξανασκέφτηκα, είπα να αλλάξω το .com με κάποιο ευρωπαικό, ΚΑΙ ΑΦΡΙΣΑ!!!!!!!!!!!
τρομπάρουν αβέρτα ή μου φαινεται; δεν υπάρχει τροπος να ερθουν αυτά τα ελαστικα εις τας Ευρώπας;!;
γνωριζει κανείς;
-
Θέλει ο φάδερ να αλλάξει λάστιχα. Τι να του προτείνω; Για χρήση σε ταξίδια και εξαιρετικά συντηρητική οδήγηση.
Το αυτοκίνητο είναι μια 520 (Ε39), με διαστάσεις ελαστικών 205/65 R15 94V (ελπίζω οι διαστάσεις να είναι σωστές... φοράει τις μαμά ζάντες ). -
τελικά έκλεισα τα energy για την εύα με 375€ σε 195/60/15 μαζί με την τοποθέτηση.
’ντε με το καλο η επομενη αλλαγή μετά από 5 χρονια
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Θέλει ο φάδερ να αλλάξει λάστιχα. Τι να του προτείνω; Για χρήση σε ταξίδια και εξαιρετικά συντηρητική οδήγηση......Αvon ZV5, λιγότερο απο 350€
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Θέλει ο φάδερ να αλλάξει λάστιχα. Τι να του προτείνω; Για χρήση σε ταξίδια και εξαιρετικά συντηρητική οδήγηση.
Το αυτοκίνητο είναι μια 520 (Ε39), με διαστάσεις ελαστικών 205/65 R15 94V (ελπίζω οι διαστάσεις να είναι σωστές... φοράει τις μαμά ζάντες ).Περιγραφικό διαγωνισμό ανάθεσης έργου (υπερ της Continental) μου θύμησε αυτή η ερώτηση.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Το αυτοκίνητο είναι μια 520 (Ε39), με διαστάσεις ελαστικών 205/65 R15 94V (ελπίζω οι διαστάσεις να είναι σωστές... φοράει τις μαμά ζάντες ).Εμένα στο ίδιο αυτοκίνητο έχει 225/60-15. Έχω καταλάβει ότι του πάνε καλά τα Michelin ΜΧΜ (παλιά) ή Primacy καθώς και τα Continental Premiumcontact 2 αλλά αυτά είναι τα πιο ακριβά.
Πηγαίνοντας στα φτηνά έχω βρει πολύ ικανοποιητικά τα Fulda Carat Progresso. Απαλά-ομαλά, ιδιαίτερα ήσυχα, καλά σε βροχή και σε χαμηλές θερμοκρασίες και γενικά τίμια και με καλή διάρκεια και φαίνεται να τα πάνε καλά και με τα πεζοδρόμια...
Από Avon του είχα βάλει τα πιο σπορ ΖΖ3 που με ικανοποίησαν πολύ (πλην διάρκειας) οπότε ευχαρίστως θα σου πρότεινα τα πιο ήπια ZV5. -
Έχω την εντύπωση ότι ένας εξαιρετικά συντηρητικός οδηγός για χρήση σε ταξίδια με ένα αυτοκίνητο μέτριας αναλογίας κιλών ανά ίππο, μπορεί να βάλει απροβλημάτιστα ότι επώνυμο κυκλοφορεί στην αγορά χωρίς άγχος.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
έχω ένα οκταβια 5 ρς φοράω continental SC3... se 225-40-18 !!!
ήρθε ο καιρός να τα αλλάξω !!
μου προτιναν τα SP SPORT MAXX της DUNLO τι γνώμη έχετε για αυτά !!!
τα χλμ που κάνω είναι 20000 το χρόνο 10000 εντός αθηνας και 10000 εθνική οδό!!!Σου τα πρότειναν επειδή αυτά έχουν πρόχειρα, επειδή βγάζουν περισσότερο κέρδος ή επειδή εσύ ζήτησες κάτι συγκεκριμένο που δεν σου προσφέρει το λάστιχο που έχεις;; Όπως και να έχει καλό θα ήταν να μας έλεγες σε τι δεν σε ικανοποιεί το λάστιχό σου και τι θα ήθελες από το επόμενο.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
τα continental έχουν 43000 χλμ σε 2,5 χρόνια κ είμαι πολύ ευχαριστημένος , δυστυχώς και μάλλον δικού μου λάθους/μ@λ@κι@ (έκανα ταξίδι με λίγο αέρα στα ελαστικά) κατάντησαν όπως τα βλέπετε στις φώτο ....!!!! και πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα !!!
τα SP SPORT MAXX της DUNLO προτάθηκαν σαν μια προσφορά που τρέχει τώρα ????
επίσης μου προτάθηκαν σαν πολύ καλά τα pirelli p zero !!!
..... την έχει πατήσει κόσμος κάνοντας αλλαγές και δοκιμές μια διάφορα ελαστικά, το σκέφτομαι πολύ το να αλλάξω μάρκα...!!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και τί λάστιχα φοράει τώρα και γιατί δεν σε ικανοποίησαν τόσο ώστε να μην βάλεις το ίδια χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεσαι;;
Τα C-drive τα απέρριψες λόγω των τεστ αλλά βλέπεις ότι άλλος τα βρίσκει πολύ συμπαθητικά και το σπουδαιότερο επί ελληνικού εδάφους (αυτό για μένα μετράει περισσότερο αν εξηγείται κιόλας σε σχέση με τεστ ξένα ή ελληνικά αλλά σε καλή πίστα)Τα λάστιχα που φοράει είναι από το 2002 (το αμάξι το πήρα μεταχειρισμένο προσφατα) οπότε δεν έχω άποψη για το τι κρατήματα έχει ή τι αντιδράσεις σε στεγνό - βρεγμένο. Είναι, πάντως, το Michelin Pilot Exalto.
Τα C-Drive τα απέρριψα λόγω των τεστ αλλά γι αυτό ρώτησα εδώ, γιατί πολύ απλά είναι ένα τεστ σε ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ δρόμους, οπότε καταλαβαίνουμε τη διαφορά.. αλλά ο φίλος που τα φοράει (REALZEUS) μου απάντησε ως εξής : @sisx1: Βάσει των απαιτήσεων σου, καλά κάνεις και το αποκλύεις.
-
Ο χρήστης sisx1 έγραψε:
Τα C-Drive τα απέρριψα λόγω των τεστ αλλά γι αυτό ρώτησα εδώ, γιατί πολύ απλά είναι ένα τεστ σε ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ δρόμους, οπότε καταλαβαίνουμε τη διαφορά.. αλλά ο φίλος που τα φοράει (REALZEUS) μου απάντησε ως εξής : @sisx1: Βάσει των απαιτήσεων σου, καλά κάνεις και το αποκλύεις.Και ο λόγος που το είπα αυτό είναι γιατί πιστεύω ότι για τέτοια χρήση ενδείκνυται κάτι πιο μαλακό όπως το Premium Contact 2.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και ο λόγος που το είπα αυτό είναι γιατί πιστεύω ότι για τέτοια χρήση ενδείκνυται κάτι πιο μαλακό όπως το Premium Contact 2.Κι εγώ γι' αυτό πιστεύω.. Κατάλαβα πως εννοούσες περί σκληρότητας...
-
Σε Τέμπρα που φοράει PE2 σε 185/60-14 τι βάζουμε τώρα που το πίσω δεξί παρέδωσε πνεύμα λόγω βίδας, με δεδομένο ότι τα προαναφερθέντα δεν παράγονται πλέον;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Σε Τέμπρα που φοράει PE2 σε 185/60-14 τι βάζουμε τώρα που το πίσω δεξί παρέδωσε πνεύμα λόγω βίδας, με δεδομένο ότι τα προαναφερθέντα δεν παράγονται πλέον;Γιατί δεν το φτιάχνεις μ' ένα εσωτερικό μπαλωματάκι και 10-15 ευρώ;
-
Είναι ήδη φτιαγμένο μία φορά (η βίδα ήταν σε δύσκολο σημείο) και ο λαστιχάς είπε ότι αν δεν αντέξει τότε δεν παίρνει δεύτερη επισκευή.
-
dbekos, realzeus, onyx και dstou ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.
Θα του δώσω μια λίστα με τις παραπάνω εναλλακτικές και ανάλογα τι θα βρει και σε ποια τιμή (γιατί δε νομίζω να ψάξει σε περισσότερα από 1-2 μαγαζιά) θα αποφασίσει. Βλέποντας 2 ψήφους στα avon, αν έχουν μεγάλη διαφορά τιμής από τα pc2 θα του πω να τα προτιμήσει.
Τώρα φοράει κάποια bridgestone (potenza RE050 αν δεν απατώμαι) αλλά μου φάνηκαν υποδεέστερα (από άποψη θορύβου και κρατήματος πριν ζεσταθούν) σε σχέση με τα continental που φορούσε από το εργοστάσιο.p.s. onyx πράγματι αυτές είναι οι διαστάσεις --> 225/60/15 (εδώ διάβασα για 205/60/15 και παρασύρθηκα).
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Σε Τέμπρα που φοράει PE2 σε 185/60-14 τι βάζουμε τώρα που το πίσω δεξί παρέδωσε πνεύμα λόγω βίδας, με δεδομένο ότι τα προαναφερθέντα δεν παράγονται πλέον;α) Το πίσω αριστερό για ρεζέρβα,
β) ένα ζεύγος Conti PremiumContact 2 στον πίσω άξονα,
γ) Τελειώσατε !!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]