Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και ο λόγος που το είπα αυτό είναι γιατί πιστεύω ότι για τέτοια χρήση ενδείκνυται κάτι πιο μαλακό όπως το Premium Contact 2.
Κι εγώ γι' αυτό πιστεύω.. Κατάλαβα πως εννοούσες περί σκληρότητας...
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και ο λόγος που το είπα αυτό είναι γιατί πιστεύω ότι για τέτοια χρήση ενδείκνυται κάτι πιο μαλακό όπως το Premium Contact 2.
Κι εγώ γι' αυτό πιστεύω.. Κατάλαβα πως εννοούσες περί σκληρότητας...
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και τί λάστιχα φοράει τώρα και γιατί δεν σε ικανοποίησαν τόσο ώστε να μην βάλεις το ίδια χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεσαι;;
Τα C-drive τα απέρριψες λόγω των τεστ αλλά βλέπεις ότι άλλος τα βρίσκει πολύ συμπαθητικά και το σπουδαιότερο επί ελληνικού εδάφους (αυτό για μένα μετράει περισσότερο αν εξηγείται κιόλας σε σχέση με τεστ ξένα ή ελληνικά αλλά σε καλή πίστα)
Τα λάστιχα που φοράει είναι από το 2002 (το αμάξι το πήρα μεταχειρισμένο προσφατα) οπότε δεν έχω άποψη για το τι κρατήματα έχει ή τι αντιδράσεις σε στεγνό - βρεγμένο. Είναι, πάντως, το Michelin Pilot Exalto.
Τα C-Drive τα απέρριψα λόγω των τεστ αλλά γι αυτό ρώτησα εδώ, γιατί πολύ απλά είναι ένα τεστ σε ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ δρόμους, οπότε καταλαβαίνουμε τη διαφορά.. αλλά ο φίλος που τα φοράει (REALZEUS) μου απάντησε ως εξής : @sisx1: Βάσει των απαιτήσεων σου, καλά κάνεις και το αποκλύεις.
Φίλε onyx! για ένα Hyundai Accent 1.3 του 2000 είναι το όχημα.
Το αμάξι κάνει πάρα πολλά km πόλης. Πολύ χαλαρός τρόπος οδήγησης, χωρίς πολλές απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα εκτός σπάνιων περιπτώσεων 'χαζομάρας'. Ακόμα και τα ταξιδάκια μου τα πάω χαλαρά. Το κοντέρ θα δείξει πάνω από 120 μόνο σε περίπτωση προσπεράσματος. Το αμάξι είναι και το βλέπω σαν εργαλείο οπότε κι εγώ είμαι χαλαρός μαζί του.
Επομένος με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα κι έχω αρχίσει να παίρνω μια γραμμή, θέλω κάτι μαλακό για γρήγορο σχετικά ζέσταμα αλλά και κάπως σκληρά πλαινά λόγω ελληνικής ασφαλτόστρωσης?
Μετά από πολλές επιλογές ελάστικών που μου πρότειναν έμεινα ανάμεσα στα :
REALZEUS@ Το Yokohama C-Drive το 'απέρριψα' λόγω των τεστ που διάβασα.
Τελικά το να βρεις λάστιχα, μέχρι να βρεις ένα και να κάτσεις εκεί, έχει καταντήσει σπαζοκεφαλιά (προσωπικά για μένα)
Έκανα ένα γύρω στα τεστ ελαστικών σε ADAC (δεν βρήκα τις διαστασείς μου αλλά πήγα σε παρεμφερεί)
και στο tyrereviews.co.uk.
Και τα 2 βγάζουν πιο ισορροπημένο το Uniroyal RainExpert, όχι το καλύτερο αλλά το πιο ισορροπημένο.
Το Yokohama C-Drive είναι σπαζοκεφαλιά γιατί το ADAC το βγάζει από τα μέτρια ενώ το άλλο από τα πολύ καλά.
Και τέλος το PremiumContact 2 βγαίνει και στα 2 ένα απλά καλό λάστιχο.
Έχει δοκιμάσει κάποιος από αυτά, σε αυτές τις διαστάσεις (αν είναι και Η ακόμα καλύτερα) να μας πει συμπεριφορά
στους Ελληνικούς καταπληκτικούς δρόμους?
Εμένα στο Hyundai ο δείκτης που δίνει η εταιρεία είναι ο Η.
Εσένα στο Corolla είναι το V? Πιο λογικό θα μου φαινόταν να ίσχυε το αντίθετο
μιας και το δικό μου βγάζει 75 θεωρητικά άλογα...
Φίλε Clockwork21R που βρήκες αυτή την τιμή για τα Continental?
Όπου και να έχω πάει κοντά στα 280 μου λένε όλοι. Για δώσε τα φώτα σου...
*Guys βρήκα ένα κατάστημα με πολύ φτηνά ελαστικά στον Πειραιά.
Continental Premium Contact 2 στα 250
Bridgestone Turanza ER300 στα 230.
Από τα πιο οικονομικά που βρήκα.
Το κατάστημα λέγεται Αναστασιάδης
Σ' αυτήν την διάσταση (195/50/15) ψάχνω κι εγώ λαστιχάκι για ένα Accent.
Ελπίζω να έχουμε την γνώμη των φίλων γιατί οι λαστιχάδες με έχουν μπερδέψει πάρα πολύ.
Άλλοι μου λένε βάλε τα ER300, άλλοι πάλι να μην τα βάλω γιατί δεν είναι καλά για πόλη (δεν ζεσταίνονται γρήγορα)
Άλλοι λένε να βάλω τα Premium Contact 2, και άλλοι πάλι όχι γιατί είναι πολύ μαλακά για τους δρόμους μας.
Έλεος...
Ας βοηθήσει κάποιος που έχει φορέσει τα λάστιχα. Ενδιαφέρομαι κυρίως για πόλη γιατί οι περισσότερες μετακινήσεις εντός πόλεως γίνονται..
Για τον αεροψυχκτο μιλαω και συγκεκριμενα του '67. Ο παππούς από τον οποίο το είχα πάρει για κάποιον ανεξήγητο λόγο φόραγε 13αρες. (κάτι μου είπε ότι πέρναγε από ποτάμια και τέτοια, δεν θυμαμαι θα σε γελάσω έχουν περασει και 10 χρονια απο τοτε που τον ειχα αγορασει) και στην συνεχεια του τοποθετησα εγω 14αρες στα 155 γιατι με τα 13αρια ηταν οτι να 'ναι
Προς το παρον λεω να κρατησω αυτες τις διαστασεις λογω οικονομικης στενοτητας.
Προτιμω να δωσω καποια επιπλεον λεφτα για καλα λαστιχα παρα να δωσω κοντα στο 1000 για
ολοκληρο σετ ζαντολαστιχου.
Πάντως στις μετρησεις απο τα site που αναφερατε η διαφορα του μαμα με το 195/50 ειναι 0.3mm
iant @ μπες αν θες στο siriocenter.gr και δες ποια λαστιχα παιζουν για το δικο σου. Κι εγω περαιτερω γνωσεις δεν εχω μιας και τα λαστιχα που φοραγε ο σκαραβαιος μου ηταν 130/75/13
Φιλε iant το sirio αναφερει αυτα και ειναι ολα Τ
ΜΑΡΚΑ ΠΕΛΜΑ ΔΤ Τ.ΤΕΜ
MICHELIN E3B1 175/70-13 T 59 €
CONTINENTAL ECOCONTACT3 175/70-13 T 58 €
PIRELLI P4cint 175/70-13 T 53 €
GOODYEAR DURAGRIP 175/70-13 T 51 €
BRIDGESTONE B250 175/70-13 T 49 €
DUNLOP STREETRESPONSE 175/70-13 T 49 €
YOKOHAMA ADRIVE 175/70-13 T 48 €
FIRESTONE MULTIHAWK 175/70-13 T 47 €
UNIROYAL RAINEXPERT 175/70-13 T 46 €
GISLAVED 616 175/70-13 T 47 €
KLEBER VIAXER 175/70-13 T 44 € (εμπειρια απο σκαραβαιο - ΜΑΚΡΥΑ)
FULDA ECOCONTROL 175/70-13 T 42 €
BARUM BRILLANTIS2 175/70-13 T 40 €
MATADOR MP16 175/70-13 T 40 €
SAVA PERFECTA 175/70-13 T 38 €
Πάντως παιδιά το on-line πρόγραμμα έχει κανονικά την μετάδοση του αγώνα και μόνο..