-
Ο χρήστης SlimData έγραψε:
Μεταξύ energy saver και s-drive τι θα προτείνατε?
Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες είδα ότι τα s-drive αργούνε να ζεσταθούνε οπότε, μάλλον, δεν συστήνονται για ήπια οδήγηση, σωστά?Τα energy δε συστήνονται για καμία οδήγηση...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες είδα ότι τα s-drive αργούνε να ζεσταθούνε οπότε, μάλλον, δεν συστήνονται για ήπια οδήγηση, σωστά?Τα energy δε συστήνονται για καμία οδήγηση...
Χμμμμ..
Yokohama c drive ή s drive? -
Ο χρήστης AntonisKar έγραψε:
Το να φτάσεις σε σημείο να πουλήσεις φρέσκα ελαστικά εντός λίγων ημερών σημαίνει είτε ότι δεν ήταν τόσο φρέσκα (που συμβαίνει για ελαστικά πρώτης τοποθέτησης), ή ότι η οδήγηση σου είναι απαράδεκτη.
Δεν γνωρίζω ελαστικό που μπορεί να βγάλει το μέγιστο από τις αδυναμίες του στις πρώτες μέρες λειτουργίας του πέρα από το να το προκαλέσεις στα πλαίσια ενός τεστ σε πίστα, όπως και γίνεται.Τα λάστιχα είχαν ημερομηνία κατασκευής 6 μήνες πριν την παραλαβή του αυτοκινήτου (το οποίο είχε ημερομηνία κατασκευής 3 μήνες πριν το αγοράσω). Όχι μόνο κατάφεραν να βγάλουν όλες τις αδυναμίες τους μέσα στις πρώτες μέρες χρήσης, αλλά προσπάθησαν να με σκοτώσουν όταν αποφάσισαν να μπλοκάρουν τους τροχούς σε απλό φρενάρισμα για φανάρι κατά τη διάρκεια βροχής.
Τα συγκεκριμένα ελαστικά έχουν χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης που δεν μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος ενός σύγχρονου μικρομεσαίου αυτοκινήτου. Άλλο μια Alfa 146 ή ένα Punto και άλλο ένα μικρομεσαίο βάρους 1.350 κιλά άδειο (βάλε 4 επιβάτες και αποσκευές και μετράς εύκολα 1.700 κιλά). Τα ENERGY σε πέλμα 195/65/15 για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε φρενάρισμα και στροφές ήταν απλά ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ. Σε τέρμα γκάζι δε, σπίνιαραν με 3η ταχύτητα, κάτι που για 140 άλογα σε 1.5 τόνο βάρους είναι απλά αδιανόητο.
Λάστιχα για μικρότερα αυτοκίνητα, με πιο λίγα άλογα. period. -
Στο πυρ το εξώτερον όλα τα οικολογικά στην Ελλάδα.
-
Χμμμμ..
Yokohama c drive ή s drive?Είχα τα c drive και τώρα έχω τα c drive 2. Για ήπια οδήγηση μάλλον το c drive 2, παρά το s.
-
ΟΚ.. Και πάλι ευχαριστώ..
Αύριο θα δω τι θα κάνω και θα ενημερώσω.. -
Εγώ πάντως Conti PremiuContact2 θα έβαζα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ πάντως Conti PremiuContact2 θα έβαζα.+1
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Το να φτάσεις σε σημείο να πουλήσεις φρέσκα ελαστικά εντός λίγων ημερών σημαίνει είτε ότι δεν ήταν τόσο φρέσκα (που συμβαίνει για ελαστικά πρώτης τοποθέτησης), ή ότι η οδήγηση σου είναι απαράδεκτη.
Δεν γνωρίζω ελαστικό που μπορεί να βγάλει το μέγιστο από τις αδυναμίες του στις πρώτες μέρες λειτουργίας του πέρα από το να το προκαλέσεις στα πλαίσια ενός τεστ σε πίστα, όπως και γίνεται.Τα λάστιχα είχαν ημερομηνία κατασκευής 6 μήνες πριν την παραλαβή του αυτοκινήτου (το οποίο είχε ημερομηνία κατασκευής 3 μήνες πριν το αγοράσω). Όχι μόνο κατάφεραν να βγάλουν όλες τις αδυναμίες τους μέσα στις πρώτες μέρες χρήσης, αλλά προσπάθησαν να με σκοτώσουν όταν αποφάσισαν να μπλοκάρουν τους τροχούς σε απλό φρενάρισμα για φανάρι κατά τη διάρκεια βροχής.
Τα συγκεκριμένα ελαστικά έχουν χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης που δεν μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος ενός σύγχρονου μικρομεσαίου αυτοκινήτου. Άλλο μια Alfa 146 ή ένα Punto και άλλο ένα μικρομεσαίο βάρους 1.350 κιλά άδειο (βάλε 4 επιβάτες και αποσκευές και μετράς εύκολα 1.700 κιλά). Τα ENERGY σε πέλμα 195/65/15 για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε φρενάρισμα και στροφές ήταν απλά ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ. Σε τέρμα γκάζι δε, σπίνιαραν με 3η ταχύτητα, κάτι που για 140 άλογα σε 1.5 τόνο βάρους είναι απλά αδιανόητο.
Λάστιχα για μικρότερα αυτοκίνητα, με πιο λίγα άλογα. period.Έχω οδηγήσει εκτεταμένα αυτοκίνητο με 140 άλογα και μάλλον σε αυτά τα κιλά με τα ίδια ελαστικά (δεν είμαι σίγουρος μόνο για το πέλμα), 3 χρονών, γιατί το προόριζα για αγορά. Παρότι μια φορά έτυχε να είναι και πολύ άσχημες οι συνθήκες αυτά που λες απλά δεν συμβαίνουν και δεν καταλαβαίνω γιατί τα λες.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Το 'τουλάχιστον παλεύεται' και το 'στρίβει όσο γρήγορα στρίβουν καλοστημένα αμάξια με 3 φορές καλύτερα λάστιχα' είναι λίγο αντιφατικά μεταξύ τους, πάντως.
Σε δρομο γυαλι, το 'τουλαχιστον παλευεται' με το 'στριβει καλα' δεν εχει μεγαλη διαφορα...
Σε καλη ασφαλτο εχει τεραστια, αλλα στην Αττικη να ναι 4-5 τα σημεια που μπορεις να πιεσεις αμαξι και να χει καλη ασφαλτο. Αρα παμε στην απο πανω κατιγορια...
Και οταν λεω οτι δεν εχει μεγαλη διαφορα εννοω οτι WRC σε μια στροφη στριβει με 130, καλοστημενο αμαξι στριβει με 100 και εγω στριβω με 90. (Και μιλαω για συγκεκριμενη στροφη.) Δεν εχω και κουβα.. Alfa 146 εχω.
Συγγνωμη αλλα θα διαφωνησω.
Το καλοστημενο αμαξι στριβει με 100, η Αλφα δεν στριβει με 90, εκτος κι αν μιλας για ανοιχτο στροφιλικι κι εντελως απιεστα για το καλοστημενο αμαξι αρα δεν ειναι συγκρισιμα. Οι διαφορες ειναι απλα χαοτικες αλλιως.Επειδη γνωριζομαστε τοσα χρονια κιολας, ξερεις κι εχεις δει την διαφορα που εχει ακομα και το C4 VTS οταν στριβει σε σχεση με την Alfa ή το Bravo GT που ειχα εγω παλια.
Καλοστημενο αμαξι πλεον ειναι ετη φωτος μπροστα απο αυτα τα αυτοκινητα οποτε δεν μπορουμε να συγκρινουμε καταστασεις.
Επισης τα Energy καλα, χρυσα, αλλα ο πατερας μου με Energy στο παλιο μας C4 ειχε γλιστρησει και κοπανησε στο τοιχακι (με πολυ μικρη ταχυτητα αλλα το αμαξι απλα δεν φρεναρε).
Αρα αν θες ελαστικα για να κανεις τις βολτες σου στο χαλαρο, να μην τα παιδευεις κλπ κλπ μια χαρα ειναι τα energy. Το κατι παραπανω ομως ΔΕΝ το εχουν και θα το δεις μολις οδηγησεις καλοστημενο αυτοκινητο με καλα ελαστικα.
-
Συγγνωμη αλλα θα διαφωνησω.
Το καλοστημενο αμαξι στριβει με 100, η Αλφα δεν στριβει με 90, εκτος κι αν μιλας για ανοιχτο στροφιλικι κι εντελως απιεστα για το καλοστημενο αμαξι αρα δεν ειναι συγκρισιμα. Οι διαφορες ειναι απλα χαοτικες αλλιως.Επειδη γνωριζομαστε τοσα χρονια κιολας, ξερεις κι εχεις δει την διαφορα που εχει ακομα και το C4 VTS οταν στριβει σε σχεση με την Alfa ή το Bravo GT που ειχα εγω παλια.
Καλοστημενο αμαξι πλεον ειναι ετη φωτος μπροστα απο αυτα τα αυτοκινητα οποτε δεν μπορουμε να συγκρινουμε καταστασεις.
Επισης τα Energy καλα, χρυσα, αλλα ο πατερας μου με Energy στο παλιο μας C4 ειχε γλιστρησει και κοπανησε στο τοιχακι (με πολυ μικρη ταχυτητα αλλα το αμαξι απλα δεν φρεναρε).
Αρα αν θες ελαστικα για να κανεις τις βολτες σου στο χαλαρο, να μην τα παιδευεις κλπ κλπ μια χαρα ειναι τα energy. Το κατι παραπανω ομως ΔΕΝ το εχουν και θα το δεις μολις οδηγησεις καλοστημενο αυτοκινητο με καλα ελαστικα.
Την στροφη στη Πεντελη λεω αναμεσα στις 2 πρωτες ευθειες. Ανοιχτη δε τη λες... 70 μοιρες να ναι... Εχεις στριψει με 100 με την c4 vts κι ειχε κι αλλο, και εγω καθε μερα στριβω με 80-90 εκει κι εχει κι αλλο.
Το πιεσμενα κι απιεστα δε ξερω πως το εννοεις, παντως εγω δε το εννοω να προσπαθω να βγαλω ο,τι αλογο εχει μεινει στ αμαξι μου ΠΑΝΩ στη στροφη, ουτε να αναβουν 8 λαμπακια esp με το που στριψω το τιμονι.
Εννοω απλα να στριψεις χωρις την παραμικρη διορθωση εχοντας πατημενο λιγο γκαζι. Δε παμε να σκοτωθουμε.
Και το κατι παραπανω, ο,τι λαστιχο και να χεις στους δρομους που εχουμε δε θα το βρεις.Παντως οσοι θαβουν τα energy δε τους καταλαβαινω, εκτος αν εχουν προσωπικες εμπειριες απο δικο τους αμαξι. Ισως να μην καθονται καλα σε ολα τα αμαξια. Ισως τα 1350 κιλα που λεει ο φιλος να ειναι πολλα για να ανταπεξελθουν. Αν και αμαξι αδειο 1350 κιλα δεν ειναι μικρομεσαιας κατηγοριας. Αντε να ναι 1200.
Και γω εχω τραγικες εμπειριες απο pirelli που σε φρεναρισμα σε κατηφορα με 30 χλμ/ωρα blockaρουν αδικαιολογητα οποτε τους ερθει.
Παντως επαναλαμβανω για αμαξι μεχρι 120 αλογα για νορμαλ χρηση μεσα σε πολη, και για να κανεις την κ@υλα σου 1 φορα την βδομαδα ειναι η καλυτερη επιλογη οικονομικα μιλωντας, και δε θα σε σκοτωσουν. Εξαρταται βεβαια κι απο το μυαλο του καθενος.
Καλυτερη προσφυση απο οποιοδηποτε ελαστικο, εχει ο εγκεφαλος σου που θα σε βοηθησει να εχεις φρεναρει 1 δευτερολεπτο πιο πριν γιατι θα εχεις μυριστει την μ@λ@κια...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Εγώ πάντως Conti PremiuContact2 θα έβαζα.
+1
+4tforum
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τώρα τα R1R, είναι πιο hardcore από τα 050Α. Δες και τα HANKOOK RS2 Z 212.
όσοι έχουν δοκιμάσει r1r σε clio3RS, δεν μου έχουν μεταφέρει θετικά σχόλια.such as???
για τα hankook εχω ακουσει κολακευτικα σχολια παντως!!!
-
Τέλος καλό, όλα καλά...
Το είδε και άνθρωπος που μπορούσα να εμπιστευτώ το αμάξι και μου είπε ότι 'εννοείται πως μπαίνουν 185-60-14'..
Όπως καταλαβαίνετε εγώ....
Τώρα μεταξύ των premium 2 και c-drive μου πρότεινε τα yokohama και κατέληξα σε αυτά.Δυστυχώς δεν προλαβαίναμε να τα βάλουμε σήμερα και θα πάω αύριο. Εντυπώσεις σε λίγες μέρες αφού το σ/κ θα πάω κι ένα μικρό ταξίδι και θα μπορέσω να τα τσεκάρω.
Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές. -
Γεια χαρα !
Θελω να βαλω λαστιχα σε ενα opel corsa του 2006, φοραει τα μαμισια τα continental 185/65 r15 με δεικτη Τ.
Ειπα να βαλω τα Turanza ER300 αλλα μου ειπαν οτι θα αντικατασταθουν , μετα βρηκα σε εναν λαστιχα τα ER300 Ecopia σε διασταση 190/60 r15.
Τα Β250 που ειχε μου ειπαν απο αντιπροσωπεια οτι αντικατασταθηκαν απο τα EP150 Ecopia.
Εχω 3 ερωτησεις αν μπορει καποιος να μου απαντησει γιατι δεν ειμαι γνωστης και θελω τα φωτα σας.1)Το 185/65/15 με το 195/60/15 τι διαφορα εχει εκτος του οτι ειναι ενα νουμερο ποιο φαρδυ? Θα εχω προβλημα αν τα φορεσω?
2)Τα ER300 Ecopia γνωριζετε αν θα υπαρξουν και στο μελλον η τελικα οντως θα αντικατασταθουν και αν γινει κατι αργοτερα δεν θα βρισκω λαστιχο?
3)Προτεινετε καποιο λαστιχο για καθημερινη χρηση 10km και 1 φορα την εβδομαδα αθηνα/Κορινθο με σωστη συμπεριφορα και αντοχη για πολλα χιλιομετρα?Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
-
Michelin ENERGY SAVER, το πρωτο σε πωλησεις λαστιχο σε ολη την ευρωπη.
-
Τέλος καλό, όλα καλά...
Το είδε και άνθρωπος που μπορούσα να εμπιστευτώ το αμάξι και μου είπε ότι 'εννοείται πως μπαίνουν 185-60-14'..
Όπως καταλαβαίνετε εγώ....
Τώρα μεταξύ των premium 2 και c-drive μου πρότεινε τα yokohama και κατέληξα σε αυτά.Δυστυχώς δεν προλαβαίναμε να τα βάλουμε σήμερα και θα πάω αύριο. Εντυπώσεις σε λίγες μέρες αφού το σ/κ θα πάω κι ένα μικρό ταξίδι και θα μπορέσω να τα τσεκάρω.
Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές.Τα c.drive 1 ή 2;
@Popolaros: Οι λίγες εμπειρίες που είχα από Hankook σε προηγούμενο Fiesta ήταν τρομακτικες... Το χειρότερα λάστιχο που έχω οδηγήσει!
@Orestisd: Ε όχι και η καλύτερη επιλογή τα Energy! Υπάρχουν ένα σωρό καλύτερα λάστιχα σε αυτή τη τιμή!
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Michelin ENERGY SAVER, το πρωτο σε πωλησεις λαστιχο σε ολη την ευρωπη.Στην Ευρώπη, στην Ελλάδα είναι καλό για καΐκια και ψαρότρατες.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Michelin ENERGY SAVER, το πρωτο σε πωλησεις λαστιχο σε ολη την ευρωπη.Τα michelin τα ειχα αποκλεισει για τον μοναδικο λογο του οτι ενας γνωστος που τα φοραγε μου ειπε οτι ειναι πολυ ευαισθητα και φθειρονται ευκολα, οπως επισης δεν εχουν αντοχες οταν ανεβαινεις πεζοδρομια η αν πατησεις σε κατι σκληρο μπορει να σπασουν και να αλλαζεις λαστιχο για πλακα.
Ισχυει ή οχι γιατι αν εχω λαθος πληροφοριση ευχαριστως να βαλω τα energy saver Που μου προτεινεις?Οσον αφορα το να βαλω αντι για 185/65/15 να βαλω 195/60/15 θα εχει διαφορα ή ειναι ανεπαισθητη στον δρομο και στην καταναλωση?
Ευχαριστω !
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τώρα τα R1R, είναι πιο hardcore από τα 050Α. Δες και τα HANKOOK RS2 Z 212.
όσοι έχουν δοκιμάσει r1r σε clio3RS, δεν μου έχουν μεταφέρει θετικά σχόλια.such as???
για τα hankook εχω ακουσει κολακευτικα σχολια παντως!!!
είχα πετύχει 2 παιδία με Clio3RS στον πουπάκη (ευθυγραμμίσεις) και δεν τους άρεσαν .... εγώ πάντως δεν τα έχω οδηγήσει ...
πόσα χλμ βγάζουν ? .... πχ με Hankook Z211 Hard, έκανα max 12-14.000 xlm
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]