-
Λόγω αυτού, θα ήθελα να ρώτησω αν υπάρχουν καλύτερα λάστιχα από τα Michelin Energy σε 165/70R13 ( εγώ δεν έχω κάποιο παράπονο, η οδήγηση είναι σούπερ ήπια, πεζοδρόμια δεν ακουμπάει ποτέ) για να δώ αν αξίζει να προσωρήσω σε αγορά.
( Λέω να πάρω μία δυάδα να έχω καινούρια μπροστά και το λάστιχο που δεν τρύπησε να το βάλω στη ρεζέρβα να ανανεωθεί και αυτή) -
Δεν μπορώ να καταλάβω ζημιά απο καρφί μή επισκευάσιμη...
Ρώτησες κια αλλού, προσπάθησες να στο επισκευάσουν και σου είπαν ότι ειναι αδύνατο, ή στηρίχτηκες στην γνώμη του λαστιχά που δεν κατάφερε να σου λύσει το πρόβλημα? Τέσπα.
Κρίμα , αφού ειναι τόσο καινούρια να τα αλλάξεις.
Αν το αποφασίσεις, βάλε τα ίδια, με 100€ το ζευγάρι και σε αυτές τι μικρές κατηγορίες ελαστικών, τα Energy μιά χαρά ειναι, ειδικά αφού οδηγείς και ήπια! -
Έγινε μπάλωμα από μέσα και δεν πέτυχε ή δεν έκατσε καλά το μακαρόνι που έβαλε απ' έξω;
-
Μονο μια φορα εχω ακουσει λαστιχά να λεει οτι δεν μπορει να κανει μπαλωμα οταν στραβο καρφι μπηκε τοσο ακρη στο πελμα που τρυπησε παραλληλα το πλαινο .Ισως φοβηθηκε οτι εκοψε τα λινα;
-
γίνεται, όπως είπε κι ο βιλλ, αν το πατήσει έτσι ώστε να τρυπήσει τα πλαϊνά, είναι επικίνδυνο να το επισκευάσεις
(Την είχα πάθει κι εγώ στα πιστάδικα λάστιχα που είχα, με σούπερ χαμηλό προφίλ )
-
Δε μου είπε ο λαστιχάς ρα ότι δεν επισκευάζεται. Απλά λόγω την αποτυχίας επισκευής του, ρώτησα για να ξέρω αν ενδύκνειται.
Το καρφί ( βασικά βίδα ήταν, γύρω στα 12mm μήκος κι όλας) μπήκε οριακά στο τελευταίο τακούνι του πέλματος.Τελικά το αυτοκίνητο πήγε πάλι στον ίδιο* και έβαλε και το λεγόμενο μακαρόνι ( αν το μακαρόνι μπαίνει χωρίς να βγει το λάστιχο από τη ζάντα). Την προηγούμενη φορά το είχε αφαιρέσει και αφού το καθάρισε τοπικά από μέσα έβαλε μία κόλλα (;) και ίσως μετά ένα άλλο υλικό και μετά το 'δούλεψε' αρκετά με κάτι που μοιάζει με αλοιφαδόρο (;), και στην ερώτηση μου αν το ότι στηρίζεται ολόκληρος πάνω στο μηχανηματάκι ομογενοποιώντας την επιφάνεια, θα λεπτύνει τοπικά το λάστιχα, μου είπε ότι έχει πολύ τακούνι ακόμα . Δε μ'άρεσε η απάντησή του
Θα ενημερώσω αν πάει πάλι κάτι στραβά, μάλλον θα κάνω ταξίδι λάρισα-θεσσαλονίκη..*Τώρα το ενημερώθηκα
-
Σε καποιο σημειο μετα το 'φαγωμα' το ζεσταινουν τοπικα το λαστιχο,δεν θυμαμαι να ειναι με το μπαλωμα πανω ή πριν απο αυτο.Εσυ δεν αναφερεις κατι τετοιο,μηπως για αυτο ειχες διαρροη;
-
Δε θυμάμαι αν το ζέστανε.
Αν μου θυμίσεις με τί όργανο ( αν και δε νομίζω να είναι μόνο ένας ο τρόπος) το ζεσταίνουν ίσως και να μου 'ρθει βέβαια..- πάντως έμαθα ότι ο λαστιχάς απορούσε και είχε προβληματιστεί αρκετά γιατί συνέβει. Και θεωρείται και καλός, ενώ έχει και τρελό φόρτο εργασίας.
Εγώ να σχολιάσω ότι ασχολήθηκε με το λάστιχο ένα δεκάλεπτο, όλα έγιναν αστραπιαία. Τη δεύτερη φορά δεν ήμουνα παρόν.
- πάντως έμαθα ότι ο λαστιχάς απορούσε και είχε προβληματιστεί αρκετά γιατί συνέβει. Και θεωρείται και καλός, ενώ έχει και τρελό φόρτο εργασίας.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Δε θυμάμαι αν το ζέστανε.
Αν μου θυμίσεις με τί όργανο ( αν και δε νομίζω να είναι μόνο ένας ο τρόπος) το ζεσταίνουν ίσως και να μου 'ρθει βέβαια..Ενα πραγμα σαν μέγγενη ειναι αλλα σφιγγει στο κατακορυφο.
http://www.tecnopneumatic.gr/page.ashx? ... 1717&sn=55 -
Κατάλαβα. Όχι, δε δέχτηκε τέτοια επεξεργασία
-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα προτάσεις για αντικατάσταση ελαστικών για Golf GT (140 άλογα, το μοντέλο αμέσως πριν από το τωρινό), που φοράει Pirelli P7 205/55/16 (αυτά φορούσε καινούργιο).
Δεν σκέφτομαι αλλαγή διάστασης, απλά ένα λάστιχο, το οποίο να είναι αξιόπιστο. Δε με ενδιαφέρει το απόλυτο κράτημα, να στρίβω στο όριο κλπ, αλλά να είναι φιλικό και προοδευτικό στις αντιδράσεις του. Να έχει δηλαδή προσανατολισμό περισσότερο στην άνεση, χωρίς, βέβαια, να κάνει παραχωρήσεις σε άλλους τομείς. Για στυλ οδήγησης όχι αργό, αλλά ούτε να κυνηγάει ο οδηγός τα όρια. Χρήση κυρίως σε αυτοκινητόδρομο, και δευτερευόντως στο επαρχιακό δίκτυο.
Σε σχέση με τιμή, απλά να μην είναι πανάκριβο, δε χρειάζεται, άλλωστε, με τη χρήση που έχει το αυτοκίνητο. Φτηνό, αλλά με παραχώρηση σε αξιοπιστία κλπ. δεν μπαίνει στις επιλογές.
Ευχαριστώ
Jacob
-
Continental Premium Contact 2 .........
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μονο μια φορα εχω ακουσει λαστιχά να λεει οτι δεν μπορει να κανει μπαλωμα οταν στραβο καρφι μπηκε τοσο ακρη στο πελμα που τρυπησε παραλληλα το πλαινο .Ισως φοβηθηκε οτι εκοψε τα λινα;Γράψε και άλλη μια φορά από μένα. Άκρη στο πέλμα και το καρφί ψιλοβγήκε από το εξωτερικό πλαϊνό. Καταστράφηκε ο σκελετός.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Continental Premium Contact 2 .........+1
Εναλλακτικα αμα βρεις και τα Michelin Pilot Sport 3 γυρω στα 400 Ευρω παλι πολυ καλη τιμη ειναι.
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Καλησπέρα,Θα ήθελα προτάσεις για αντικατάσταση ελαστικών για Golf GT (140 άλογα, το μοντέλο αμέσως πριν από το τωρινό), που φοράει Pirelli P7 205/55/16 (αυτά φορούσε καινούργιο).
Δεν σκέφτομαι αλλαγή διάστασης, απλά ένα λάστιχο, το οποίο να είναι αξιόπιστο. Δε με ενδιαφέρει το απόλυτο κράτημα, να στρίβω στο όριο κλπ, αλλά να είναι φιλικό και προοδευτικό στις αντιδράσεις του. Να έχει δηλαδή προσανατολισμό περισσότερο στην άνεση, χωρίς, βέβαια, να κάνει παραχωρήσεις σε άλλους τομείς. Για στυλ οδήγησης όχι αργό, αλλά ούτε να κυνηγάει ο οδηγός τα όρια. Χρήση κυρίως σε αυτοκινητόδρομο, και δευτερευόντως στο επαρχιακό δίκτυο.
Σε σχέση με τιμή, απλά να μην είναι πανάκριβο, δε χρειάζεται, άλλωστε, με τη χρήση που έχει το αυτοκίνητο. Φτηνό, αλλά με παραχώρηση σε αξιοπιστία κλπ. δεν μπαίνει στις επιλογές.
Ευχαριστώ
Jacob
dunlop sp sport fast response
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Καλησπέρα,Θα ήθελα προτάσεις για αντικατάσταση ελαστικών για Golf GT (140 άλογα, το μοντέλο αμέσως πριν από το τωρινό), που φοράει Pirelli P7 205/55/16 (αυτά φορούσε καινούργιο).
Ευχαριστώ
Jacob
Goodyear Efficient Grip (εξαιρετικά άνετο για τη χρήση που περιγράφεις).
Dunlop Fast Response (εξαιρετική πληροφόρηση). -
Eλπιζω να ειναι σωστο το τοπικο που γραφω εδω...
Σε scenicII με ελαστικα ενος χρονου, το ενα απο τα μπροστινα λαστιχα εσκασε...
Ποια ειναι η καλυτερη δυνατη λυση στο προβλημα με το μικροτερο κοστος..?
Τωρα η ρεζερβα πηρε τη θεση του σκασμενου λαστιχου, αλλα η ηλικια της ειναι 6 χρονια και δεν εχει χρησιμοποιηθει καθολου..
Ο πατερας μου θελει να αγορασει 2 καινουρια λαστιχα για μπροστα, αλλα σιχτιριζει τα λεφτα που θα δωσει, ενω εγω του λεω να βαλει τα πισω λαστιχα μπροστα, και να βαλει πισω το ζευγαρι με τη ρεζερβα..Τι προτεινετε..?
-
Όταν λες ότι έσκασε τι εννοείς; Δεν επιδιορθώνεται;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όταν λες ότι έσκασε τι εννοείς; Δεν επιδιορθώνεται;οχι, ειναι στο πλαι..
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Σε scenicII με ελαστικα ενος χρονου, το ενα απο τα μπροστινα λαστιχα εσκασε...
Ποια ειναι η καλυτερη δυνατη λυση στο προβλημα με το μικροτερο κοστος..?
Τωρα η ρεζερβα πηρε τη θεση του σκασμενου λαστιχου, αλλα η ηλικια της ειναι 6 χρονια και δεν εχει χρησιμοποιηθει καθολου... Ο πατερας μου θελει να αγορασει 2 καινουρια λαστιχα για μπροστα, αλλα σιχτιριζει τα λεφτα που θα δωσει, ενω εγω του λεω να βαλει τα πισω λαστιχα μπροστα, και να βαλει πισω το ζευγαρι με τη ρεζερβα.. Τι προτεινετε..?Για το υπογραμμισμένο, θα αστειεύεσαι, με λάστιχο 6 χρόνων!
Το σωστό ειναι αυτό που λέει ο πατέρας σου: 2 καινούρια ελαστικά μπροστά, στην ιδια μάρκα, τύπο, διάσταση κλπ με τα υπόλοιπα, και το περισσευούμενο 1 χρόνου μπροστινό ελαστικό, να μπεί στη ζάντα της ρεζέρβας.
Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι ....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]