-
Σε 50αρα διάσταση για μένα μονόδρομος είναι τα Exalto όλα τα άλλα είναι πειραματισμοί που μπορούν να εχουν άσχημο αποτέλεσμα για το πορτοφολι μας. Επειδή παλεύω να βρώ ένα αξιοπρεπές λάστιχο σε 14αρα μπορώ να μιλάω ας πούμε εκ πείρας.
Τα Parada κι εγώ τα θεωρώ λίγο too much για μικρές ιπποδυνάμεις αλλά δεν έχω προσωπική άποψη. Αν τα έβρισκα σε καλή τιμή θα τα δοκίμαζα γιατί έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια για την απόδοση τους στο στεγνό αν και στο βρεγμένο ( με λιμνάζοντα νερά ) ελληνικό δρόμο μάλλον δεν τα πάνε και τόσο καλά από όσα έχω διαβάσει και αυτό είναι πολύ σημαντικό νομίζω. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
.
Τα Parada κι εγώ τα θεωρώ λίγο too much για μικρές ιπποδυνάμεις αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.130 αλογα ειναι το πουντο .
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εγώ στο 206 τα Premium Contact τα φοράω εδώ και καιρό (1 τετράδα στο premium contact και στη 2η τετράδα premium contact 2), με πολύ καλές εντυπώσεις, άρα στο προτείνω. Πάντως άμα της ΤΟΥΟ είναι καλά σφύρα το κατά 'δω, γιατί όλο και ψήνομαι να δοκιμάσω κάτι άλλο (εχθρός του καλού το καλύτερο).Τα Τ1-R τα φοράω σε 206 στη μαμά διάσταση 195/55/15 εδώ και δύο χρόνια περίπου και έχουν 25000 χλμ τώρα πάνω τους. Ακομα προσπαθώ να το καταλάβω το λάστιχο. Σε σχέση με το PremiumContact 1 που είχε πριν, φαίνεται να έχει αρκετά πιο μαλακά πλαϊνά - έχει κερδίσει σε άνεση, και έχει χάσει αρκετά στην αίσθηση που έχει το τιμόνι γύρω από τη θέση της ευθείας, κάνοντάς το παράλληλα λίγο πιο βαρύ γενικότερα. Οπτικά μου φαίνεται ότι πάντα θέλει λίγο περισσότερο αέρα, κάθεται αρκετά ακόμα και με 38 psi που το είχα δοκιμάσει. Σε καλή άσφαλτο και σε πίστα κρατάει πολύ καλά, σε βροχή και νερά δίνει αρκετά ασφαλή αίσθηση. Σε μέτρια και παλιά άσφαλτο χαζογλιστράει αν το πιέσεις, και δίνει την εντύπωση ότι αρχίζει να χάνει πλευρική πρόσφυση πριν προλάβει να πιεστεί τόσο από τις αναρτήσεις όσο το PremiumContact 1.
-
Ακόμα ένα τεστ περιοδικού (αυτή τη φορά από την Αμερική, το Car & Driver) εδώ, που βγάζει και εκείνο - μετά το Γερμανικό περιοδικό Auto Zeitung - στη 2η θέση καλοκαιρινών ελαστικών (σε διάσταση 225/45R17) το HANKOOK VENTUS V12 EVO...... .....Βρε λες να είναι τόσο καλό???
Είμαι μεταξύ αυτού και του GoodYear Eagle F1 Asymmetric......σημαντική η διαφορά στην τιμή που τα βρήκα φυσικά, 300 ευρώ τα Hankook και 400 ευρώ τα GoodYear.....μου φαίνεται θα τα δοκιμάσω τα HANKOOK...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.
Τα Parada κι εγώ τα θεωρώ λίγο too much για μικρές ιπποδυνάμεις αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.130 αλογα ειναι το πουντο .
Tα parada και toyo r888 είναι για πιο ημισλικ καταστάσεις και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο βρεγμένο. Πάντως έχω ακούσει πολλά type r να προτιμούν επανελλειμένως τα parada.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
.
Tα parada και toyo r888 είναι για πιο ημισλικ καταστάσεις και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο βρεγμένο. Πάντως έχω ακούσει πολλά type r να προτιμούν επανελλειμένως τα parada.
Για αυτο ειπα οτι δεν το προχωρησα,αν το οδηγουσα μονο εγω θα ημουν προϊδεασμένος για οτι μπορει να προκυψει απο ενα πιο ειδικο λαστιχο.
-
αν πάλι θες να ξεφορτωθείς αυτούς που το οδηγάνε είναι μια λύση
(εναλλακτικά στέλνεις mananagaal)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αν πάλι θες να ξεφορτωθείς αυτούς που το οδηγάνε είναι κάποια λύση(εναλλακτικά στέλνεις mananagaal)
Έχουμε κάποια στοιχειά επικοινωνίας για το δεύτερο; Ο πατρινος δεν πιάνεται ως contact.
-
ο xenos που ασχολείται επαγγελματικά
-
drdino, έχω ένα καλό και πρόθυμο για δώσιμο αυτές τις μέρες...
,
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σε 50αρα διάσταση για μένα μονόδρομος είναι τα Exalto όλα τα άλλα είναι πειραματισμοί που μπορούν να εχουν άσχημο αποτέλεσμα για το πορτοφολι μας. Επειδή παλεύω να βρώ ένα αξιοπρεπές λάστιχο σε 14αρα μπορώ να μιλάω ας πούμε εκ πείρας.Εντάξει... το premium contact II (και το Ι) δεν είναι πειραματισμός...
Πάντως, θα ήθελα να δοκιμάσω μία φορά τα Exalto... Δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί θυμάμαι κάποια σχόλια εδώ μέσα (πριν χρόνια...) ότι αφενός έχουν μία ευαισθησία στα πεζοδρόμιο (κι εγώ μία ατσαλοσύνη στο παρκάρισμα... ) και αφετέρου μετά τα 25.000χλμ είναι περίπου για πέταμα...
(εναλλακτικά στέλνεις mananagaal)
Έχουμε κάποια στοιχειά επικοινωνίας για το δεύτερο; Ο πατρινος δεν πιάνεται ως contact.
-
Μεταξυ
Dunlop SP Sport Fast Response, Bridgestone Turanza ER300, Michelin Pilot Exalto και Toyo T1R;
Απο τα παραπανω ποια εχουν τα μαλακοτερα και ποια τα σκληροτερα πλαινα;
Για 195/50/15. Τα δυο πρωτα εχουν 250 η τετραδα και τα δυο τελευταια 290. -
Ο χρήστης Dardo έγραψε:
Μεταξυ
Dunlop SP Sport Fast Response, Bridgestone Turanza ER300, Michelin Pilot Exalto και Toyo T1R;
Απο τα παραπανω ποια εχουν τα μαλακοτερα και ποια τα σκληροτερα πλαινα;
Για 195/50/15. Τα δυο πρωτα εχουν 250 η τετραδα και τα δυο τελευταια 290.Αν θυμάμαι καλά από τις δημοσιεύσεις προηγουμένων ετών σ' αυτό το θέμα, μάλλον τα Bridgestone πρέπει να έχουν τα σκληρότερα πλαϊνά. Σε δείκτη V ψάχνεις;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Σε δείκτη V ψάχνεις;
Ναι.
-
- Σε 195/55/R15 για Citroen Xsara 1,6 ποιο μοντέλο πρέπει να βάλω; Αυτοί στην ιστοσελίδα τους έχουν 3-4 σε αυτή τη διάσταση.
Γιατί δεν βάζεις 50άρι προφίλ; Είναι αρκετά πιο φθηνά.
Κι εγώ στο 206 είχα 195/55/15 και έλεγα ότι με το 50άρι θα έχει διαφορά σε άνεση, κτλ... Τελικά τπτ... Μόνο ένα απειροελάχιστο κλικ πιο άμεσο τιμόνι... Ουσιαστικά καμία διαφορά, ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο στην οδήγηση. Μόνη διαφορά ότι μένουν περισσότερα € στο πορτοφόλι...
Εγώ στο 206 τα Premium Contact τα φοράω εδώ και καιρό (1 τετράδα στο premium contact και στη 2η τετράδα premium contact 2), με πολύ καλές εντυπώσεις, άρα στο προτείνω. Πάντως άμα της ΤΟΥΟ είναι καλά σφύρα το κατά 'δω, γιατί όλο και ψήνομαι να δοκιμάσω κάτι άλλο (εχθρός του καλού το καλύτερο).
Στην ίδια θέση βρίσκομαι ακριβώς κι εγώ. Φοράω τα Premium contact 2 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, εκτός βέβαια από λάσπη και χιόνι. Είπα, όπως λες, να δοκιμάσω και κάτι άλλο με την ευκαιρία της έκπτωσης.
Τώρα για τα 50άρια, δεν ξέρω. Είναι φτηνότερα αλλά 1) κονταίνει το βήμα και μετράει λάθος ο μετρητής(ταχύτητα, σέρβις κλπ) και 2) χαμηλώνει το αυτοκίνητο και όπως είπα πάω και λίγο χωματόδρομο. -
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Τώρα για τα 50άρια, δεν ξέρω. Είναι φτηνότερα αλλά 1) κονταίνει το βήμα και μετράει λάθος ο μετρητής(ταχύτητα, σέρβις κλπ) και 2) χαμηλώνει το αυτοκίνητο και όπως είπα πάω και λίγο χωματόδρομο.Πίστεψέ με, οι διαφορές είναι τόσο μικρές που θα πρέπει να το οδηγήσεις back to back με τα 55άρια για να καταλάβεις.
Συγκεκριμένα, η διαφορά στη συνολική διάμετρο του τροχού είναι 9,75mm, δηλαδή περίπου 2% μικρότερη διάμετρος... Τρίχες...
Η απόσταση από το έδαφος μειώνεται κατά λιγότερο από 1εκ (επίσης τρίχες). Και το 206 δεν το λυπάμαι σε χωματόδρομο άμα τύχει και δεν έχω παρατηρήσει διαφορά... Στη χειρότερη έχε μαζί σου καμμία τρόμπα (10 ευρώ από σούπερ μάρκετ) να φουσκώσεις λίγο παραπάνω τα λάστιχα για να ψηλώσει πάλι...
Στο κοντέρ, όταν δείχνει 100 πας με 98 (τρίχες δηλαδή), ενώ για κάθε 10.000 χλμ σου έχει 'κλέψει' 200... Στα 100.000 χλμ θα έχεις χάσει 2.000χλμ... ε, δε νομίζω να κάνουν τη διαφορά στη μεταπώληση... Και εν πάση περιπτώσει, θα έχεις βγάλει την όποια διαφορά από το κόστος αλλαγής των ελαστικών (οι 2,5 αλλαγές που θα έκανα εγώ στα 100.000χλμ μου βγαίνουν τώρα 675 ευρώ, αντί για 1000 με τα 55άρια...).
Η διαφορά στην τιμή όμως (χοντρικά 150-200 ευρώ) δεν είναι και τόσο αμελητέα. Και κερδίζεις και ένα κλικ καλύτερη απόκριση...
-
440 ευρώ για michelin energy saver σε διάσταση 205/60/16 δεν σας φαίνονται πολλά;
-
Συγκεκριμένα, η διαφορά στη συνολική διάμετρο του τροχού είναι 9,75mm, δηλαδή περίπου 2% μικρότερη διάμετρος... Τρίχες...
εννοείς περίμετρο φαντάζομαι, όχι διάμετρο...
10 cm διαφορά στη διάμετρο είναι πάρα πολλά! -
Ο χρήστης famas έγραψε:
440 ευρώ για michelin energy saver σε διάσταση 205/60/16 δεν σας φαίνονται πολλά;Φυσικά, είναι πολλά. Ο μ.ο είναι τα 350-400
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
440 ευρώ για michelin energy saver σε διάσταση 205/60/16 δεν σας φαίνονται πολλά;Μια χαρά είναι η τιμή, τόσο κάνουν σε 'ιντερνετικό' μαγαζί, χωρίς τοποθέτηση ...
Για ποιο αυτοκίνητο μιλάμε; Υπάρχει η δυνατότητα να προτιμηθεί η 205/55 διάσταση ;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]