-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Παίδες μετά από αλλαγή ζαντολάστιχων μπρος-πίσω πρέπει να γίνει και κάποια ευθυγράμμιση ή ζυγοστάθμιση; Τα χλμ είναι σχεδόν 19.000Συνήθως γίνεται ζυγοστάθμιση σε αυτά που θα έρθουν μπροστά. Αν το αυτοκίνητο δεν «τραβάει» δε χρειάζεται ευθυγράμμιση.
-
Ευχαριστώ
Δεν έχω κάνει ακόμα την αλλαγή μπρος-πίσω αλλά την ετοιμάζω σύντομα καθώς στην πρώτη μεγάλη βροχή το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ένιωσα πως 'έπλεε' ορισμένες φορές.
Θα κάνω και ζυγοστάθμιση μαζί λοιπόν. -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Λοιπόν,σε μια έρευνα αγοράς που έκανα σε 2-3 λαστιχάδικα που πήγα μου είπαν διαφορετικές γνώμες για το κάθε λάστιχο.
Mishelin καλό καλά κρατήματα καλές επιδόσεις αλλά το μείον τους είναι ότι είναι μαλακά & μπορεί να έχω κάποια προβλήματα σε κάποιο πεζοδρόμιο αν ανέβω να σκιστεί ή σε κάποιο χωματόδρωμο
Βridgestone σκληρό, δε μου είπαν & τα καλύτερα
Pirelli γλυστράει & σε μια ψιχάλα θα πηγαίνει το αμάξι βάρκα γυαλό
Continental πολύ καλό,καλά κρατήματα καλές επιδόσεις σε στεγνό & βρεμένο δρόμο
Dunlop & αυτά καλά.
Νομίζω ότι ρώτησα αρκετά
Μάλλον προς τα continental κλείνω(θα δείξει βέβαια)
Το μόνο που δεν ρώτησα ήταν οι τιμές(ήθελα να δω πρώτα τι παίζει),δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί.Φαντάζομαι ότι το πιο ακριβό είναι το michelin & κατεβαίνουμε.Πρέπει όμως σε λίγο καιρό να μπούνε,γιατί τα εργοστασιακά δεν θα βγάλουν & 4ο χειμώνα..Δεν μπορεις αυθαιρετα να βγαζεις τετοια συμπερασματα.
Καθε λαστιχο πρεπει να συγκρινεται με βαση:- διασταση
- τυπος ελαστικου (π.χ σειρα comfort, sport, supersport)
- και φυσικα σε τι ειδους αυτοκινητο θα φορεθει.
Υπαρχουν εταιρειες ελαστικων που διαπρεπουν με καποιους τυπους-σειρες ελαστικων ενω σε καποια αλλους κινουνται στην μετριοτητα!
Αυτα μονο ασφαλη συμπερεσματα δεν λεγονται.....
-
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
Λοιπόν,σε μια έρευνα αγοράς που έκανα σε 2-3 λαστιχάδικα που πήγα μου είπαν διαφορετικές γνώμες για το κάθε λάστιχο.
Mishelin καλό καλά κρατήματα καλές επιδόσεις αλλά το μείον τους είναι ότι είναι μαλακά & μπορεί να έχω κάποια προβλήματα σε κάποιο πεζοδρόμιο αν ανέβω να σκιστεί ή σε κάποιο χωματόδρωμο
Βridgestone σκληρό, δε μου είπαν & τα καλύτερα
Pirelli γλυστράει & σε μια ψιχάλα θα πηγαίνει το αμάξι βάρκα γυαλό
Continental πολύ καλό,καλά κρατήματα καλές επιδόσεις σε στεγνό & βρεμένο δρόμο
Dunlop & αυτά καλά.
Νομίζω ότι ρώτησα αρκετά
Μάλλον προς τα continental κλείνω(θα δείξει βέβαια)
Το μόνο που δεν ρώτησα ήταν οι τιμές(ήθελα να δω πρώτα τι παίζει),δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί.Φαντάζομαι ότι το πιο ακριβό είναι το michelin & κατεβαίνουμε.Πρέπει όμως σε λίγο καιρό να μπούνε,γιατί τα εργοστασιακά δεν θα βγάλουν & 4ο χειμώνα..Δεν μπορεις αυθαιρετα να βγαζεις τετοια συμπερασματα.
Καθε λαστιχο πρεπει να συγκρινεται με βαση:- διασταση
- τυπος ελαστικου (π.χ σειρα comfort, sport, supersport)
- και φυσικα σε τι ειδους αυτοκινητο θα φορεθει.
Υπαρχουν εταιρειες ελαστικων που διαπρεπουν με καποιους τυπους-σειρες ελαστικων ενω σε καποια αλλους κινουνται στην μετριοτητα!
Αυτα μονο ασφαλη συμπερεσματα δεν λεγονται.....
Αυτα ειναι ολα τα κλισε που λενε οι λαστιχαδες για τα λαστιχα που δεν τους αποφερουν κερδος γιατι δεν τα εμπορευονται.
-
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Mishelin καλό καλά κρατήματα καλές επιδόσεις αλλά το μείον τους είναι ότι είναι μαλακά & μπορεί να έχω κάποια προβλήματα σε κάποιο πεζοδρόμιο αν ανέβω να σκιστεί ή σε κάποιο χωματόδρωμο μπούρδες...
Βridgestone σκληρό, δε μου είπαν & τα καλύτεραανοησίες
Pirelli γλυστράει & σε μια ψιχάλα θα πηγαίνει το αμάξι βάρκα γυαλόβλακείες
Continental πολύ καλό,καλά κρατήματα καλές επιδόσεις σε στεγνό & βρεμένο δρόμοσαφώς τα χειρότερα!
Dunlop & αυτά καλά.καλά... καλάθια
Νομίζω ότι ρώτησα αρκετά
Μάλλον προς τα continental κλείνω(θα δείξει βέβαια)μπράβο... πολύ ώριμη επιλογή. Μαααα! τι είναι αυτά ρε φίλε? έτσι στο προφορικό με τους λαστιχάδες δε βγάζει άκρη... ξέρεις τι τρελό περιθώριο κέρδους έχουν με τα Continental??? για αυτό και είναι τα ακριβότερα... δήθεν Γερμανικά και π@π@ριές...
Το μόνο που δεν ρώτησα ήταν οι τιμές(ήθελα να δω πρώτα τι παίζει),δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί.Φαντάζομαι ότι το πιο ακριβό είναι το michelin & κατεβαίνουμε.Πρέπει όμως σε λίγο καιρό να μπούνε,γιατί τα εργοστασιακά δεν θα βγάλουν & 4ο χειμώνα..για ξαναψάξτο το θέμα γιατί τα επιχειρήματα που σου έδωσαν θυμίζουν την δεκαετία του 90 στην αυτοκίνηση... Υπάρχουν πάμπολλα Test αξιόλογων περιοδικών πέρνα υμών που έχουμε δοκιμάσει λάστιχα και λάστιχα σε τόσα αυτοκίνητα... Ο πωλητής στην Ελλάδα, και δη ο ιδιοκτήτης Βουλκανιζατέρ, είναι το λιγότερο άσχετος και συμφεροντολόγος
-
Γειά σας.. Έχω ένα Ford focus του 2006 1600κκ με τους 115 ίππους και θέλουν άλλαγμα τα λάστιχα... Τα μαμίσια είναι τα Michelin energy 195/65/R15... Είμαι από κρήτη οπότε δεν έχουμε και πάρα πολλές βροχές . Οπότε μάλλον για καλοκαιρινά λάστιχα ψάχνω... Τι μου προτείνετε?
-
Τι στυλ οδήγησης έχεις; Θέλεις σπορτιβ λάστιχο ή κάτι άνετο και ήσυχο;
-
Μεταξύ Conti SC3 και SC 5P τι προτείνετε;
-
SC3 για θνητά αυτοκίνητα! Πρόσεξε τις διαστάσεις στις οποίες βγαίνουν τα 5P, μιας και σε εμένα υπήρχαν μόνο για πίσω σε 255/35/18!
-
Το τρέχω πάρα πολύ... Το οδηγώ πάντα στα όρια και για αυτό θέλω να έχει πολύ καλά κρατήματα σε οριακές καταστάσεις. Δεν κάνω κόλπα όπως χειρόφρενα σπινιαρίσματα και διαφορα τέτοια αλλα το τρέχω αρκετά και παντα στα όρια του αυτοκινήτου και του δρόμου... Να φανταστείτε σε 4 χρόνια και 50.000 χιλιόμετρα έχω αλλάξει 4 φορές τακάκια φρένων και μία φορά δισκόπλακες λόγω φρεναρίσματος σε μεγάλες ταχύτητες...
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
SC3 για θνητά αυτοκίνητα! Πρόσεξε τις διαστάσεις στις οποίες βγαίνουν τα 5P, μιας και σε εμένα υπήρχαν μόνο για πίσω σε 255/35/18!Για Ζ4 2.5 είναι.
235 μπροστά και 265 πίσω φοράω.
-
Ο χρήστης mangelasakis έγραψε:
Το τρέχω πάρα πολύ... Το οδηγώ πάντα στα όρια και για αυτό θέλω να έχει πολύ καλά κρατήματα σε οριακές καταστάσεις. Δεν κάνω κόλπα όπως χειρόφρενα σπινιαρίσματα και διαφορα τέτοια αλλα το τρέχω αρκετά και παντα στα όρια του αυτοκινήτου και του δρόμου... Να φανταστείτε σε 4 χρόνια και 50.000 χιλιόμετρα έχω αλλάξει 4 φορές τακάκια φρένων και μία φορά δισκόπλακες λόγω φρεναρίσματος σε μεγάλες ταχύτητες...Εγώ θα ήμουν μεταξύ των Pirelli P7, Continental Premium Contact 2 και Yokohama C Drive 2. Καλά λάστιχα όλα τους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το τρέχω πάρα πολύ... Το οδηγώ πάντα στα όρια και για αυτό θέλω να έχει πολύ καλά κρατήματα σε οριακές καταστάσεις. Δεν κάνω κόλπα όπως χειρόφρενα σπινιαρίσματα και διαφορα τέτοια αλλα το τρέχω αρκετά και παντα στα όρια του αυτοκινήτου και του δρόμου... Να φανταστείτε σε 4 χρόνια και 50.000 χιλιόμετρα έχω αλλάξει 4 φορές τακάκια φρένων και μία φορά δισκόπλακες λόγω φρεναρίσματος σε μεγάλες ταχύτητες...
Εγώ θα ήμουν μεταξύ των Pirelli P7, Continental Premium Contact 2 και Yokohama C Drive 2. Καλά λάστιχα όλα τους.
Σόρρυ κιόλας αλλά τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο mangelasakis!!!
Πρόταση για σπορ ελαστικά ζητάει...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ θα ήμουν μεταξύ των Pirelli P7, Continental Premium Contact 2 και Yokohama C Drive 2. Καλά λάστιχα όλα τους.
Σόρρυ κιόλας αλλά τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο mangelasakis!!!
Pirelli Pzero rosso ή τα νεο pirelli pzero (σκετο).
Ισως απο τα καλυτερα σπορ λαστιχα (δεν λαμβανω υπ´ οψη μου τα σεμισλικ)Μην επιλεξεις sc3 ή re050. Και τα δυο ειναι ο ορισμος του πως δεν πρέπει να συμπεριφερεται ενα σπορ λαστιχο και αφου τρεχεις κιολας, απεφυγε τα...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ισως απο τα καλυτερα σπορ λαστιχα (δεν λαμβανω υπ´ οψη μου τα σεμισλικ)Μην επιλεξεις sc3 ή re050. Και τα δυο ειναι ο ορισμος του πως δεν πρέπει να συμπεριφερεται ενα σπορ λαστιχο και αφου τρεχεις κιολας, απεφυγε τα...
υπαρχουν για 15αρα ζαντα ;
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μπορείς να το αναλύσεις λίγο αυτό;
-
Για να πώ την αλήθεια δεν θυμάμαι αν είναι 15αρα η 16άρα ζαντα. Θα το κοιτάξω αργότερα και θα σας πώ...
Τα Pzero Nero βγαίνουν σε 16αρα ζάντα... Σε 15αρα βγαίνουν τα Pirelli P7 (τα οποία εμένα μου φαίνονται πολύ καλά) και CINTURATO P6. Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο, το V H W μετά από τις διαστάσεις του λαστίχου που πολλές φορές συνοδεύονται από κάποιο νούμερο τι ακριβώς δηλώνει???είμαι ανάμεσα στα Pirelli P7 , Bridgestone Potenza re080 και τα Michelin Energy... Από αυτά τα 3 ποια είναι καλύτερα ή μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο εκτός από αυτά???
-
Δείκτης Ταχύτητας
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... ions_Tyres
Δείκτες ταχύτητας ελαστικών:
Q 160 χλμ./ώρα
R 170 χλμ./ώρα
S 180 χλμ./ώρα
T190 χλμ./ώρα
H 210 χλμ./ώρα
V 240 χλμ./ώρα
W 270 χλμ./ώρα
Y 300 χλμ./ώρα
VR >210 χλμ./ώρα
ZR >240 χλμ./ώρα
W 270 χλμ./ώρα
Y 300 χλμ./ώρα
VR >210 χλμ./ώρα
ZR >240 χλμ./ώρα -
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
[Μπορείς να το αναλύσεις λίγο αυτό;Αμάξι από αμάξι διαφέρει κάπως το πώς κάθεται το λάστιχο, αλλά τα συγκεκριμένα κάνουν το εξής:
-δεν ζεσταίνονται εύκολα (αν δεν βγεις εθνική οδό, δουλεύουν μόνιμα κρύα)
-χαζογλιστράνε χωρίς λόγο- όσο είναι παγωμένα, γλιστράνε πολύ.Τα energy πχ πιάνουν καλύτερα για να καταλάβεις όταν είναι παγωμένα.Είτε οδηγείς λάστιχο από πέτρα, είτε αυτά, είναι ένα και το αυτό, όσο ΔΕΝ είναι ζεστά (σε θερμοκρασία βέλτιστης λειτουργίας).
-τρώγονται πολύ γρήγορα (αν και από μόνο του αυτό δεν είναι κακό )
-σαν λάστιχα είναι απόλυτα.Δηλαδή όταν ξεκολλήσουν, τέλος...Δεν είναι προοδευτικά.
Οκ, σίγουρα θα ακούσεις (για τα RE050) ότι όταν ζεσταθούν, μ@μ@νε κτλ-κτλ.Δεν έχουν άδικο αλλά κανείς δεν αναφέρει πώς πρέπει να οδηγείς και πόσα km πρέπει να κάνεις για να ζεσταθούν αλλά και ΠΩΣ συμπεριφέρονται ΟΤΑΝ ζεσταθούν...
Αυτά βασικά κατά βάση.
Μόνο λίγο στο βρεγμένο 'σώνεται' η κατάσταση, αλλά και πάλι...
Όταν βρέχει 30 μέρες όλο το χρόνο και εσύ οδηγείς 300 μέρες το αμάξι σου, τι να το κάνεις αν περιμένεις τις 30 εκείνες μέρες (που δεν είναι 30 αλλά λιγότερες πολλές φορές ) για να αποδώσουν σωστά τα λάστιχα.Δεν ξέρω...έχω οδηγήσει και έχω προσωπική άποψη από σχεδόν όλα τα σπορ λάστιχα των 'μεγάλων' εταιριών και ειλικρινά δεν έχω αποκτήσει χειρότερη άποψη για λάστιχα.
@bill33
σε 15άρια δεν βγαίνουν όχι.Δυστυχώς...
Η μικρότερη διάσταση για τα Rosso είναι 205/55/16 και η μοναδική σε 16άρα ζάντα (νομίζω βγαίνει μόνο τιμής 'ένεκεν' λόγω του ότι οι παλιές bmw 5άρες είχαν τέτοια διάσταση ). - όσο είναι παγωμένα, γλιστράνε πολύ.Τα energy πχ πιάνουν καλύτερα για να καταλάβεις όταν είναι παγωμένα.Είτε οδηγείς λάστιχο από πέτρα, είτε αυτά, είναι ένα και το αυτό, όσο ΔΕΝ είναι ζεστά (σε θερμοκρασία βέλτιστης λειτουργίας).
-
Αυτά που γράφεις πάντως δεν ισχύουν για το sc3.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]