-
Για ποιο SP Sport μιλάμε; Έχει 3-4 μοντέλα στη διάσταση 205/55/16 V (01, 2000E, 3000A και Fast Response)...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Για ποιο SP Sport μιλάμε; Έχει 3-4 μοντέλα στη διάσταση 205/55/16 V (01, 2000E, 3000A και Fast Response)...Προσωπικά για το 3000Α σε 205/50/R16 V.
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
παιδια καλησπερα, εχω ενα 307 xsi 1600cc, 110 αλογα, και φοραω 205/55/r16. αυτη τη στιγμη εχω ~10000 km στα ελαστικα μου (dunlop sp sport με δεικτη V) αλλα εχω μεινει πληρως απογοητευμενος. Το λαστιχο δεν εχει καθολου πλαινα (υποστρεφει το αμαξι συνεχεια σε δυσκολες κ γρηγορες στροφες), δεν εχει επισης ουτε στην ευθεια κρατηματα (τρεμει το αμαξι οταν φρεναρω σταδιακα και γενικα δειχνει ασταθεια στο να κρατησει την ευθεια του χωρις διορθωσεις) και ζεστενεται πααααρα πολυ αργα λογω του δεικτη. Τα προηγουμενα που ειχα, pzero rosso με ιδια χαρακτηριστικα κρατουσαν πολυ καλυτερα το αμαξι ακομη κ λιγα Km πριν τα αλλαξω.
σκεφτομαι λοιπον τα επομενα μου λαστιχα να ειναι pzero στις ιδιες διαστασεις αλλα και με μικροτερο δεικτη. πχ για 180km/h που ειναι κ η τελικη του αυτοκινητου.Τι λαστιχα μου προτεινετε εσεις?
ΥΓ : Ξεχασα να το αναφερω, οτι για τα κιλα του 307 τα λαστιχα ειναι XL (extra load)δικαιολογεί το 307 λάστιχα XL, τι δείκτη φορτίου έχουν, τι λέει το manual ? πόσο βαρύ είναι δηλαδή το 307 ? από πιέσεις τι λέει πάλι το manual, τι έχεις βάλει εσύ?
κλασική αξία σε αυτή την διάσταση, για τέτοιου τύπου οχήματα, Continental Premium Contact2 και μισελέν pilot exalto2. Προσωπικά διαφωνώ ότι έχει σχέση ο δίκτης ταχύτητας, με το πόσο δύσκολα ή εύκολα ζεσταίνεται το ελαστικό, πράγμα που εξαρτάται από την γόμα, βλέπε δηλαδή τον δείκτη φθοράς, όσο χαμηλότερος, τόσο πιο γρήγορα ζεσταίνεται. Ο δείκτης ταχυτητας έχει να κάνει με την αντοχή του σκελετού για να αντέξει τα πολλά χαω. Δεν είναι τυχαίο, που στα επιβατικά οχήματα, όσο πιο μεγάλος είναι ο δείκτης ταχύτητας, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο δείκτης φορτίου, αφού έχουν μεγαλύτερης αντοχής σκελετό.
Αυτό που αξίζει να μάθουμε, είναι αν ίδια λάστιχα, Το ένα πχ με δείκτη Η και το άλλο με W, ζυγίζουν διαφορετικά.
-
Όταν σου έλεγα να βάλεις τα exalto, δεν με άκουσες.
XL δεν χρειάζεσαι, για όνομα... Αν θες να βάλεις για σκληρότερο πλαϊνό, πάσο.
Οι κραδασμοί στο φρενάρισμα βέβαια δεν είναι θέμα ελαστικού αλλά δίσκων.
Σε 307 έχω δοκιμάσει primacy HP, premium contact2 και exalto2. Ξερεις ποια ειναι η προταση μου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όταν σου έλεγα να βάλεις τα exalto, δεν με άκουσες.Θ' άκουσε τον λαστιχά του που ξέρει...
Πάντως εμένα τα Exalto στην Lancia ξεκίνησαν να χαζοσπινιάρουν όλο και περισσότερο και ακόμη δεν έχουν παλιώσει πάρα πολύ (καμια 20Κ έχουν...). Θα τους κάνω ένα μπρος πίσω και βλέπουμε! Δεν θα έπρεπε πάντως αν σκεφτείς το 195/50/15 και τους 86 ατίθασους ίππους...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όταν σου έλεγα να βάλεις τα exalto, δεν με άκουσες.XL δεν χρειάζεσαι, για όνομα... Αν θες να βάλεις για σκληρότερο πλαϊνό, πάσο.
Οι κραδασμοί στο φρενάρισμα βέβαια δεν είναι θέμα ελαστικού αλλά δίσκων.
Σε 307 έχω δοκιμάσει primacy HP, premium contact2 και exalto2. Ξερεις ποια ειναι η προταση μου.
μια συγκρισούλα .... PE2 vs PC2 ... μιας και τα έχεις δοκιμάσει και τα 2 μιας και έχω εμπειρία μόνο από τα Pc2 σε 106Rallye, που μου άρεσαν.
ο HighFidelity, δεν φαίνεται να έχει ενθουσιαστεί από τα PE2, ή κάνω λάθος.
τώρα έχω 20Κ με τα pirelli P7, πρώτης τοποθέτησης και δεν έχω δει καμιά διαφορά, πέτρινα ήταν από την αρχή, πέτρινα είναι και τώρα, από γόμα/βάθος σαν καινούρια ....
-
Aρκετές φορές τα έχω συγκρίνει... Ουσιαστικά εκεί που το pc2 τελειώνει, το pe2 συνεχίζει. Και τα δύο είναι εξαιρετικά στο βρεγμένο, δουλεύουν στο στεγνό κρύα, απλά το pc2 σαπουνιάζει σχετικά εύκολα. Και τα δύο πάντως φαίνεται να έχουν εξίσου γρήγορη φθορά.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όταν σου έλεγα να βάλεις τα exalto, δεν με άκουσες.
Θ' άκουσε τον λαστιχά του που ξέρει...
Πάντως εμένα τα Exalto στην Lancia ξεκίνησαν να χαζοσπινιάρουν όλο και περισσότερο και ακόμη δεν έχουν παλιώσει πάρα πολύ (καμια 20Κ έχουν...). Θα τους κάνω ένα μπρος πίσω και βλέπουμε! Δεν θα έπρεπε πάντως αν σκεφτείς το 195/50/15 και τους 86 ατίθασους ίππους...
ακριβως ακουσα τον λαστιχα που ξερει!
κωσταντινε που χαθηκες εσυ???? παρε κανα τηλ για καφε! οντως τελικα μλκια μου που δε σε ακουσα.Τα δισκοφρενα ειναι καινουργια κ δεν νομιζω πως παιζουν ρολο στην ασταθεια που παρατηρω στο προοδευτικο φρεναρισμα στην ευθεια. ξερω εσυ προτινεις exalto. δεν τα εχω δοκιμασει.
edit : το 307 ειναι 1380 kg περιπου συμφωνα με το manual. οι πιεσεις κ οι διαστασεις ειναι by default αυτες που προτινει η peugeot. αλχημιες με περισσοτερο αερα μπροστα-πισω δεν κανω.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Προσωπικά διαφωνώ ότι έχει σχέση ο δίκτης ταχύτητας, με το πόσο δύσκολα ή εύκολα ζεσταίνεται το ελαστικό, πράγμα που εξαρτάται από την γόμα, βλέπε δηλαδή τον δείκτη φθοράς, όσο χαμηλότερος, τόσο πιο γρήγορα ζεσταίνεται. Ο δείκτης ταχυτητας έχει να κάνει με την αντοχή του σκελετού για να αντέξει τα πολλά χαω. Δεν είναι τυχαίο, που στα επιβατικά οχήματα, όσο πιο μεγάλος είναι ο δείκτης ταχύτητας, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο δείκτης φορτίου, αφού έχουν μεγαλύτερης αντοχής σκελετό..+1000!!! Μεγάλο λάθος να συνδέουμε τον δείκτη ταχύτητας με το πόσο γρήγορα φτάνει σε ιδανικη θερμοκρασία το ελαστικό!
-
Το Hankook V12 evo K110 έχει αποσπάσει θετικότατες κριτικές από το Auto Bild, ξανά Auto Bild, το CAR AND DRIVER, αλλά και sites συγκριτικών όπως το tyretest.com, το tyrereviews.co.uk και το tirerack.com.
Παίζει στην κατηγορία max performance summer tire και έχει UTQG 280/AA/A. Στα (+) εμφανίζεται ώς το πιο άνετο και ήσυχο ελαστικό της κατηγορίας, ενώ στα (-) παρά το εξαιρετικό wet handling εφάμιλλο του PS2, υστερεί στην υδρολίσθηση σε ευθεία και στροφή.
Εγώ δεν θα τα έβαζα, γιατί είναι πολύ ζμπόρ, βγαίνουν ως επί το πλείστον σε εκδόσεις XL και αποκλειστικά με δείκτη W και θα βάλω Vredestein ούτως άλλως.
-
Καλημέρα! Είμαι σε αναζήτηση ελαστικών για το πιτσιρίκι (Fiat Panda 100HP) μια και τα Goodyear Eagle F1 που φοράει πλέον έχουν γίνει ημι σλίκ Έχω ψιλοκαταλήξει στα Continental Sport Contact 2 και τα βρίσκω στα 400€ (195/45/15 διάσταση). Έχετε κάποιο άλλο καλό λάστιχο υπ' όψη να δώ?Ευχαριστώ!
-
Τολμάει και ρωτάει ρε παιδιά!!!
@daxtirdi
Άλλη διάσταση δεν είχες τα εξάλτο και άλλη τα κοντινεντάλ; -
Εγω ναι, αλλά μιλάω πάντα για 205/55/16 σε 307 φίλων που έχω δοκιμάσει. Ενας εβαλε μαλιστα και ER300, αλλά ούτε καν τολμάω να το αναφέρω.
-
Ο χρήστης gregorisvas έγραψε:
Καλημέρα! Είμαι σε αναζήτηση ελαστικών για το πιτσιρίκι (Fiat Panda 100HP) μια και τα Goodyear Eagle F1 που φοράει πλέον έχουν γίνει ημι σλίκ Έχω ψιλοκαταλήξει στα Continental Sport Contact 2 και τα βρίσκω στα 400€ (195/45/15 διάσταση). Έχετε κάποιο άλλο καλό λάστιχο υπ' όψη να δώ?Ευχαριστώ!Στην διάστασή σου Continental sport contact 2 και Michelin Pilot Exalto 2 είναι κορυφαίες επιλογές.
Απλά δεν ξέρω τί συμβαίνει με τα sport contact 2 επειδή έχει βγει το sport contact 3 το οποίο όμως δεν υπάρχει στην διάστασή σου μήπως έχει σταματήσει η παραγωγή των 2 και σου δώσουν ελαστικά που έχουν παλιά ημερομηνία κατασκευής. Αν γνωρίζει κάποιος για το θέμα ας μας πει.ΥΓ στο camskill.co.uk τα conti κοστίζουν 349 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να τα πάρεις από εκεί επειδή δεν γνωρίζω πόσο χρεώνουν μόνο τα περαστικά εδώ.
-
Τα SportContact 2 παρ'όλο που δεν υπάρχουν στο site της continental παράγονται ακόμα για τις διαστάσεις που δεν καλύπτονται από το SportContact 3 (έχω δει με τα μάτια μου πρόσφατη ημερομηνία παραγωγής σε λάστιχα sc2). Απλά είναι αρκετά παλιάς σχεδίασης λάστιχο πλέον και φέρει έτσι κάποια μειονεκτήματα όπως ο θόρυβος και η μέτρια ποιότητα κύλησης, που απ ότι φαίνεται τα Exalto δεν έχουν σε τέτοιο βαθμό χωρίς να χάνουν σε κράτημα.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Καλημέρα! Είμαι σε αναζήτηση ελαστικών για το πιτσιρίκι (Fiat Panda 100HP) μια και τα Goodyear Eagle F1 που φοράει πλέον έχουν γίνει ημι σλίκ Έχω ψιλοκαταλήξει στα Continental Sport Contact 2 και τα βρίσκω στα 400€ (195/45/15 διάσταση). Έχετε κάποιο άλλο καλό λάστιχο υπ' όψη να δώ?Ευχαριστώ!
Στην διάστασή σου Continental sport contact 2 και Michelin Pilot Exalto 2 είναι κορυφαίες επιλογές.
Απλά δεν ξέρω τί συμβαίνει με τα sport contact 2 επειδή έχει βγει το sport contact 3 το οποίο όμως δεν υπάρχει στην διάστασή σου μήπως έχει σταματήσει η παραγωγή των 2 και σου δώσουν ελαστικά που έχουν παλιά ημερομηνία κατασκευής. Αν γνωρίζει κάποιος για το θέμα ας μας πει.ΥΓ στο camskill.co.uk τα conti κοστίζουν 349 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να τα πάρεις από εκεί επειδή δεν γνωρίζω πόσο χρεώνουν μόνο τα περαστικά εδώ.
Τα Pilot Exalto 2 όντως υπάρχουν? Γιατι δε τα βρίσκω πουθενά....
EDIT: Άκυρο τα βρήκα
-
Στην διάστασή σου Continental sport contact 2 και Michelin Pilot Exalto 2 είναι κορυφαίες επιλογές.
Τα Pilot Exalto 2 όντως υπάρχουν? Γιατι δε τα βρίσκω πουθενά....
EDIT: Άκυρο τα βρήκα
Φυσικά και υπάρχουν απλά είναι λίγο ακριβότερα στην καλύτερη περίπτωση περιμένω να είναι γύρω στα 410
-
Όντως πάνε πιό ψηλά...Χμμ..Θα ρωτήσω αύριο πρωί το λαστιχά αλλα για να μου ζητάει για τα SC2 400€ φαντάζομαι για τα Michelin η τιμή θα προσεγγίζει τα 440-450€...
-
Όντως πάνε πιό ψηλά...Χμμ..Θα ρωτήσω αύριο πρωί το λαστιχά αλλα για να μου ζητάει για τα SC2 400€ φαντάζομαι για τα Michelin η τιμή θα προσεγγίζει τα 440-450€...Ναι μπορεί... δυστυχώς έχεις περίεργη διάσταση και γι αυτό είναι ακριβή να φανταστείς εγώ με 195/50R15 τα Pilot Exalto 2 τα πέρνω με περίπου 290.
-
Επέλεξε διάσταση ελαστικού 195/50/15 στο παντάκι, φίλε μου και δεν θα χάσεις.
Και σε άνεση θα κερδίσεις και σε € (σίγουρα ένα 150άρι), ενώ μη νομίζεις, πως θα θυσιάσεις και πολλά από το turn in του αυτοκινήτου σου.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]