-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
@aggelosf: Εχμ, για ποιο αυτοκίνητο μιλάμε;Έχω και γω την απορία.
Εγώ στο Punto βάζω τιμές φορτωμένου, aka 2,5 εμπρός και 2,3 πίσω.
Και υπό πίεση έχουν διαφορά στην αίσθηση σε σχέση με τα 2,3-2,1 που είναι οι προτεινόμενες πιέσεις για νορμάλ συνθήκες. -
φιεστα λογικα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι ελληνικοί δρόμοι είναι διεθνής πατέντα που ελαχιστοποιεί την τριβή, τη φθορά του ελαστικού και του δρόμου.
Νά'σαι καλά που με έκανες και γέλασα
Άσχετο, είναι η πρώτη φορά που έχω PE2 σε δικό μου αυτοκίνητο και παρατήρισα το εξής. Δεν τρόγονται λίγο υπερβολικά γρήγορα ή έτσι μου φαίνεται; Τα έχω γύρο στον ένα μήνα και είδα στα μροστά λάστιχα και συγκεκριμένα στα πλάγια του πέλματος φθορά από τώρα.
Πάντως τρομερό λάστιχο ζεσταίνεται πολύ γρόγορα και εύκολα και είναι προοδευτικά.Μάλλον η ιδέα σου είναι, εμένα με 3.500 χλμ δεν έχουν κάνει κιχ
Αν σου αρεσει η συμπεριφορα του αμαξιου με αυτες τις πιεσεις μην το πειραζεις.Αν εχεις ορεξη για πειραματα προσθεσε +0,3 μπροστα πισω (κρατας την διαφορα μπροστα πισω αλλα εχεις την πιεση για φορτωμενο μπροστα).Εγω θα το δοκιμαζα παντως
Αυτό έχω κάνει εγώ bill γιατί με τις νορμαλ πιέσεις δεν μου πολυάρεσε η συμπεριφορά του και μου φαίνεται σαν να μειώθηκε λίγο ο θόρυβος
-
σε φιέστα είναι ναι. τα είδα σήμερα και μου φάνηκαν λίγο φθαρμένα ίσως και να ήταν ιδέα μου δεν κάθησα να τα δω και προσεκτικά θα ποστάρω μια εικόνα αν προλάβω αύριο
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Και υπό πίεση έχουν διαφορά στην αίσθηση σε σχέση με τα 2,3-2,1 που είναι οι προτεινόμενες πιέσεις για νορμάλ συνθήκες.Με τι διασταση ελαστικων?
Σε 185/60/14 οι πιεσεις ειναι 2.0/1.9 & 2.2/2.0 φορτωμενο. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Και υπό πίεση έχουν διαφορά στην αίσθηση σε σχέση με τα 2,3-2,1 που είναι οι προτεινόμενες πιέσεις για νορμάλ συνθήκες.Με τι διασταση ελαστικων?
Σε 185/60/14 οι πιεσεις ειναι 2.0/1.9 & 2.2/2.0 φορτωμενο.195-50-15
-
-
μια χαρα ειναι το λαστιχο ,καινουριο.
-
Παιδιά κιτ επισκευής ελαστικών με κορδόνι από που θα προμηθευτώ?
Δεν παίζει καθόλου ρεζέρβα, και αντικατέστησα τα runflat με tubeless.
-
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Παιδιά κιτ επισκευής ελαστικών με κορδόνι από που θα προμηθευτώ?Δεν παίζει καθόλου ρεζέρβα, και αντικατέστησα τα runflat με tubeless.
Για να το φτιαξεις μονος σου στο δρομο;Και πως θα το φουσκωσεις;
Μηπως καλυτερα να παρεις το συστημα με τον αφρο και το κομπρεσερακι; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παιδιά κιτ επισκευής ελαστικών με κορδόνι από που θα προμηθευτώ?
Δεν παίζει καθόλου ρεζέρβα, και αντικατέστησα τα runflat με tubeless.
Για να το φτιαξεις μονος σου στο δρομο;Και πως θα το φουσκωσεις;
Μηπως καλυτερα να παρεις το συστημα με τον αφρο και το κομπρεσερακι;Κομπρεσέρ έχω ήδη (αυτό που παίρνει ρεύμα από τον αναπτήρα), ναι για προχειροδουλειά λέω μέχρι το επόμενο βουλκανιζατέρ. (ο αφρός δεν λειτουργεί αρνητικά στις ζάντες?)
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μια χαρα ειναι το λαστιχο ,καινουριο.Ναι μα είναι καινούριο απλά μου φαίνεται σαν να έχει μια λορίδα στο άκρο σαν να την έκανες με ξυράφι. Ε δεν θα σκάσω κιόλας απλά όταν κάνω σέρβις θα τους πω να το τσεκάρουν
-
Φυσιολογικα αν πατησεις καρφι ή βιδα ή αγκαθι (μου εχει συμβει με αγκαθι γκορτσιάς) θα χανει τοσο αργα αερα που ανετα φτανεις σε βουλκανιζατερ ή εστω βενζιναδικο για να το φουσκωσεις.Για τετοια ζημια κανει το κορδονι.
Αν παθεις σοβαροτερη ζημια πχ σκισιμο ελαστικου στο πλάι ή στραβωμα ζαντας δεν μπορεις να κανεις κατι με το κορδονι.Δεν μπορεις να βρεις ρεζερβα αναγκης και γρυλο μπουλωνοκλειδο;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
2,4 / 2,3 λεει το μανουαλ για 15αρι ελαστικο στο 1.4 Sporting.
-
To ιδιο και στο HGT που φοραει ,κανονικα, 185/55-15 .Εγω με 195/50-15 τοσο βαζω .
-
σε τι αμαξι
-
Μαυρο.
-
καλως
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
2,4 / 2,3 λεει το μανουαλ για 15αρι ελαστικο στο 1.4 Sporting.
Μάλλον δεν θυμάμαι καλά το μάνουαλ.
Εγώ πάντως 2,5-2,3 βάζω και μ αρέσει.
Προφανώς το καθιέρωσα σε φάση πειραματισμού, κάποτε, και μου μεινε.
Μάλλον απλά ήθελα ν αυξήσω λίγο την διαφορά μεταξύ μπροστά και πίσω άξονα (και να γλιτώσω λίγο πλαινό απ τα εμπρός εξάλτο) και όχι ότι είχα καταλάβει διαφορά μεταξύ 2,3 και 2,4
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]