-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
για δες τι δείκτη φθοράς γράφουν πάνω ....
και τα 050Α είχαν δείκτη φθοράς πολύ χαμηλό (Γρηγόρη κίκιζα, εσύ μπορεί να έχεις συγκρατήσει το νούμερο) σε σχέση πχ με τα pilot sport ή Pzero Rosso.Κι όμως...τα 050 δεν φαγώθηκαν σχεδόν καθόλου παρόλη τη σκληρή χρήση που τους έκανα για περίπου 10.000km
Θα σου πω κάτι τελευταίο:
Έχω κάνει τα λάστιχα μπρος-πίσω πριν 10.000km (στα 20.000km δηλαδή - τώρα έχω 30.000km) και ενδεικτικά μέτρησα (μετά το μπρος-πίσω) το βάθος:
Εμπρός είχα βάθος πέλματος 4,67mm και πίσω (που υποτίθεται ότι ήταν πιο φαγωμένα από τα εμπρός) είχα 3,96mm (μετρημένα με ηλεκτρονικό παχύμετρο - μην κολλήσεις στο 0,07 ή 0,06 γιατί το παχύμετρο και δη στα λάστιχα δεν μπορεί να γίνει τόσο ακριβές.Τα έγραψα περισσότερο για να δείξω την τάση του 1ου δεκαδικού ψηφίου ).Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είχαν ελάχιστη φθορα.
Φαντάσου (κάτι τελευταίο) ότι η διαφορά στην πρόσφυση-πάτημα και φρενάρισμα και κράτημα στις στροφές είναι τρομακτική όταν άλλαξα λάστιχα (αν και τα λάστιχα τα τωρινά είναι φρέσκα ακόμα ).
Δεν ξέρω...μονο εγώ έχω τόσο κακή άποψη για τα λάστιχα αυτά?
-
Γενικώς τα Bridgestone παραείναι σκληρά για Ελλάδα, αργούνε πολύ να ζεσταθούν στην χαμηλής πρόσφυσης-τριβής άσφαλτό μας. Όπου τα έχω συναντήσει, είναι γλύστρες μέχρι να ζεσταθούν και μετά πάνε αέρα... Είναι όμως πολύ καλά για πίστα. (+ P Zero φυσικά! ).
-
Τελικά όμως σχεδόν όλοι βάζουμε ελαστικά από 3-4 εταιρείες (Michelin - Continental - Pirelli - Bridgestone άντε και Dunlop) και δεν αφήνουμε χώρο στον ανταγωνισμό να προχωρήσει Η όλη ιστορία μου θυμίζει το marketing της VW: 'ε πάρε Golf που είναι γνωστό', κάτι που κράζουμε τακτικά σε αυτό το forum όμως σε άλλα πράγματα βλέπω να ακολουθούμε αυτό τον κανόνα αδιαμαρτύρητα
Βλέποντας δε και τη διαφορά τιμών που έχουν οι πιο 'μικρές' φίρμες σε σχέση με τα γνωστά ελαστικά (κάτι που σημαίνει ότι ο καταξιωμένος κατασκευαστής απλά σου πιάνει τον πισινό γιατί πληρώνεις όνομα) ενώ ταυτόχρονα στα review sites βλέπω κριτικές που φέρνουν τα δευτεροκλασσάτα ελαστικά παρόμοια σε επιδόσεις με τα γκλαμουράτα (πχ Sportrac 3, Uniroyal Rainsport), έχω ψηθεί να ψαχτώ σε ελαστικά άλλων κατασκευαστών αντί να τα σκάσω πχ στην Michelin που κάποτε επιχείρησε να με δολοφονήσει προσφέροντάς μου το αξέχαστο Energy -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις !!!!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Τελικά όμως σχεδόν όλοι βάζουμε ελαστικά από 3-4 εταιρείες (Michelin - Continental - Pirelli - Bridgestone άντε και Dunlop) και δεν αφήνουμε χώρο στον ανταγωνισμό να προχωρήσει Η όλη ιστορία μου θυμίζει το marketing της VW: 'ε πάρε Golf που είναι γνωστό', κάτι που κράζουμε τακτικά σε αυτό το forum όμως σε άλλα πράγματα βλέπω να ακολουθούμε αυτό τον κανόνα αδιαμαρτύρητα
Βλέποντας δε και τη διαφορά τιμών που έχουν οι πιο 'μικρές' φίρμες σε σχέση με τα γνωστά ελαστικά (κάτι που σημαίνει ότι ο καταξιωμένος κατασκευαστής απλά σου πιάνει τον πισινό γιατί πληρώνεις όνομα) ενώ ταυτόχρονα στα review sites βλέπω κριτικές που φέρνουν τα δευτεροκλασσάτα ελαστικά παρόμοια σε επιδόσεις με τα γκλαμουράτα (πχ Sportrac 3, Uniroyal Rainsport), έχω ψηθεί να ψαχτώ σε ελαστικά άλλων κατασκευαστών αντί να τα σκάσω πχ στην Michelin που κάποτε επιχείρησε να με δολοφονήσει προσφέροντάς μου το αξέχαστο Energyαυτή η επαφή μου με τα energy, είναι που με κάνει να μην θέλω να αγοράσω τα 'καλά' όπως λένε όλοι, PE2.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Βλέποντας δε και τη διαφορά τιμών που έχουν οι πιο 'μικρές' φίρμες σε σχέση με τα γνωστά ελαστικά (κάτι που σημαίνει ότι ο καταξιωμένος κατασκευαστής απλά σου πιάνει τον πισινό γιατί πληρώνεις όνομα) ενώ ταυτόχρονα στα review sites βλέπω κριτικές που φέρνουν τα δευτεροκλασσάτα ελαστικά παρόμοια σε επιδόσεις με τα γκλαμουράτα (πχ Sportrac 3, Uniroyal Rainsport), έχω ψηθεί να ψαχτώ σε ελαστικά άλλων κατασκευαστών αντί να τα σκάσω πχ στην Michelin που κάποτε επιχείρησε να με δολοφονήσει προσφέροντάς μου το αξέχαστο Energyλάθος!
έχω πάρει και Fulda και Falken και Avon.
εάν το ελαστικό είναι καλό για τα λεφτά του γιατί να μην το προτιμήσω ;τα επόμενά μου θα είναι πάλι Falken στην τιμή που τα βρίσκω σιγά μην δώσω 750 ευρώ για Μισελένια.
και έχουν κ όμορφη χάραξη
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Βλέποντας δε και τη διαφορά τιμών που έχουν οι πιο 'μικρές' φίρμες σε σχέση με τα γνωστά ελαστικά (κάτι που σημαίνει ότι ο καταξιωμένος κατασκευαστής απλά σου πιάνει τον πισινό γιατί πληρώνεις όνομα) ενώ ταυτόχρονα στα review sites βλέπω κριτικές που φέρνουν τα δευτεροκλασσάτα ελαστικά παρόμοια σε επιδόσεις με τα γκλαμουράτα (πχ Sportrac 3, Uniroyal Rainsport), έχω ψηθεί να ψαχτώ σε ελαστικά άλλων κατασκευαστών αντί να τα σκάσω πχ στην Michelin που κάποτε επιχείρησε να με δολοφονήσει προσφέροντάς μου το αξέχαστο EnergyΌταν παρέθετα αποτελέσματα δοκιμών για κάτι Vredestein, Maloya ή Nokian προ ετών, μόνο θυμηδία εισέπραττα από τους περισσότερους συμφορουμίτες, αλλά δε βαριέσαι ...
Η αλήθεια είναι, πως όταν οι τιμές 'παίζουν' στα +/- 20 € για τα 'επώνυμα' και τα μη, οι περισσότεροι πηγαίνουν στο επώνυμο. Δεν είναι παρεξηγητέο αυτό, έτσι κι αλλιώς 'κακά' λάστιχα πλέον δεν υπάρχουν (πλην κινέζικων εξαιρέσεων)...
Σύντομο ανέκδοτο: έχεις ζητήσει τιμή για Nokian (π.χ.) από λαστιχά ; -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αυτή η επαφή μου με τα energy, είναι που με κάνει να μην θέλω να αγοράσω τα 'καλά' όπως λένε όλοι, PE2.
Κι εγώ θα ήθελα να δοκιμάσω τα Exalto αλλά η τιμή που τα δίνουν είναι κλεψιά
λάθος!
εάν το ελαστικό είναι καλό για τα λεφτά του γιατί να μην το προτιμήσω ;τα επόμενά μου θα είναι πάλι Falken στην τιμή που τα βρίσκω σιγά μην δώσω 750 ευρώ για Μισελένια.
σωραίος
Όταν παρέθετα αποτελέσματα δοκιμών για κάτι Vredestein, Maloya ή Nokian προ ετών, μόνο θυμηδία εισέπραττα από τους περισσότερους συμφορουμίτες, αλλά δε βαριέσαι ...
Η αλήθεια είναι, πως όταν οι τιμές 'παίζουν' στα +/- 20 € για τα 'επώνυμα' και τα μη, οι περισσότεροι πηγαίνουν στο επώνυμο. Δεν είναι παρεξηγητέο αυτό, έτσι κι αλλιώς 'κακά' λάστιχα πλέον δεν υπάρχουν (πλην κινέζικων εξαιρέσεων)...
Σύντομο ανέκδοτο: έχεις ζητήσει τιμή για Nokian (π.χ.) από λαστιχά ;Για πες
-
Govus τσέκαρε κ τιμές από αγγλία κ θα πάθεις σοκ. Στο κλαμπ έχουν αγοράσει πολλά παιδιά. Και μιλάμε για φρεσκότατα ελαστικά (2μηνών παραγωγής)
-
Όχι πως είναι κακό να δοκιμάζεις και Falken, αλλά λόγω κρίσης, οι ακριβοί και γνωστοί έχουν ρίξει τις τιμές τους. Για την BMW μου, οι τιμές που είχα πάρει για τετράδα 225/40/18 ήταν:
Michelin Pilot Sport 3: 640€
Conti Sport Contact 3: 640€
Pirelli PZero Rosso: 570€Για φθηνότερα δεν ρώτησα είναι η αλήθεια, αλλά γενικά δεν θα δοκίμαζα φθηνό λάστιχο σε τέτοιο αυτοκίνητο στους ελληνικούς δρόμους... Στα 570€ τα Pirelli και με εγγύηση από την αντιπροσωπεία, μου φάνηκαν πολύ καλό value for money...
Αν επιτρέπεται, πόσο βρίσκεις τις φτηνές μάρκες ; (νομίζω πως έχουμε την ίδια διάσταση...).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Govus τσέκαρε κ τιμές από αγγλία κ θα πάθεις σοκ. Στο κλαμπ έχουν αγοράσει πολλά παιδιά. Και μιλάμε για φρεσκότατα ελαστικά (2μηνών παραγωγής)Δεν εννούσα την τιμή που θα σου πει, αλλά το πώς σε κοιτάει ένας λαστιχάς, όταν του ζητάς κάτι διαφορετικό από αυτό που πουλάει στο 99% της 'καρριέρας' του .
Εγώ ούτε ψάχνω για λάστιχα ούτε αλλάζω συχνά (λίγα χλμ. το χρόνο) και η διάστασή μου αγοράζεται από Ελλάντα μια χαρά . -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όχι πως είναι κακό να δοκιμάζεις και Falken, αλλά λόγω κρίσης, οι ακριβοί και γνωστοί έχουν ρίξει τις τιμές τους. Για την BMW μου, οι τιμές που είχα πάρει για τετράδα 225/40/18 ήταν:
Michelin Pilot Sport 3: 640€
Conti Sport Contact 3: 640€
Pirelli PZero Rosso: 570€Για φθηνότερα δεν ρώτησα είναι η αλήθεια, αλλά γενικά δεν θα δοκίμαζα φθηνό λάστιχο σε τέτοιο αυτοκίνητο στους ελληνικούς δρόμους... Στα 570€ τα Pirelli και με εγγύηση από την αντιπροσωπεία, μου φάνηκαν πολύ καλό value for money...
Αν επιτρέπεται, πόσο βρίσκεις τις φτηνές μάρκες ; (νομίζω πως έχουμε την ίδια διάσταση...).
έπεσαν τόσο ;
όταν έβαλα τα Pirelli PZero Rosso είχα πληρώσει 750 ευρά.
τα Falken από αγγλία τα βρίσκω 310 ευρώ χωρίς μεταφορικά...υπολόγιζε κανα 50ρικο.
από τα 'επώνυμα' : MICHELIN PILOT SPORT 3 στα 588 ευρώ χωρίς μεταφορικά και τα CONTINENTAL SPORT CONTACT 3 στα 512 ευρώ.
καταλαβαίνεις ότι όσο κ χάλια να ναι τα Falken παίρνω 2 τετράδες στα λεφτά των άλλων.
-
Ναι, και τα μεταφορικά νομίζω στο camskill ήταν κοντά στο 30άρικο... Φθηνά είναι σίγουρα τα Falken, τα είχα σκεφτεί κι εγώ να σου πω, αλλά είπα καλύτερα να μην παίζω με τέτοια πράγματα...
Είμαι και της άποψης, πως αν είναι χάλια όπως λες, δεν...θέλω καμία τετράδα!
Πάντως, τα επόμενα λάστιχα θα φροντίσω να έχουν ...βαρβάτο rim protector όπως είχαν τα Goodyear Asymetric... Τα Rosso έχουν το ελάχιστο δυνατό...
-
Pirelli PZero Rosso: 570€
που τη βρήκες αυτή την τιμή?μιλάμε μαζί με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση, έτσι? (στείλε μου pm αν πιστεύεις ότι θα κάνουνε διαφήμιση )
Εγώ τα έβαλα 700€ στην ίδια διάσταση (και μέσω 'γνωστού-ω γνωστε' τα βρήκα special τιμή -και καλά- 640€)@elteo, οι τιμές έπεσα από το 2010 όπου λόγω κρίσης μείωσαν τις τιμές περίπου 100€ στην τετράδα.
(και ακούγεται ότι θα πέσουν λίγο ακόμα αργότερα)ΥΓ:κάποιοι βέβαια πουλάνε ακόμα με τις παλιές τιμές.γιατί άραγε?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
που τη βρήκες αυτή την τιμή?μιλάμε μαζί με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση, έτσι? (στείλε μου pm αν πιστεύεις ότι θα κάνουνε διαφήμιση )
Εγώ τα έβαλα 700€ στην ίδια διάσταση (και μέσω 'γνωστού-ω γνωστε' τα βρήκα special τιμή -και καλά- 640€)Διάβασε πιο πίσω, έχω γράψει αναλυτικά την ιστορία. Δεν έχω λόγο να ΜΗΝ κάνω διαφήμιση, ο τύπος ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙ: Κυριαζής Ελαστικά, Ν. Χαλκηδόνα.
ΠΟΤΕ δεν πάω σαν...πρόβατο σε γνωστό ώ γνωστέ κλπ κλπ... Πρώτα ρωτάω, και μετά ΑΝ είναι θα πάω στον γνωστό του γνωστού... Και συνήθως, ο γνωστός, έχει την τάση να μου πιάνει τον .
Η τιμή που είπα, ΔΕΝ ήταν ειδική πάντως, είναι η πρώτη τιμή που μου είπε ο άνθρωπος χωρίς ΚΑΝΕΝΑ παζάρι από την πλευρά μου.
Διάβασε και τα ποστ μου, θα δεις πως εκτός από την τιμή, έχει και άλλα καλά το συγκεκριμένο κατάστημα...
-
Michelin pilot sport 3 έχει βάλει κανένας?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Michelin pilot sport 3 έχει βάλει κανένας?βαλτα και πες μας
-
Εγώ τα έβαλα 700€ στην ίδια διάσταση (και μέσω 'γνωστού-ω γνωστε' τα βρήκα special τιμή -και καλά- 640€)Διάβασε πιο πίσω, έχω γράψει αναλυτικά την ιστορία. Δεν έχω λόγο να ΜΗΝ κάνω διαφήμιση, ο τύπος ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙ: Κυριαζής Ελαστικά, Ν. Χαλκηδόνα.
ΠΟΤΕ δεν πάω σαν...πρόβατο σε γνωστό ώ γνωστέ κλπ κλπ... Πρώτα ρωτάω, και μετά ΑΝ είναι θα πάω στον γνωστό του γνωστού... Και συνήθως, ο γνωστός, έχει την τάση να μου πιάνει τον .
Η τιμή που είπα, ΔΕΝ ήταν ειδική πάντως, είναι η πρώτη τιμή που μου είπε ο άνθρωπος χωρίς ΚΑΝΕΝΑ παζάρι από την πλευρά μου.
Διάβασε και τα ποστ μου, θα δεις πως εκτός από την τιμή, έχει και άλλα καλά το συγκεκριμένο κατάστημα...
κι εγώ το έψαξα τρελά για τα συγκεκριμένα λάστιχα ρωτώντας στα νότια προάστια.Η χαμηλότερη τιμή που βρήκα ήταν κι αυτή που τα έβαλα.Άκουσα τιμή και 900€ κι όταν του είπα ότι ήδη τα έχω βρει 750€, άρχισε τις π@π@ριές περί 'παραεισαγωγών' και ότι αυτός μου τα δίνει σαν original κτλ.
Τέλοσπάντων.Η τιμή είναι πολύ super πάντως για τα συγκεκριμένα λάστιχα, τα οποία ήταν ως πρόσφατα από τα ακριβότερα ελαστικά της κατηγορίας.Μπράβο στον άνθρωπο που τα έχει τόσο φτηνά.
ΥΓ:Εγώ τα έβαλα και το Μάρτη οπότε πολλά παίζουν στο σήμερα (ένα μήνα μετά).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βλέποντας δε και τη διαφορά τιμών που έχουν οι πιο 'μικρές' φίρμες σε σχέση με τα γνωστά ελαστικά (κάτι που σημαίνει ότι ο καταξιωμένος κατασκευαστής απλά σου πιάνει τον πισινό γιατί πληρώνεις όνομα) ενώ ταυτόχρονα στα review sites βλέπω κριτικές που φέρνουν τα δευτεροκλασσάτα ελαστικά παρόμοια σε επιδόσεις με τα γκλαμουράτα (πχ Sportrac 3, Uniroyal Rainsport), έχω ψηθεί να ψαχτώ σε ελαστικά άλλων κατασκευαστών αντί να τα σκάσω πχ στην Michelin που κάποτε επιχείρησε να με δολοφονήσει προσφέροντάς μου το αξέχαστο Energyλάθος!
και έχουν κ όμορφη χάραξη
Εντυπώσεις από τα Falken? Τα σκεφτόμουν και εγώ να πω την αλήθεια. Σε τι αυτοκίνητο τα φοράς?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Michelin pilot sport 3 έχει βάλει κανένας?
βαλτα και πες μας
Δεν υπάρχουν ακόμα στη διάσταση μου.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]