-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η αλλιως 205/50/16, κωλοδιασταση κοινως.Μαλακια οι τιμες στην αθηνα ρε γμτ. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι εμεις εδω πανω παιζουμε φτηνοτερα...
Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ φθηνότερη πόλη στα πάντα.
-
Μια χαρά αλλαγή είναι από 195-55-16 σε 205-55-16. Η διαφορά στην απόκλιση είναι ασήμαντη μπροστά στα οφέλη όπως:
- Μεγαλύτερη ποικιλία ελαστικών
και - Χαμηλότερη τιμή
- Μεγαλύτερη ποικιλία ελαστικών
-
Έχεις καλύτερο κράτημα;
Τι φορούσες πριν;Σκέφτομαι και εγώ αλλαγή από 195/55 σε 205
-
Μπορείς στην ίδια ζάντα να βάλεις ένα πόντο φαρδύτερο λάστιχο???
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
100€ το ένα... καλή τιμή πιστεύωΜια χαρά
Πόσο τα έβρισκα εγώ? 120+ το ένα νομίζω? -
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Μπορείς στην ίδια ζάντα να βάλεις ένα πόντο φαρδύτερο λάστιχο???Συνήθως αν μιλάμε για μαμά ζάντα με μαμά λάστιχο μπορείς και μερικές φορές και 2 πόντους. Καλό όμως είναι να το επιβεβαιώσεις κοιτώντας το πλάτος της ζάντας (που είναι χαραγμένο κάπου στη ζάντα και είναι το 7στο επόμενο παράδειγμα τυπικού χαράγματος: 15χ7J ΕΤ40) και να το ελέγξεις στους σχετικούς πίνακες του τί χωράει πού.
-
Θα το ξαναρωτήσω γιατί έχω φάει το Internet και δεν έχω καταλάβει τι παίζει.
Αν στην μαμά ζάντα αντί για 235/45/17 λάστιχα που φοράω τώρα βάλω 225/45/17 θα κερδίσω κάτι ουσιαστικό;
Η λογική λέει ότι θα κερδίσω λεφτά (μικρότερη κατανάλωση, φθηνότερα λάστιχα) και θα χάσω λίγο σε πρόσφυση (δεν με νοιάζει το Scirocco έχει μπόλικη από δαύτη).
Στους άλλους τομείς άνεση, θόρυβος κλπ θα έχω κάποιες επιπτώσεις; Θα έχω μεγαλύτερη διάμετρο τροχού με μεγαλύτερο προφίλ πχ ή μικρότερο; Δεν έχω καταλάβει πως παίζει αυτό.
Είναι σοφή επιλογή ή να μείνω με την εργοστασιακή διάσταση;
Οι ζάντες είναι 8J-17'.
-
Μικρότερη διάμετρο έχεις;
Το 225 είναι το πλάτος του ελαστικού, το 45 είναι % του πλάτους και αναφέρεται στο προφίλ και το 17 είναι η διάμετρος της ζάντας. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, αν μειώσεις το πλάτος διατηρώντας ίδιο το ποσοστό του προφίλ, η συνολική διάμετρος μικραίνει.
Το σιροκο βγαίνει σε καμιά έκδοση με 225/45/17;
-
H διάμετρος του τροχού σου θα μειωθεί.
Το προφίλ, είναι πάντα ποσοστό του πλάτους.
235χ0.45=105,05
225χ0.45=101,25Το μικρότερο πλάτος-πέλμα θα σου δώσει μικρότερη τριβή κύλισης, άρα χαμηλότερη κατανάλωση.
ΑΛΛΑ: η μικρότερη διάμετρος, θα σου δώσει περισσότερες στροφές για τα ίδια χιλιόμετρα. Άρα, μεγαλύτερη κατανάλωση λογικά, αφού για να έχεις πχ 120 χλμ (πραγματικά, γιατί το κοντέρ θα έχει απώλειες) θα πρέπει να γυρίζει το μοτέρ με περισσότερες στροφές...Για να μην το κουράζω: δεν νομίζω να κερδίσεις κάτι σε κατανάλωση, γιατί ό,τι θα κερδίσεις από την μία, το χάνεις από την άλλη.
Θα κερδίσεις κάτι ελάχιστο στο νεύρο-τράβηγμα, αφού η μικρότερη συνολική διάμετρος του τροχού, έχει μικρότερη αδράνεια, άρα θα τείνει να επιταχύνει πιο γρήγορα.
Στην θέση σου, δεν θα άλλαζα τίποτε πάντως. Όλες αυτές τις διαστάσεις τις έχει υπολογίσει ο κατασκευαστής πριν από σένα για σένα και είναι σωστές και βέλτιστες. Εκτός αν έχει καμιά τεράστια διαφορά τιμής το λάστιχο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μικρότερη διάμετρο έχεις;Το 225 είναι το πλάτος του ελαστικού, το 45 είναι % του πλάτους και αναφέρεται στο προφίλ και το 17 είναι η διάμετρος της ζάντας. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, αν μειώσεις το πλάτος διατηρώντας ίδιο το ποσοστό του προφίλ, η συνολική διάμετρος μικραίνει.
Το σιροκο βγαίνει σε καμιά έκδοση με 225/45/17;
Σωστά...με βοήθησες να το ξεμπερδέψω λίγο στο μυαλό μου.
Το σιρόκο χωρίς σπόρ πακέτο όπως και αυτό με τα 122 άλογα έρχονται με λάστιχα 225 σε παρόμοιων διαστάσεων ζάντες 8J-17'. Από εκεί πήρα την ιδέα.
edit: είδα το post του HighF.....ακριβώς για τους παραπάνω λόγους σκέφτηκα την αλλαγή...είναι ήδη μελετημένο από το εργοστάσιο.
Η διαφορά στα γνωστά (PIlot Sport 3, Sport Contact 3, Pzero Rosso) ελαστικά μεταξύ 235/45/17 και 225 είναι περίπου 15-20 € στο ένα ελαστικό.
Έτσι όπως τα λές είναι καλύτρα να πάω σε 225/50/17 για να κρατήσω ίδια διάμετρο και να ρίξω την κατανάλωση. Μ@@2ια είπα γράψε λάθος..γίνεται 112.5 η διάμετρος
Επίσης προσανατολίζομαι να πάω σε όχι τόσο σπορ λάστιχα που αργούν να ζεσταθούν (σε κάτι με μικρότερο δείκτη ταχύτητας δηλαδή)
-
Με 45αρι προφιλ; Αν ναι, τότε πολύ πιθανό να μπορείς να δηλώσεις στον εγκέφαλο και την διαφορετική διάσταση.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με 45αρι προφιλ; Αν ναι, τότε πολύ πιθανό να μπορείς να δηλώσεις στον εγκέφαλο και την διαφορετική διάσταση.Ωπ...καινούριο Info αυτό...πρέπει να δηλωθεί και στον εγκέφαλο;
Μεγάλες δουλειές ανοίξαμεεεεε.
-
Για να είσαι 100% σωστός και να δείχνει σωστά το κοντέρ, ναι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μαλακια οι τιμες στην αθηνα ρε γμτ. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι εμεις εδω πανω παιζουμε φτηνοτερα...
Αυτός ο Ψωμιάδης σας έχει σώσει ρε γμτ...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Με 45αρι προφιλ; Αν ναι, τότε πολύ πιθανό να μπορείς να δηλώσεις στον εγκέφαλο και την διαφορετική διάσταση.
Ωπ...καινούριο Info αυτό...πρέπει να δηλωθεί και στον εγκέφαλο;
Θα ήθελα να είμαι μπροστά όταν θα το πεις στο μαστόρι...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ωπ...καινούριο Info αυτό...πρέπει να δηλωθεί και στον εγκέφαλο;
Θα ήθελα να είμαι μπροστά όταν θα το πεις στο μαστόρι...
Κι εγώ...όταν του πώ επίσης να μοντάρει τα λάστιχα που θα έχω στο πορτ-μπαγκάζ αγορασμένα από το ίντερνετ
Εννοείται ότι η αλλαγή στον εγκέφαλο θα γίνει στην αντιπροσωπεία μαζί με μια αναβάθμιση στο DSG που έχω να κάνω.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Θα το ξαναρωτήσω γιατί έχω φάει το Internet και δεν έχω καταλάβει τι παίζει.Αν στην μαμά ζάντα αντί για 235/45/17 λάστιχα που φοράω τώρα βάλω 225/45/17 θα κερδίσω κάτι ουσιαστικό;
Η λογική λέει ότι θα κερδίσω λεφτά (μικρότερη κατανάλωση, φθηνότερα λάστιχα) και θα χάσω λίγο σε πρόσφυση (δεν με νοιάζει το Scirocco έχει μπόλικη από δαύτη).
Στους άλλους τομείς άνεση, θόρυβος κλπ θα έχω κάποιες επιπτώσεις; Θα έχω μεγαλύτερη διάμετρο τροχού με μεγαλύτερο προφίλ πχ ή μικρότερο; Δεν έχω καταλάβει πως παίζει αυτό.
Οι ζάντες είναι 8J-17'.
Καλυτερα ειναι να μεινεις στην εργοστασιακη. Οι διαφορες τιμης για τις δυο διαστασεις
δεν ειναι μεγαλες για να προτιμησεις την αλλαγη, εκτος αν θες να πας σε
ενα πολυ καλο semi/semislick (ναι... ειναι το μισο πατημα του semislick, περιπου στο 1/3 δηλαδη της συνολικης επιφανειας), τα Bridgestone RE070 τα οποια φοραει και το Nissan GT-R και δυστυχως βγαινουν μονο σε 225/45/17 για τις 17ιντσες.
Κατα τα αλλα το rocco 122 φοραει ως βασικη διασταση τα 225/50/17, ενω το 160αρι
τα 225/45/17 με το σπορ πακετο να ειναι και στις δυο περιπτωσεις (με αλλη ζαντα)
στην διασταση των 235/45/17...Εdit: Το να ζεσταινονται σχετικα γρηγορα τα ελαστικα, εχω την εντυπωση οτι δεν συνδεεται μονο με τον δεικτη ταχυτητας.
Επιπλεον ειναι και θεμα κατασκευης ελαστικου. Μπορει να εχεις δεικτη V=240Km/h max σε αυτοκινητο που τερματιζει στα 185Km/h αλλα να ζεσταινονται γρηγορα λογω σχετικα αυξημενου βαρους πχ (1200-1300κιλα) σε σχεση με ενα αλλο αυτοκινητο... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Θα το ξαναρωτήσω γιατί έχω φάει το Internet και δεν έχω καταλάβει τι παίζει.
Αν στην μαμά ζάντα αντί για 235/45/17 λάστιχα που φοράω τώρα βάλω 225/45/17 θα κερδίσω κάτι ουσιαστικό;
Οι ζάντες είναι 8J-17'.
Καλυτερα ειναι να μεινεις στην εργοστασιακη. Οι διαφορες τιμης για τις δυο διαστασεις
δεν ειναι μεγαλες για να προτιμησεις την αλλαγη, εκτος αν θες να πας σε
ενα πολυ καλο semi/semislick (ναι... ειναι το μισο πατημα του semislick, περιπου στο 1/3 δηλαδη της συνολικης επιφανειας), τα Bridgestone RE070 τα οποια φοραει και το Nissan GT-R και δυστυχως βγαινουν μονο σε 225/45/17 για τις 17ιντσες.
Κατα τα αλλα το rocco 122 φοραει ως βασικη διασταση τα 225/50/17, ενω το 160αρι
τα 225/45/17 με το σπορ πακετο να ειναι και στις δυο περιπτωσεις (με αλλη ζαντα)
στην διασταση των 235/45/17...Εdit: Το να ζεσταινονται σχετικα γρηγορα τα ελαστικα, εχω την εντυπωση οτι δεν συνδεεται μονο με τον δεικτη ταχυτητας.
Επιπλεον ειναι και θεμα κατασκευης ελαστικου. Μπορει να εχεις δεικτη V=240Km/h max σε αυτοκινητο που τερματιζει στα 185Km/h αλλα να ζεσταινονται γρηγορα λογω σχετικα αυξημενου βαρους πχ (1200-1300κιλα) σε σχεση με ενα αλλο αυτοκινητο...Ένστασις...το 122 έχει ακριβώς την ίδια ζάντα με το 160 χωρίς σπορ πακέτο και ίδιο λάστιχο.
Στα άλλα δεν έχεις άδικο
-
Nope...Το 122αρι εχει ιδια βασικη ζαντα σε εμφανιση μεν αλλα φοραει λαστιχο 205/50/17
ενω το 160αρι φοραει 225/45/17...Απλα εκανα και εγω λαθος πριν και εγραψα 225 αντι 205 για το 122αρι.
Τσεκαρισμενο και στον καταλογο του Scirocco... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@DimikNope...Το 122αρι εχει ιδια βασικη ζαντα σε εμφανιση μεν αλλα φοραει λαστιχο 205/50/17
ενω το 160αρι φοραει 225/45/17...Απλα εκανα και εγω λαθος πριν και εγραψα 225 αντι 205 για το 122αρι.
Τσεκαρισμενο και στον καταλογο του Scirocco...'Εχεις δίκιο...my mistake....σκέφτηκα μόλις το είδα πώς πάνε μερικοί και βάζουν 18άρες με 235 στα 122ps.
Ο ορισμός του overkill
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]