-
Βασικά τα έχει βάλει ένας φίλος (τα FR) και τα βρίσκει πολύ καλά, αν και συνηθισμένος σε semi. Δεν τα έχω οδηγήσει προσωπικά, ώστε να είμαι 100% βέβαιος για την ικανοποιητική τους απόδοση.
Είναι μεγάλο ρίσκο όμως να ξεβολευτώ από την ομοιογένεια και την απρόσκοπτη λειτουργία των ΡΕ2.
-
χρηστη γιατρε μηπως δε βγαζουν χιλιομετρα και θελουν αλλαγη συντομα; Ετσι και ο λαστιχας θα βγαλει και αλλα φραγκα; Το εκαναν με κατι παλια πιρελι που ειχαν βγει στα τελη του 80.
-
Ο χρήστης Corsasport έγραψε:
Τα ντανλοπ ειναι καλα λαστιχα, ολοι οι εμποροι τα προτεινουν. Ειναι η μεγαλυτερη μαρκα και τα βαζαν ολες οι μεγαλες μαρκες οπως οι μερσεντε, τα μπεμβε, τα αουντι.Μια μικρή θυγατρική της Goodyear είναι, δεκάδες φορές μικρότερη των Bridgestone και Michelin που είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως.
-
χρηστη γιατρε μηπως δε βγαζουν χιλιομετρα και θελουν αλλαγη συντομα; Ετσι και ο λαστιχας θα βγαλει και αλλα φραγκα; Το εκαναν με κατι παλια πιρελι που ειχαν βγει στα τελη του 80.Όχι αλλά δίνει καλές προμήθειες
-
Τα ντανλοπ ειναι καλα λαστιχα, ολοι οι εμποροι τα προτεινουν. Ειναι η μεγαλυτερη μαρκα και τα βαζαν ολες οι μεγαλες μαρκες οπως οι μερσεντε, τα μπεμβε, τα αουντι.ok, βάλε Dunlop τότε και μην ζητάς περισσότερα
Είναι μεγάλο ρίσκο όμως να ξεβολευτώ από την ομοιογένεια και την απρόσκοπτη λειτουργία των ΡΕ2.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα ντανλοπ ειναι καλα λαστιχα, ολοι οι εμποροι τα προτεινουν. Ειναι η μεγαλυτερη μαρκα και τα βαζαν ολες οι μεγαλες μαρκες οπως οι μερσεντε, τα μπεμβε, τα αουντι.
Μια μικρή θυγατρική της Goodyear είναι, δεκάδες φορές μικρότερη των Bridgestone και Michelin που είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως.
Τα καλυτερα λαστιχα που υπαρχουν στην αγορα ειναι τα μισελεν....Οτι και να λενε οι εμποροι τα καλυτερα λαστιχα ειναι μισελεν.Εμενα ο πατερας μου βαζει goodyear και dunlop επειδη τα αγοραζει τσαμπε και δε τον συμφερει να βαλει αλλα.....Και απο οτι βλεπω και εγω goodyear θα χρησιμοποιω...
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Τα καλυτερα λαστιχα που υπαρχουν στην αγορα ειναι τα μισελεν....Οτι και να λενε οι εμποροι τα καλυτερα λαστιχα ειναι μισελεν.Εμενα ο πατερας μου βαζει goodyear και dunlop επειδη τα αγοραζει τσαμπε και δε τον συμφερει να βαλει αλλα.....Και απο οτι βλεπω και εγω goodyear θα χρησιμοποιω...Δεν υπάρχει καλύτερη μάρκα n general!!!
Σημασία έχει η κατηγορία ελαστικού.
Στην κατηγορία που παίζουν τα Exalto δηλαδή μπορεί να είναι τα καλύτερα, στην κατηγορία που παίζουν τα Pilot Sport όμως ΔΕΝ είναι!!! -
Αφού είδα κι απόειδα να παίζω με τις πιέσεις των Εξάλτο σήμερα αποφάσισα να φέρω τα εμπρός πίσω και τούμπαλιν καθώς παρατηρούσα χαζοσπινιαρίσματα χωρίς προφανή λόγο. Τα λάστιχα είναι 15 μήνες στο αυτοκίνητο κι έχουν κάνει κάτι παραπάνω από 13000km. Τα πίσω που ήρθαν εμπρός φυσικά ζυγίστηκαν εκ νέου και οι πιέσεις μου πλέον είναι 30-32 (θυμίζω διάσταση 185-60/14).
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Αφού είδα κι απόειδα να παίζω με τις πιέσεις των Εξάλτο σήμερα αποφάσισα να φέρω τα εμπρός πίσω και τούμπαλιν καθώς παρατηρούσα χαζοσπινιαρίσματα χωρίς προφανή λόγο. Τα λάστιχα είναι 15 μήνες στο αυτοκίνητο κι έχουν κάνει κάτι παραπάνω από 13000km. Τα πίσω που ήρθαν εμπρός φυσικά ζυγίστηκαν εκ νέου και οι πιέσεις μου πλέον είναι 30-32 (θυμίζω διάσταση 185-60/14).Εγώ παρατηρώ χαζοσπινιαρίσματα απο τη μέρα που τα έβαλα...
Όταν τα πιέσεις όμως παρέχουν και καλή πληροφόρηση και έχουν ομαλές αντιδράσεις παρά τη μάλλον στα τελευταία της ανάρτηση...
Σκέφτομαι να ρίξω λίγο τις πιέσεις μήπως και δω διαφορά...
-
Έχω ακούσει πολλούς να έχουν πρόβλημα με την εύρεση της καλύτερης πίεσης στα michelin για το αμάξι τους, ίσως συμβαίνει λόγω μαλακών πλαινών.
Από την άλλη εγώ και ο father δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα με το energy.
-
Μήπως είναι λόγω θερμοκρασιών τα σπιναρίσματα;
Και γω έχω δει ότι όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 5-6 βαθμούς τα εξάλτο χάνουν αρκετά. -
Μπααα, τουλάχιστον στην περίπτωσή μου δε φαίνεται να έχει να κάνει με τη θερμοκρασία. Ούτως ή άλλως τέτοιες ημέρες δεν πιάνουμε στην Αθήνα θερμοκρασίες κοντά στο 0.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αφού είδα κι απόειδα να παίζω με τις πιέσεις των Εξάλτο σήμερα αποφάσισα να φέρω τα εμπρός πίσω και τούμπαλιν καθώς παρατηρούσα χαζοσπινιαρίσματα χωρίς προφανή λόγο. Τα λάστιχα είναι 15 μήνες στο αυτοκίνητο κι έχουν κάνει κάτι παραπάνω από 13000km. Τα πίσω που ήρθαν εμπρός φυσικά ζυγίστηκαν εκ νέου και οι πιέσεις μου πλέον είναι 30-32 (θυμίζω διάσταση 185-60/14).
Εγώ παρατηρώ χαζοσπινιαρίσματα απο τη μέρα που τα έβαλα...
Όταν τα πιέσεις όμως παρέχουν και καλή πληροφόρηση και έχουν ομαλές αντιδράσεις παρά τη μάλλον στα τελευταία της ανάρτηση...
Σκέφτομαι να ρίξω λίγο τις πιέσεις μήπως και δω διαφορά...
το αμαξι σου φταιει.
οχι τα λαστιχα
-
Πράγματι μήπως σηκώνεται πολύ η μούρη στο ξεκίνημα και δεν πατάνε καλά τα λάστιχα κάτω? Εκτός και αν μου λέγανε μ@λ@κί3ς όταν είμουν μικρός, αυτό οφείλεται σε κάποιο εξάρτημα.
Αλλά και εμένα μου φαινόταν σαν να έκανε σούζα το αμάξι στο ξεκίνημα, μετά έστρωσε.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και γω έχω δει ότι όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 5-6 βαθμούς τα εξάλτο χάνουν αρκετά.Ενδέχεται και να είναι, δεν έχω οδηγήσει όμως το αυτοκίνητο καλοκαίρι με τα Exalto για να ξέρω...
το αμαξι σου φταιει.
οχι τα λαστιχα
Όταν λες φταίει το αμάξι μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος. Είναι δυνατόν π.χ. να φταίει η ανάρτηση όταν μιλάμε για ήρεμη εκκίνηση με 1500 στροφές/λεπτό, όπου απλά έχει μια μικρή κλίση ο δρόμος και το αντισπίν 1/2 φορές ενεργοποιείται;
Τι μπορεί να φταίει δηλαδή;Πράγματι μήπως σηκώνεται πολύ η μούρη στο ξεκίνημα και δεν πατάνε καλά τα λάστιχα κάτω? Εκτός και αν μου λέγανε μ@λ@κί3ς όταν είμουν μικρός, αυτό οφείλεται σε κάποιο εξάρτημα.
Αλλά και εμένα μου φαινόταν σαν να έκανε σούζα το αμάξι στο ξεκίνημα, μετά έστρωσε.
Σούζα; Μα δε μιλάω για απότομες εκκινήσεις... εκεί θα το έβρισκα απόλυτα λογικό αν π.χ. η ανάρτηση τα έχει δει όλα, κάτι που δεν ισχύει κιόλας, απλά σίγουρα έχει πέσει κάπως η απόδοσή της.
-
Ρε παιδια τι διαφορα εχουν τα Pilot Sport με τα exalto?
Eπισης τα sport βγαινουν σε διασταση 205/45/17?
Γιατι στο net δεν μπορεσα να βρω πουθενα τιμη για αυτη τη διασταση.Τελος ποια η γνωμη σας για τα Bridgestone Potenza RE050A?
Προσωπικα μου φαινονται χαλια.Εκτος αν θελουν πολυ ζεσταμα...Επισης τα πλαινα ειναι θεοσκληρα.Ελεος λαστιχα ειναι αυτα -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σούζα; Μα δε μιλάω για απότομες εκκινήσεις... εκεί θα το έβρισκα απόλυτα λογικό αν π.χ. η ανάρτηση τα έχει δει όλα, κάτι που δεν ισχύει κιόλας, απλά σίγουρα έχει πέσει κάπως η απόδοσή της.Είχε χαλάσει μια βάση μηχανής, με αποτέλεσμα στην γκαζιά να εκτοξεύεται η μηχανή προς τα πάνω και να σηκώνει προσωρινά την μούρη του αυτοκινήτου, αφαιρώντας πρόσφυση από τα λάστιχα.
ΤραγικόΕιδικά σε εκκινήσεις από ανηφορίτσα έχανες τον ορίζοντα
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ρε παιδια τι διαφορα εχουν τα Pilot Sport με τα exalto?
Eπισης τα sport βγαινουν σε διασταση 205/45/17?
Γιατι στο net δεν μπορεσα να βρω πουθενα τιμη για αυτη τη διασταση.Τελος ποια η γνωμη σας για τα Bridgestone Potenza RE050A?
Προσωπικα μου φαινονται χαλια.Εκτος αν θελουν πολυ ζεσταμα...Επισης τα πλαινα ειναι θεοσκληρα.Ελεος λαστιχα ειναι αυταΤα RE050A είναι τρομερά ελαστικά αλλά ναι θέλουν ζέσταμα.
-
Μια φορα μιλαγα με ενα παιδι που εχει τα ιδια λαστιχα και μου ελεγε οτι πηγε Πατρα Κορινθο και τα λαστιχα ακομα δεν ειχαν ζεσταθει .Αν ειναι να τα βαλω σε πιστα για να ζεσταθουν τοτε αστα να πανε.Κι αυτος τα θεωρει χαλια.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και γω έχω δει ότι όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 5-6 βαθμούς τα εξάλτο χάνουν αρκετά.Ενδέχεται και να είναι, δεν έχω οδηγήσει όμως το αυτοκίνητο καλοκαίρι με τα Exalto για να ξέρω...
το αμαξι σου φταιει.
οχι τα λαστιχα
Όταν λες φταίει το αμάξι μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος. Είναι δυνατόν π.χ. να φταίει η ανάρτηση όταν μιλάμε για ήρεμη εκκίνηση με 1500 στροφές/λεπτό, όπου απλά έχει μια μικρή κλίση ο δρόμος και το αντισπίν 1/2 φορές ενεργοποιείται;
Τι μπορεί να φταίει δηλαδή;Πράγματι μήπως σηκώνεται πολύ η μούρη στο ξεκίνημα και δεν πατάνε καλά τα λάστιχα κάτω? Εκτός και αν μου λέγανε μ@λ@κί3ς όταν είμουν μικρός, αυτό οφείλεται σε κάποιο εξάρτημα.
Σούζα; Μα δε μιλάω για απότομες εκκινήσεις... εκεί θα το έβρισκα απόλυτα λογικό αν π.χ. η ανάρτηση τα έχει δει όλα, κάτι που δεν ισχύει κιόλας, απλά σίγουρα έχει πέσει κάπως η απόδοσή της.
o σχεδιασμος της αναρτησης σου.
για παραδειγμα, το πρηγουμενο αβενσις και σεμι σλικ να το βαλεις πανω, θα σπινιαρει σαν τρελο. το φοκους /ξαρα/ 306/ 106/206/ C30 και σκατα λαστιχα να του βαλεις απλα θα φυγεις.
ελπιζω να καταλαβες
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]