-
ΚΑΜΑ V-521 Έχει βάλει κάνεις ή έχει καποιο γνωστό? Κοιτώντας για χιονολαστιχα τα ειδα και το πελμα είναι ολα τα λεφτα. Σαν παγολαστιχο αλλά με αγριο πελμα ταυτόχρονα, οτι ψαχνω. Αλλά εχουν C στη βροχη και άλλα F, τι φαση?!
Αν ναυαγησει ή θα κοιτάξω για conti extreme winter contact (σιγα μην βρω.......) ή παλι τα TS860 και θα παρω ζευγάρι για να κραταω παντα φρεσκα πίσω.
Το παγολαστιχο στουπωνει ή οχι απο χιονι? -
Καλημέρα,
Τα ελαστικά μου είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις 40.000 χιλιόμετρα και 2,5 χρόνια σε χρήση. Είναι τα εργοστασιακά Continental ecocontact5. Έχω 2 ερωτήσεις. Πρώτον πότε να τα αλλάξω; Μέχρι τώρα με χιόνια, βροχές κτλ, δεν είχα θέμα, δεν έχει γλιστρήσει ποτέ το αμάξι. Την περασμένη εβδομάδα πάτησα σε μαζεμένο νερό σε ένα δρόμο που δεν μπορούσα να καταλάβω πόσο νερό είχε και ενώ το νερό ήταν αρκετούς πόντους δεν έχασε πρόσφυση το αμάξι καθόλου. Εγώ σκεφτόμουν λόγο χρόνου και χρήσης μετά τον χειμώνα να τα άλλαζα.
Δεύτερη ερώτηση. Τι βάζω; Έχω διάσταση 205/55/16. Κάποιοι συνάδελφοι έχουν τα Michelin Crossclimate και με πιπιλίζουν να πάω σε τέτοια λύση. Γενικά η λογική τους δεν είναι κακή. Λένε πως δουλεύουμε βάρδιες πχ δουλεύω και ξημερώματα, περνάμε δρόμους που είναι βρεγμένοι, πολύ κρύο, παγωνιές, ψιλοχιόνι κτλ. Γιατί για 1 χιλιόμετρο χιονισμένο δρόμο να βάλεις αλυσίδες μέχρι να βγεις Εγνατία; Δεν έχουν γενικά άδικο αλλά 1 χρόνο τώρα και με δεύτερο χειμώνα στην πλάτη μου δεν μου φάνηκε να χρειάστηκα ποτέ all season ελαστικό. Ποια είναι η δική σας γνώμη; Πότε χρειάζεται κάποιος ένα τέτοιο ελαστικό;
Πάντως κοιτώντας διάφορα ελαστικά, θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο με καλύτερο δείκτη στον ήχο, δηλαδή με λιγότερα decibel. Μου έκατσαν καλά στο μάτι τα Dunlop Blueresponse. Έχει κάποιος άποψη για αυτά; Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άποψη και διαφορετική πρόταση. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Κάποιοι συνάδελφοι έχουν τα Michelin Crossclimate και με πιπιλίζουν να πάω σε τέτοια λύση. Γενικά η λογική τους δεν είναι κακή. Λένε πως δουλεύουμε βάρδιες πχ δουλεύω και ξημερώματα, περνάμε δρόμους που είναι βρεγμένοι, πολύ κρύο, παγωνιές, ψιλοχιόνι κτλ. Γιατί για 1 χιλιόμετρο χιονισμένο δρόμο να βάλεις αλυσίδες μέχρι να βγεις Εγνατία; Δεν έχουν γενικά άδικο αλλά 1 χρόνο τώρα και με δεύτερο χειμώνα στην πλάτη μου δεν μου φάνηκε να χρειάστηκα ποτέ all season ελαστικό. Ποια είναι η δική σας γνώμη; Πότε χρειάζεται κάποιος ένα τέτοιο ελαστικό;Οι συνάδελφοι σου μάλλον έχουν δίκιο!Ότι δε χρειάστηκες αλυσίδες με τα θερινά ελαστικά που έχεις δε σημαίνει ότι δε θα χρειαστείς ούτε ότι είσαι ασφαλής.Πολλοί ανεβαίνουν και σε χιονοδρομικά με καλοκαιρινά ελαστικά.Παίρνουν φόρα από το στεγνό σημείο και αν δεν τους σταματήσει κανείς ή αν δεν κάνουν άγαρμπη κίνηση ανεβαίνουν.Όμως αν κάποιος τους κόψει τη φόρα,μένουν και πρέπει να βάλουν αλυσίδες.Με έναν φίλο αναγκαστήκαμε να βάλουμε αλυσίδες για 40μ!Σε ένα σημείο που δεν το βλέπει ο ήλιος είχε 40μ πάγο.Μας σταμάτησε ένας με μια Ζ3 που έκανε τετακέ,και επειδή ο φίλος είχε καλοκαιρινά,δεν ξεκίναγε με τίποτα.Αυτό με τα all season θα το αποφύγεις σίγουρα.Και τα Crossclimate τα οποία έχω κι εγώ 2,5 χρόνια,είναι άψογα σε όλες τις συνθήκες.Εγώ θα σου τα πρότεινα.Τα dunlop ειχα βάλει τα fast response.Αν είχαν ζεσταθεί ήταν καλά.Κρύα,παναγιά μου βόηθα!
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Καλημέρα,...
Δεν μας είπες σε τι αυτοκίνητο τα φορας.
Εχε υπόψη σου οτι τα crossclimate δεν ειναι πανάκεια, πχ σε παγωμενο χιονι (οχι παγο) δεν πανε.
Εχουμε γραψει αρκετα σχολια πιο πισω για τα συγκεκριμένα, η γνωμη μου μετα απο 46000 χιλιομετρα ειναι οτι δεν ειναι ασχημα, αλλα δεν ειναι και όπως τα περίμενα. Πιστευω οτι εχουν περισσότερο θόρυβο και κατανάλωση απ'οτι αναφέρεται στο καρτελάκι τους. Ισως να φταιει η διασταση μου, δεν ξέρω.Με επιφύλαξη θα μεταφέρω και τις εντυπωσεις ενος συμφοιτητη μου που συναντηθηκαμε μετα απο χρονια.
Τον επεισε ο λαστιχάς του και εβαλε τα Crossclimate σε Alfa 159. Κι αυτος καθημερινα περνα το δρομο του Δομοκου για τη δουλεια του και τα εβαλε για να γλυτωσει τις αλυσίδες. Στο στεγνο όμως και με καλο καιρο δεν του αρεσαν καθόλου, σε σημειο που να θελει την Ανοιξη να τα βγαλει.Αν όπως κατάλαβα κινείσαι βόρεια, ισως θα επρεπε να σκεφτεις τη λυση των 2 τετραδων, αν τα υπαρχοντα λάστιχα σε εξυπηρετησαν, παρε ενα σετ χιονοκουβερτες να βρισκονται και βαλε ξανα τα ιδια, ή παρόμοια.
-
Για VW Polo 1.4 και διαστάσεις 195/50/15 τι μου προτείνετε??
Χρήση κυρίως μες την πόλη και κάνα ταξίδι το καλοκαιράκι, επίσης πάω νορμάλ σε ταχύτητα.
Τιμή θα έλεγα μέχρι 220, άντε 230 άμα έχει μεγάλη διαφορά..
Δυτικά προάστια περιοχή -
Βασει δεικτων οικονομιας και αποδοσης στο βρεγμενο,και μεσα στο μπατζετ σου...
https://www.skroutz.gr/s/14445374/Bridg ... 5-82H.html -
To αυτοκίνητο μου είναι dacia sandero stepway. Κινούμαι μεταξύ Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολης για την δουλειά μου. Γενικά προτιμώ το να βρω ένα λάστιχο με λιγότερο θόρυβο από το continental που φοράω τώρα. Οι μόνες αντίξοες συνθήκες που μπορεί να συναντήσω είναι χιόνι στον δρόμο μέχρι να βγω Εγνατία που είναι 1-1,5 χιλιόμετρο και σε πολύ πρωινές ή βραδινές ώρες τον χειμώνα, η υγρασία που πιάνει η Εγνατία στο βουνό πριν την Αλεξανδρούπολη όπου μπορεί να παγώσει ο δρόμος (δεν το έχω δει μέχρι τώρα). Έχω αλυσίδες μαζί μου, τις οποίες παραδόξως μόνο στην Θεσσαλονίκη τις χρειάστηκα.
Επίσης κάτι άλλο που με προβληματίζει στην all seasons επιλογή είναι πως το καλοκαίρι γράφω αρκετά χιλιόμετρα σε διακοπές, road trip κτλ, και φοβάμαι μήπως θα έχω κακή απόδοση. Από την άλλη τα Conti σε βρεγμένο είναι πολύ καλά και σκέφτομαι πως μήπως με άλλο καλοκαιρινό ελαστικό στο βρεγμένο θα χάσω. Είμαι αρκετά μπερδεμένος.
-
Εγώ θα σου πρότεινα ένα σετ χειμερινά. Τις πρωινές ώρες που κινείσαι και με χαμηλές θερμοκρασίες (
-
Kger το μισο κομμάτι απο Κομοτηνή προς Αλεξανδρουπολη είναι χαλι, οτι λάστιχο και να έχεις κανει απίστευτο θορυβο. Αν θυμάμαι καλά μονο η αριστερη λωρίδα παλεύεται. Απο όλη την Εγνατία αυτό το κομμάτι και το κομμάτι με τις στροφες πανω από Καβάλα είναι αίσχος.
-
Χειμερινά που να τα αποθηκεύω; Δεν έχω χώρο. Πάντως από τότε που μπήκα στο τρυπάκι να κοιτάξω για αλλαγή ελαστικών, παρατηρώ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στη δουλειά και αρκετοί έχουν all seasons ελαστικά. Απλά δεν ξέρω αν θέλω να χάσω σε απόδοση το καλοκαίρι. Από την άλλη θα μου πεις, είσαι τόσο γ@ματος οδηγός που θα καταλάβεις την διαφορά; Επίσης, από φθορά αντέχουν; Ένα καλό καλοκαιρινό βγάζει μια τριετία με 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα άνετα.
-
Έχει all season που είναι πιο χειμερινά και άλλα που είνια πιο καλοκαιρινά. Στην 2η κατηγορία ανήκουν τα Michelin CrossClimate, τα Bridgeston WeatherControl A005, νομιζω και τα Continental AllSeasonContact και τα Hankook 4S2.
Μπορείς να δεις περισσότερα στο www.tyrereviews.co.uk και ειδικότερα http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Tests/#allseason
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Χειμερινά που να τα αποθηκεύω; Δεν έχω χώρο. Πάντως από τότε που μπήκα στο τρυπάκι να κοιτάξω για αλλαγή ελαστικών, παρατηρώ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στη δουλειά και αρκετοί έχουν all seasons ελαστικά. Απλά δεν ξέρω αν θέλω να χάσω σε απόδοση το καλοκαίρι. Από την άλλη θα μου πεις, είσαι τόσο γ@ματος οδηγός που θα καταλάβεις την διαφορά; Επίσης, από φθορά αντέχουν; Ένα καλό καλοκαιρινό βγάζει μια τριετία με 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα άνετα.Τις περισσότερες φορές πάντως ο λαστιχάς που θα τα πάρεις μπορεί να τα αποθηκεύσει και να μην έχεις την έννοια τους.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Χειμερινά που να τα αποθηκεύω; Δεν έχω χώρο. Πάντως από τότε που μπήκα στο τρυπάκι να κοιτάξω για αλλαγή ελαστικών, παρατηρώ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στη δουλειά και αρκετοί έχουν all seasons ελαστικά. Απλά δεν ξέρω αν θέλω να χάσω σε απόδοση το καλοκαίρι. Από την άλλη θα μου πεις, είσαι τόσο γ@ματος οδηγός που θα καταλάβεις την διαφορά; Επίσης, από φθορά αντέχουν; Ένα καλό καλοκαιρινό βγάζει μια τριετία με 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα άνετα.Ta CrossClimate δε θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα το καλοκαίρι.
Με το αυτοκίνητο που εχεις δε θα σου δημιουργησουν καποιο θεμα (εννοώ δεν εχεις καποιο πολυ δυνατο και στριφτερο αυτοκίνητο), χιλιόμετρα βγαζουν (αν κρινω απο μενα, πιστευω οτι θα βγαλουν ανετα 4 χρονια 60000+ χιλιομετρα).
Απλα δεν θα σου προσφερουν κατι παραπάνω στις παγωνιες που λες -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ta CrossClimate δε θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα το καλοκαίρι.
Με το αυτοκίνητο που εχεις δε θα σου δημιουργησουν καποιο θεμα (εννοώ δεν εχεις καποιο πολυ δυνατο και στριφτερο αυτοκίνητο), χιλιόμετρα βγαζουν (αν κρινω απο μενα, πιστευω οτι θα βγαλουν ανετα 4 χρονια 60000+ χιλιομετρα).
Απλα δεν θα σου προσφερουν κατι παραπάνω στις παγωνιες που λεςΚαι που θα κάνουν διαφορά τα crossclimate το χειμώνα σε σχέση με ένα primacy 4 π.χ
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ta CrossClimate δε θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα το καλοκαίρι.
Απλα δεν θα σου προσφερουν κατι παραπάνω στις παγωνιες που λεςΚαι που θα κάνουν διαφορά τα crossclimate το χειμώνα σε σχέση με ένα primacy 4 π.χ
σε χιονι αφρατο, πατημενο ή λασποχιονο, καθως και στο πολυ νερο, Αυτο καταλαβα εγω.
Σε παγωμενο χιονι δεν μπορω να εκτιμησω αν γλυστρανε περισσοτερο ή λιγοτερο, το θεμα ειναι οτι γλυστρανε.Πριν απο τα Crossclimate ειχα τα Νοκιαν WR4 allweather.
Πήγαιναν καλυτερα απο τα CrossClimate στο παγωμενο - ξυμενο απο το εκχιονιστικό χιόνι, αλλά ήταν πολυ χειροτερα στο στεγνο, σε φασαρια και σε αντοχή. Στην κατανάλωση ενω ειχαν 3 βαθμίδες διαφορα στο καρτελάκι, δεν ειδα διαφορα προς το καλύτερο, και τα δυο ήταν 0,5 λίτρα πάνω απο την κατανάλωση των εργοστασιακών Yokohama G900 (και στη φασαρία ήταν ανώτερο το Yoko ενω 'θεωρητικά' δεν θα έπρεπε) -
Εγώ πάντως που φοραω χειμερινά στο Avensis και All Weather στο Micra βλέπω διαφορά...
Όταν αρχίζει και κρυώνει ο καιρός το ESP και το ABS ενεργοποιούνται ευκολότερα με τα θερινά.
Επίσης με το χιόνι που έριξε δεν είχα πρόβλημα κανένα. Με τα χειμερινά έκανα την διαδρομή Λάρισα - Θεσσαλονίκη με τον δρόμο γεμάτο χιόνι και δεν αισθάνθηκα καμία ανασφάλεια (έστριβε και φρέναρε κανονικά το αυτοκίνητο). Επίσης με τα All Weather που τα περπάτησα εντός πόλης είχα την ίδια συμπεριφορά. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
σε χιονι αφρατο, πατημενο ή λασποχιονο, καθως και στο πολυ νερο, Αυτο καταλαβα εγω.
Σε παγωμενο χιονι δεν μπορω να εκτιμησω αν γλυστρανε περισσοτερο ή λιγοτερο, το θεμα ειναι οτι γλυστρανε.Ενδιαφέρον, Βλέπω έχει βγει κι η σειρά crossclimate+. Aν είναι τόσο καλά για χειμώνα και απλώς αξιοπρεπή το καλοκαίρι είναι ακλή επιλογή. Πόσα χλμ έχεις κάνει μέχρι τώρα;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σε παγωμενο χιονι δεν μπορω να εκτιμησω αν γλυστρανε περισσοτερο ή λιγοτερο, το θεμα ειναι οτι γλυστρανε.Ενδιαφέρον, Βλέπω έχει βγει κι η σειρά crossclimate+. Aν είναι τόσο καλά για χειμώνα και απλώς αξιοπρεπή το καλοκαίρι είναι ακλή επιλογή. Πόσα χλμ έχεις κάνει μέχρι τώρα;
Τα crossclimate+ (σύμφωνα με τη Michelin) εχουν μεγαλύτερη διάρκεια απο τα 'απλά'.
Συμφωνα με το καρτελάκι τους, πήγαν στο Β σε φρεναρισμα στη βροχη (ενω τα 'απλα' ειχαν Α) και δε θυμαμαι αν εχασαν και μια βαθμίδα στην οικονομια καυσιμου.Εγω εχω τα 'απλά' για 47.000 χιλιομετρα και πιστευω θα φτασω ανετα τα 60.000.
Υπόψη οτι εχω κανει τουλάχιστον 10.000 αυτοκινητόδρομου σε Ιταλία και κεντρική Ευρώπη, και τουλάχιστον τα μισα απο τα υπόλοιπα σε Ελληνικούς αυτοκινητόδρομους με οτι αυτο συνεπάγεται για τη φθορά τους. Αρα απο άποψη φθοράς τα θεωρώ κορυφαία.Φετος εβαλα για πρωτη φορα αλυσίδες τα τελευταία 16 χρονια που εχω τετρακίνητο οχημα. Οπότε σκεφτομαι τον επόμενο χειμώνα να βαλω ενα σετ χειμερινα τα οποία θα εναλλάσσω με ενα καλο τουριστικό θερινό λάστιχο
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Φετος εβαλα για πρωτη φορα αλυσίδες τα τελευταία 16 χρονια που εχω τετρακίνητο οχημα. Οπότε σκεφτομαι τον επόμενο χειμώνα να βαλω ενα σετ χειμερινα τα οποία θα εναλλάσσω με ενα καλο τουριστικό θερινό λάστιχο
Αν έβαλες αλυσίδες για να ανεβείς δρόμο με κλίση με το χιόνι που είχε η Θεσσαλονίκη πριν 2 βδομάδες, νομίζω ότι είναι αρκετά ικανοποιητικά.
-
Πάω κατευθείαν για αλλαγή; [emoji20]
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]