-
Να πιθανολόγησω ότι τα 510 επειδή είναι σπορ σειρά δεν βγαίνει σε 16αρες,χωρίς να είμαι σίγουρος, ενώ τα 310 είναι υπερβολικά καινούργια και για αυτό τα περισσότερα μαγαζιά δεν τα έχουν ακόμη.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Να ενημερώσω πως τρέχει μία προσφορά με κουπόνι -20 ευρώ για βενζίνη με Falken σε 16άρα διάσταση
Εγώ την εκμεταλλεύτηκα και ουσιαστικά τα 914 τα πλήρωσα 230 ευρώκαλημέρα φίλε μου.
Γιατί προτίμησες την παλαιότερη σειρά 914 και όχι τα FK 510 ή τα 310;Γειά σου Λάμπρο και από εδώ
Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καλά τις σειρές της Falken, Μισελενάκιας γάρ. Με μια γρήγορη αναζήτηση μου φάνηκε πως το ΖΕ310 είναι για μικρότερα-ελαφρύτερα αυτοκίνητα και δεν θα ταιριάζει στο Mazda. Αργότερα διάβασα πως το ΖΕ310 είναι ο διάδοχος του ZE914.
Δεν με πειράζει καθόλου που είναι παλιά σειρά, ίσα ίσα προτιμούσα να βάλω κάτι δοκιμασμένο και το ZE914 έχει πολύ καλές κριτικές
Πάντα θα έχω στο μυαλό μου το Michelin Exalto PE 2 (ένα από τα καλύτερα λάστιχα που έβαλα ποτέ στο Mazda) που το αντικατέστησε η Michelin με το PS3 αλλά τελικά ήταν υποδεέστεροΝα πιθανολόγησω ότι τα 510 επειδή είναι σπορ σειρά δεν βγαίνει σε 16αρες,χωρίς να είμαι σίγουρος, ενώ τα 310 είναι υπερβολικά καινούργια και για αυτό τα περισσότερα μαγαζιά δεν τα έχουν ακόμη.
Ακριβώς αυτό
-
Δυστυχώς το 510 δεν βγαίνει ούτε στη δική μου διάσταση 215/50/17 παρότι αντικαθιστά τα fk 453 που έβγαιναν........
-
Επειδή θα ξαναπάω σε 17άρες σκέφτομαι σοβαρά και τα δύο (FK510-310) σε 205/50/17 . Επίσης τα νέα SAVA UHP2 τα οποία έχον καλά αποτελεσματα στα τεστ και είναι και πολύ φθηνά (και αθόρυβα). Για πιο ακριβά μάλλον σε goodyear από τα οποία τα φόρεσα στο μικρό και είμαι ευχαριστημένος.
Πρόσφατα έβαλε φίλος το falken 310 kai περιμένω εντυπώσεις. Είδα και και τα FK510 στα τεστ του tyre reviews και έχουν πολύ καλές κριτικές 2-3 σε κάθε δοκιμή. Αυτό που μου έκανε εντυπωση είναι η διαφοροποίηση των τεστ στον θόρυβο. Άλλα τεστ τα χαρακτηρίζουν αθόρυβα και άλλα θορυβόδη . Μιλάω για διάσταση 225/45/17 πάντα σε όλα τα τεστ.
-
SAVAΑπό τα χειρότερα λάστιχα που υπάρχουν.
205/50/17
Ακριβή διάσταση.
- Οικονομική επιλογή: Toyo CF2
- Μεσαίες επιλογές: Hankook S1 Evo 2 / Yokohama V701
- Σπορ επιλογές: Goodyear Eagle F1 AS3 / Dunlop Sport Maxx RT2
- Money is no object: Michelin Pilot Sport 4
-
Για το TOYO έχω ακούσει γενικώς καλά λόγια. Θα το σκεφτώ. Ta SAVA τα δοκίμασες ή άλλως σου μετέφερε την εμπειρία του;
-
Είχα την ατυχία να τα οδηγήσω πριν χρόνια, αλλά διαφορετικό μοντέλο. Σίγουρα από μοντέλο σε μοντέλο υπάρχει διαφορά, αλλά όλες οι απόψεις συγκλίνουν. Επιπέδου Kormoran...
-
από akis-milan » 11 Οκτ 2018 14:14
καλησπερα παιδια.ειμαι κατοχος ενος hyundai ι20 του 2014 το πηρα μεταχειρησμενο και τα ελαστικα του θελουνε αλλαγη .φοραει 175/70/14.λιγο που ειδα στα ιντερνετ καλα λαστιχα φαινονται τα Continental ContiEcoContact 5 175/70R14 84T συνδιαζουνε κ την οικονομια κ το κρατημα..γνωριζετε καποια αλλη μαρκα;;;;το αμαξι κανει χλμ κυριως σε εθνικη και σε ηρεμες ταχυτητες.Re: Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]
Δημοσίευσηαπό petran17 » 11 Οκτ 2018 14:21
Ποσα χλμ κανεις το χρονο? και μεχρι τι ποσο εισαι διατεθειμενος να δωσεις?
Υπαρχουν και αλλες καλυτερες λυσεις θεωρω απο τα συγκεκριμενα Conti..18-20.000 το χρονο.κοντα στα ιδια λεφτα με τα continental
-
Έχω οδηγήσει Sava perfecta. ΟΤΙ ΑΘΛΙΟΤΕΡΟ
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
SAVA
Από τα χειρότερα λάστιχα που υπάρχουν.
205/50/17
Ακριβή διάσταση.
- Οικονομική επιλογή: Toyo CF2
- Μεσαίες επιλογές: Hankook S1 Evo 2 / Yokohama V701
- Σπορ επιλογές: Goodyear Eagle F1 AS3 / Dunlop Sport Maxx RT2
- Money is no object: Michelin Pilot Sport 4
Εάν ως μεσαίες επιλογές εννοείς touring ελαστικά θα συμπλήρωνα:
Hankook Ventus Prime 3
Pirelli P7 Blue
Dunlop Sport Bluresponse
Goodyear Efficient Grip Performance
με την σειρά που τα αναφέρω. -
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Hankook Ventus Prime 3
Pirelli P7 Blue
Dunlop Sport Bluresponse
με την σειρά που τα αναφέρω.Η κατάταξή μου ήταν περισσότερο χρηματική. Έχω τα Prime 3 (τουριστικό), αλλά όταν κοστίζουν το ίδιο με τα S1 Evo 2 (σπορ), δεν βλέπω λόγο να τα προτιμήσει κάποιος. Επίσης για μένα το P7 είναι ανώτερο λάστιχο από το Hankook, οπότε θα αντέστρεφα την σειρά αυτών των δύο. Δεν το ανέφερα όμως διότι η τιμή του είναι παρόμοια καθαρά σπορ ελαστικών.
-
Οι προτιμήσεις μου σε 205/50/17 κινούνται μεταξύ άνεσης και σπορ αίσθησης. Ιδιαίτερα με ενοχλούν τα θορυβώδη ελαστικά με πολύ σκληρά πλαϊνά που γίνονται κούτσουρα (Brigestone). Μικρή rolling resistance είναι ευπρόσδεκτη αφού το κάθε λίτρο μετράει. Και φυσικά από τιμή γύρω στα 400€.
-
Hankook Ventus Prime 3
Pirelli P7 Blue
Dunlop Sport Bluresponse
με την σειρά που τα αναφέρω.Η κατάταξή μου ήταν περισσότερο χρηματική. Έχω τα Prime 3 (τουριστικό), αλλά όταν κοστίζουν το ίδιο με τα S1 Evo 2 Σπορ), δεν βλέπω λόγο να τα προτιμήσει κάποιος. Επίσης για μένα το P7 είναι ανώτερο λάστιχο από το Hankook, οπότε θα αντέστρεφα την σειρά αυτών των δύο. Δεν το ανέφερα όμως διότι η τιμή που είναι παρόμοια καθαρά σπορ ελαστικών.
Λογικό το σκεπτικό σου, αλλά η επιλογή εξαρτάται από τα θέλω του χρήστη. Οπότε εάν με τα ίδια χρήματα μπορείς να αγοράσεις είτε το sport ελαστικό είτε το touring, η τελική απόφαση έχει να κάνει αποκλειστικά με τον οδηγό και τον τρόπο με τον οποίον και διανύονται τα χιλιόμετρα.
205/50/17 φοράω και εγώ.
Τώρα έχω τα P7 (όχι τα Blue) σε έκδοση XL και για να πω την αμαρτία μου, τα νιώθω ελαφρώς περισσότερο σκληρά από τα αντίστοιχα μη XL και σε διάσταση 205/55/16 που φόραγα στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου. Για την ακρίβεια, τα νυν μου δίνουν μια αίσθηση λιγότερο εύκαμπτων στις στροφές. Ενδεχομένως να έχει να κάνει και με τις διαφορετικές αναρτήσεις των δύο αυτοκινήτων.
Διαβάζοντας αρκετά στο tyrereviews και επειδή μάλλον θα προτιμήσω κάτι touring, στην επόμενη αλλαγή η πρώτη μου επιλογή βλέπω να είναι τα Hankook Ventus Prime 3, ενώ αναλόγως και με τις επιδόσεις που θα καταγράψουν σε περισσότερες δοκιμές (καθώς επί του παρόντος δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά), πιθανόν να είναι υποψήφια και τα Michelin Primacy 4 και Continental Premium Contact 6. -
Οι προτιμήσεις μου σε 205/50/17 κινούνται μεταξύ άνεσης και σπορ αίσθησης.Θα σου πρότεινα τα Sport Maxx RT2 τότε. Σπορ λάστιχο μεν, αλλά όχι καθαρόαιμο, όπως τα αντίστοιχα Pirelli ή Bridgestone.
Λογικό το σκεπτικό σου, αλλά η επιλογή εξαρτάται από τα θέλω του χρήστη. Οπότε εάν με τα ίδια χρήματα μπορείς να αγοράσεις είτε το sport ελαστικό είτε το touring, η τελική απόφαση έχει να κάνει αποκλειστικά με τον οδηγό και τον τρόπο με τον οποίον και διανύονται τα χιλιόμετρα.
Φυσικά και συμφωνούμε. Το θέμα όμως ξέρεις ποιο είναι; Στην Ελλάδα, με την μέτριας πρόσφυσης άσφαλτο (εκτός από κάποιος κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα που έχουν μαύρη-σπυρωτή άσφαλτο), τα λάστιχα δεν φθείρονται από την τριβή, αλλά από την πολυκαιρία. Οπότε τα touring που έχουν ως σκοπό την μακροζωία δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. Τα δε σπορ, που στην Ιταλία-Γερμανία-Αγγλία κλπ τρώγονται πιο γρήγορα, λόγω της άγριας ασφάλτου που έχουν εκεί, εδώ δεν παθαίνουν το ίδιο. Και όντας σπορ, έχουν πιο μαλακή γόμα και καλύτερη πρόσφυση από τα τουριστικά. Για αυτό και για συνθήκες Ελλάδος προτιμάω πάντα σπορ λάστιχα. Αν βέβαια κάνεις πάρα πολλά χλμ στην Εθνική, με μεγάλες ταχύτητες, τότε τα τουριστικά έχουν νόημα, καθώς η ίδια η κύλιση με πολλές περιστροφές προκαλεί φθορά και ας μην υπάρχει scrubbing.
η πρώτη μου επιλογή βλέπω να είναι τα Hankook Ventus Prime 3
Τα φοράω σε αυτοκίνητο 1500 κιλών και 200 ίππων. Είναι αξιοπρεπέστατα.
Continental
Μην το κάνεις αυτό το κακό στον εαυτόν σου...
-
Για τα εν λόγω καινούρια Continental διάβασα καλές επιδόσεις στο tyrereviews, γι' αυτό και τα ανέφερα. Και σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, τα Premium Contact 6 αντικατέστησαν ταυτόχρονα τα Premium Contact 5 και τα Sport Contact 5. Υπέθεσα, λοιπόν, ότι θα είναι σε υψηλότερο επίπεδο...
Το σκεπτικό σου περί ελληνικών δρόμων ουδέποτε το είχα σκεφθεί έτσι και ομολογώ ότι με έβαλες σε σκέψεις. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι κάνω το πολύ 8.000 χιλιόμετρα και από αυτά μόνο τα 2.000 είναι σε αυτοκινητοδρόμους.
Οπότε πάμε σε:
Hankook S1 evo 2 (ή 3;)
Dunlop Sport Maxx RT2 (ή SP Sport 01;)
Michelin Pilot Sport 4
Goodyear Eagle F1 Assymetric 3
Σωστά; -
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Για τα εν λόγω καινούρια Continental διάβασα καλές επιδόσεις στο tyrereviews, γι' αυτό και τα ανέφερα. Και σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, τα Premium Contact 6 αντικατέστησαν ταυτόχρονα τα Premium Contact 5 και τα Sport Contact 5. Υπέθεσα, λοιπόν, ότι θα είναι σε υψηλότερο επίπεδο...Έτσι όπως το λες είναι. Το πρόβλημά μου με την Continental είναι ότι όσες φορές πίεσα τα λάστιχά της, τα 'έφτυσαν' μετά από 2-3 λεπτά. Δεν αντέχουν την πίεση και 'σαπουνιάζουν'! Για μένα είναι καλά λάστιχα για τον μέσο οδηγό, αλλά μετριότατα για αυτόν που θέλει κάτι παραπάνω!!! Στις Σέρρες να φανταστείς, έβγαιναν τα λινά μετά από 10-12 γύρους!!!
Οπότε πάμε σε:
Hankook S1 evo 2 (ή 3;)
Dunlop Sport Maxx RT2 (ή SP Sport 01;)
Michelin Pilot Sport 4
Goodyear Eagle F1 Assymetric 3
Σωστά;Το απόλυτα σωστό ή το λάθος δεν το γνωρίζω, μόνον την άποψή μου μπορώ να εκφράσω.
Τα Pilot Sport 4 πρέπει να είναι τα καλύτερα, βάσει δοκιμών. Μετά θα έβαζα τα Dunlop, τρίτα τα Goodyear και εκεί κάπου και τα Hankook. -
Αν κρίνω από τα διάφορα τεστ, όντως τα Michelin είναι τα καλύτερα.
Είναι όμως και αρκετά ακριβότερα.
Κι έτσι εμφανίζεται ένα πραγματικό δίλημμα...
Pilot Sport 4 σε διάσταση 225/45/17 (ώστε να είναι χαμηλότερη η τιμή τους) ή κάποιο από τα υπόλοιπα στην κανονική διάσταση; -
Όταν ήρθα στο ίδιο δίλημμα, προτίμησα τα λίγο πιο φτηνά αλλά στην 'σωστή' διάσταση.
-
Ο χρήστης akis-milan έγραψε:
από akis-milan » 11 Οκτ 2018 14:14
καλησπερα παιδια.ειμαι κατοχος ενος hyundai ι20 του 2014 το πηρα μεταχειρησμενο και τα ελαστικα του θελουνε αλλαγη .φοραει 175/70/14.λιγο που ειδα στα ιντερνετ καλα λαστιχα φαινονται τα Continental ContiEcoContact 5 175/70R14 84T συνδιαζουνε κ την οικονομια κ το κρατημα..γνωριζετε καποια αλλη μαρκα;;;;το αμαξι κανει χλμ κυριως σε εθνικη και σε ηρεμες ταχυτητες.Re: Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]
Δημοσίευσηαπό petran17 » 11 Οκτ 2018 14:21
Ποσα χλμ κανεις το χρονο? και μεχρι τι ποσο εισαι διατεθειμενος να δωσεις?
Υπαρχουν και αλλες καλυτερες λυσεις θεωρω απο τα συγκεκριμενα Conti..18-20.000 το χρονο.κοντα στα ιδια λεφτα με τα continental
Κανεις σχετικα 'πολλα' χλμ το χρονο κατα την γνωμη μου για να επιλεξεις Continental (και συγκεκριμενα τα 'Eco' που εβαλες). Βλεποντας τι επιλογες εχεις για την διασταση σου, εγω θα πηγαινα καρφι για τα Pirelli Cinturato P1 Verde και σαν δευτερη επιλογη τα Dunlop StreetResponse 2 που τα ξερω απο γνωστο οτι ειναι σκυλια.. Πρεπει να τα εχει 60Κ χλμ και ακομα πανε.
-
Οι προτιμήσεις μου σε 205/50/17 κινούνται μεταξύ άνεσης και σπορ αίσθησης.
Θα σου πρότεινα τα Sport Maxx RT2 τότε. Σπορ λάστιχο μεν, αλλά όχι καθαρόαιμο, όπως τα αντίστοιχα Pirelli ή Bridgestone.
Φυσικά και συμφωνούμε. Το θέμα όμως ξέρεις ποιο είναι; Στην Ελλάδα, με την μέτριας πρόσφυσης άσφαλτο (εκτός από κάποιος κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα που έχουν μαύρη-σπυρωτή άσφαλτο), τα λάστιχα δεν φθείρονται από την τριβή, αλλά από την πολυκαιρία. Οπότε τα touring που έχουν ως σκοπό την μακροζωία δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. Τα δε σπορ, που στην Ιταλία-Γερμανία-Αγγλία κλπ τρώγονται πιο γρήγορα, λόγω της άγριας ασφάλτου που έχουν εκεί, εδώ δεν παθαίνουν το ίδιο. Και όντας σπορ, έχουν πιο μαλακή γόμα και καλύτερη πρόσφυση από τα τουριστικά. Για αυτό και για συνθήκες Ελλάδος προτιμάω πάντα σπορ λάστιχα. Αν βέβαια κάνεις πάρα πολλά χλμ στην Εθνική, με μεγάλες ταχύτητες, τότε τα τουριστικά έχουν νόημα, καθώς η ίδια η κύλιση με πολλές περιστροφές προκαλεί φθορά και ας μην υπάρχει scrubbing.
η πρώτη μου επιλογή βλέπω να είναι τα Hankook Ventus Prime 3
Τα φοράω σε αυτοκίνητο 1500 κιλών και 200 ίππων. Είναι αξιοπρεπέστατα.
Continental
Μην το κάνεις αυτό το κακό στον εαυτόν σου...
Βλέπω την άσφαλτο σε αρκετούς δρόμους και πραγματικά προβληματίζομαι για το πόσο θα μπορούσαν να αντέξουν sport ελαστικά... Και αναφέρομαι σε δρόμους που έχουν γίνει σαγρέ, λόγω της μη επίστρωσής του με πίσσα για χρόνια... Άραγε, το σκεπτικό σου συμπεριλαμβάνει και αυτούς ή αναφέρεσαι μόνο σε δρόμους με άσφαλτο τύπου 'γυαλί';
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]