-
Ο χρήστης alf έγραψε:
Το έγραψα σε γειτονικό forum αλλά το γράφω και εδώ μιας και θα ήθελα την γνώμη σας.
Τον 03/18 αγόρασα ένα Kia Ceed 1.4 και μέχρι τώρα έχω κάνει 6000χλμ.Φοραει Hankook Ventus prime 2 με dot 4717 τα οποία όμως δεν με ικανοποιούν καθώς γλιστράνε ακούγονται αρκετά , ψιλοσαπουνιαζουν στις στροφές και γενικά μου αφήνουν μια ασάφεια στην αίσθηση κατά την οδήγηση.
Τι θα μου προτείνατε για αλλαγή; Κάνω ~25 χιλιόμετρα την ημέρα αστικά και περιαστικά και καμιά φορά το δίμηνο κανένα κοντινό ταξίδι. Η οδήγησή μου είναι ήρεμη χωρίς πολύ πίεση στις στροφές.
Θα ήθελα κάτι με καλύτερη αίσθηση, λιγότερο θόρυβο και εάν είναι εφικτό με διάρκεια στον χρόνο.
Η διάσταση είναι 205/55/16.Πάντως είμαι μεταξύ T005, P7 blue και efficient grip performance.
Απορρίπτω τα Michelin γιατί σε προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα τα primacy 3 δεν έμεινα ευχαριστημένος.
Περιμένω τις γνώμες σαςΤην ίδια γνώμη έχω και εγώ με τα Primacy 3, η χρυσή μετριότητα
-
Ερώτηση ....
Αν απο 89V πάει καποιος σε 93V, δηλαδή αυξήσει τον δείκτη φορτίου και κρατήσει τον ίδιο δείκτη ταχύτητας του ελαστικού
η διαφορά που είναι????
Μήπως γίνετε σκληρότερο το πλαϊνό? -
Καλησπέρα!
Έχω το Renault Clio IV 1.5 dci με τα 90 άλογα και ήρθε η ώρα να αλλάξω το πρώτο σετ ελαστικών μου. Μέχρι στιγμής είχα τα Continental με τα οποία έρχονταν όταν το αγόρασα.
Η διάσταση που φοράω είναι 195/55/16 87H. Ψάχνω ένα ελαστικό με σχετικά σπορ χαρακτήρα και καλή πρόσφυση τόσο σε στεγνό όσο και βρεγμένο. Τι θα προτείνατε;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Ο χρήστης pteleos 1 έγραψε:
Ερώτηση ....
Αν απο 89V πάει καποιος σε 93V, δηλαδή αυξήσει τον δείκτη φορτίου και κρατήσει τον ίδιο δείκτη ταχύτητας του ελαστικού
η διαφορά που είναι????
Μήπως γίνετε σκληρότερο το πλαϊνό?Γενικότερα πιο ενισχυμένος ο σκελετός του ελαστικού.Συνήθως είναι λίγο ακριβότερα απο τον αμέσως προηγούμενο δείκτη βάρους στην ίδια πάντα διάσταση.
-
Άρα λιγότερο μαλακό και περισσότερο ανθεκτικό να υποθέσω ..
-
Ερώτηση ....
η διαφορά που είναι????
Μήπως γίνετε σκληρότερο το πλαϊνό?Ναι, αλλά ούτε που θα την καταλάβεις την διαφορά.
Η διάσταση που φοράω είναι 195/55/16 87H. Ψάχνω ένα ελαστικό με σχετικά σπορ χαρακτήρα και καλή πρόσφυση τόσο σε στεγνό όσο και βρεγμένο. Τι θα προτείνατε;
Ακριβή διάσταση, χωρίς κανένα σπορ λάστιχο σήμερα. Dunlop Sport Maxx TT και Bridgestone T005 θα κοιτούσα.
-
Ο χρήστης Tirnavos έγραψε:
Καλησπέρα!Έχω το Renault Clio IV 1.5 dci με τα 90 άλογα και ήρθε η ώρα να αλλάξω το πρώτο σετ ελαστικών μου. Μέχρι στιγμής είχα τα Continental με τα οποία έρχονταν όταν το αγόρασα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Βάλε 205/55/16... Είναι η φθηνότερη διάσταση...
-
Tύρναβε, γιατί δε βάζεις το ίδιο που είχες?
-
Άρα λιγότερο μαλακό και περισσότερο ανθεκτικό να υποθέσω ..Αν είχες για παράδειγμα πρίν την ίδια μάρκα και διάσταση ελαστικού και τα ξαναβάλεις με μόνη διαφορά το δείκτη βάρους, μάλλον δεν θα καταλάβαινες ποτέ την διαφορά!!!
Ίσως καταλάβαινες μια μικρή διαφορά στην απορρόφηση κραδασμών........ ίσως! -
Αυτό το ΣΚ κάναμε μια εκδρομή στην Άνω Αγοριανη (Επτάλοφος) με το Clio 3 1.4 & θα ήθελα να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου για τα Bridgestone T005 που φοράει τα τελευταία 5.000 σχεδόν χλμ (185/60/15 Η).
Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν Αθηνα-Καστρο (μέσω εθνικής οδού)-Λιβαδειά-Αραχωβα-Λιβαδι Παρνασσου-Επταλοφος (όπου διανυκτερευσαμε χθες, εξαιρετικό μέρος!)-Αμφικλεια-Ελατεια-Αταλάντη & μέσω εθνικής οδού επιστροφή Αθήνα απόψε.
Δεδομένης της έντονης βροχόπτωσης, τα Τ005 συμπεριφέρθηκαν άψογα σε όλους αυτούς τους δρόμους, που σε ορισμένα σημεία δεν είναι κ οι καλύτεροι. Δεν αισθάνθηκα πουθενά ανασφάλεια, οδηγούσα με λογική αλλα όχι αργα, είχα συνεχές feedback από τιμόνι, δυνατό φρενάρισμα χωρίς να επέμβει πουθενά το ABS. Ένιωθα πως «στεγνώνουν» το βρεγμένο, και ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το ότι στην εθνική έπεφτα σε σημεία με πολύ νερό & η πορεία ήταν ακλόνητη, παρα τα 120-130 χαω ανα σημεια. Και όλα αυτα με χαμηλό θόρυβο κύλισης και άνεση πρωτοφανή για Bridge.
Συμπερασματικά, μετά τις καλές κριτικές μου για το καλοκαίρι, απεδείχθησαν το ίδιο καλα και στο βρεγμένο (σημειώνω ότι δεν άργησαν να ζεσταθούν ιδιαίτερα, παρα τη βροχή). Με λίγα λογια, μου δίνουν μια αίσθηση ασφαλείας, ελπίζω να συνεχιστεί αρκετά προτού αρχίσουν να παλιώνουν.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Λοιπόν για suv θα πω. Michelin latitude cross, αρχες του 2015 τα φόρεσα. 100.000 χλμ έως σήμερα και έχουν πιάσει δείκτη φθοράς τώρα.
Τώρα με τα πρωτοβροχια ηταν γλιστερα, μετά από τις μεγάλες βροχές που ξεπλυθηκε ο δρόμος φρενάρουν ικανοποιητικά σε σημείο που μονο με τσαρουχωμα επεμβαίνει το abs.
Ακόμη και με φθορά οριακή έχει ελκτική πρόσφυση στη λάσπη. Τόσα χλμ και δεν έχουν σκιστεί πουθενα, και ας έχουν περπατήσει σε πέτρα και ας έχουν πέσει σε κρατηρες εντός πόλης. Στα χιόνια μέχρι περισυ ανέβαινα άνετα χωρίς αλυσίδες.
Μετά τις 60.000 χλμ έχω θόρυβο στη καμπινα από τα λάστιχα.
Έκανα μια έρευνα αγοράς τι υπάρχει σε τέτοιο λάστιχο (δεν θέλω απόλυτο 50-50 καθώς δεν κάνω τόσο χρήση εκτός) αλλά δεν βρήκα κάτι και ούτε κριτικες σε κάποιο λάστιχο εκτός από αυτό το πολυφορεμενο. Μάλλον συνταγή που πέτυχε δεν πρεπει να αλλάξει και σκέφτομαι να βάλω τα ίδια. Ίσως ομως υπάρχει κάτι εξίσου αξιόλογο σε άλλη μάρκα που δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσω.
Κάποια γνώμη εάν υπάρχει κάποιος με suv εδώ μεσα?Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βρε και με καθαρόαιμα off-roaders είμαστε εδώ μέσα, αλλά αν δεν πεις διάσταση, πως να βοηθήσουμε;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βρε και με καθαρόαιμα off-roaders είμαστε εδώ μέσα, αλλά αν δεν πεις διάσταση, πως να βοηθήσουμε;215/65/16
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα παιδιά ! Θέλω τη βοήθεια σας θα αλλάξω τα pirelli p1 μετά από χρόνια σε διάσταση 175/65/14. Θα βάλω michelin και είμαι ανάμεσα στα energy plus+ και τα crossclimate σε huyntai getz κινούμαι σε Αττική κυριως και Πελοπόννησο συχνά μες στο χρόνο και σίγουρα καμιά εκδρομή εντός υπόλοιπης Ελλάδας. Αξίζει τον κόπο τα crossclimate θα αποδώσουν στο ξηρό κλίμα ? Τα έχετε δοκιμάσει καλοκαίρι ?
-
Ο κύβος ερρίφθη
Τελικά φόρεσα efficientgrip performance
Αν και αρχή είμαι ενθουσιασμένος με την επιλογή μου
Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες -
Ο χρήστης mike117 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά ! Θέλω τη βοήθεια σας θα αλλάξω τα pirelli p1 μετά από χρόνια σε διάσταση 175/65/14. Θα βάλω michelin και είμαι ανάμεσα στα energy plus+ και τα crossclimate σε huyntai getz κινούμαι σε Αττική κυριως και Πελοπόννησο συχνά μες στο χρόνο και σίγουρα καμιά εκδρομή εντός υπόλοιπης Ελλάδας. Αξίζει τον κόπο τα crossclimate θα αποδώσουν στο ξηρό κλίμα ? Τα έχετε δοκιμάσει καλοκαίρι ?Γνωμη μου ειναι αν δεν τ χρησιμοποιείς σε λιγο χιονάκι και πολυ νερό, μην τα βαλεις.
Τζαμπα θα επωμιστεις το επιπλέον κοστος, την επιπλέον καταναλωση και λιγη φασαρια παραπανω σε σχεση με τα αμιγώς ασφάλτινα energy plus+.
τα εχω για 33000 χιλιομετρα σε τετρακίνητο, δεν ειμαι ευχαριστημενος απο τη φασαρια και την καταναλωση τους, στο νερό ειναι πολυ καλα όπως και στο χιονι (οχι το παγωμενο) -
Ο χρήστης cson έγραψε:
215/65/16Pirelli Scorpion Verde
Yokohama Geolander G055
Goodyear Efficient Grip SUV -
100000 χλμ με ένα λάστιχο??
Speechless -
Bebes Ευχαριστώ για τις πληροφορίες ! Στο στεγνό πώς σου συμπεριφέρεται ; Γενικότερα πέραν του θορύβου, από αντοχή φρένα κρατηματα κλπ ? Η τιμή πάντως για τετράδα είναι σχεδόν ίδια πλέον με τα energy.
-
Μια μικρή μνεία θέλω να κάνω στο σημείο αυτό στα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ Goodyear F1A3 , που το Σάββατο που μας πέρασε με έφεραν με ασφάλεια στον προορισμό μου εν μέσω τρομακτικών καιρικών συνθηκών .
Κλειστοί δρόμοι στην Αργολίδα , απίστευτες καταστροφές και κατάφερα μετά κόπων και βασάνων να βγω στον παλιό δρόμο Τρίπολης Ναύπλιου για Τρίπολη καθώς το τούνελ στο Αρτεμίσιο ήταν κλειστό (από κολοσουρτη για όποιον γνωρίζει )
Νερό ποτάμι παντού στο οδόστρωμα από 5 έως 20 πόντους, με λάσπη ,πέτρες , και απίστευτο αέρα . Τετρακίνητα αγροτικά ανεξέλεγκτα λόγω υδρολισθησης και αέρα σε χαντάκια , λυπήθηκα που δεν μπορούσα να βοηθήσω καθόλου, πέρασα από παντού με το νερό να μπαίνει στον χώρο του κινητήρα να μην βλέπω από τους ατμούς , να ρεταρει , νόμιζα πως θα σπάσω τα πάντα από τις πέτρες άλλα κυρίως φοβόμουν μην διαλυθούν τα λάστιχα τα οποία τελικά αποδείχθηκαν άριστα κυρίως στο θέμα της υδρολισθησης, δεν γλίστρησα πουθενά ακόμη και με απότομες αλλαγές κατεύθυνσης και τσαρουχωμα στα φρένα σε σημεία που λόγω της περιορισμένης ορατότητας τελευταία στιγμή διαπιστωνα πως είχαν πέτρες και λάσπες που είχαν παρασυρθεί.
(Επίσης διαπίστωσα με έκπληξη και δεν το γνώριζα πως με τέτοιες ποσότητες νερού τα φρένα δεν πιάνουν , χρειάζεται 2-3 παρά άσε για να πιάσουν σωστά τα φρένα)Ίσως η πιο τρομακτική διαδρομή που έχω κάνει στην ζωή μου , και η έκφραση στα πρόσωπα των αστυνομικών που 10-15 χλμ πριν την Τρίπολη απαγόρευαν την κυκλοφορια προς το Ναύπλιο ανεκτίμητη...
Μεγάλο λάθος που δεν έμεινα στο Ναύπλιο , και σε όλη την διαδρομή με την γυναίκα μου της μιλούσα για το Duster ή το Vitara που και πόσο πιο ασφαλείς θα νιώθαμε σε σχέση με το καημένο το γκολφακι μας που το κακοποίησα βάναυσα...
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]