-
https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-au ... %2F65%2F15
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αυτή η τεράστια διαφορά συμπεριφοράς βρεγμένου/στεγνού είναι που κάνει τα πιο σπορ λάστιχα μάλλον επικίνδυνα για κλασσική χρήση δρόμου.Το ένα είναι σπορ, το άλλο ακόμα περισσότερο και αυτό με τα 40 μέτρα είναι ημισλίκ και για αυτό η διαφορά. Φυσικά και δεν είναι επικίνδυνα τα σπορ λάστιχα. Τα ημισλίκ είναι ειδική κατηγορία, για στεγνή πίστα κυρίως.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou/m/1934_5805/Pirelli_or_Bridgestone.html?keyphrase=185%2F65%2F15Αυτά είναι τα 88T και όχι τα 88H.
(Και φυσικά δεν παίζει να τρέξω σε τέτοιες ταχύτητες, αλλά χτύπα ξύλο γίνεται κανενα ατυχημα και σου λέει ο άλλος ότι φοράς λάστιχα διαφορετικά από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου και βρίσκεις το μπελά σου; )
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Τα Michelin latitude cross ήταν τα μοναδικά που άλλαξα μετά από 65000 χλμ με χρήση και εκτός δρόμου σε αυτή την κατάστασηSent from my iPhone using Tapatalk
Ελαχιστα παρακάτω είναι το πέλμα εμένα στα cross ,δεν έχει ακουμπήσει πλήρως το δείκτη φθοράς(!) και είμαι με 98.000 χλμ!!
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και δεν σας ανησυχεί αυτό;....
-
Τα Bridgestone s001 τι λενε απο αποψη χιλιομετρικης αποδοσης, κρατηματων, πλαινων και απαιτουν ζεσταμα?
Υ. Γ. Τα re002 τα εχω οδηγήσει. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Και δεν σας ανησυχεί αυτό;....Αν το άκουγα μόνο ναι. Τώρα που τα έχω οδηγήσει και ξέρω πως έχουν συμπεριφερθεί αλλά και πώς συμπεριφέρονται τώρα μετά από 100.000 χλμ όχι. Αυτά θα ξαναβάλω είναι κορυφή. Βγάζουν θόρυβο μετά τα 60.000 χλμ το μόνο μειονέκτημα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα crossclimate τα είχα μέχρι τα 68000χλμ σε 22 μήνες αλλά μετά τα 60000 έκαναν πολύ θόρυβο, χωρίς να πέσει ιδιαίτερα η απόδοση τους, αντικαταστάθηκαν απο τα primacy 4 που είναι τελείως αθόρυβα.Σε 2 μηνες εχω κανει 9000χλμ και ενώ στην αρχή μου φάνηκαν αδιάφορα πλέον μου αρέσουν πολύ, τα συστήνω ανεπιφύλακτα.(205/55/16 σε ford focus 2.0l).
-
Συγνώμη που το βάζω εδώ, αλλά ίσως να συμβαίνει και σε ελαστικά για αυτοκίνητα. Έχω αγανακτήσει με τα Michelin M45 2.75/17 47S.
https://www.skroutz.gr/s/8629057/Michelin-M45-2-75-17-47S.html
Τα φοράω στην πάπια με τη διαφορά ότι το μπροστινό είναι 2.25. Στο δεύτερο χρόνο τα πλαινά έκανε κάποιους ραγάδες στον τρίτο γίνανε πολλοί...
Δεν θεωρείται φθηνό ελαστικό για την κατηγορία του. Έχει βέβαια πολύ καλό κράτημα. Είχα βάλει ξανά πίσω το ίδιο ελαστικό με το ίδιο θέμα και το θεώρησα πως ήταν κάποια παρτίδα με πρόβλημα. Τελικά είναι χαρακτηριστικό του εν λόγω ελαστικού.
Δεν μπορώ να καταλάβω αν η Michelin αρέσκεται με αυτό το πρόβλημα. Εννοείται ότι του χρόνου θα αλλάξω και τα δύο γιατί οι ραγάδες μου ανεβάζουν την πίεση όταν σκέφτομαι σε τι εταιρίας ελαστικό τους βλέπω. Eγώ φταίω που άφησα τα Metzeler και πήγα σε άλλη εταιρία, νομίζοντας ότι θα είναι καλύτερη.....Σε εμένα δεν έδειξε να είναι τελικά.... -
Όταν δουλεψα περυσι ντελιβερι με παπί με michelin λαστιχα ειχαμε το ίδιο θέμα +ΠΟΛΛΑ φουιτ. Στο σκούτερ παλι εχω michelin αλλά δν εχω τέτοια θέματα.
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Συγνώμη που το βάζω εδώ, αλλά ίσως να συμβαίνει και σε ελαστικά για αυτοκίνητα. Στο δεύτερο χρόνο τα πλαινά έκανε κάποιους ραγάδες στον τρίτο γίνανε πολλοί...Αν με τον όρο 'ραγάδες' εννοείς μικρές χαρακιές στο προφίλ του ελαστικού, τότε συνέβη και σε μένα, όταν είχα στο scirocco μου τα michelin primacy -δεν θυμάμαι ποιό νούμερο-. Δεν θυμάμαι με ακρίβεια πότε πρωτοεμφανίστηκαν, στον 4ο χρόνο πάντως που τα άλλαξα, ήταν αρκετά έντονες. Όταν ρώτησα τον λαστιχά γιατί έγιναν, είπε οτι έφταιγα εγώ...
Η αλήθεια είναι οτι τα επόμενα που έβαλα (Hankook Ventus V12 Evo) δεν εμφάνισαν τέτοια σημάδια, αλλά η αντικατάσταση συνέπεσε με μια μεγάλη αλλαγή στις διαδρομές που ακολουθούσα έως τότε, οπότε δεν είχα το ίδιο μέτρο σύγκρισης.
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Συγνώμη που το βάζω εδώ, αλλά ίσως να συμβαίνει και σε ελαστικά για αυτοκίνητα. Στο δεύτερο χρόνο τα πλαινά έκανε κάποιους ραγάδες στον τρίτο γίνανε πολλοί...
Αν με τον όρο 'ραγάδες' εννοείς μικρές χαρακιές στο προφίλ του ελαστικού, τότε συνέβη και σε μένα, όταν είχα στο scirocco μου τα michelin primacy -δεν θυμάμαι ποιό νούμερο-. Δεν θυμάμαι με ακρίβεια πότε πρωτοεμφανίστηκαν, στον 4ο χρόνο πάντως που τα άλλαξα, ήταν αρκετά έντονες. Όταν ρώτησα τον λαστιχά γιατί έγιναν, είπε οτι έφταιγα εγώ...
Η αλήθεια είναι οτι τα επόμενα που έβαλα (Hankook Ventus V12 Evo) δεν εμφάνισαν τέτοια σημάδια, αλλά η αντικατάσταση συνέπεσε με μια μεγάλη αλλαγή στις διαδρομές που ακολουθούσα έως τότε, οπότε δεν είχα το ίδιο μέτρο σύγκρισης.
p__nat όπως το περιγράφεις είναι. Στο προφίλ το λάστιχο κάνει ας το πω γραμμές. Στην παρακάτω φωτογραφία ότι δείχνει το είδα στον χρόνο σε καινούργιο Michelin. Και υπ' όψιν, δεν κυνηγώ λακκούβες, πάντα τσεκάρω ανά εβδομάδα την πίεση στα ελαστικά, δεν πλαγιάζω με γκάζια σε στροφές την πάπια για να πεις ότι ζορίζονται τα πλαϊνά.
Το ελαστικό της φωτογραφίας είναι άλλης μάρκας. p__nat εμείς φταίμε συνήθως......Το έχω ακούσει και εγώ το παραμύθι για άλλες περιπτώσεις αδικαιολόγητων φθορών.....
Θα φροντίσω να βγάλω φωτογραφία τα δικά μου. Το πέλμα μου είναι για να οργώσω.Όταν δουλεψα περυσι ντελιβερι με παπί με michelin λαστιχα ειχαμε το ίδιο θέμα +ΠΟΛΛΑ φουιτ. Στο σκούτερ παλι εχω michelin αλλά δν εχω τέτοια θέματα.
Φίλε μου W202 AMG με έσωσες. Το ίδιο με εμένα. Το φιτίλι ήταν στην πένα για να πεις μήπως κάποια ακτίνα έκανε ζημιά στη σαμπρέλα. Ψηλάφισα κάθε τι στο εσωτερικό της ζάντας μήπως έχει αγριέψει κάπου και τρίβει την σαμπρέλα. Δεν βρήκα τίποτα. Όμως η σαμπρέλα είναι φαγωμένη πλάγια!! Και άντε να φταίει η ζάντα η πίσω. Τα ίδια έχω και στο μπροστά μισελίν. Και εκεί η ζάντα; Αν το αφήσω για ένα μήνα αραχτό θα χάσει 4 με 5 bar. Όταν το καβαλήσω, χάνει παραπάνω. Στο σκούτερ είναι άλλο το ελαστικό, άλλος ο σκελετός. Θα αλλάξω το πίσω με μέτζελερ και αν δεν χάνει τότε πάει το μπροστά για αλλαγή. Τις ζάντες δυο λαστιχάδες (χώρια από εμένα με τις λίγες γνώσεις) τις είδαν και τις έβγαλαν εντάξει.......
-
Metzeler ήθελα να βάλω αλλά δεν υπηρχαν διαθεσιμα. Στις μηχανες τουλάχιστον θεωρουνται τοπ.
-
Δείτε και τα bridgestone. Κρατάνε καλά και δεν έχουν θέματα με ραγίσματα.
-
Για metzeler με βλέπω. Θα κοιτάξω όμως και κριτικές για τα bridgestone. Δεν γίνεται να αλλάζω σαμπρέλα κάθε τόσο...
-
Καλημέρα.
Θέλω να αλλάξω λάστιχα στο Peugeot 107.
Η χρήση του αυτοκινήτου είναι κυρίως αστική με κάποιες -ελάχιστες- διαδρομές σε επαρχιακό δίκτυο.
Είμαι μεταξύ των παρακάτω:- Dunlop StreetResponse 2
- Goodyear EfficientGrip Compact
- Pirelli Cinturato P1 Verde
- Hankook Kinergy Eco 2 K435
Όλα έχουν τους ίδιους δείκτες κατανάλωσης (C), πρόσφυσης (Β) & θορύβου (68dB), εκτός του Hankook που έχει 70dB.
Οι τιμές τους είναι παρεμφερείς, στα 210-230€ η τετράδα.
Ποιο θα προτείνατε?
-
Τα 2 πρώτα εάν δεν κάνω λάθος είναι ουσιαστικά το ίδιο ελαστικό. Φοράω σε φαμπια 1 τα Dunlop (185/60/14) εδώ & σχεδόν 7000 χλμ. Αθόρυβη κυλιση, άνετα, σχετικά μαλακα, καλο φρένο κ πρόσφυση σε βρεγμένο κ στεγνό, feedback τιμονιού συμπαθητικό (όχι όμως τόσο καλο όσο τα Bridge, οοοοταν ζεσταινόταν...)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα σας. Μία ερώτηση αναφορικά με ελαστικά. Φίλος εκθειάζει τα οφέλη από χρήση αζώτου αντί αέρα στα ελαστικά. Ενδεικτικά αναφέρει ότι παρατηρεί σημαντική βελτίωση στην απορρόφηση ανωμαλιών του δρόμου , ότι δεν χάνεται η πίεση και μία μικρή βελτίωση στην κατανάλωση.
Έχει κανείς σας εμπειρία ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Ο χρήστης pharmamen έγραψε:
Καλησπέρα σας. Μία ερώτηση αναφορικά με ελαστικά. Φίλος εκθειάζει τα οφέλη από χρήση αζώτου αντί αέρα στα ελαστικά. Ενδεικτικά αναφέρει ότι παρατηρεί σημαντική βελτίωση στην απορρόφηση ανωμαλιών του δρόμου , ότι δεν χάνεται η πίεση και μία μικρή βελτίωση στην κατανάλωση.
Έχει κανείς σας εμπειρία ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Αρχικά για φυσιολογικη έως και γρήγορη οδηγηση ο ατμοσφαιρικός αερας είναι πολυ καλυτερος. Η κατανάλωση με αζωτο δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μειωθηκε με αζωτο, το αντίστροφο ναι.
Υ. Γ. Αζωτο θα χρησιμοποιουσα αν η χρήση του αυτοκινήτου ήταν μονο καταβαση.
-
Ο χρήστης pharmamen έγραψε:
Έχει κανείς σας εμπειρία ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Ζήτησέ του να το κάνεις βόλτα (μόνος σου...) πήγαινε σε ένα βενζινάδικο και ξεφούσκωσε όσο γίνεται τα ελαστικά, και φουσκωσέ τα ξανά με αέρα.
Θα το καταλάβει;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]