-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Οταν λεμε αμιγως σπορ δηλαδη δε κανει για οδηγηση μεσα σε πολη ή πχ να πας για ενα μπανιο 20χλμ ?
Ναι με σβελτα και γρηγορα, αλλα προτιμω πρωτα την ασφαλεια.
Επισης στη προηγοπυμενη σελιδα ειπωθηκε οτι τα Τ005 πχ ειναι ταξιδιαρικα, αυτο σημαινει οτι δε κανουν για μετακινησεις στη πολη?
Βασικα δε μπορω να καταλαβω τη διαφορα μεταξυ σπορ ελαστικου και ταξιδιαρικου.
Αυτο που ψαχνω ειναι ελαστικο για μετακινηση κυριως σε αστικο ιστο, μεσα σε πολη και περιχωρα δηλαδη, με 1-2 ταξιδακια το χρονο (συνολικα περι τις 3-4.000 χλμ το χρονο). Προεχει η ασφαλεια και συνηθως οδηγαω σχετικα γρηγορα (οχι απο αποψη τελικης, οσο πχ επιταγχυνσης. φρεςναρισματος κλπ).
Η διαφορα τιμης τετραδας εδω που ρωτησα αναμεσα σε 914 και PS3 ειναι 70Ε. Δεν εχω προβλημα να τα δωσω αρκει οντως τα PS3 να ειναι 'καλυτερο' λαστιχο για τις αναγκες μου.
Ευχαριστω πολυ !Φυσικά και κάνει. Το ότι είναι σπορ σημαίνει ότι είναι κάπως μαλακό με μαλακά πλαινά για καλύτερη πληροφόρηση. Επίσης ζεσταίνεται σχετικά εύκολα. Το ταξιδιάρικο απλά είναι κάπως πιο σκληρό (εκτός αν μιλάμε για Continental )
Eπίσης το ταξιδιάρικο είναι πιο ήσυχο και έχει καλύτερη βαθμολογία στην κατανάλωση.
Όσον αφορά το PS3 το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι ότι στην καυτή άσφαλτο χάνει λίγο από την απόδοσή του. Συν την μικρότερη διάρκεια σε φθορά, μη περιμένεις δηλαδή να σου βγάλει 50-60.000χλμ. Από θετικά εκτός αυτών που αναφέρθηκαν το ότι είναι πάρα πολύ ήσυχο οπότε κάνεις άνετα και ταξίδι.
Γενικά όπως πολύ σωστά είπε και ο petran το sport ελαστικό πάντα είναι καλύτερο όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά.Μπερδεύτηκες μάλλον Πάνο. Για πληροφόρηση θέλεις σκληρά πλαϊνά. Τα τουριστικά λάστιχα έχουν πιο μαλακά για λόγους άνεσης. Ουσιαστικά τα σπορ λάστιχα προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση και τα τουριστικά μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση και άνεση.
-
καλησπέρα στην παρέα. θα ήθελα να ρωτήσω για τις εντυπώσεις σας από την χρήση ελαστικών FALKEN. Βλέπω τώρα τελευταία πολλές διακρίσεις σε τεστ ιδιωτικών φορέων και προτίθεμαι να τα δοκιμάσω. Πρώτα θα ήθελα όμως μερικά reviews από το κοινό.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
[quote='dexter13010Michelin έχω βάλει τα τελευταία 60000 χλμ κ πάω για αλλαγή τέλος του μήνα με τα ίδια.Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση.
Σου έβγαλαν 60000km; Τοσο μεγαλη διάρκεια ζωής εχουν; Η απόδοση τους σε ταξιδι ειναι ικανοποιητική;[/quote]
Στο πέλμα φαίνονται καινούρια. Αλλά θα τα αλλάξω λόγω χλμ. Στο ταξίδι σχετικά αθόρυβα είναι. Για νορμάλ οδήγηση καλό κράτημα έχουν.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημέρα
Για seat ibiza (2003) με 185/65 14' αν θυμάμαι καλά , χρήση 80% Εγνατία και 20% επαρχιακό-πόλη
Επειδή στο νέο ibiza το δικό μου έχω τα turanza 001 σε 15¨ μετά από 2.5μήνες δεν έχω παραπονο ...
Τι προτείνετε ;
Edit: Είναι να αλλαχθούν και τα αμορτισερ ... αν έχετε να προτεινετε και για αυτα κατι -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Καλημερα, σε γιαρις d4-d (175/65/15) τι θα προτείνατε;
Εγω εχω προτείνει (με σειρά προτίμησης):
Falken ziex 310 ecorun
Toyo cf2
Michelin energy saver +
Δεδομένης της κακής διαθεσιμότητας των falken , μαλλον θα προκριθούν τα toyo.
Οδήγηση κανονική χωρις σπορ ανησυχίες , κυρίως σε πολη κ 3-4 ήρεμα ταξίδια το χρόνο.
Ευχαριστω.
Michelin έχω βάλει τα τελευταία 60000 χλμ κ πάω για αλλαγή τέλος του μήνα με τα ίδια.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση.
Σου έβγαλαν 60000km; Τοσο μεγαλη διάρκεια ζωής εχουν; Η απόδοση τους σε ταξιδι ειναι ικανοποιητική;
Στην ίδια ακριβώς διάσταση σε G. Punto φοράω τώρα το 3ο σετ (το 1ο ήταν το saver τα 2 τελευταία τα saver+). Είμαι πολύ ευχαριστημένος συνολικά, και στο βρεγμένο. Μόνο στο φρενάρισμα νιώθω ότι τείνουν να μπλοκάρουν εύκολα οι μπροστινοί τροχοί, αλλά το ίδιο παρατήρησα και σε άλλα λάστιχα που φορούσα στο ίδιο αυτοκίνητο, οπότε μάλλον είναι θέμα αυτοκινήτου ή διάστασης. Τα πρώτο σετ το κράτησα 65000, το δεύτερο 75000 (3,5 χρόνια), αλλά από τα 70000 ένιωθα ότι είχαν τελειώσει και χαζογλιστρούσε. Τώρα έχω 45000 και δεν υπάρχει κάποια διαφορά, ούτε αισθητή φθορά. Όταν τα αλλάξω πάλι τα ίδια θα βάλω.
Γενικά κρατάνε για πολλά χιλιόμετρα τα χαρακτηριστικά τους και δεν φθείρονται εύκολα (οδηγώντας κανονικά, αλλά ούτως ή άλλως το αυτοκίνητο είναι πολύ αδύναμο για να τα ζορίσει).
Θα τα πρότεινα για τον τρόπο οδήγησης που θέλεις.Να ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις.
Τελικα προτιμήθηκαν τα saver + και οι πρώτες εντυπώσεις ειναι -αποτι μαθαίνω- πολυ θετικές.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
καλησπέρα στην παρέα. θα ήθελα να ρωτήσω για τις εντυπώσεις σας από την χρήση ελαστικών FALKEN. Βλέπω τώρα τελευταία πολλές διακρίσεις σε τεστ ιδιωτικών φορέων και προτίθεμαι να τα δοκιμάσω. Πρώτα θα ήθελα όμως μερικά reviews από το κοινό.τις φοράω σε Ford mondeo 1.5tdi σε 18ρες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! Θόρυβο μηδέν και αίσθηση στο βρεγμένο
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα και από εμένα.
Ήρθε η ώρα να αλλάξω τα υπέροχα κατά την γνώμη μου Goodyear eagle F1 asymmetric 2 σε fiat bravo sport 150 hp. Δεν οδηγώ γενικά επιθετικά εκτός από κάποια ξεσπάσματα. Τα χιλιόμετρα που κάνω είναι μοιρασμένα ανάμεσα σε πόλη και ταξίδια. Το αυτοκίνητο το αγόρασα μεταχειρισμένο προ εξαμήνου οπότε δεν έχω εμπειρία με άλλα ελαστικά σε αυτό.Η διάσταση είναι 225/45/17 με δείκτη 91Y. Η μόνη ένσταση που είχα με τα F1A2 είναι η κλίση στις στροφές αλλά επειδή όπως είπα παραπάνω δεν έχω δοκιμάσει το αυτοκίνητο με άλλα ελαστικά, ίσως να είναι οφείλεται και στο στήσιμο του αυτοκινήτου αυτό.
Δεν έχω αποκλείσει κανένα ελαστικό, κοιτάω από Sava intensa uhp2 μέχρι Michelin pilot sport 4. Γλυκοκοιτάζω F1A3, BRIDGESTONE TURANZA T005, NEXEN N FERA SU1 αλλά είμαι γενικά σε δίλημμα (τριλημμα, τετραλημμα...) Επειδή το bravaki καίει αρκετά ο δείκτης κατανάλωσης θα ήθελα να είναι σε καλά επίπεδα καθώς και ο δείκτης φθοράς, αλλά δεν θέλω αυτό να έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια μιας και την θεωρώ πρωταρχικό παράγοντα.
Τι θα μου προτείνατε;Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν θες το καλύτερο σπορ λάστιχο σε αυτήν την διάσταση ---> Michelin Pilot Sport 4
Καλές σπορ λύσεις με πιο ταξιδιάρικο χαρακτήρα ---> Dunlop Sport Maxx, Goodyear F1A3
Τουρισμού ---> Pirelli P7, Bridgestone T005 -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν θες το καλύτερο σπορ λάστιχο σε αυτήν την διάσταση ---> Michelin Pilot Sport 4
Καλές σπορ λύσεις με πιο ταξιδιάρικο χαρακτήρα ---> Dunlop Sport Maxx, Goodyear F1A3
Τουρισμού ---> Pirelli P7, Bridgestone T005Από όσα έχω διαβάσει εδώ, ενώ αρχικά τα Michelin δεν τα είχα σε εκτίμηση, το συγκεκριμένο φαίνεται πολύ καλή επιλογή. Από θόρυβο πως είναι; Μόνο αυτό έχω να παρατηρήσω κοιτώντας τις προδιαγραφές του.
Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nikoscorp έγραψε:
Από θόρυβο πως είναι;Από ότι βλέπω στον μέσο όρο θορύβου είναι.
Στα σπορ να προσθέσουμε και το Pirelli P Zero 3. Δυστυχώς το απολύτως κορυφαίο P Zero 4 δεν βγαίνει σε 17άρες. Αν θες σκληρά πλαϊνά, υπάρχουν και τα Bridgestone S001.
-
Αν και το έχω ξανά γράψει... https://www.skroutz.gr/s/7524491/Hankook-Ventus-V12-Evo2-K120-225-45R17-94Y.html
Πολύ καλή και ισορροπημένη συμπεριφορά.Και μια κριτική - αναφορά για τα https://www.pirelli.com/tyres/el-gr/car/find-your-tyres/products-sheet/scorpion-verde-all-season
Με μια λέξη εξαιρετικά. Αν και το όχημα (Jimny) προφανώς δεν είναι μέτρο σύγκρισης, οι αδυναμίες σβέλτη κίνησης σε άσφαλτο που έχει λόγω ανάρτησης, έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Εξαιρετικά στη βροχή αλλά και σε λίγο χιόνι που έτυχαν να πατήσουν. Συμπεριφορά εξίσου καλή και τώρα το καλοκαίρι. Δε ξέρω πως θα πάνε στο βάθος χρόνου, αλλά μέχρι τώρα δείχνουν πραγματικά πάρα πολύ καλά.Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Αν και το έχω ξανά γράψει... https://www.skroutz.gr/s/7524491/Hankook-Ventus-V12-Evo2-K120-225-45R17-94Y.html
Πολύ καλή και ισορροπημένη συμπεριφορά.Αν σου πώ οτι αυτό κοιτούσα λίγο πριν απαντήσεις στο thread!
Έχει καλή τιμή και προδιαγραφές ακόμα και σε UTQG. Με αποθαρρύνουν αυτά που διαβάζω σε ξένα φόρουμ αλλά βλέπω απο το προηγούμενο ποστ σου οτι είσαι χρήστης 2 χρόνια και είσαι ικανοποιημένος. Σίγουρα η άποψή σου έχει βαρύτητα μιας και χρησιμοποιείς τους ελληνικούς καρόδρομους. Τα έχω βρεί σε κατάστημα πολύ κοντά μου 344 ευρώ με τοποθέτηση στην τιμή. -
Ο χρήστης nikoscorp έγραψε:
Πολύ καλή και ισορροπημένη συμπεριφορά.Αν σου πώ οτι αυτό κοιτούσα λίγο πριν απαντήσεις στο thread!
Έχει καλή τιμή και προδιαγραφές ακόμα και σε UTQG. Με αποθαρρύνουν αυτά που διαβάζω σε ξένα φόρουμ αλλά βλέπω απο το προηγούμενο ποστ σου οτι είσαι χρήστης 2 χρόνια και είσαι ικανοποιημένος. Σίγουρα η άποψή σου έχει βαρύτητα μιας και χρησιμοποιείς τους ελληνικούς καρόδρομους. Τα έχω βρεί σε κατάστημα πολύ κοντά μου 344 ευρώ με τοποθέτηση στην τιμή.Φαντάζομαι πως τα ps4 ή τα pz3 θα είναι εξαιρετικά λάστιχα ίσως και καλύτερα, αλλά μιας και είχα μείνει αρκετά ικανοποιημένος από το πρόγονο τους (Κ120) έβαλα και τα evo2. Δεν έχω παράπονο. Αν παίζει κάποιο ρόλο, το αμάξι είναι Leon1 1.8t
Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Έχει καλή τιμή και προδιαγραφές ακόμα και σε UTQG. Με αποθαρρύνουν αυτά που διαβάζω σε ξένα φόρουμ αλλά βλέπω απο το προηγούμενο ποστ σου οτι είσαι χρήστης 2 χρόνια και είσαι ικανοποιημένος. Σίγουρα η άποψή σου έχει βαρύτητα μιας και χρησιμοποιείς τους ελληνικούς καρόδρομους. Τα έχω βρεί σε κατάστημα πολύ κοντά μου 344 ευρώ με τοποθέτηση στην τιμή.Φαντάζομαι πως τα ps4 ή τα pz3 θα είναι εξαιρετικά λάστιχα ίσως και καλύτερα, αλλά μιας και είχα μείνει αρκετά ικανοποιημένος από το πρόγονο τους (Κ120) έβαλα και τα evo2. Δεν έχω παράπονο. Αν παίζει κάποιο ρόλο, το αμάξι είναι Leon1 1.8t
Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το έχω ξαναγράψει ότι φίλος έχει τα V12 evo2 σε mondeo st και είναι απόλυτα ικανοποιημένος, κυρίως επειδή αποδίδουν άμεσα και μέσα στην πόλη.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τουρισμού ---> Pirelli P7, Bridgestone T005Απόλυτος και απόλυτα σωστότατος ο Δίας.. ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα αυτή η στιγμή.
Φοράω τα PS4 σε περίεργη διάσταση (205/45/17), έχω κάνει 17.500 σε 9 μήνες περίπου και είναι κορυφαία νομίζω. Από θόρυβο θα έλεγα ότι είναι πολύ καλά... δεν τα καταλαβαίνω μέσα στο αυτοκίνητο πάντως εγώ..
Έτσι όπως πάνε και με το στυλ οδηγησης που έχω (κινούμαι σε ευθείες που δεν τα πιέζω και λίγες στροφές που τα πιέζω.. [emoji12]), νομίζω τα 40Κ χλμ θα τα βγάλουν άνετα..
Κατά 99% θα τα ξανά βάλω.. αν όχι τα F1A3...Για τα hankook που αναφέρατε τα έχει βάλει φίλος σε 520 σε 18αρες και μόνο καλά λόγια μου έχει πει..
-
Πέτρο, ώρα είναι να κάνεις τα μπρος πίσω.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Τουρισμού ---> Pirelli P7, Bridgestone T005Απόλυτος και απόλυτα σωστότατος ο Δίας.. ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα αυτή η στιγμή.
Φοράω τα PS4 σε περίεργη διάσταση (205/45/17), έχω κάνει 17.500 σε 9 μήνες περίπου και είναι κορυφαία νομίζω. Από θόρυβο θα έλεγα ότι είναι πολύ καλά... δεν τα καταλαβαίνω μέσα στο αυτοκίνητο πάντως εγώ..
Έτσι όπως πάνε και με το στυλ οδηγησης που έχω (κινούμαι σε ευθείες που δεν τα πιέζω και λίγες στροφές που τα πιέζω.. [emoji12]), νομίζω τα 40Κ χλμ θα τα βγάλουν άνετα..
Κατά 99% θα τα ξανά βάλω.. αν όχι τα F1A3...Για τα hankook που αναφέρατε τα έχει βάλει φίλος σε 520 σε 18αρες και μόνο καλά λόγια μου έχει πει..
εγω φοράω τα Dunlop sportmaxx σε 235-40/18 και είμαι το λιγότερο απογοητευμένος ... το αμάξι παρόλο που είναι τετρακίνητο πάει μονίμως με το esp...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Πέτρο, ώρα είναι να κάνεις τα μπρος πίσω.Είχα σκοπο να τα αλλάξω μπρος πίσω πριν 1000 χλμ που άλλαξα λαδια αλλά το ξέχασαν τα παιδιά στο συνεργείο και τώρα θελω να πάω σε ένα φιλαράκι με βουλκανιζατέρ να μου τα κάνει μπρος πίσω..
Γενικά έχω σκοπο να τα αλλάζω σε κάθε αλλαγή λαδιών (15-16Κ χλμ) και όσο τραβήξουν..Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Είχα σκοπο να τα αλλάξω μπρος πίσω πριν 1000 χλμ που άλλαξα λαδια αλλά το ξέχασαν τα παιδιά στο συνεργείο και τώρα θελω να πάω σε ένα φιλαράκι με βουλκανιζατέρ να μου τα κάνει μπρος πίσω..
Γενικά έχω σκοπο να τα αλλάζω σε κάθε αλλαγή λαδιών (15-16Κ χλμ) και όσο τραβήξουν..Sent from my iPhone using Tapatalk
Πέτρο, αν τα αλλάξεις τώρα, στα 17.500 Km, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να τα ξαναλλάξεις. Γιατί εφόσον συνεχίσεις να οδηγείς με τον ίδιο τρόπο, στα 35.000 Km απλώς θα έχεις ισοφαρίσει την φορά μπρος και πίσω ελαστικών, οπότε δεν θα έχεις λόγο να τα ξανακάνεις τράμπα.
Εγώ προτιμώ για μια εκτιμώμενη ζωή ελαστικών περι τα 40.000 Km να κάνω την πρώτη τράμπα περι τα 10.000 Km και μια δεύτερη και τελευταία περί τα 30.000. Απλώς η προσωπική μου άποψη.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Είχα σκοπο να τα αλλάξω μπρος πίσω πριν 1000 χλμ που άλλαξα λαδια αλλά το ξέχασαν τα παιδιά στο συνεργείο και τώρα θελω να πάω σε ένα φιλαράκι με βουλκανιζατέρ να μου τα κάνει μπρος πίσω..
Πέτρο, αν τα αλλάξεις τώρα, στα 17.500 Km, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να τα ξαναλλάξεις. Γιατί εφόσον συνεχίσεις να οδηγείς με τον ίδιο τρόπο, στα 35.000 Km απλώς θα έχεις ισοφαρίσει την φορά μπρος και πίσω ελαστικών, οπότε δεν θα έχεις λόγο να τα ξανακάνεις τράμπα.
Εγώ προτιμώ για μια εκτιμώμενη ζωή ελαστικών περι τα 40.000 Km να κάνω την πρώτη τράμπα περι τα 10.000 Km και μια δεύτερη και τελευταία περί τα 30.000. Απλώς η προσωπική μου άποψη.
Δεν έχεις άδικο Χάρη (σωστό το όνομα;).. όταν είχα κάτσει να υπολογίσω και εγώ το ποτέ πρέπει να αλλάζεις τα ελαστικά για την διάρκεια που είπες και εσυ έτσι τα είχα βγάλει και εγώ..
Τώρα με τα PS4 θεωρώ ότι τα 40Κ θα τα φτάσω σχετικά άνετα αλλά βλεπουμε...Sent from my iPhone using Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]