-
Συμφωνώ κι εγώ με τα 005 για νορμάλ οδήγηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συμφωνώ κι εγώ με τα 005 για νορμάλ οδήγηση.Turanza
Eιδικά από θέμα διάρκειας δε θα χεις θέμα μιας και είναι λίγο σκληρά αλλά από κράτημα δε θα χεις κανένα πρόβλημα.
ευχαριστώ και εγώ στα turanza με βλέπω να καταλήγω....
μια ερώτηση ακόμη: πόσο ρόλο παίζει ο διαφορετικός δείκτης ταχύτητας;
πχ τα μαμά ελαστικά μου είναι 91W, τι θα αλλάξει αν βάλω 91Υ; -
Αν μπορείς βρες το δείκτη που προτείνει το εργοστάσιο.Ο δείκτης Υ είναι για μέχρι 300χαω ταχύτητα,ο W μέχρι 270χαω.Θα ζεσταίνονται λίγο πιο αργά-θερμοκρασία λειτουργίας- αν το αμάξι σου δεν έχει τις ίδιες επιδόσεις.Μικρή όμως η διαφορά.Αν είχε Τ και πήγαινες σε Υ θα ήταν κρίσιμο!
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
πχ τα μαμά ελαστικά μου είναι 91W, τι θα αλλάξει αν βάλω 91Υ;Και Η μπορείς να βάλεις αφού το αυτοκίνητο έχει τελική κάτω από 210. Με μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας συνήθως κερδίζεις σε πρόσφυση γιατί τα ελαστικά των πιο γρήγορων αυτοκινήτων έχουν μαλακότερη γόμα για καλύτερο κράτημα και χάνεις λίγο σε μη αναρτώμενο βάρος γιατί έχουν λίγο μεγαλύτερο βάρος λόγω πιο ενισχυμένου σκελετού. Στην πράξη, η τιμή αγοράς καθορίζει το τι θα βάλεις, αλλά οτιδήποτε καλύπτει την τελική του οχήματος είναι και νόμιμο και σωστό τεχνικά. Για λίγα € παραπάνω πάντως, προσωπικά προτιμώ τον μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας.
Θα ζεσταίνονται λίγο πιο αργά-θερμοκρασία λειτουργίας- αν το αμάξι σου δεν έχει τις ίδιες επιδόσεις.Μικρή όμως η διαφορά.Αν είχε Τ και πήγαινες σε Υ θα ήταν κρίσιμο!
Συνηθισμένη παρανόηση αυτή. Ο δείκτης ταχύτητας επηρεάζει τον σκελετό του ελαστικού. Η γόμα δεν γίνεται πιο σκληρή όσο ανεβαίνει ο δείκτης, το αντίθετο συμβαίνει. Οπότε δεν τίθεται θέμα θέρμανσης.
-
Σε 175/65/14 τι θα προτείνατε;
Είμαι ανάμεσα σε falken sincera 832 και bridgestone b280. -
Ο χρήστης dragonslayer έγραψε:
Σε 175/65/14 τι θα προτείνατε;
Είμαι ανάμεσα σε falken sincera 832 και bridgestone b280.Τα falken χωρις σκεψη........
-
Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να τα έχεις δοκιμάσει,για πες εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Για διάσταση 185/60/15 84H σε Clio III 1.4, θα ήθελα κάτι οικονομικό αλλά και αξιοπρεπές έως τα 260 €. Από τα παρακάτω που έχω ξεχωρίσει, θα ήθελα την άποψή σας:- Kormoran Road Performance, 205 € (C, C, 70dB - πολύ καλές προδιαγραφές για την τιμή τους, αλλά στην πράξη αξίζουν;)
- BFGOODRICH G GRIP, 240 € (E, B, 69dB)
- Fulda Eco Control, 240 € (E, C, 67 dB)
- FALKEN ZIEX ZE914 ECORUN, 260 € (Ε, Α, 69dB - ίσως τα καλύτερα από όσα διαβάζω, αλλά με προβληματίζει λίγο η προδιαγραφή E...)
Οποιαδήποτε επιπρόσθετη άποψη είναι φυσικά καλοδεχούμενη.
Τελικά αποφάσισα να ανέβω σε τιμή & μπήκαν τα Bridgestone T005 σήμερα το πρωί, 280 € τοποθετημένα.
Πρώτες εντυπώσεις: Άνετα με αθόρυβη κύλιση, ενώ σε ένα φρενάρισμα και σε απότομο ελιγμό στην καυτή άσφαλτο, το αυτοκίνητο υπάκουσε άμεσα, δίχως την επέμβαση του ABS.
Ελπίζω να αποδειχθούν καλή αγορά με το πέρασμα του χρόνου & των χλμ.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Για διάσταση 185/60/15 84H σε Clio III 1.4, θα ήθελα κάτι οικονομικό αλλά και αξιοπρεπές έως τα 260 €. Από τα παρακάτω που έχω ξεχωρίσει, θα ήθελα την άποψή σας:
- Kormoran Road Performance, 205 € (C, C, 70dB - πολύ καλές προδιαγραφές για την τιμή τους, αλλά στην πράξη αξίζουν;)
- BFGOODRICH G GRIP, 240 € (E, B, 69dB)
- Fulda Eco Control, 240 € (E, C, 67 dB)
- FALKEN ZIEX ZE914 ECORUN, 260 € (Ε, Α, 69dB - ίσως τα καλύτερα από όσα διαβάζω, αλλά με προβληματίζει λίγο η προδιαγραφή E...)
Οποιαδήποτε επιπρόσθετη άποψη είναι φυσικά καλοδεχούμενη.
Τελικά αποφάσισα να ανέβω σε τιμή & μπήκαν τα Bridgestone T005 σήμερα το πρωί, 280 € τοποθετημένα.
Πρώτες εντυπώσεις: Άνετα με αθόρυβη κύλιση, ενώ σε ένα φρενάρισμα και σε απότομο ελιγμό στην καυτή άσφαλτο, το αυτοκίνητο υπάκουσε άμεσα, δίχως την επέμβαση του ABS.
Ελπίζω να αποδειχθούν καλή αγορά με το πέρασμα του χρόνου & των χλμ.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Ενημέρωσέ μας όταν κάνεις μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα γιατί τα σκέφτομαι να τα βάλω και εγώ στο τέλος του καλοκαιριού.
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ασφαλώς!
Γενικά τα επέλεξα λόγω νέου μοντέλου, καλών κριτικών, καλών δεικτών (Β & Α) & λόγω της αντοχής που επιδεικνύει γενικώς η συγκεκριμένη φίρμα. Γενικά λέγεται ότι τα μπριτζ είναι σκληρά λάστιχα, ωστόσο αυτά εδώ φαίνεται σα να τα έχουν μαλακώσει κάπως σε σχέση με τα 001 που έχω σε άλλο αυτοκίνητο (εννοείται πιο μαλακά από τα θεoσκληρα er300) -
Καλημέρα σε όλους!
Ώρα για αλλαγή ελαστικών στο Fiat Bravo μου 1.4 T-jet 120.
Εργοστασιακά είχε τα Continental Sport Contact 3 και στην πρώτη αλλαγή έβαλα GY F1A2 μετά από τη δική σας συμβουλή.
Κάποια πρόταση για την τωρινή αλλαγή; Οδήγηση κανονικότατη, 80% μέσα στην πόλη - 20% εθνική οδός.
Διάσταση 225/45/R17
Ευχαριστώ!
Ξέχασα να αναφέρω χρήματα. Μέχρι 400€.
-
Ο χρήστης supergeorge έγραψε:
Καλημέρα σε όλους!Ώρα για αλλαγή ελαστικών στο Fiat Bravo μου 1.4 T-jet 120.
Εργοστασιακά είχε τα Continental Sport Contact 3 και στην πρώτη αλλαγή έβαλα GY F1A2 μετά από τη δική σας συμβουλή.
Κάποια πρόταση για την τωρινή αλλαγή; Οδήγηση κανονικότατη, 80% μέσα στην πόλη - 20% εθνική οδός.
Διάσταση 225/45/R17
Ευχαριστώ!
εγώ πριν απο λίγες ημέρες έβαλα bridgestone turanza T005......είναι μέσα στα χρήματα που διαθέτεις.
-
Έχουμε κανένα site που να βρίσκουμε τον δείκτη treadwear γιατί οι λαστιχαδες είναι απίστευτοι, ο ένας σου λέει το λάστιχο βούτυρο μαλακό και ο άλλος το ίδιο λάστιχο πέτρα σκληρό.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Έχουμε κανένα site που να βρίσκουμε τον δείκτη treadwear γιατί οι λαστιχαδες είναι απίστευτοι, ο ένας σου λέει το λάστιχο βούτυρο μαλακό και ο άλλος το ίδιο λάστιχο πέτρα σκληρό.Το παρακάτω αλλά δεν είναι τόσο πλήρες επειδή είναι αμερικάνικο
https://www.tirerack.com/content/tirera ... brand.html -
Ο χρήστης tempo έγραψε:
Καλημέρα σε όλους!
Διάσταση 225/45/R17
Ευχαριστώ!
εγώ πριν απο λίγες ημέρες έβαλα bridgestone turanza T005......είναι μέσα στα χρήματα που διαθέτεις.
Έχω την εντύπωση ότι ψάχνει κάτι με πιο σπορ συμπεριφορά όπως αυτά που φοράει ήδη. Τα Τ005 δεν ανήκουν στα Turing? Ή κάνω λάθος?
Πάντως στα χρήματα αυτά και με δεδομένο ότι η διάσταση αυτή είναι κοινή και φθηνή θα βάλεις κάτι καλό...Από τα F1A2 τι εντυπώσεις έχεις? Πώς και δεν τα επιλέγεις πάλι? Θες να δοκιμάσεις κάτι άλλο? Εγώ ίσως επέλεγα τα Dunlop Sportmaxx RT2.. θα σου έλεγα τα PS4 που τα φοραω και ειναι τελεια αλλά νομιζω ότι ξεφεύγουν..
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους!
Διάσταση 225/45/R17
Ευχαριστώ!
Έχω την εντύπωση ότι ψάχνει κάτι με πιο σπορ συμπεριφορά όπως αυτά που φοράει ήδη. Τα Τ005 δεν ανήκουν στα Turing? Ή κάνω λάθος?
Πάντως στα χρήματα αυτά και με δεδομένο ότι η διάσταση αυτή είναι κοινή και φθηνή θα βάλεις κάτι καλό...Από τα F1A2 τι εντυπώσεις έχεις? Πώς και δεν τα επιλέγεις πάλι? Θες να δοκιμάσεις κάτι άλλο? Εγώ ίσως επέλεγα τα Dunlop Sportmaxx RT2.. θα σου έλεγα τα PS4 που τα φοραω και ειναι τελεια αλλά νομιζω ότι ξεφεύγουν..
εγώ είδα που λέει ο φίλος: 'Οδήγηση κανονικότατη, 80% μέσα στην πόλη' ..... και υποθέτω ότι δεν ψάχνει πλέον κάτι πιο σπορ.
σωστά τα λες, τα Τ005 ανήκουν στα Turing
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
Καλημέρα!
Ευχαριστημένος είμαι με τα F1A2, απλά είπα να ρωτήσω καθώς δεν έχω ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια και ίσως να υπάρχουν αλλαγές.
Γενικά η οδήγησή μου είναι ήρεμη, δεν κάνω κάτι τρομερό. Βλέπω ότι τα T005 τα προτείνουν αρκετοί. Η απορία μου είναι αν τα Τ005 ή τα EfficientGrip Performance που έχουν καλύτερο δείκτη κατανάλωσης καυσίμου προσφέρουν όντως χαμηλότερη κατανάλωση (εννοώ να την καταλαβαίνεις στην τσέπη σου).
Αν η διαφορά δεν είναι μεγάλη προτιμώ να βάλω κάτι περισσότερο σπορ.
Έτσι οι επιλογές μου είναι
1)Bridgestone Turanza T005
2)Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 (γιατί έχει τόσο τραγικά σχόλια στο skoutz;)
3)Dunlop Sportmaxx RT2
4)Goodyear EfficientGrip Performance -
είχα τα Goodyear F1 A2 , δοκίμασα μετα τα Dunlop Sportmaxx RT1 , το μετάνιωσα γρηγορα φθαρηκανε και ξαναγύρισα στα
Goodyear F1 A3 απόλυτα ευχαριστημένος ,τα goodyear δεικτη φθορας 300 , τα dunlop 240 -
https://www.skroutz.gr/s/7524491/Hankook-Ventus-V12-Evo2-K120-225-45R17-94Y.html
Είχα βάλει τα πρώτα V12 μου άρεσαν (είχαν ένα χαζό θέμα με τη λίγη βροχή) έχω βάλει αυτά εδώ και 2 χρόνια και θα τα ξανά έβαζα. Αρκετά ήσυχα (για όσα έχω δοκιμάσει), καλή πληροφόρηση, δεν έχω νοιώσει να με έχουν προδώσει...
Αμάξι leon1 1.8t, και με ήρεμη οδήγηση και με σβέλτη...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και εγώ τα F1A3 έχω σε 225/45/17 και πριν είχα τα PS3.
Καταπληκτικό λάστιχο, μάλιστα φαίνεται να αντέχει περισσότερο από τα michelin , καλύτερο στην βροχή , πιο αθόρυβο και οικονομικό σε κατανάλωση νομίζω, ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα, ίσως μόνο ένα Τσικ λιγότερη πληροφόρηση στο όριο , αλλά πολύ σπάνια τα έχω καταφέρει να σφυρίξουν ενώ με το ps3 μου τύχαινε πιο συχνά.
Επίσης σε τιμή πλέον δεν ξεπερνούν τα 400€.
Και τα PS4 είναι κορυφαία , σίγουρα λίγο καλύτερα από τα F1A3 και τα οποία επίσης σε αυτή την διάσταση τα βρίσκεις εύκολα με 450 ευρώ.
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]