-
Καλησπέρα. Πράγματι τα Bridgestone Turanza T005 μόλις έσκασαν μύτη και δεν τα έχω βρει στο internet για τιμές κτλ. Φαντάζομαι θα είναι κοντά στα Τ001. Κρατάμε και τα Michelin PS3 . Το θέμα είναι να βρούμε ζάντα εκτός απο τα λάστιχα.
Η 6,5Χ15 με ΕΤ42 μου βγάζει γύρω στα 18 mm (λόγω offset και μεγαλύτερου πλάτους κατά 0,5 in) έξω τις ρόδες σε σχέση με τις προηγούμενες. Θα προσπαθήσω να βρώ κάτι ανάμεσα στα 45 - 48... -
Ο χρήστης sp-driver έγραψε:
Ήμουν στο δίλημμα Bridgestone Turanza T001 EVO ή Τ005, έψαξα για reviews κι επειδή ακόμα είναι νωρίς και δεν έχει πολυφορεθεί το Τ005, αυτές τα λίγα που βρήκα, δεν έγραφαν και τα καλύτερα (Συγκριτικά πάντα με τον προκάτοχο Τ001 EVOΕκτός και αν έχει αλλάξει εντελώς η φιλοσοφία του ελαστικού, το επόμενο μοντέλο είναι πάντα καλύτερο καθώς έχει τις εξελίξεις του προηγούμενου.
michelin pilot sport 3
Ωραίο λάστιχο, δεν το είχα σκεφτεί. Αλλά δεν θέλει κάτι τόσο σπορ νομίζω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ωραίο λάστιχο, δεν το είχα σκεφτεί. Αλλά δεν θέλει κάτι τόσο σπορ νομίζω.
Η αλήθεια είναι πως ναι, το turanza φαντάζει καλύτερη επιλογή.
-
Αν η διαφορα της τιμης ειναι σημαντικη και το οικονομικο ειναι ενα ζητημα τοτε για ποιο λογο να μην προτιμησει ομως το PS3 ??
Θεωρητικα δεν ειναι παντου καλυτερο ελαστικο ενα σπορ ελαστικο?? Ισως στην χιλιομετρικη αποδοση να χανει λιγο.. -
Petran εκτός της χιλιομετρικής απόδοσης που σωστά αναφέρεις σε γενικές γραμμές το σπορ ελαστικό θα έιναι λιγότερο άνετο στις ανωμαλίες του δρόμου λόγω σκληρότερου σκελετού πλαϊνών και θα έχει μεγαλύτερη αντίσταση στην κύλιση και άρα μεγαλύτερη κατανάλωση.
-
Ναι δεν εχεις αδικο σε αυτο.
Παντως εγω χιλιες φορες προτιμω τα καλα του σπορ ελαστικου. Πρωτη φορα οδηγησα τωρα στο Fiesta και δεν τα αλλαζω πλεον... -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Petran εκτός της χιλιομετρικής απόδοσης που σωστά αναφέρεις σε γενικές γραμμές το σπορ ελαστικό θα έιναι λιγότερο άνετο στις ανωμαλίες του δρόμου λόγω σκληρότερου σκελετού πλαϊνών και θα έχει μεγαλύτερη αντίσταση στην κύλιση και άρα μεγαλύτερη κατανάλωση.Αν είναι να πας σε λάστιχο με μαλακότερο πλαϊνό από το PS3 τότε προτιμότερο είναι το michelin.
Πάντως σε θέμα κατανάλωσης καυσίμου το t005 έχει καλύτερη βαθμολογία.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Petran εκτός της χιλιομετρικής απόδοσης που σωστά αναφέρεις σε γενικές γραμμές το σπορ ελαστικό θα έιναι λιγότερο άνετο στις ανωμαλίες του δρόμου λόγω σκληρότερου σκελετού πλαϊνών και θα έχει μεγαλύτερη αντίσταση στην κύλιση και άρα μεγαλύτερη κατανάλωση.Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχεις λάστιχα στην πόλη/κοντινές μικρές διαδρομές.
-
Καλησπερα σας ,
Με rainexpert3 το αμαξι κρατημα οκ , φρενο καλο , προσφυση γενικα καλα .Ομως εδω και αρκετο αρκετο καιρο τραβουσε δεξια το αμαξι . Κανουμε τα μπρος πισω διορθωνεται ...μετα απο καιρο τσουπ ξανα δεξια. Κανουμε ευθυγραμμιση διορθωνεται τσουπ μετα ξανα το ιδιο. Το αμαξι f.panda εφτασε σε σημειο οταν αφηνω τιμονι να πηγαινει ευθεια αλλα το τιμονι να καθεται λιγο αριστερα...μετα απο καιρο χαθηκεκαι αυτο . Ωσπου απλα αλλαξαμε μονο τα μπροστα Α-Δ τα καναμε τραμπα μεταξυ τους και το αμαξι τραβαει πλεον αριστερα. Απο την δεξια μερια αλλαξαμε το πισω μπρος και συνεχιζει και τραβαει αριστερα. Εαν ηταν θεμα ευθυγραμμισης θα επρεπε να συνεχιζε να τραβαει δεξια... κλεινουμε οτι καποιο ελαστικο εχει και το προβλημα..επειδη ηδη εχω κανει 20,000χλμ τι συμφερει καλυτερα λετε ? Μου κλεινουν το ματι τα falken ziex ze914 ή τα premium 5 .
-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Καλησπερα σας ,Με rainexpert3 το αμαξι κρατημα οκ , φρενο καλο , προσφυση γενικα καλα .Ομως εδω και αρκετο αρκετο καιρο τραβουσε δεξια το αμαξι . Κανουμε τα μπρος πισω διορθωνεται ...μετα απο καιρο τσουπ ξανα δεξια. Κανουμε ευθυγραμμιση διορθωνεται τσουπ μετα ξανα το ιδιο. Το αμαξι f.panda εφτασε σε σημειο οταν αφηνω τιμονι να πηγαινει ευθεια αλλα το τιμονι να καθεται λιγο αριστερα...μετα απο καιρο χαθηκεκαι αυτο . Ωσπου απλα αλλαξαμε μονο τα μπροστα Α-Δ τα καναμε τραμπα μεταξυ τους και το αμαξι τραβαει πλεον αριστερα. Απο την δεξια μερια αλλαξαμε το πισω μπρος και συνεχιζει και τραβαει αριστερα. Εαν ηταν θεμα ευθυγραμμισης θα επρεπε να συνεχιζε να τραβαει δεξια... κλεινουμε οτι καποιο ελαστικο εχει και το προβλημα..επειδη ηδη εχω κανει 20,000χλμ τι συμφερει καλυτερα λετε ? Μου κλεινουν το ματι τα falken ziex ze914 ή τα premium 5 .
Tire conicity έχεις. Το έχω πάθει με Vredestein Sportrac 5. Το έχω ακούσει και σε Michelin. Είναι κατασκευαστικό ελάττωμα. Εγώ έστειλα mail στην κατασκευάστρια και μου άλλαξαν και τα 2 του άξονα. Με τα επόμενα έστρωσε... Όταν έκανα μπρος πισω βέβαια πάλι τα ίδια.
-
Ψαχνω σιγα σιγα για νεα ελαστικα.Θελω να παω στην διασταση 225/50/15 και οι επιλογες είναι λιγες.Ουσιαστικα μονο τα toyo t1r είναι αξιολογα εκτος αν μ διαφευγει καποιο άλλο.Το πρόβλημα μου είναι 1ον η τιμη θελει ψαξιμο 2ον η ετικετα τους,αλλα στο βρεγμενο εχουν C και αλλα E.Τι συμβαινει και τι πρεπει να προσεξω?Ανανεωθηκαν καποια στιγμη και αλλαξε η βαθμολογια?Απο τι DOT και μετα?
-
Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο σε αυτήν την διάσταση. Οι βαθμολογίες πρέπει να έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές διαστάσεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο σε αυτήν την διάσταση. Οι βαθμολογίες πρέπει να έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές διαστάσεις.Στην ιδια διασταση βλεπω διαφορετικες βαθμολογιες.Στο σκρουτζ υπαρχει μονο με C.Σε site του εξωτερικου ,στο ιδιο site ,βλεπω C ,βλεπω και Ε.Εν τω μεταξυ για το Ε εχει λιγα κομματια και πολύ μεγαλυτερη τιμη.
-
Να κάνω μία ερώτηση... Υπάρχει περίπτωση καινούρια λάστιχα Bridgestone σε νέο Yaris να δημιουργούν θόρυβο όταν το αυτοκίνητο τρέχει από 70 και πάνω? Μήπως η κατασευή της ασφάλτου παίζει ρόλο? Δηλαδή ακούγεται σαν να λούζεται το αμάξι με κύματα αέρος... καθώς τρέχει. Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα λάστιχα που μαλλον είναι σκληρής κατηγορίας?
-
Θόρυβος κύλισης ονομάζεται και ναι ανάλογα το λάστιχο, την ταχύτητα και την ποιότητα της ασφάλτου μπορεί να γίνει πολύ έντονος.
Αν σου βαβουριάζει πχ στην ΑΟ, αλλά στην Συγγρού ή στην Βουλιαγμένης όχι, είναι από τα λάστιχα.
Επίσης μπορεί να πέφτεις και σε ριπές αέρα (σε κάποιο άνοιγμα κλπ) -
Οταν ο δρόμος δεξιά αριστερά δεν έχει σπιτια και είναι γενικά άνοιγμα, ακούγεται περισσότερο. Αλλιώς κόβει λίγο ο αέρας. Απλά ρωτάω μήπως φταίει η σκληρότητα των ελαστικών σε κάτι, αν και ο θόρυβος ακούγεται από το παρπριζ...
-
Καλησπέρα. Θέλω να βάλω καινούργιο ελαστικά διαστάσεων 275/40/R20 και κοιτάω μεταξύ άλλων και τις μάρκες FULDA, PIRELI και FALKEN. Η PIRELI είναι γνωστή. Για τις άλλες 2 τι γνώμη έχετε;
-
Όσοι φοράτε ΤΟΥΟ CF2 βγείτε στην αναφορά!!!
Αναφέρατε διάσταση, οδηγικο στυλ, απόδοση σε γκάζι, φρένο, στεγνό, βρεγμένο, λιμνουλες, στροφές, πληροφόρηση, αμεσότητα, θόρυβο κύλησης, διάρκεια ζωής.
-
Ο χρήστης nikolas140 έγραψε:
Καλησπέρα. Θέλω να βάλω καινούργιο ελαστικά διαστάσεων 275/40/R20 και κοιτάω μεταξύ άλλων και τις μάρκες FULDA, PIRELI και FALKEN. Η PIRELI είναι γνωστή. Για τις άλλες 2 τι γνώμη έχετε;Αξιοπρεπής budget εταιρεία η fulda και near premium η falken.
-
Ο χρήστης nikolas140 έγραψε:
Καλησπέρα. Θέλω να βάλω καινούργιο ελαστικά διαστάσεων 275/40/R20 και κοιτάω μεταξύ άλλων και τις μάρκες FULDA, PIRELI και FALKEN. Η PIRELI είναι γνωστή. Για τις άλλες 2 τι γνώμη έχετε;Σε τι αυτοκίνητο και με τι στυλ οδήγησης. Φαντάζομαι μεγάλο SUV...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]