-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Με την ασφαλεια μου και τις οικογενειας μου δεν παιζω και δεν υπερβαλω.Λαστιχα 4 ετων εστω και για 6μηνο δεν θα εβαζα ποτε.Αυστηρα αλλαγη μεγιστο 3 ετη ή 40000 χλμ. σε οτι αμαξι ειχα...Αυτοι που τα φορουν 70000 και 80000χλμ και καμμια 7 ετια ειναι για να μην κυκλοφορουν ουτε στα χωραφια.Ολοι γιναμε οδηγαρες και ξερουμε τα παντα...
Σίγουρα δεν παίζεις και αυτό είναι καλο , αλλά σίγουρα υπερβάλεις.
Πες του λαστιχα να σας αλλάζει τα λάστιχα κάθε 3 χρόνια/40000χλμ ανεξαρτήτως φθοράς και να σας βάζει τα ακριβότερα που έχει, είμαι σίγουρος ότι θα τον κάνεις πολύ χαρουμενοΑκου φιλε επειδη δεν με ξερεις μην λες εξυπναδες..Εγω για το θεμα ελαστικων δεν κανω τσιγκουνιες και γενικα οτι εχει σε σχεση με την ασφαλεια μου.Το αμαξι μου κανει περιπου 20000χλμ το χρονο.Τα λαστιχα που φοραω τωρα Goodyear EfficientGrip Performance τα εχω 2 χρονια και εχουν 36000χλμ.Στα 40000χλμ εχουν φυγει ανεξαρτητως αν εχουν που εχουν εμφανη φθορα.Δεν βγηκα στο σεργιανι για δανεικα οποτε κανω οτι γουσταρω και δεν με ενδιαφερει τι λες.Εξυπναδες αλλου...
Φυσικά και να κάνεις ότι γουστάρεις, δικαίωμα σου. Όπως δικαίωμα μου να λέω ότι αλλαγή σε λάστιχο που έχει ακόμη αρκετό πέλμα επειδή έφτασε 40000χλμ ειναι .
-
Παντως ολες οι μεγαλες λιζινγκ εταιρειες αλλαζουν τα λαστιχα στα 40.000χλμ ανεξαιρετως φθορας. Δε νομιζω να θελουν να πεταξουν τα λεφτα τους, μαλλον κατι θα ξερουν στατιστικα και μονο
-
Ας το πούνε τότε και στους κατασκευαστές των ελαστικών μπας και μάθουν και αυτοί τίποτα για τα λάστιχα τους.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ας το πούνε τότε και στους κατασκευαστές των ελαστικών μπας και μάθουν και αυτοί τίποτα για τα λάστιχα τους.Δε βγαζει κανενα νοημα το παραπανω ποστ στη ροη της συζητησης, ξερω γω οκ θα το μεταφερω να τους το πουνε
Τελος παντων εξαρταται απο το ελαστικο, πχ τα Continental Sport Contact 2 που ειχα καποτε, στα 38.000χλμ και 4 χρονια ηταν γλιστερα, ειχαν ξεραθει και πεταγαν κομματια. Τα αλλαξα γιατι σπινιαραν απελπισμενα σε ξεκινημα με την παραμικρη κλιση στο δρομο.
Αλλα οπως τα Michelin Energy δε παθαινουν ποτε τιποτα οσον αφορα τη φθορα της γομας ακομα και 50.000χλμ μετα, αλλα οταν βρεξει απλα δε φρεναρεις εκτος αν πεταξεις αλεξιπτωτο ακομα και καινουρια.
Δεν ειναι μονο η φθορα στο βαθος του πελματος που επηρεαζει το ελαστικο.
-
Ας το πούνε τότε και στους κατασκευαστές των ελαστικών μπας και μάθουν και αυτοί τίποτα για τα λάστιχα τους.Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με την λογική σου και το επιχείρημα σου,όλα στα λέει το ίδιο το αυτοκίνητο και όχι ο κάθε λαστιχοκατασκευαστης όσο premium και να είναι. Από προσωπική εμπειρία μετά την 3ετια βλέπω τεράστια πτώση στην αποδοση. Τώρα αν συμβιβάζεται και αλλάζεις το οδηγικό σου στυλ είναι άλλο θέμα!
-
Με την ασφαλεια μου και τις οικογενειας μου δεν παιζω και δεν υπερβαλω.Λαστιχα 4 ετων εστω και για 6μηνο δεν θα εβαζα ποτε.Αυστηρα αλλαγη μεγιστο 3 ετη ή 40000 χλμ. σε οτι αμαξι ειχα...Αυτοι που τα φορουν 70000 και 80000χλμ και καμμια 7 ετια ειναι για να μην κυκλοφορουν ουτε στα χωραφια.Ολοι γιναμε οδηγαρες και ξερουμε τα παντα...
Σίγουρα δεν παίζεις και αυτό είναι καλο , αλλά σίγουρα υπερβάλεις.
Πες του λαστιχα να σας αλλάζει τα λάστιχα κάθε 3 χρόνια/40000χλμ ανεξαρτήτως φθοράς και να σας βάζει τα ακριβότερα που έχει, είμαι σίγουρος ότι θα τον κάνεις πολύ χαρουμενοΑκου φιλε επειδη δεν με ξερεις μην λες εξυπναδες..Εγω για το θεμα ελαστικων δεν κανω τσιγκουνιες και γενικα οτι εχει σε σχεση με την ασφαλεια μου.Το αμαξι μου κανει περιπου 20000χλμ το χρονο.Τα λαστιχα που φοραω τωρα Goodyear EfficientGrip Performance τα εχω 2 χρονια και εχουν 36000χλμ.Στα 40000χλμ εχουν φυγει ανεξαρτητως αν εχουν που εχουν εμφανη φθορα.Δεν βγηκα στο σεργιανι για δανεικα οποτε κανω οτι γουσταρω και δεν με ενδιαφερει τι λες.Εξυπναδες αλλου...
Φυσικά και να κάνεις ότι γουστάρεις, δικαίωμα σου. Όπως δικαίωμα μου να λέω ότι αλλαγή σε λάστιχο που έχει ακόμη αρκετό πέλμα επειδή έφτασε 40000χλμ ειναι .
Επειδη εγω ειμαι οταν αλλαξω λαστιχα ελα να στα δωσω να πας οσα χιλιομετρα γουσταρεις εσυ που δεν
κ φυσικα θα σε ρωτησω τι να βαλω ξανα μια και βλεπω οτι και γνωσεις εχεις και εισαι και εξυπνος.Την γνωμη σου να την λες ελευθερα δημοκρατια εχουμε αλλα το ολο στυλακι σου ειναι ειρωνικο.Φιλικα να το προσεξεις.... -
Παιδιά, τα έχουμε ήδη πει πιο πριν, είναι αρκετά ξεκάθαρα τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος να τσακώνεστε
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
τα λάστιχα θεωρητικά αντέχουν 4-5 χρόνια.......οι εταιρείες λοιπόν δεν δίνουν 'επίσημες' ημερομηνίες, παρά μόνο 'προτείνουν'. Οι περισσότεροι λένε 5 χρόνια, ανεξαρτήτως κατάστασης και χρήσης. Και τα 10 χρόνια είναι απλώς μια 'εκτίμηση', αφού όπως είπαμε δεν δίνουν ημερομηνίες, ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ έχουν αποθηκευτεί και χρησιμοποιηθεί (!!!!!) σωστά, ΚΑΙ ελέγχονται ετησίως.Και εγώ θα ήθελα λάστιχα που να κρατάνε 10 χρόνια, αλλά όπως είναι προφανές, ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές δεν εγκρίνουν, ούτε καν προτείνουν τέτοιες χρήσεις, παρά μόνο υπό ιδανικές και εν πολλοίς άπιαστες συνθήκες. Βάλε και την Ελλάδα στην εξίσωση....
Οι προϋποθέσεις για να αντέξει τόσα χρόνια ένα ελαστικό είναι σχεδόν ανέφικτες. Ως εκ τούτου, τα 10 χρόνια είναι -ας πούμε- όνειρο απατηλό, οπότε μένουμε στα 5 χρόνια max που προτείνουν οι περισσότεροι. Ή και νωρίτερα, αν παρατηρήσουμε σημαντική φθορά ή/και πτώση απόδοσης.
-
Καλε μου φιλε εγω δεν μαλωνω με κανεναν,απλα οταν πισω σπο μια οθονη πουλας εξυπναδα και ειρωνια ειδικα σε ατομα που δεν ξερεις παει πολυ.Γραφω στο forum αρκετα χρονια και δεν ενοχλησα κανεναν.Δυστηχως το εχουμε στο Dna να ειμαστε τζαμπα μαγκες.....
-
Άκου φίλε, αναφέρεις ένα περιστατικό που για μένα δεν ήταν και τόσο big deal (όπως και για όλο το φόρουμ που αρχικα κατάλαβε ότι σου πούλησε λάστιχα 4 χρόνων για καινουργια και μετά όταν κατάλαβε ότι το φοβερό έγκλημα ήταν ότι δεν σου είπε ο λαστιχας να πετάξεις τα χειμερινά λάστιχα στους 3 χειμώνες δεν σχολίασε τίποτα). Απλώς λέω την άποψη μου ότι δεν ήταν και τίποτα το σοβαρό και αρχίζεις να κάνεις τον καπεταν γαμαω με κάτι ' όλοι γίναμε οδηγαρες' και υπονοώντας ότι όποιος δεν αλλάζει τα λάστιχα στα 3 χρόνια η 40000 παίζει με την ασφάλεια της οικογένειας του, φυσικά μετά και εγώ θα είμαι ειρωνικός απέναντι σου.
-
Ξεκινα και διαβασε απο την αρχη την συζητηση και δες το υφος που απαντας οχι μονο σε εμενα αλλα γενικα σε ολους και μετα πανε στον καθρεπτη σου να δεις τον καπεταν γαμαω...
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
οπότε μένουμε στα 5 χρόνια max που προτείνουν οι περισσότεροι. Ή και νωρίτερα, αν παρατηρήσουμε σημαντική φθορά ή/και πτώση απόδοσης.Οπότε μένουμε στο ότι κρίνουμε μόνοι μας (από την πρόσφυση και την ορατή φθορά) για το πότε θα χρειαστεί αλλαγή.
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Ξεκινα και διαβασε απο την αρχη την συζητηση και δες το υφος που απαντας οχι μονο σε εμενα αλλα γενικα σε ολους και μετα πανε στον καθρεπτη σου να δεις τον καπεταν γαμαω...Δεν είδα πουθενά να σε προσβάλλω, αλλά όταν δεν υπάρχει επιχειρηματολογία δεν μας αρέσει ο τρόπος αυτού με τον οποίο διαφωνουμε.
-
Καλοοοοοοο
-
Γιατί σε είχα προσβάλλει? Γράψε μου τι βρήκες προσβλητικό.
-
Έπρεπε δλδ ο λαστιχας να του αλλάξει από μόνος του τα λάστιχα χωρίς να το ζητήσει ο πεθερός σου;Εννοείται, για αυτό και εγώ όταν περνώ για καμιά καλημέρα από γνωστό λαστιχά παρκάρω δυο στενά παραπέρα γιατί μέχρι να τον πιω (τον καφέ) θα είμαι στο καλοφάγωτα, προσεκτικά στην αρχή κ.ά. σχετικά.
Υ.Γ. Τι με λες τώρα!!!
-
Ήρθε η ώρα της αλλαγής για τα Event Futurum HP (μετά από πρόταση πολύ γνωστού λαστιχά στην Ηλιούπολη, αποδείχθηκαν αξιοπρεπέστατα) μετά από 2,5 χρόνια και περίπου 60000χλμ. Υπενθυμίζω σε Toyota auris 1,4vvt-i 97 άλογα και σε διάσταση 205/55/16 91V και ότι 2 από τα 4 έχουν 12000χλμ λιγότερα δλδ, 48000χλμ.
Λίγα λόγια για τον τρόπο οδήγησης για να βοηθήσω σε χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα καινούργια.
Ψιλονευρική οδήγηση με σχετικά απότομες μεταβολές ταχύτητας και κατεύθυνσης, μπάσιμο σε στροφές με αρκετά και επίσης σε περιοχές με δρόμους ναρκοπέδια.
Νομίζω ότι πάω σε κάτι με σκληρό πλαϊνό, μέτριο πέλμα και να ζεσταίνεται γρήγορα.
Εκτός από τα ίδια, τα falken και τα bridgestone Τ001 EVO, κάποια άλλη πρόταση. -
Γιατί σε είχα προσβάλλει? Γράψε μου τι βρήκες προσβλητικό.Καλημερα φιλε μου.Δεν θα συνεχισω την αντιπαραθεση γιατι κουραζουμε τους υπολοιπους και στο φιναλε δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα.Δεν καταλαβες τι εγραψα στην αρχη οκ αλλα το ποτε θα αλλαζω λαστιχα και αν εχω το χρημα δεν απασχολει κανεναν.Το να λες την γνωμη παλι οκ.Διαβαζω καθημερινα το φορουμ και δεν θα πω σε κανεναν τι να βαλει κ αν εχει χρηματα να βαλει.Καποια παιδια εχουν γνωσεις κ σεβομαι τις αποψεις τους...Απλα δεν μου αρεσει η ειρωνια που εδειξες σε καποια φαση...Καλη σου μερα και καλα να περνας....
-
Μη μαλώνετε ρε παιδιά, είναι εντελώς άσχημο, τη στιγμή που δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.
Στο θέμα μας, έχω τα toyo proxes cf2, έχουν 50,000 χλμ επάνω, έχουν αρκετό πέλμα ακόμη(περίπου στη μέση βρίσκεται, χοντρικά), και κρατούν καλά στο δρόμο. Στη βροχή κρατούν αρκετά καλά θα έλεγα, δεν έχω παράπονο αλλά δεν τρέχω και ποτέ στη βροχή, και στο στεγνό ουδέν πρόβλημα. Μόνο στις απότομες επιταχύνσεις (ταρζανιά- πρώτη και τέρμα γκάζι) εκεί γλυστράνε αρκετά.
Καλά τα toyo, ιδιαίτερα για Ελλάδα, με τις γενικότερα υψηλές θερμοκρασίες (προς το σκληρό η γόμα του).
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Μη μαλώνετε ρε παιδιά, είναι εντελώς άσχημο, τη στιγμή που δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.Στο θέμα μας, έχω τα toyo proxes cf2, έχουν 50,000 χλμ επάνω, έχουν αρκετό πέλμα ακόμη(περίπου στη μέση βρίσκεται, χοντρικά), και κρατούν καλά στο δρόμο. Στη βροχή κρατούν αρκετά καλά θα έλεγα, δεν έχω παράπονο αλλά δεν τρέχω και ποτέ στη βροχή, και στο στεγνό ουδέν πρόβλημα. Μόνο στις απότομες επιταχύνσεις (ταρζανιά- πρώτη και τέρμα γκάζι) εκεί γλυστράνε αρκετά.
Καλά τα toyo, ιδιαίτερα για Ελλάδα, με τις γενικότερα υψηλές θερμοκρασίες (προς το σκληρό η γόμα του).
Δεν έχουν αποκλειστεί τα toyo, απλά έχω διαβάσει για μαλακότερο πλαϊνό από τα αναφερθέντα και στο ναρκοπέδιο φοβάμαι.
-
Τα καινούργια Τ001 με το βελτιωμένο compound είναι πολύ καλά . Τα έβαλα προχθές στο Mx-5 πάλι και επιβεβαιώνω ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά
Sent from my iPhone using Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]