-
Ευχαριστώ παιδιά ,θα πάω στα Dunlop blue response και θα σας πω την άποψη μου τον επόμενο μήνα
Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα παιδιά.
Υπερήφανος κάτοχος ενός Ford Focus 1.6 MK2 (2008) ελαστικά διάστασης 205/55/R16.Τα μαμίσια ήταν Conti PremContant όπου ήταν καλά χωρίς να εντυπωσιάζουν. Το 2012 τέτοια εποχή πήγα σε PilotSport 3: Φοβερό ελαστικό σε συμπεριφορά αλλά ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα γρήγορα χωρίς σκληρή χρήση. Έφτασε η στιγμή να τα αντικαταστήσω (και άργησα μάλιστα) και λόγω αφραγκίας είμαι για budget max 300€. Προσανατολίζομαι για τα καινούργια Bridgestone Turanza T001 EVO. Υπάρχει κάποια άποψη ή πρόταση για αυτό;
Thanx...
-
Ο χρήστης gorgiosn έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.Υπερήφανος κάτοχος ενός Ford Focus 1.6 MK2 (2008) ελαστικά διάστασης 205/55/R16.Τα μαμίσια ήταν Conti PremContant όπου ήταν καλά χωρίς να εντυπωσιάζουν. Το 2012 τέτοια εποχή πήγα σε PilotSport 3: Φοβερό ελαστικό σε συμπεριφορά αλλά ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα γρήγορα χωρίς σκληρή 7χρήση. Έφτασε η στιγμή να τα αντικαταστήσω (και άργησα μάλιστα) και λόγω αφραγκίας είμαι για budget max 300€. Προσανατολίζομαι για τα καινούργια Bridgestone Turanza T001 EVO. Υπάρχει κάποια άποψη ή πρόταση για αυτό;
Thanx...
Με 250-260 ευρώ παίρνεις τα toyo proxes cf2 στην διάσταση σου σου. Μέτρια γόμα Ούτε σκληρά ούτε μαλακά, καλό σε επιδόσεις, treadwear 400 και φτηνά. Αλλιώς τα bridgestone που αναφέρεις πολύ καλά αλλά πιο ακριβά από τα toyo. Στο λεω γιατι αναφερεις και το οικονομικο. Τα toyo τα φόρεσα εχτές εγώ, αλλά φίλος μου τα έχει πάνω από τρία χρόνια και κρατάνε ακόμα την απόδοση τους. Και αυτά τα toyo είναι ΜΟΝΟ made in japan. Ούτε Μαλαισιες, ούτε Ινδονησίας, ούτε Κινες.
-
μια ενημερωση και απο εμενα ,.. ειμαι ετοιμος να αλλαξω ελαστικα 195/50/15 σε mitsubishi colt 950 κιλα αμαξι ( κατηγορια yaris corsa ελαφρυ αμαξι κλπ ) 1300cc εχω καταληξει σε dunlop αλλα ενημερωθηκα απο το μαγαζι οτι η αντιπροσωπεια και η εισαγωγη που εχει κανει και για dunlop και για goodyear ειναι απο το εργοστασιο τουρκιας και οχι οπως καποια μαγαζια που λενε κατασκευη γερμανιας !!, επισης κοιτωντας στο εξωτερικο αγγλια κλπ υπαρχουν 2 ειδων dunlop blue response οπως και goodyear ιδιες διαστασεις 195/50/15 με rating β και Ε και επισης με ταμπελακι A και c
(φρενάρισμα και κατανάλωση ) διαφορετικές γόμες ??? η απλά ήταν παραμύθι και τους έβαλαν χέρι ?
ολο αυτο μαζι με κατι σχολια σε forum tyre reviews για φάγωμα ανομοιόμορφο και στις 2 μαρκες εχετε δει κατι τετοιο ??
επισης μια ερωτηση αν καποιος εχει δοκιμασει VERDERSTEIN SPORTRACK 5 Σε αυτη την διασταση η κοντινη και εντυπωσεις ( προσπαθω να αποφυγω conti prem 5) η ΓΙΑ τα FALKEN ZX914 ECORUN αν και εχουν σκληρα πλαινα και με τα κιλα του αμαξιου δεν θα δουλεψει σωστα το λαστιχο ...
ευχαριστω!! -
Ο χρήστης george0310 έγραψε:
ειναι απο το εργοστασιο τουρκιαςΚαι τα ελαστικά της F1 η Pirelli στην Τουρκία τα φτιάχνει. Δεν λέει απολύτως τίποτα αυτό.
-
Το T0001 Evo επειδή πήρα κι εγώ προσφορά για αυτοκίνητο φίλης, είναι σαν το T001 απλά έχουν μαλακώσει τη γόμα όπως μας είπε ένας λαστιχάς που ρωτήσαμε, γι' αυτό και έχει καλύτερες επιδόσεις. Δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα φαγωθεί... Η χώρα κατασκευής όπως σου έγραψε και ο φίλος RealZeus δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει. Είναι πρακτικά αδύνατο να παράγουν όλο τον όγκο των ελαστικών σε ένα μόνο εργοστάσιο οι εταιρίες.
Δες και τα Goodyear Efficient Grip Performance. Σχεδόν ίδια με τα Blue Response είναι ουσιαστικά. Σε τιμή που πήραμε προσφορές είναι ακριβώς η ίδια. Και Treadwear έχουν ίδιο 340.
-
Να τα κάνεις αλλαγές μπρος πίσω κάθε 10.000χλμ σύμφωνα με την οδηγία της Dunlop για να έχεις ομοιόμορφη φθορά και θα μπορέσεις να τα κρατήσεις για πολλά παραπάνω χιλιόμετρα και δεν θα χάσεις γρήγορα τις επιδόσεις τους. Πριν λίγο καιρό έκανα την 3η αλλαγή μπρος πίσω στα δικά μου Eagle F1 Asymmetric 2 που έβαλα πριν 2 χρόνια και μετά από 32.000χλμ είναι σαν καινούρια... και φαντάσου τα δικά μου έχουν πιο μικρό treadwear (300) από αυτά που κοιτάς εσύ πράγμα που σημαίνει ότι θα φαγωθούν πιο γρήγορα. Ο λαστιχάς την τελευταία φορά που πήγα για μπρος πίσω μου είπε 'θα σου έλεγα μην τα κάνεις ακόμη αλλαγή. έχουν πολύ ψωμί επάνω τους.' Έτσι όπως τα βλέπω άλλα 30.000χλμ τα έχουν σίγουρα.
-
Δυστυχώς η χώρα κατασκευής παίζει ρόλο όσο και να μην μας αρέσει αυτό και να θέλουμε να φοράμε παρωπίδες. Παράδειγμα τα lemforder σινεμπλόκ και τα συστήματα άρθρωσης γενικότερα τα οποία αν και Κάποτε ήταν γερμανικά τωρα φτιάχνονται στην Κίνα με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο το ίντερνετ από παράπονα για την αξιοπιστία και την απόδοσή τους. Άλλο παράδειγμα οι κονσόλες των Toyota που φτιάχνονται στην Αγγλία παρότι είναι ίδιες με τα Ιαπωνικά Ωστόσο τα αγγλικά σκορπίζουν τέλειως μιας και αλλάζουν οι προμηθευτές ανάμεσα στις δύο χώρες ενώ κατασκευαστής είναι ο ίδιος. Και τα παραδείγματα είναι άπειρα.
-
μια ενημερωση και απο εμενα ,.. ειμαι ετοιμος να αλλαξω ελαστικα 195/50/15 σε mitsubishi colt 950 κιλα αμαξι ( κατηγορια yaris corsa ελαφρυ αμαξι κλπ ) 1300cc εχω καταληξει σε dunlop αλλα ενημερωθηκα απο το μαγαζι οτι η αντιπροσωπεια και η εισαγωγη που εχει κανει και για dunlop και για goodyear ειναι απο το εργοστασιο τουρκιας και οχι οπως καποια μαγαζια που λενε κατασκευη γερμανιας !!, επισης κοιτωντας στο εξωτερικο αγγλια κλπ υπαρχουν 2 ειδων dunlop blue response οπως και goodyear ιδιες διαστασεις 195/50/15 με rating β και Ε και επισης με ταμπελακι A και c
(φρενάρισμα και κατανάλωση ) διαφορετικές γόμες ??? η απλά ήταν παραμύθι και τους έβαλαν χέρι ?
ολο αυτο μαζι με κατι σχολια σε forum tyre reviews για φάγωμα ανομοιόμορφο και στις 2 μαρκες εχετε δει κατι τετοιο ??
επισης μια ερωτηση αν καποιος εχει δοκιμασει VERDERSTEIN SPORTRACK 5 Σε αυτη την διασταση η κοντινη και εντυπωσεις ( προσπαθω να αποφυγω conti prem 5) η ΓΙΑ τα FALKEN ZX914 ECORUN αν και εχουν σκληρα πλαινα και με τα κιλα του αμαξιου δεν θα δουλεψει σωστα το λαστιχο ...
ευχαριστω!!Τα falken πολύ καλή επιλογή και με τα ενισχυμένα πλαϊνά ,χάνεις μεν λίγο σε άνεση αλλά κερδίζεις σε όλα τα άλλα δυναμικά χαρακτηριστικά .....
-
Για μενα αυτη την εποχη που εχει μπει και το κοστος στην συναρτηση αγορας οι δυο κορυφαιες επιλογες ειναι τα toyo proxes cf2 και τα falken ziex914 ecorun. Χαρακτηριστικά κορυφαία που δεν έχουν να ξυλεψουν τίποτα από τα μεγάλα ονόματα σε σωστή και τίμια τιμή. Άλλωστε και οι δύο εταιρείες δεν είναι τυχαίες ούτε τίποτα κινεζιές, αλλά με ονομα και ιστορία στο ελαστικό. Θεωρώ ότι πλέον θα πρέπει να πάνε στις premium και όχι στις midrange μάρκες.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Για μενα αυτη την εποχη που εχει μπει και το κοστος στην συναρτηση αγορας οι δυο κορυφαιες επιλογες ειναι τα toyo proxes cf2 και τα falken ziex914 ecorun. Χαρακτηριστικά κορυφαία που δεν έχουν να ξυλεψουν τίποτα από τα μεγάλα ονόματα σε σωστή και τίμια τιμή. Άλλωστε και οι δύο εταιρείες δεν είναι τυχαίες ούτε τίποτα κινεζιές, αλλά με ονομα και ιστορία στο ελαστικό. Θεωρώ ότι πλέον θα πρέπει να πάνε στις premium και όχι στις midrange μάρκες.Επειδή φόραγα το 914 και τώρα φοράω το cf2 ,δεν με απασχολεί καθόλου σε ποια κατηγορία τα έχει ο καθένας στο μυαλό του,όπως δεν με ένοιαζε και όταν τα έβαζα!
-
Ούτε εμένα για αυτό έβαλα κιόλας τα toyo. Απλώς υπάρχουν κάποιοι κολλημένοι με τις λεπτομέριες και όχι με την ουσία.
-
ευχαριστω!!Πέρυσι φορέθηκαν 195.50.15 Goodyear από Γερμανία. Τα δικά μου είναι από Πολωνία. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το εργοστάσιο. Όπως δεν ξέρω αν υπάρχουν Efficient Grip που προορίζονται (αν προορίζονται) για Σαουδική Αραβία, Τουμπάι και τις παρόμοιες χώρες και Efficient Grip που προορίζονται για Ευρώπη. Αν ναι δεν έχουν διαφορά στη γόμα; Το άλλο είναι οι εισαγωγές που κάνουν έμποροι.
Προτιμώ τα ελαστικά να προέρχονται από την Ελληνική Good Year, Continental, Michelin κλπ. Εκεί δεν με απασχολεί το εργοστάσιο κατασκευής γιατί υποτίθεται ότι γνωρίζει η κεντρική αντιπροσωπεία τι γόμες πρέπει να φέρει. Δεν έχω μεγάλες γνώσεις από τα ελαστικά των αυτοκινήτων. Εικασίες κάνω. Στη μοτοσυκλέτα βάζω εδώ και 20 και βάλε χρόνια Metzeler και δεν τα αλλάζω με τπτ. -
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Δυστυχώς η χώρα κατασκευής παίζει ρόλο όσο και να μην μας αρέσει αυτό και να θέλουμε να φοράμε παρωπίδες. Παράδειγμα τα lemforder σινεμπλόκ και τα συστήματα άρθρωσης γενικότερα τα οποία αν και Κάποτε ήταν γερμανικά τωρα φτιάχνονται στην Κίνα με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο το ίντερνετ από παράπονα για την αξιοπιστία και την απόδοσή τους. Άλλο παράδειγμα οι κονσόλες των Toyota που φτιάχνονται στην Αγγλία παρότι είναι ίδιες με τα Ιαπωνικά Ωστόσο τα αγγλικά σκορπίζουν τέλειως μιας και αλλάζουν οι προμηθευτές ανάμεσα στις δύο χώρες ενώ κατασκευαστής είναι ο ίδιος. Και τα παραδείγματα είναι άπειρα.Είναι καθαρά θέμα του κατασκευαστή να τηρήσει τα ίδια standards σε όλα του τα εργοστάσια. Αν γίνονται ματσακονιές είναι θέμα cost cutting και όχι χώρας. Είπα και πριν ότι τα καλύτερα αυτοκινητιστικά λάστιχα του πλανήτη (αυτά της F1) φτιάχνονται στην Τουρκία.
ευχαριστω!!Πέρυσι φορέθηκαν 195.50.15 Goodyear από Γερμανία. Τα δικά μου είναι από Πολωνία. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το εργοστάσιο. Όπως δεν ξέρω αν υπάρχουν Efficient Grip που προορίζονται (αν προορίζονται) για Σαουδική Αραβία, Τουμπάι και τις παρόμοιες χώρες και Efficient Grip που προορίζονται για Ευρώπη. Αν ναι δεν έχουν διαφορά στη γόμα; Το άλλο είναι οι εισαγωγές που κάνουν έμποροι.
Προτιμώ τα ελαστικά να προέρχονται από την Ελληνική Good Year, Continental, Michelin κλπ. Εκεί δεν με απασχολεί το εργοστάσιο κατασκευής γιατί υποτίθεται ότι γνωρίζει η κεντρική αντιπροσωπεία τι γόμες πρέπει να φέρει. Δεν έχω μεγάλες γνώσεις από τα ελαστικά των αυτοκινήτων. Εικασίες κάνω. Στη μοτοσυκλέτα βάζω εδώ και 20 και βάλε χρόνια Metzeler και δεν τα αλλάζω με τπτ.Δεν υπάρχουν διαφορετικές γόμες για διαφορετικές αγοράς. Το κόστος θα ήταν απλά απαγορευτικό. Υπάρχουν όμως διαφορετικές γόμες ανάλογα με το αυτοκίνητο, αν φυσικά έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα τα λάστιχα με κωδικούς Κ1-Κ2-F είναι ειδικά για Ferrari και αυτά με κωδικούς Ν1-Ν2-Ν3 είναι για Porsche.
-
Sarantish και τα δικά μας Efficient Grip Performance που είχαν γίνει παραγγελία και κατευθείαν εισαγωγή από Γερμανία από τον λαστιχά που τα αλλάξαμε, είναι Made in Poland. Τον επόμενο μήνα που θα μπουν και σε αυτοκίνητο φίλου, από ελληνική αντιπροσωπεία, θα γράψω τι χώρα κατασκευής έχουν κι αυτά. Τα δικά μου τα οποία έγιναν και αυτά εισαγωγή από Γερμανία από τον ίδιο λαστιχά, είναι Made in Germany. Καμία διαφορά δεν βλέπω στην ποιότητα ή κάποιο να φαίνεται λιγότερο προσεγμένο στην κατασκευή του. Επίσης τo αυτοκίνητο μου απ' ότι έχω δει στον αριθμό πλαισίου του, έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Opel στην Πολωνία... Κανένα θέμα με την ποιότητα κατασκευής... Ο REALZEUS που φαίνεται να γνωρίζει το αντικείμενο πολύ καλά, τα περιγράφει πολύ σωστά... +1
-
Σήμερα δοκίμασα τα pilot sport 3 με το ΜΧ5 σε στροφιλίκια. Πάρα πολύ ωραίο πάτημα, ζεσταίνεται γρήγορα και είναι πάρα πολύ άνετο ενώ και στο βρεγμένο με νορμάλ οδήγηση φαίνεται οκ. Γενικά πάρα πολύ καλή επιλογή στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δυστυχώς η χώρα κατασκευής παίζει ρόλο όσο και να μην μας αρέσει αυτό και να θέλουμε να φοράμε παρωπίδες. Παράδειγμα τα lemforder σινεμπλόκ και τα συστήματα άρθρωσης γενικότερα τα οποία αν και Κάποτε ήταν γερμανικά τωρα φτιάχνονται στην Κίνα με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο το ίντερνετ από παράπονα για την αξιοπιστία και την απόδοσή τους. Άλλο παράδειγμα οι κονσόλες των Toyota που φτιάχνονται στην Αγγλία παρότι είναι ίδιες με τα Ιαπωνικά Ωστόσο τα αγγλικά σκορπίζουν τέλειως μιας και αλλάζουν οι προμηθευτές ανάμεσα στις δύο χώρες ενώ κατασκευαστής είναι ο ίδιος. Και τα παραδείγματα είναι άπειρα.
Είναι καθαρά θέμα του κατασκευαστή να τηρήσει τα ίδια standards σε όλα του τα εργοστάσια. Αν γίνονται ματσακονιές είναι θέμα cost cutting και όχι χώρας. Είπα και πριν ότι τα καλύτερα αυτοκινητιστικά λάστιχα του πλανήτη (αυτά της F1) φτιάχνονται στην Τουρκία.
Προτιμώ τα ελαστικά να προέρχονται από την Ελληνική Good Year, Continental, Michelin κλπ. Εκεί δεν με απασχολεί το εργοστάσιο κατασκευής γιατί υποτίθεται ότι γνωρίζει η κεντρική αντιπροσωπεία τι γόμες πρέπει να φέρει. Δεν έχω μεγάλες γνώσεις από τα ελαστικά των αυτοκινήτων. Εικασίες κάνω. Στη μοτοσυκλέτα βάζω εδώ και 20 και βάλε χρόνια Metzeler και δεν τα αλλάζω με τπτ.Δεν υπάρχουν διαφορετικές γόμες για διαφορετικές αγοράς. Το κόστος θα ήταν απλά απαγορευτικό. Υπάρχουν όμως διαφορετικές γόμες ανάλογα με το αυτοκίνητο, αν φυσικά έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα τα λάστιχα με κωδικούς Κ1-Κ2-F είναι ειδικά για Ferrari και αυτά με κωδικούς Ν1-Ν2-Ν3 είναι για Porsche.
Ωραία τότε. Δεν τα γνωρίζω Δία, σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση.
Sarantish και τα δικά μας Efficient Grip Performance που είχαν γίνει παραγγελία και κατευθείαν εισαγωγή από Γερμανία από τον λαστιχά που τα αλλάξαμε, είναι Made in Poland. Τον επόμενο μήνα που θα μπουν και σε αυτοκίνητο φίλου, από ελληνική αντιπροσωπεία, θα γράψω τι χώρα κατασκευής έχουν κι αυτά. Τα δικά μου τα οποία έγιναν και αυτά εισαγωγή από Γερμανία από τον ίδιο λαστιχά, είναι Made in Germany. Καμία διαφορά δεν βλέπω στην ποιότητα ή κάποιο να φαίνεται λιγότερο προσεγμένο στην κατασκευή του. Επίσης τo αυτοκίνητο μου απ' ότι έχω δει στον αριθμό πλαισίου του, έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Opel στην Πολωνία... Κανένα θέμα με την ποιότητα κατασκευής... Ο REALZEUS που φαίνεται να γνωρίζει το αντικείμενο πολύ καλά, τα περιγράφει πολύ σωστά... +1
Μια χαρά τότε. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία. Και εμένα από τα λίγο που γνωρίζω και τα Πολωνικά Goodyear με έχουν αφήσει ευχαριστημένο. Μας βοηθάει κατά πολύ ο Δίας!
-
Καλημέρα, έχω ένα 307 1.4 8v του οποίου η χρήση είναι 80% άσφαλτο και 20% χώμα. Επίσης 10 φορές το χρόνο θα τραβήξει τρειλερ με 600 - 700 kg και θα έχει και στο δικό του άξονα άλλα 300kg
Όπως καταλαβαίνετε λόγω έλλειψης αγροτικού οχήματος λειτουργεί ως υποκατάστατο.
Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για την επιλογή ελαστικού όσο το δυνατόν πιο κατάλληλο γι αυτή τη χρήση. Για να σας προλάβω, γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ιδανικό λάστιχο
γι αυτή τη χρήση, όπως επίσης γνωρίζω ότι το αυτοκίνητο δεν είναι αγροτικό..απλά προσπαθώ να βρω την καλύτερη δυνατή λύση με αυτά που διαθέτω.
Είμαι πιο μακριά από τα Michelin λόφω μαλακών πλαϊνών. Τα τελευταία 3 χρόνια φοράω το Pirelli P1 Verde από το οποίο σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος.
Η διάσταση μου είναι 195/65/15 και αυτά που έχω δει μέχρι τώρα είναι:
Michelin EnergySaver 91H
Pirelli P1 Verde 91H -- 260 Ευρώ
Bridgestone T001 Turanza 95T -- 310 Ευρώ
Bridgestone T001 Evo Turanza 95H -- ??Όταν υπάρχει ήδη σχετικό θέμα δεν ανοίγουμε νέο. Το θέμα συγχωνεύτηκε με ήδη υπάρχον. [Admin]
-
Στη θέση σου θα έβαζα κάποιο από το λεγόμενα θυγατρικά..........matador,sava,barum κτλ ώστε και να σκιστεί κάποιο να είναι μικρό το οικονομικό κακό. Δεν νομίζω ότι αξίζει για τη χρήση που τα θες τα παραπανω € των premium!
-
Βάλαμε τα Dayton Touring 2 στο Cordoba πριν 6 μήνες για τον ίδιο λόγο.
80% άσφαλτο (εντελώς νορμάλ οδήγηση χωρίς ταρζανιές), 20% χώμα και πετρόδρομο σε νησί.
Η Dayton είναι θυγατρική της Bridgestone. Φτηνά λάστιχα, αλλά την δουλειά τους την κάνουν μια χαρά.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]