-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω γνώμες από δύο φίλους με Dunlop ο ένας και Goodyear ο άλλος και είναι ευχαριστημένοι και οι δύο. Στο tyrerevews τα Goodyear φαίνονται καλύτερα.
Παρόμοια είναι, ίδια εταιρεία είναι άλλωστε. Τα Dunlop είναι λίγο πιο σπορ, τα Goodyear λίγο πιο ταξιδιάρικα.
Rainsport3
Βροχολάστιχα στην Ελλάδα; Γιατί;
Έχω διαβάσει καλές εντυπώσεις (και για στεγνό) για το βροχολάστιχο σε ελληνικά φόρουμ για αυτό τα είχα στην λίστα. Μάλλον θα πάω σε Dunlop. Υποθέτω ότι για ποιο σπορ σημαίνει και λίγο μαλακότερη γόμα, πράγμα που το θέλω για λόγους ασφάλειας και άνεσης.
-
- Τα βροχολάστιχα σαπουνιάζουν πολύ γρήγορα στην ελληνική ζέστη.
- Μαλακότερη γόμα σημαίνει καλύτερη πρόσφυση, αλλά όχι άνεση. Η άνεση είναι θέμα σκελετού.
-
- Τα βροχολάστιχα σαπουνιάζουν πολύ γρήγορα στην ελληνική ζέστη.
- Μαλακότερη γόμα σημαίνει καλύτερη πρόσφυση, αλλά όχι άνεση. Η άνεση είναι θέμα σκελετού.
Κατάλαβα. Ευτυχώς που δεν έδινε ο λαστιχάς εγγύηση και δεν τα έβαλα επάνω!
-
Κοιτα να δεις my friend , εδω μεσα γραφονται προσωπικες εμπειριες και οχι κατευθυνση αγορας (εαν το δουμε ανοιχτα το θεμα). Πολυ σωστα γραφτηκε οτι βροχολαστιχο γιατι στην Ελλαδα και οτι σαπουνιαζουν σωστο. Προσωπικα.... στο δικο μου panda ειχε rainexpert οταν το πηρα τα οποια ηταν 3τιας και ειχαν βγαλει 50κ και φυσικα σαπουνιαζαν .... εβαλα premium contact 5 το οποιο εξαιρετικο αλλα στην 3ετια γλιστρουσε και εχανες προσφυση και ξενερωνα (αν και στο βρεγμενο ηταν πολυ καλο). Τωρα φοραω rainexpert 3 το οποιο δεν μου ειχε αφησει καλες εντυπωσεις στην αρχη ... ΑΛΛΑ τωρα το καλοκαιρι και 5000χλμ επανω το αμαξι ειναι βιδωμενο στην ασφαλτο στην κυριολεξια τοσο στεγνο και αλλο τοσο βρεγμενο . Απο θεμα ανεσης στα ιδια επιπεδα ειμαι με τα προηγουμενα ελαστικα . Οποτε αν με ξαναρωτησεις για τοποθετηση θα σου πω οτι πανε και σε αλλη μαρκα να δεις και κατι αλλο , αλλα οχι και να τα αποριψεις. Γενικα εχω καταλαβει πως σε πολλα αυτοκινητα 'κουμπωνουν' συγκεκριμενα ελαστικα και χαρακτηρες ελαστικων .
-
Δεκτά τα παραπάνω σχόλια, αλλά 10 γρήγορες στροφές με οποιοδήποτε λάστιχο-τσιχλόφουσκα με θερμοκρασία αέρα 30 (ασφάλτου 50) και αρχίζουν και σφυρίζουν διαμαρτυρόμενα! Στις τσιχλόφουσκες περιλαμβάνονται και τα τα Continental...
-
Οποτε ερωτω ! Ποια δεν ειναι τσιχλοφουσκα ? Π.χ toyo ?
-
Δεκτά τα παραπάνω σχόλια, αλλά 10 γρήγορες στροφές με οποιοδήποτε λάστιχο-τσιχλόφουσκα με θερμοκρασία αέρα 30 (ασφάλτου 50) και αρχίζουν και σφυρίζουν διαμαρτυρόμενα! Στις τσιχλόφουσκες περιλαμβάνονται και τα τα Continental...Να ρωτησω κατι σχετικα με τα λεγομενα του Δια. Το τσιριγμα καλο δεν θεωρειται? Πως το εννοω. Ειχα την εντυπωση οτι το τσιριγμα σημαινει οτι εχει ζεσταθει το λαστιχο και παταει καλα κατω. Το ακουω συγκεκριμενα σε μια γρηγορη στροφη - καμπη που μου αρεσει να την πιεζω αρκετα, μιας και εχει και την καταλληλη κλιση, και απο το apex της στροφης και μετα αρχιζει το σφυριγμα.
-
το 'τσίριγμα' σημαίνει στιγμιαία απώλεια πρόσφυσης, άρα δεν είναι καλό
-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Ποια δεν ειναι τσιχλοφουσκα ? Π.χ toyo ?Εξαρτάται από μοντέλο σε μοντέλο, δεν είναι θέμα αποκλειστικά κατασκευαστή. Τα T1R για παράδειγμα είναι καλά λάστιχα και δεν σαπουνιάζουν αν και είναι μαλακά. Τα R1R είναι σχεδόν ημισλίκ με κορυφαία πρόσφυση, αλλά με μεγάλη φθορά και πολύ θόρυβο.
-
Παιδια για τα Hankook Ventus V12 Evo2 K120 στη διασταση 245/45/R18 τι γνωμη εχετε?
Θελει να τα βαλει φιλος. Τα θεωρω καλα εγω αλλα εσεις που ξερετε καλυτερα ποια η γνωμη σας? -
Δεκτά τα παραπάνω σχόλια, αλλά 10 γρήγορες στροφές με οποιοδήποτε λάστιχο-τσιχλόφουσκα με θερμοκρασία αέρα 30 (ασφάλτου 50) και αρχίζουν και σφυρίζουν διαμαρτυρόμενα! Στις τσιχλόφουσκες περιλαμβάνονται και τα τα Continental...Κύριε Δια μιας και δεν εισαι απλως Sunday driver αλλα κανεις και track days και εκ τούτου η άποψη σου εχει ιδιαίτερη βαρύτητα, την ίδια κακή άποψη έχεις και για τα sport contact και εάν ναι πως εξηγείς που τα πηγαίνουν τοςο καλα στα διαφορα τεστ;
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Παιδια για τα Hankook Ventus V12 Evo2 K120 στη διασταση 245/45/R18 τι γνωμη εχετε?
Θελει να τα βαλει φιλος. Τα θεωρω καλα εγω αλλα εσεις που ξερετε καλυτερα ποια η γνωμη σας?Τα έχει φίλος μου σε mondeo ST και είναι πολύ ευχαριστημένος.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Θελει να τα βαλει φιλος. Τα θεωρω καλα εγω αλλα εσεις που ξερετε καλυτερα ποια η γνωμη σας?Τα έχει φίλος μου σε mondeo ST και είναι πολύ ευχαριστημένος.....
Επίσης! Leon 1 20vt. Καλύτερα και από το προηγούμενο μοντέλο. Λίγο πιο μαλακό προφίλ από τα παλιά, αλλά καλύτερα σε όλους τους άλλους τομείς.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα έχει φίλος μου σε mondeo ST και είναι πολύ ευχαριστημένος.....
Επίσης! Leon 1 20vt. Καλύτερα και από το προηγούμενο μοντέλο. Λίγο πιο μαλακό προφίλ από τα παλιά, αλλά καλύτερα σε όλους τους άλλους τομείς.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας. Και εγω τις ιδιες αποψεις ειχα για το συγκεκριμενο λαστιχο. Θα του πω να προχωρησει αφοβα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Κύριε Δια μιας και δεν εισαι απλως Sunday driver αλλα κανεις και track days και εκ τούτου η άποψη σου εχει ιδιαίτερη βαρύτητα, την ίδια κακή άποψη έχεις και για τα sport contact και εάν ναι πως εξηγείς που τα πηγαίνουν τοςο καλα στα διαφορα τεστ;Ευχαριστώ για τα καλά λόγια αν και δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο.
Παρόμοια άποψη έχω και για τα SportContact. Μάλιστα φίλος με 3άρα, με τα μισά άλογα σχεδόν από την δική μου, γύρισε προχθές προβληματισμένος και μου είπε ότι σε μια σβέλτη ανάβαση στο Σέλι, τα SportContact 5 του 'άναψαν' κι άρχισαν να γλιστράνε σαν χαζά. Που να είχε και παραπάνω δύναμη ή να ήταν σε πίστα!!! Ο συγκεκριμένος πίνει νερό στο όνομα της Continental και έχει περάσει από πολλές τετράδες και όλα τα μοντέλα της... Τώρα όσον αφορά στις δοκιμές, ακόμα και αν δεχθούμε ότι είναι όντως αδιάβλητες, εξαρτάται από το τι μετράνε. Τα Conti είναι πολύ καλά στο βρεγμένο και αν η δοκιμή δίνει βάρος εκεί, θα βγούνε πολύ ψηλά. Σε γυρολόγιο στο στεγνό ή αμεσότητα (π.χ. σλάλομ) όμως δεν μπορούν να τα βάλουνε με τα Pirelli ή τα Bridgestone. Είναι και θέμα προτεραιοτήτων του κάθε οδηγού. Αν κάποιος μου πει ότι είναι ήρεμος οδηγός, δεν πιέζει, και θέλει απλά ένα all round λάστιχο δεν θα τον αποθαρρύνω για τα Conti, αν και θα του πω ότι μπορεί να βάλει κάτι φτηνότερο που θα του κάνει εξίσου καλή δουλειά. Αν μου πει ότι τα θέλει για track days θα του πω να τρέξει μακριά!!! Θυμάμαι ο παραπάνω φίλος που ανέφερα, με το προηγούμενό του (206 1.6) έμεινε από λάστιχα (Premium Contact 2) στις Σέρρες στους μισούς περίπου γύρους από μένα που φορούσα Yokohama C Drive 2 στο βαρύτερο Focus. -
καλημέρα σας,
Εχω στο yaris του 2014 τα λαστιχα που είχε πάνω απο την αγορα, Goodyear duragrip 175/70/14.
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο τα λάστιχα (παρόλο που δεν τους το είχα στην αρχή) και ακόμα κ τώρα που έχουν 42.000 αποδίδουν σχεδόν όπως ήταν καινούργια. Δεν μουγκρίζουν, δεν γλιστράνε, έχουν πέλμα ακόμα. Έχουν μόνο μερικά ελαφρά σημάδια φθοράς στο πέλμα. Βεβαία δεν το καταπονώ το αμάξι ουτε το φορτώνω.
Συντομα θα τα αλλάξω όμως κ η ερώτηση μου είναι η εξής. Μίλησα με άλλους με το ίδιο αυτοκίνητο κ μου είπαν να αλλάξω διάσταση σε 185/60/14 και πως θα δω τρελή θετική διαφορά στην οδήγηση. Επειδη βρήκα κ μια πολύ καλή προσφορά σε αυτη την διάσταση αλλα σε bridgestone σκοπεύω να βάλω.
Εχει κανείς κάτι να προτείνει ή να αντιπαραβάλλει;;
-
μεινε στη διασταση 175/70/14, στα αλλα με 60αρι προφιλ θα καταλαβαινεις ολες τις λακουβες του δρομου, θα εχει υψηλοτερη καταναλωση και στα 100χλμ στο κοντερ σου θα πηγαινει με 97 πραγματικα, δηλαδη θα εχει πιο αργο βημα οσο πιο πολλα ειναι τα χιλιομετρα
-
Πιο σωστή διάσταση για αλλαγή είναι τα 185/65/14.
Με τις παρατηρήσεις του r200 (όχι όμως ακριβώς όπως τα περιγράφει), αλλά κέρδος σε φρενάρισμα και κράτημα.
Τσέκαρε και την διαφορά στην τιμή, μπορεί να είναι μεγάλη, και να μην συμφέρει οικονομικά -
Το θεμα ειναι πως μεσω γνωστου βρηκα 4αδα bridgestone καινουργια πολυ πολυ φθηνη. Οποτε λέω να τα βαλω και αν δω πως δεν.... ας τα αλλαξω παλι, αυτο σκεφτομαι. Χωρια που οσοι εκαναν την εν λογω αλλαγη δηλωνουν ενθουσιασμενοι...
-
πριν τα αλλαξεις πηγαινε με 100χλμ,μετρα την πραγματικη ταχυτητα με gps η με καποια εφαρμογη runtastic
επειτα κανε την ιδια δοκιμη με τα νεα ελαστικα
εχω περιεργεια να δω, αν με τα υπαρχοντα εχει αποκλιση
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]