Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι σε διαδικασία αλλαγής ελαστικών για το αυτοκίνητο κι έχω καταλήξει στα Michelin Primacy 4, σε διάσταση 205/50/17 και δείκτη 89V.
Κι ενώ τα ίδια λάστιχα με δείκτη 93W τα βρίσκεις εύκολα, τα 89V εχουν θέμα με το διαθεσιμότητας,σύμφωνα με όσα μου είπε ο ιδιοκτητης του καταστήματος, στο οποίο είμαι πελάτης για πάρα πολλα χρόνια.
Όταν τα παρήγγειλα, του ζήτησα να είναι όλα από την ίδια παρτίδα, δηλαδή να έχουν την ίδια ημερομηνία dot.
Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα παρήγγειλε και του έστειλαν μια τετράδα, όμως τα δύο ήταν ημερομηνια 12/2018 και τα άλλα δύο 03/2019.
Δεν τα έβαλα κι αφού κοίταξε στο σύστημα της εταιρείας, μου είπε ότι διαθέσιμα θα υπάρχουν 3 τεμάχια την 01/10, ενώ το τέταρτο θα είναι διαθέσιμο μετά την 09/10.
Έτσι χθες μιλήσαμε και μου επιβεβαιωσε ότι παρέλαβε τα 3, τα οποία είναι ημερομηνία 08/2019, ενώ το τέταρτο θα το παραλάβει στις 10/10, δίχως να μπορεί προκαταβολικά να ξέρει την ημερομηνία του (αν και εκτιμα ότι θα είναι της ίδια παρτίδας ή αρκετά κοντά με τα άλλα τρία).
Και ερωτω εγώ ο άσχετος:
-
Γίνεται για ένα τόσο εμπορικό λάστιχο να έχει στοκ η εταιρεία 10 μήνες πίσω;
-
Αν το τέταρτο δεν είναι της ίδια εβδομάδας με τα άλλα τρία, μας πειράζει αυτό και μέχρι ποια διαφορά εβδομάδων θεωρειται νορμαλ (θεωρητικά φυσικά);