-
Πατοζα=οδοστρωτήρας....Φιλος μου που εχει χωματουργικα ετσι το λεει.
edit: Το γοογλαρα και μου βγαλε αλωνιστικη???
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
:lol: Πατοζα=οδοστρωτήρας....Φιλος μου που εχει χωματουργικα ετσι το λεει.edit: Το γοογλαρα και μου βγαλε αλωνιστικη???
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
:lol: Πατοζα=οδοστρωτήρας....Φιλος μου που εχει χωματουργικα ετσι το λεει.
Ελα τωρα στην Θεσσαλια ζεις....η παραποιηση λεξεων είναι συνηθισμενο φαινομενο!
-
'Πατημενο' μάλλον εννοεί αυτη τη λεπτη κρούστα που αφηνει το εκχιονιστικο αν μετα παγωσει.
Αυτο πραγματι γλυστραει ειδικα αν εισαι σε κατηφοραΑλλιως στο πατημενο (πρωην αφρατο) χιονι δεν εχεις σοβαρα προβληματα με ενα στοιχειωδως καλο λαστιχο
Για να μην παρεξηγηθω, το χιονι θελει παντα προσοχη, απλα αλλου περνας πιο ανετα και αλλου οχι (εξαρταται απο το αυτοκινητο, τα λαστιχα και τον οδηγο )
-
Το ότι το εκχιονιστικο ξυνει ουσιαστικα τον παγο(γιατι όταν χιονιζει,αρχικα πιανει λασποχιονο που μετα παγωνει και από πανω χιονι)συμβαινει μονο στην Ελλαδα.Τα γκρειντερ κανονικα δεν φθανουν να ξυνουν μεχρι την ασφαλτο.Ο δρομος αρχιζει να θελει καθαρισμα μεταξυ 5-10 εκ. χιονι.Αμα το παρει τερμα κατω και δεν πεσει αλατι......και καινουργια χειμωνιάτικα να εχεις εισαι μονο για ευθεια...
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Εχω παει πολλες φορες και θα πηγαινω στο γυναικοχωρι.........αλλα δεν ζω εκει!!!!!! Το φαινομενο το γνωριζω καλα παντως,νταξ
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εχω παει πολλες φορες και θα πηγαινω στο γυναικοχωρι.........αλλα δεν ζω εκει!!!!!! Το φαινομενο το γνωριζω καλα παντως,νταξ
-
Άλλαξα τελικά τα ελαστικά την προηγούμενη εβδομάδα και έβαλα πάλι τα δοκιμασμένα rainsport 3 . Τα προηγούμενα τα είχα 42κ. Έβγαζαν και άλλα χλμ αλλά επειδή είναι χειμώνας είπα να τα αλλάξω.
Και η φώτο με τα λάστιχα που βγήκαν.[spoiler=:dy5urq3w]
Και το λάστιχο με την μεγαλύτερη φθορά. Σε κάθε άξονα η φθορά μεταξύ τους ήταν η ίδια. Τα λατιχα τα είχα κάνει 1 φορά μπρος-πίσω στα 20κ και τα πίσω όταν τα έβγαλα είχαν την μεγαλύτερη φθορά (προσθιοκίνητο).
[/spoiler:dy5urq3w]
Το κράτημά τους με αυτά τα χλμ και με αυτή την φθορά ήταν πολύ καλό, απλά είχαν χάσει λίγο σε φρενάρισμα όπως είχα πει και στην προηγούμενη ανάρτησή μου.
-
Οντως νομιζω οτι εβγαζαν κι αλλα. Ποσο καιρο τα ειχες?
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Οντως νομιζω οτι εβγαζαν κι αλλα. Ποσο καιρο τα ειχες?Τα είχα βάλει τέλη Αυγούστου '14, 2 χρόνια δηλαδή. Απλά επειδή το αυτοκίνητο το παίρνει περισσότερο η σύζυγος και βάζει και το παιδί μέσα είπα να μην το ρισκάρω τώρα που έρχεται χειμώνας με βροχές κλπ.
-
Άποψη για τα Sava Intensa UHP και τα KUMHO Le Sport KU39 έχουμε παιδιά; Τα έχω βρει σε διάσταση 225/45/17 με τιμή κάτω των 300€ και δε γνωρίζω αν αξίζουν να τα περάσω. Διαβάζω πολύ καλές κριτικές σε τέστ ιδίως για το Sava.
-
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Άποψη για τα Sava Intensa UHP και τα KUMHO Le Sport KU39 έχουμε παιδιά; Τα έχω βρει σε διάσταση 225/45/17 με τιμή κάτω των 300€ και δε γνωρίζω αν αξίζουν να τα περάσω. Διαβάζω πολύ καλές κριτικές σε τέστ ιδίως για το Sava.Τα sava εχουν απιστευτα σκληρη γομα,με μοναδικο θετικο οτι βγαζουν πολλα χλμ. Τα kumho σαφως ανωτερα στα low cost ελαστικα......
-
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Άποψη για τα Sava Intensa UHP και τα KUMHO Le Sport KU39 έχουμε παιδιά; Τα έχω βρει σε διάσταση 225/45/17 με τιμή κάτω των 300€ και δε γνωρίζω αν αξίζουν να τα περάσω. Διαβάζω πολύ καλές κριτικές σε τέστ ιδίως για το Sava.Εναλλακτικά και με καλύτερες κρητικές τα Barum Bravuris 3HM
-
@vasvo Απο τον εν λόγω κατάστημα είδα την προκλητική τιμή των Sava (245€). Τα Barum τα έχω τσεκάρει και αυτά αλλά δε βλέπω να έχουν καλύτερες κριτικές σε ADAC και γενικά σε τέστ στο διαδύκτιο. Κόσμος σε φόρουμ έχει μείνει όντως ευχαριστημένος όμως.
@GGAB Τα Sava που βρήκα είναι τα 91Y και όχι τα 94Υ XL που λογικά είναι πιο ενισχυμένα και σκληρά να υποθέσω. Είναι όντως αθόρυβα και βγάζουν χλμ και δε χωλαίνουν ιδιαίτερα κάπου απο όσο διαβάζω χωρίς να αριστεύουν κάπου.
Για τα Kumho διαβάζω πολύ καλά λόγια απο χρήστες σε φόρουμ αλλά δε το βλέπω και αυτό στα τέστ.Ευχαριστώ πολύ έκαστους.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Άποψη για τα Sava Intensa UHP και τα KUMHO Le Sport KU39 έχουμε παιδιά; Τα έχω βρει σε διάσταση 225/45/17 με τιμή κάτω των 300€ και δε γνωρίζω αν αξίζουν να τα περάσω. Διαβάζω πολύ καλές κριτικές σε τέστ ιδίως για το Sava.
Τα sava εχουν απιστευτα σκληρη γομα,με μοναδικο θετικο οτι βγαζουν πολλα χλμ. Τα kumho σαφως ανωτερα στα low cost ελαστικα......
Τα sava τα κατασκευαζει η goodyear και δεν εχουν σκληρη γομα.
-
Καλησπέρα,
Μετά από αλλαγή ελαστικών με νέα τετράδα συμβαίνει το εξης:
Ενώ αφήνοντας το γκάζι το αυτοκίνητο πάει ευθεία, όταν επιταχύνω από μια ταχύτητα και πάνω (πχ 60-70km) το αυτοκίνητο τραβάει δεξιά και πρέπει να διορθώσεις με το τιμόνι.
Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα λάστιχα, ή να είναι θέμα ευθυγράμμισης ή τι άλλο να κοιτάξω; Λάθος πιέσεις;
Ευχαριστώ.
-
Συμβαινει συχνα μετα απο αλλαγη ελαστικων να θελει εκ νεου ευθυγραμμιση. Προσωπικα για τον ιδιο λογο εχω σταματησει να κανω τα λαστιχα μου μπρος-πισω,εκτος και αν η φθορα ειναι ιδιαιτερα εμφανης στα μπροστινα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Συμβαινει συχνα μετα απο αλλαγη ελαστικων να θελει εκ νεου ευθυγραμμιση. Προσωπικα για τον ιδιο λογο εχω σταματησει να κανω τα λαστιχα μου μπρος-πισω,εκτος και αν η φθορα ειναι ιδιαιτερα εμφανης στα μπροστινα.Ευχαριστώ για την απάντηση GGAB.
Την ευθυγράμμιση τη σκέφτηκα κι εγώ αλλά η ευθυγράμμιση δεν ελέγχεται χωρίς γκάζι αφήνοντας το τιμόνι και βλέποντας εάν πηγαίνει ευθεία; Επειδή αυτό εμένα το κάνει χωρίς πρόβλημα (το πρόβλημα εμφανίζεται όταν πατάς γκάζι) μήπως δεν είναι θέμα ευθυγράμμισης τελικά;
-
Αν ήταν θέμα ευθυγράμμισης θα στο έκανε και στο ρολλάρισμα. Αυτό που περιγράφεις ακούγεται ως torque steer και ύποπτη είναι η ανάρτηση. Θα το πήγαινα συνεργείο για να δούνε το μπροστινό σύστημα.
Πάντως σε απότομη επιτάχυνση δεν είναι παράλογο να εμφανίζει torque steer ένα προσθιοκίνητο. Για την Giulietta μιλάμε;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ήταν θέμα ευθυγράμμισης θα στο έκανε και στο ρολλάρισμα. Αυτό που περιγράφεις ακούγεται ως torque steer και ύποπτη είναι η ανάρτηση. Θα το πήγαινα συνεργείο για να δούνε το μπροστινό σύστημα.Πάντως σε απότομη επιτάχυνση δεν είναι παράλογο να εμφανίζει torque steer ένα προσθιοκίνητο. Για την Giulietta μιλάμε;
Ναι.
Για να το περιγράψω καλύτερα δεν μιλάω για 'βίαιη επιτάχυνση' αλλά για πάτημα του γκαζιού στην εθνική οδό (π.χ. από 80km/h σε 110km/h). Εκεί λοιπόν εάν αφήσεις το τιμόνι ελεύθερο το αυτοκίνητο τραβάει δεξιά και μετά από λίγο πρέπει να διορθώσεις.
Με προβληματίζει όμως που συνέπεσε με αλλαγή ελαστικών. Θα τσεκάρω ξανά πιέσεις αν και δε νομίζω να φταίνε αυτές. Ελαττωματική παρτίδα ίσως;Για ποια στοιχεία του μπροστινού συστήματος μιλάς και μπορεί να ενοχοποιούνται;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]