-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Γιατί;Τι αλλάζει στη γεωμετρία του αυτοκινήτου αν αλλάξεις λάστιχα εφόσον βάζεις την ίδια διάσταση φυσικά;
Αλλαζει η διαμετρος του ελαστικου λογω του οτι τα παλια ελαστικα ηταν σχεδον καραφλα.Βεβαια μιλαμε για μικροδιαφορες ειδικα αν τα παλια ελαστικα ειναι σωστα φαγωμενα.
η ευθυγραμμιση γινετε στις ζαντες, πιστευεις δηλαδη οτι η διαφορα των 3-4mm μπορει να προκαλεσει διαφορες?
Σε μεγαλα νουμερα προφιλ οπως π.χ. 65αρι + διαφορα στην σκληροτητα των πλαινων αν αλλαξει η μαρκα του ελαστικου πιστευω οτι ειναι αρκετα για να προκαλεσουν διαφορες στην ευθυγραμμιση.
-
δηλαδη το λαστιχο αλλαζει τις γωνιες στηριξης της ζαντας?
-
δηλαδη το λαστιχο αλλαζει τις γωνιες στηριξης της ζαντας?Καταλαβαινω τι εννοεις,αλλα ο ιδιος εχω δει διαφοροποιηση στις τιμες τις ευθυγραμμισης για αυτον τον λογο με διαφορα μονο ημερων διχως χτυπηματα και αλλα παραξενα.
-
στο ψείρισμα ............πρώτα λάστιχα και μετά ευθυγράμμιση!μου έχει συμβεί να δω διαφορά μετά απο την τοποθέτηση νέων ελαστικών.
-
αν γινει σωστα η διαδικασια πριν την ευθυγραμμιση, δηλαδη βαζουμε τους αιθητηρες και στους 4 τροχους - ανεβαζουμε την καροτσα ετσι ωστε να ελευθερωθουν οι τροχοι - γυρναμε εναν εναν τους τροχους ανα 90 μοιρες και παταμε το καταλληλο κουμπι ετσι ωστε να μπορεσει να υπολογισει ο εγκεφαλος της ευθυγραμμισης τις τυχον στραβες ζαντες ή ακομα και την λαθος τοποθετηση της αραχνης πανω στην ζαντα και υστερα κανουμε ευθυγραμμιση τοτε ακομα και διαμετρο ζαντας (με την καταλληλη οφσετ ομως) να αλαξουμε οι γωνιες της ευθυγραμμισης παραμενουν οι ιδιες.
το προβλημα ειναι οτι ελαχιστοι τεχνικοι ακολουθουν την σωστη διαδικασια, ακομα και αμεσως μετα την ευθυγραμμιση αν ξανατοποθετησουν τις αραχνες πανω στους τροχους και κανουν τσεκ θα βρουνε αλλα στοιχεια απο αυτα που ειχαν φτιαξει. -
Με ακριβως την ιδια διαδικασια και ο ευθυγραμμισας ο καλυτερος του νομου ,διαθετοντας αρκετο χρονο(45λεπτα περιπου) με αλλαγη ελαστικων υπαρχει διαφοροποιηση.Αυτο βεβαια μου το ειπε και ο ιδιος πριν ξαναπαω για ευθυγραμμιση οτι εκανα λαθος που εβαλα μετα νεα ελαστικα.
Χαρακτηριστικα μου ειχε πει πως διαφοροποιειται η συγκλιση-αποκλιση και αν θυμαμαι η συγκλιση μειωνεται και παει προς αποκλιση.
Ισως να ειναι ευαισθητο το αυτοκινητο,εγω ωστοσο να πω την αληθεια ουδεμια διαφορα δν ειδα στο τιμονι. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Με ακριβως την ιδια διαδικασια και ο ευθυγραμμισας ο καλυτερος του νομου ,διαθετοντας αρκετο χρονο(45λεπτα περιπου) με αλλαγη ελαστικων υπαρχει διαφοροποιηση.Αυτο βεβαια μου το ειπε και ο ιδιος πριν ξαναπαω για ευθυγραμμιση οτι εκανα λαθος που εβαλα μετα νεα ελαστικα.
Χαρακτηριστικα μου ειχε πει πως διαφοροποιειται η συγκλιση-αποκλιση και αν θυμαμαι η συγκλιση μειωνεται και παει προς αποκλιση.
Ισως να ειναι ευαισθητο το αυτοκινητο,εγω ωστοσο να πω την αληθεια ουδεμια διαφορα δν ειδα στο τιμονι.δεν μπορω να πω κατι για την καθε μπουρδα που αμολαει ο καθενας (οχι εσυ βεβαια αλλα ο καλυτερος του νομου, ελπιζω η δουλεια του να ειναι διαφορετικη απο τα λογια του)
-
Ισως να ειναι ευαισθητο το αυτοκινητο,εγω ωστοσο να πω την αληθεια ουδεμια διαφορα δν ειδα στο τιμονι.δεν μπορω να πω κατι για την καθε μπουρδα που αμολαει ο καθενας (οχι εσυ βεβαια αλλα ο καλυτερος του νομου, ελπιζω η δουλεια του να ειναι διαφορετικη απο τα λογια του)
Πιθανον να εχεις δικιο και η διαφοροποιηση να οφειλεται στα καινουργια σινεμπλοκ-μπαρα τιμονιου-αμορτισερ τιμονιου τα οποια ισως πατησαν καλυτερα?
-
σιγουρα τα μπαλακια στην αρχη ειναι σκληρα και καποιες φορες δεν εχουμε σωστη επαναφορα του τιμονιου στην ευθεια το οποιο μετα απο μερικα χιλιομετρα στρωνει, οταν λεω μπαλακια εννοω και ακρομπαρα ή αλλους τετοιου τυπου συνδεσμους.
-
σιγουρα τα μπαλακια στην αρχη ειναι σκληρα και καποιες φορες δεν εχουμε σωστη επαναφορα του τιμονιου στην ευθεια το οποιο μετα απο μερικα χιλιομετρα στρωνει, οταν λεω μπαλακια εννοω και ακρομπαρα ή αλλους τετοιου τυπου συνδεσμους.Εχω γραψει αντιστοιχο προβλημα στο θεμα της ευθυγραμμισης.Εγω δν αλλαξα κανενα μπαλακι ψαλιδιου(οταν τα επιανα με το χερι ηταν ιδιαιτερα σφιχτα οπως και τα ακρομπαρα-ημιμπαρα της νεας μπαρας τιμονιου.Το προβλημα μ ειναι η απουσια καλης επαναφορας ειδικα γυρω απο την ευθεια.....το τιμονι ειναι σφιχτο....και πλεον εχουν γινει 4000 χιλιομετρα σε ολες τις συνθηκες.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Γιατί;Τι αλλάζει στη γεωμετρία του αυτοκινήτου αν αλλάξεις λάστιχα εφόσον βάζεις την ίδια διάσταση φυσικά;1000000000000 λακούβες απο την προηγούμενη ευθυγράμμιση.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Θα κάνω 1000χλμ και το ξαναπάω.20 ευρώ είναι,δεν είναι καμία περιουσία.Στο στοίχημα περισσότερα παίζω την εβδομάδα!Ά...ωραία,(για να μιλήσω στην γλώσσα που καταλαβαίνεις),ποντάρεις ποτέ σε μάτς του κουπονιού χωρίς να ξέρεις τις ομάδες που παίζουν;
-
Τι γνώμη έχετε για τα Yokohama BluEarth-A AE50 ? θεωρούνται μαλακά ή σκληρά? τα πλαϊνά πως ειναι?
Παντως ο σχεδιασμός του πέλματος ειναι πιο ενδιαφέρον στα μάτια μου από των Dunlop k goodyear που έβλεπα ως τώρα για το scross τα οποία μάλλον τα βάζω σε δεύτερη μοίρα λόγο του ότι ειναι πολύ μαλακά. -
Tkin, δες και τα toyo proxes cf2.
-
Ωραίο σχεδιασμό πέλματος βλέπω με αρκετές αυλακώσεις . Ενδιαφέρον λάστιχο με καλές κριτικές και πολύ καλή τιμή. Τι θεωρούνται απο πλευράς σκληρότητας αυτα? τα πλαϊνά τους πως ειναι ? από άνεση στην οδήγηση?
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ωραίο σχεδιασμό πέλματος βλέπω με αρκετές αυλακώσεις . Ενδιαφέρον λάστιχο με καλές κριτικές και πολύ καλή τιμή. Τι θεωρούνται απο πλευράς σκληρότητας αυτα? τα πλαϊνά τους πως ειναι ? από άνεση στην οδήγηση?Φιλε Tkin73 τα Toyo τα εχει βαλει ο shopoyk εδω και μηνες αλλα δεν τον βλεπω πλεον στο φορουμ....Εχει το 2κινητο scross.Αν εχεις διαλεξει τα Toyo να τον παρω ενα τηλ να μου πει εντυπωσεις αλλα ξερεις αυτο ειναι και θεμα οδηγου...
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Ωραίο σχεδιασμό πέλματος βλέπω με αρκετές αυλακώσεις . Ενδιαφέρον λάστιχο με καλές κριτικές και πολύ καλή τιμή. Τι θεωρούνται απο πλευράς σκληρότητας αυτα? τα πλαϊνά τους πως ειναι ? από άνεση στην οδήγηση?
Φιλε Tkin73 τα Toyo τα εχει βαλει ο shopoyk εδω και μηνες αλλα δεν τον βλεπω πλεον στο φορουμ....Εχει το 2κινητο scross.Αν εχεις διαλεξει τα Toyo να τον παρω ενα τηλ να μου πει εντυπωσεις αλλα ξερεις αυτο ειναι και θεμα οδηγου...
Ειναι στα υποψήφια αν μπορούμε να έχουμε μια γνώμη θα ήταν ευπρόσδεκτη . Και εγω το 2κινητο έχω.
-
Έχω ενα Nissan primera 1,6 P12 και ήρθε η ώρα για καινουρια ελαστικά.Φοραω διάσταση 205/60/16 και σκεφτομαι να βάλω τα vredestein ultrac satin (205/60/16 96W) ή τα continental premium contact 5 (μεχρι τώρα φοράω συνεχώς τα premium contac 2 και ειμαι ευχαριστημενος,απλα μου είπαν ότι τα 5 είναι ακομα πιο μαλακά και τα φοβηθηκα).Ποια η γνώμη σας?Εχετε καμία άλλη πρόταση;;
-
Vredestein καλα και αυτα.
Στη θεση σου θα κοιτούσα:Hankook ventus prime 3
Toyo proxes cf2
Dunlop blue response
Goodyear efficient κατι
Michelin crossclimate.Τα τελευταια ειναι φοβερα αλλα 600'ευρω.
Τα toyo τα βρισκεις 400-430.
Αρα με 3 αλλαγες toyo εχεις 2 αλλαγες michelin.Προτεινω μετριο ελαστικο αλλα ΦΡΕΣΚΟ παρα πολυ καλο ελαστικο και να περιμένω να πεθανει.
Δινεις 400 και τα αλλαζεις και στις 40,000 και μπαινεις και σε χωμα ενω τα michelin τα παντρευεσαι και τα εχεις μονο ασφαλτο.
Εξαρταται και ποια ειναι τα οικονομικα σου.
Μπορει να εισαι σειχης και να εχεις 30 μνια μεσα στο σπιτι. Μην εισαι παρτακιας ΠΟΤΕ, κερνα και κατι προς τα εδω!!!!!! -
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
Έχω ενα Nissan primera 1,6 P12 και ήρθε η ώρα για καινουρια ελαστικά.Φοραω διάσταση 205/60/16 και σκεφτομαι να βάλω τα vredestein ultrac satin (205/60/16 96W) ή τα continental premium contact 5 (μεχρι τώρα φοράω συνεχώς τα premium contac 2 και ειμαι ευχαριστημενος,απλα μου είπαν ότι τα 5 είναι ακομα πιο μαλακά και τα φοβηθηκα).Ποια η γνώμη σας?Εχετε καμία άλλη πρόταση;;Κατεβαίνεις στην διάσταση 205/55/16 91V που είναι πιο φτηνά και διαλέγεις ανάμεσα στα Toyo Proxes CF2 (244€) ή Vredestein Sportrac 5 (252€),
http://www.autotires.gr/catalogsearch/a ... yre_brand=
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]